Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΑΣΤΡΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ : Η απόδραση της ψυχής από την ύλη.


Αστρικό ταξίδι, μια σύντομη απόδραση απ’ τον κόσμο της ύλης τον κόσμο των τριών διαστάσεων σε άλλες διαστάσεις όπου το παχύ υλικό σώμα δεν μπορεί να ταξιδέψει.

Η ψυχή παγιδευμένη μέσα σε ένα <<σκάφανδρο>> που οι δάσκαλοι αποκαλούν ναό της ψυχής συλλέγει εμπειρίες χρήσιμες για την εξέλιξη της.

Η λέξη <<παγιδευμένη>> δεν αποδίδει την πραγματική κατάσταση που εκείνη βρίσκεται μιας και η ψυχή δεν μπορεί να φυλακισθεί ούτε γνωρίζει όρια χρονικά και χωρικά. Η φράση χρησιμοποιείται για να δείξει την διαφορά ποιότητας αυτού του κόσμου με τις ανώτερες διαστάσεις.

Ο ναός της ψυχής , αυτό το γήινο σκάφος το οποίο την ταξιδεύει στον κόσμο του
Ευκλείδη είναι η προσωρινή προσωπικότητα. Είναι η απεικόνιση του ανθρώπινου χαρακτήρα και καθρέφτης του επιπέδου εξέλιξης του.

Η ψυχή είναι ο αληθινός Εαυτός του ανθρώπου που προσπαθεί να επιστρέψει για πάντα στην ουράνια πατρίδα αλλά τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα την κρατούν προσωρινά αγκυροβολημένη εδώ.

Αυτά τα αμαρτήματα είναι που κινούν την προσωρινή προσωπικότητα σε κάθε ανθρώπινη εκδήλωση κι ενέργεια. Η ψυχή άγεται και φέρεται ανάλογα με τις ορέξεις των κι αν ο άνθρωπος δεν παλέψει όπως ο Ηρακλής μ’ αυτά η ψυχή-ουσία δεν θα μπορέσει να ελευθερωθεί μόνιμα.

Το αστρικό ταξίδι είναι οι μικρές αποδράσεις της ψυχής στους ανώτερους κόσμους, εκεί που οι δάσκαλοι συνεχώς προσφέρουν μυήσεις και διδασκαλίες.

Έτσι όταν το βιολογικό σώμα αποκοιμηθεί, εκείνη φεύγει για να πάρει μέρος στις διδασκαλίες, φεύγει για να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει. Όσο η γήινη ζωή διαρκεί είναι δεμένη με μια ασημένια χορδή με το υλικό σώμα που λειτουργεί σαν καλώδιο μεταφοράς δεδομένων.

Όλες οι αστρικές εμπειρίες διατρέχουν αυτή τη χορδή και αρχειοθετούνται στο ανθρώπινο υποσυνείδητο στο δεξί ημισφαίριο. Στο βαθμό που η ανθρώπινη συνείδηση είναι αφυπνισμένη αυτά τα δεδομένα γίνονται αντιληπτά σαν ένα καθαρό και ζωντανό όνειρο που δεν σβήνει ποτέ απ’ την μνήμη.

Αν η συνείδηση είναι εντελώς κοιμισμένη τότε το όνειρο είναι αχνό και πολλές φορές δεν μένει ούτε ίχνος όταν η ψυχή επιστρέψει στο σώμα. Οι εμπειρίες παραμένουν καταγεγραμμένες σε λανθάνουσα κατάσταση στο υποσυνείδητο έτοιμες να ανασυρθούν μετά από ένα βαθύ διαλογισμό.

Η πιο απλή μορφή αστρικού ταξιδιού είναι ο ασυνείδητος ύπνος. Αυτή η κατάσταση στην οποία οι ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος βρίσκονται σε καταστολή αλλά και η συνείδηση επίσης σε λήθαργο.

Υπάρχει όμως και το συνειδητό αστρικό ταξίδι, αυτό που οι μαθητές των σχολών μυστηρίου μαθαίνουν να το κάνουν εσκεμμένα με πλήρη συνείδηση πράγμα που σημαίνει πως μόλις το υλικό σώμα πέσει σε ύπνο το αστρικό σώμα αποκολλάται και εν πλήρη διαύγεια περνά σε άλλες διαστάσεις.

Ποιες διαστάσεις; Ανώτερες ή κατώτερες; 

Αυτό εξαρτάται σε ποια πλευρά αφυπνίζεται η συνείδηση καθενός. Υπάρχει η λευκή και η μαύρη αδελφότητα. Υπάρχει ο Χριστός κι ο Αντίχριστος. Υπάρχει το φως αλλά και η απουσία του που είναι το σκοτάδι. Όλα αυτά υπάρχουν μέσα μας κι από μας εξαρτάται που θα ξυπνήσουμε.

Υπάρχουν άνθρωποι που κατάφεραν να προχωρήσουν και εύκολα μπορούν να βγούνε στο αστρικό. Οι τρόποι ποικίλουν και είναι πολλοί. Όλοι δουλεύουν.

Μια μικρή συμβουλή να είστε <<ξύπνιοι>> όταν δεν κοιμάστε γιατί η αλήθεια είναι πως κοιμόμαστε όρθιοι. Φυσικά το στοίχημα είναι να ξυπνήσουμε στον ύπνο αλλά προέχει να ξυπνήσουμε πάραυτα.

Ένας μεγάλος ερευνητής αυθεντία στο θέμα του ύπνου, ο δόκτωρ Τζον Μπιτζλοου υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του ύπνου όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος είναι σε εγρήγορση.

Λέει επίσης ότι ο βασικός λόγος που κοιμόμαστε είναι επειδή το<< ευγενέστερο τμήμα της ψυχής ενώνεται με αφαίρεση με την ανώτερη φύση μας και γίνεται κοινωνός της σοφίας και της προγνωστικής ικανότητας των θεών>>

Ο Στυλιανός Αττεσλής (Δάσκαλος) λέει πως αν αφυπνίσουμε την συνείδηση τότε ο ύπνος γίνεται ένα αληθινό και πραγματικό ταξίδι έτσι που ο θάνατος του βιολογικού σώματος απλά κι ανώδυνα μας περνά σε μια άλλη κατάσταση μια γνώριμη και εξίσου πραγματική.

Η διαφορά είναι ότι εκεί όλα είναι αυτόφωτα , έχουν το δικό τους φως. Ο θάνατος τότε είναι απλά σαν να ανοίγεις μια πόρτα και να περνάς στην άλλη πλευρά μια πλευρά ζωντανή και πανέμορφη.

Από σένα εξαρτάται.

Κλείνοντας θα ήθελα να πω πως η συγγραφή αυτού του άρθρου δεν είναι λεπτομερής ούτε ιδιαίτερα αποκαλυπτική για ευνόητους λόγους. Εγώ φωνάζω σε όλους αλλά μιλάω σε λίγους. Όσοι από σας ζητάτε θα σας δοθεί, όσοι κτυπάτε θα σας ανοίξουν. Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος ο δάσκαλος θα εμφανισ
θεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου