Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΦΕΡΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ.??? Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ SIEMENS.«ΘΟΛΩΝΟΥΝ» ΤΑ ΝΕΡΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ SIEMENS

Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens
Επιβεβαίωσε η αστυνομία την αυτοκτονία στο Μόναχο, του Heinz-Joachim Neubürger, πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.
O Heinz-Joachim Neubürger, αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε καταδικασθεί και μετά από δίκες και συμβιβασμό, πλήρωσε πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Neubürger, ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Στον απόηχο της είδησης της αυτοκτονίας του πρώην οικονομικού διευθυντή της Siemens, Χανς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στο μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας στην ιστορία του γερμανικού κολοσσού και σε μια περίοδο που υποθέσεις του παρελθόντος επανέρχονται στην επικαιρότητα, βάσει και των κυβερνητικών εξαγγελιών για επανέλεγχο των σκανδάλων από το 2000 και μετά, είναι πιο επιτακτική από ποτέ η ανάγκη για την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.
Η αυτοκτονία προκάλεσε σοκ στον γερμανικό κολοσσό, αλλά και στη γερμανική κοινή γνώμη, αν και η οικογένειά του Νόιμπιργκερ προσπάθησε να απομειώσει το γεγονός αποδίδοντάς το σε κατάθλιψη.
Το όνομά του Γερμανού ήρθε ξανά στην επικαιρότητα εν όψει της δίκης που ετοιμάζει η Εισαγγελία Αθηνών στα μέσα της χρονιάς για την πολύκροτη υπόθεση Siemens και τα περίφημα «μαύρα ταμεία». Μια δίκη από την οποία, όμως, θα απουσιάζουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του πιο βρώμικου σκανδάλου...
Βέβαια, οι Γερμανοί έχουν λόγους να θολώνουν τα νερά... «Θα είναι διεθνώς η μεγαλύτερη δίκη στην υπόθεση διαφθοράς στη Siemens», έγραφε η «Sueddeutsche Zeitung» προσθέτοντας ότι στη δίκη, καλούνται να λογοδοτήσουν πολλοί και γνωστοί, ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής τηςSiemens Χάινριχ φον Πίρερ και ο Χάιντς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, πρώην υπεύθυνος οικονομικών του γερμανικού κολοσσού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία τον είχε μηνύσει γιατί δεν κατάφερε να σταματήσει τα φαινόμενα διαφθοράς, όμως ο ίδιος έλεγε πως δε φέρει καμία ευθύνη, παρά το γεγονός ότι είχε συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Φήμες, άλλωστε, αναφέρουν ότι ο Joachim Neubürger είχε σκοπό εντός των ημερών να καταθέσει όλα τα στοιχεία λαδώματος ελλήνων πολιτικών που ο ίδιος είχε χρηματίσει... Μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας που είχαν δείξει τον Neubürger, ήταν και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος. Και όλα αυτά, μόλις ένα 24ωρο από την ερώτηση που για πρώτη φορά έγινε για τις μίζες της Siemens και την προστασία που προσφέρει η Γερμανία στον Χριστοφοράκο, προς τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνάντησή του με τον Γιάννη Βαρουφάκη.
Είναι σαφές ότι αυτή η αιφνίδια εξέλιξη έχει θορυβήσει… τους Γερμανούς.
Όπως είναι σαφές ότι ο Μ. Χριστοφοράκος αποτελεί απειλή για τους Γερμανούς, όχι τόσο για τις αποκαλύψεις του σχετικά με το ποιοι πήραν μίζες αλλά κυρίως για την αμαύρωση της εικόνας των εταιρειών που έχουν εμπλακεί… Ο λόγος προφανής, οι εταιρείες αυτές με το στιγματισμό τους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό έργο, πράγμα που συνιστά μέγα πλήγμα για την γερμανική οικονομία..
Μετά την αυτοκτονία του Χανς-Γιόαχιμ Νόιμπιργκερ, πληθαίνουν οι φωνές στην Ελλάδα που ζητούν την έκδοση του άλλοτε ισχυρού εκπροσώπου της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκου, εκφράζοντας φόβους ακόμα και για τη ζωή του.
Η στάση άλλωστε του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βολφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Γιάννη Βαρουφάκη και ο εμφανής αιφνιδιασμός του όταν τον ρώτησαν για την πολύκροτη υπόθεση Χριστοφοράκου, φανερώνει την ενοχή της γερμανικής κυβέρνησης που τόσο καιρό αποφεύγει, όχι μόνο να δώσει απαντήσεις, αλλά «φυγαδεύει» και αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία ο κ. Χριστοφοράκος.
Γι' αυτό και θα πρέπει άμεσα οι ελληνικές αρχές να απευθυνθούν εκ νέου προς τις γερμανικές, η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της προς την γερμανική και να απαιτήσουν την έκδοση του Χριστοφοράκου στη χώρα μας, ώστε να λογοδοτήσει για το βρώμικο σκάνδαλο της Siemens.το σύνολο της απολογίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, προς την εισαγγελία Μονάχου, που δόθηκε το 2009, για το «λάδωμα» των ελληνικών κομμάτων από τη Siemens.
 Μια αποκάλυψη που έρχεται να ταράξει τα… ήσυχα νερά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και να διαλύσει το σαθρό έδαφος, στο οποίο έχουν στηριχθεί εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στα χέρια των ξένων τοκογλύφων, πουλώντας τα πάντα στους δανειστές.
Ο φυγόδικος και προστατευόμενος της Μέρκελ και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, Χριστοφοράκος, που έπρεπε να είχε εκδοθεί εδώ και χρόνια στις ελληνικές αρχές και να δικαστεί επί ελληνικού εδάφους, αναλύει βήμα – βήμα, όλο το σχέδιο χρηματισμού των ελληνικών κομμάτων από τη Siemens, προκειμένου να αποκτήσει η γερμανική εταιρία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «μια καλύτερη τοποθέτηση στην Ελλάδα, για να δικτυωθεί/ολοκληρωθεί όπως οι άλλες επιτυχημένες εταιρείες και ειδικότερα οι ελληνικές εταιρείας, με ιδιαίτερη έμφαση στα έργα υποδομής και στο δημόσιο τομέα».
Σε μια προκλητικά κυνική εξομολόγηση προς τον εισαγγελέα Μονάχου, ο Χριστοφοράκος τονίζει ότι… συστήθηκε στη Siemens να ακολουθήσει το παράδειγμα πολλών τέτοιων επιχειρήσεων και να δίνονται τακτικά χορηγίες σε πολιτικά κόμματα για την καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου. Και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι από την αγορά προέκυπτε πως τα ελληνικά κόμματα συνήθιζαν να ζητούν τα ίδια της χορηγίες.
Ο Χριστοφοράκος με απίστευτα… φυσικό τρόπο αποδέχτηκε την ανάμιξή του στο σχέδιο αυτό για τη χρηματοδότηση των ελληνικών κομμάτων, ενώ τονίζει ότι στην Ελλάδα συνηθιζόταν οι «χορηγοί» των κομμάτων να μην εμφανίζονται δημόσια. «Τα χρήματα θα δίνονταν βέβαια μυστικά, ότι όμως θα δίνονταν από «μαύρα ταμεία» αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ» ομολογεί και στη συνέχεια αναλύει το… πλάνο των πληρωμών«Για να μπορούμε να υπολογίσουμε το ύψος των χορηγιών/πληρωμών και να έχουμε συγχρόνως κάποια βάση υπολογισμού, επελέγη από τον κ. Bersnau για σκοπούς υπολογισμού των χορηγιών ως υπόδειγμα, μια τρέχουσα σύμβαση από κάποιο τρέχον έργο. Ως ύψος λήφθηκε υπόψη το 2% του τζίρου της σύμβασης αυτής, προκειμένου να καθοριστεί το ύψος των χορηγιών και των πληρωμών αυτών. Τα τελευταία χρόνια αυτό αντιστοιχούσε στο 0,4% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του υποκαταστήματος της Siemens στην Ελλάδα ή στο 0,25% περίπου του ετήσιου συνολικού τζίρου του ομίλου Siemens στην Ελλάδα».
Συνεχίζοντας την απολογία του ο Χριστοφοράκος αποκάλυψε πως κανένας υπάλληλος της Siemens στην Ελλάδα, ούτε και από τα ανώτατα κλιμάκια, γνώρισε το σχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων: «Τα χρήματα πήγαιναν αυτόματα στους εκάστοτε ίδιους παραλήπτες και για τον ίδιο σκοπό. Οι πληρωμές γίνονταν μέσω κάποιου λογαριασμού στο Μόναχο και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας PLACID BLUE CORPORATION και αργότερα μέσω της FAIRWAYS Ltd στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου της μητρικής εταιρείας. Ολα ήταν απόρροια της τότε απόφασης αυτής της μητρικής εταιρείας στο Μόναχο».
Διαβάστε αναλυτικά όλο το περιεχόμενο της απολογίας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος χαίρει άκρας… προστασίας από τις γερμανικές αρχές, κυκλόφορώντας ελεύθερος και «ασυλίας» για λόγους που εύκολα γίνονται κατανοητοί, από τις ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν λόγους, όπως αποδεικνύεται από το περιεχόμενο όσων αναφέρει, να μην «καίγονται» για την έκδοσή του στην Ελλάδα, ώστε να λογοδοτήσει για την «αμαρτωλή» υπόθεση της Siemens.
Ο Χριστοφοράκος έχει καταθέσει πως από τα χρήματα που διακινήθηκαν από λογαριασμό που διαχειριζόταν ο κ. Καλδής στο Μονακό, δεν κράτησε ούτε ένα σεντ για τον εαυτό του: «Ολα τα χρήματα, τα οποία διακινήθηκαν μέσω τοτυ καναλιού αυτού, τοποθετήθηκαν στην Ελλάδα για τα συμφέροντα της Siemens, όπως μου είχε αναθέσει η μητρική εταιρεία. Ο κ. Καλδής έφερνε πάντοτε μετρητά σε μένα στην Ελλάδα, μερικές φορές παραλάμβανα ο ίδιος τα χρήματα από τον κ. Καλδή στην Αθήνα και τα έδινα σχετικά γρήγορα παραπέρα και συγκεκριμένα στα πρόσωπα που ήταν εντεταλμένα από τη Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ)»
Και το… εντελώς τρελό της υπόθεσης που… ξέχασε, αλλά αργότερα θυμήθηκε να καταθέσει ο Χριστοφοράκος ήταν πως η συμφωνία με τη μητρική εταιρεία δεν ήταν στον αέρα: «υπήρχε και αντισυμβαλλόμενος και συγκεκριμένα τα ίδια τα κόμματα. Για τα οποία σε τελευταία ανάλυση προορίζονταν άλλωστε τα χρήματα. Στην Ελλάδα έτσι γίνεται, δέχεσαι συχνά τηλεφωνήματα από το κόμμα και σε παρακαλούν να τους δώσεις οικονομική ενίσχυση»…
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Χριστοφοράκος στον Θεόδωρο Τσουκάτο, λέγοντας ότι έλαβε ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα απευθείας από τη μητρική εταιρεία στο Μόναχο και όχι από τον ίδιο.
Πηγή: Newsbomb.gr.       Υ.Γ.  να σας δουμε λοιπον νεα κυβερνηση,βαλτε εισαγγελεις,αρειο παγο,να κανουν την δουλεια τουσ,εχετε πολλα στοιχεια,ολον... απο σημιτη και μεχρι σημερα,για ολα τα κλεμενα 500 ατομα φυλακη,βουλευτεσ,υπουργοι,υφυπουργοί,βιομηχανοι,μεγαλομέτοχοι,κ.τ.λ. φτιαξτε καινουριες πτεριγες..τα λαμογια ειναι πολλα...ολοι μαζι τα ετρωγαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου