Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Στην χαρά και την ζάλη ..στο σπαθί και την φωτιά ..μόνο την εξουσία να φοβάσαι!

Από άρχοντες του ζωικού Βασιλείου ...δέσμιοι του δημιουργήματος μας!
Όλα έχουν να κάνουν με την συνέχεια , με την επιβίωση ..μόνο που δημιουργήσαμε τέρατα , όντα μεγαλύτερα από εμάς που η ανάγκη τους να επιβιώσουν τα οδηγεί στον αφανισμό μας!
Το άνθρωπο τον κρίνεις στον πόλεμο και στην εξουσία !
Ο πόλεμος πάντα θα παραμένει ένα παράλογο οικοδόμημα στις εννοιολογικές τοποθεσίες του ανθρώπου αλλά και εκεί μέσα,μεσα στον παραλογισμό μπορείς να βρεις ψήγματα φωτός ώστε να κρατηθείς στον δρόμο της εξέλιξης !
Η εξουσία είναι ένα παράξενο ναρκωτικό , είναι ένα δημιούργημα άνευ λόγου και ουσίας ...σε ένα κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι είναι εξ ορισμού ίσοι!
Την εξουσία να φοβάσαι , θέριεψε και φοβάται να μην το καταλάβεις , έβγαλε δόντια να παραμείνει στην κορυφή...πασχίζει να σου δείξει ότι υπάρχει λόγος να υπάρχει!
Παραμένουμε ζώα , ο πιο δυνατός στην φύση θα επιβιωσει , δεν έχουν αλλάξει και πολλά....έχει αλλάξει μόνο ο τρόπος που σου δίδεται η πληροφορία για να πιστέψεις ότι έχουν αλλάξει πολλά!
Ακόμα ορδές σκοτώνουν ανίσχυρους λαούς , ακόμα ομάδες βιάζουν , ακόμα λεηλατούν ακόμα δολοφονούν!Ακόμα οι αγέλες από όντα με μανία διοικούν....
Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τότε που ζούσες ευτυχισμένος και ελεύθερος μέσα στην φύση , από τότε που ναι μεν ήξερες ότι δεν είσαι ασφαλής αλλά τουλάχιστον την ώρα που έπινες νερό από το ρυάκι ένιωθες ένα με τον Θεό!
Τώρα και δεν είσαι ασφαλής πουθενά και δεν έχεις ούτε μια στιγμή να ενωθείς με την Πηγή της Ζωής!
Χαμογελάμε σήμερα , όμορφος καιρός , γιορτή , ..χαμογελάμε αληθινά;
Μικρές διορίες , μικρές δόσεις από γιορτή ...σαν μικρά σαββατοκύριακα που στην αυλή της φυλακής δόθηκε το δικαίωμα της ελεύθερης ώρας !
Μικρά δώρα ενός πολιτισμού που πάσχει από εξουσιομανία , μικρές στιγμές δήθεν ξεγνοιασιάς και οι περισσότεροι με μάσκα γιορτινή να ευχηθούν καλό Πάσχα !
Σε μερικές μέρες ξανά οι χαμογελαστοί θα γίνουν γκρίζοι και θα γυρίσουν στην ρουτίνα της φυλακής .... άψυχοι ... ξεχασμένοι μέσα στο ρολόι της εξουσίας ...που περιμένει το μεγάλο κουδούνισμα για την μεγάλη πρόβα της συγκομιδής !
Δεν μπορώ να ευχηθώ άλλο με υποκρισία...δεν μπορώ άλλο να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου... δεν χρειαζόμαστε πια αυτού τους είδους την εικονική ανάσταση ...χρειαζόμαστε να ξανά γεννηθεί μέσα μας ο λόγος ύπαρξης μας !
Σε έναν κόσμο που τα κορδόνια έλεγχου μας έχουν γίνει χαπακια πλασέμπο ... το μονο που μπορώ να ευχηθώ πια είναι ...να περάσει ο χρόνος πιο γρήγορα από ποτέ !
Η χαρά δεν είναι δίωρη άδεια διανυκτέρευσης , δεν μπορεί να δίδεται μέσα από κοινές συμβάσεις και συμφωνίες μεταξύ μας , δεν μπορεί να την φοράμε σήμερα και αύριο να την βάζουμε στο μπαούλο!
Η χαρά είναι ενέργεια με συγκεκριμένη δύναμη , ποτίζει , τρέφει , δομεί , εκπαιδεύει ... δεν φοριέται σαν μάσκα αποδοχής του συνόλου!
Όταν λοιπόν λες ψέματα στο βασικό συνεταίρο της Ζωής ...τον εαυτό σου...πως περιμένεις οι δίπλα σου να είναι αληθινοί μαζί σου;
Καθίστε κάτω και πείτε την αλήθεια ...δεν παει άλλο ... δεν γίνεται να συνεχίσει ...πρέπει κάτι να κάνουμε να το αλλάξουμε...και μην σπαταλήθητε στην συνήθεια ... η "γιορτές" έρχονται και φεύγουν και ξανάρχονται...οι άνθρωποι όμως έχουν μόνο μια είσοδο και μια έξοδο!
Μιλήστε σε αυτές τις γιορτές και αφήστε την μάσκα του οκ όλα καλά...σπαστε το χαμογελακι του ψευδους σας και του εγωισμού σας ..και μιλήστε με ειλικρίνεια με τους δίπλα σας...!
Κάποιος μπορεί να πει κάτι πολύ χρήσιμο , κάποιος μπορεί να βοηθήσει ...κάποιος μπορεί να είναι ο ικανός να κάνει το ξεκίνημα στην αναγκαία αλλαγή ..από το ψέμα στην αλήθεια !
Αυτό θα ευχαριστούσε και αυτόν που θυσίασε την Ζωή του για σένα ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου