Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Διαπραγμάτευση σε εξέλιξη: Σήκωσε ανάστημα ακόμα και στη διατύπωση η Ελλάδα! Τη Δευτέρα τα σπουδαία!

Διαπραγμάτευση σε εξέλιξη: Σήκωσε ανάστημα ακόμα και στη διατύπωση η Ελλάδα! Τη Δευτέρα τα σπουδαία!

«Είχαμε έντονη και εποικοδομητική συζήτηση, αλλά χωρίς τελικό συμπέρασμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα και σχεδόν δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση του της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

«Είχαμε μία πρώτη ευκαιρία να ακούσουμε την ελληνική πλευρά» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος παρέπεμψε στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου,συνιστώντας υπομονή. Σε ερώτηση γιατί δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν, ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε «Δεν καταλήξαμε σε κοινό συμπέρασμα και ως εκ τούτου δεν υπήρξε κοινό ανακοινωθέν. Δεν σημειώσαμε αρκετή πρόοδο για να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα».

«Παρά την καλή θέληση και τις προσπάθειες, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα» σημείωσε από την πλευρά του και ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνάντηση ήταν χρήσιμη και για την Ελλάδα, για να καταλάβει πώς βλέπουν την κατάσταση οι άλλες χώρες.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ζώνης του ευρώ συμφώνησαν σε ένα δρόμο προς τα εμπρός για να ασχοληθούν με τα προβλήματα χρηματοδότησης στην Ελλάδα και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια. «Έχουμε συμφωνήσει σε ένα δρόμο προς τα εμπρός», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι δεν υπήρχαν συγκρούσεις γύρω από το τραπέζι. Έλληνες ειδικοί θα έχουν συζητήσεις με τους ομολόγους τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Eurogroup θα προχωρήσει σε απολογισμό κατά την επόμενη συνεδρίασή του τη προσεχή Δευτέρα, είπε επίσης ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
Η συνέντευξη Τύπου του Γερούν Ντάισελμπλουμ, της Κριστίν Λαγκάρντ και του Πιέρ Μοσκοβισί διήρκησε λιγότερο από 15 λεπτά. Εντούτοις, για πάνω από 2 ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup υπήρξε προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί των διατυπώσεων σε κοινή ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα επικεντρώθηκε στη φράση «extend, amend and conclude» (παράταση, τροποποίηση και ολοκλήρωση) με την Ελλάδα να διαφωνεί στη λέξη «παράταση». Συγκλίνουσες διπλωματικές πηγές επισήμαναν νωρίτερα ότι επιδιώκεται να δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση η δυνατότητα να διαβεβαιώσει τους Έλληνες ψηφοφόρους ότι η συμφωνία στήριξης τερματίστηκε, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει συμφωνία για ένα νέο πακέτο ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η κατάσταση να γίνει χαοτική. Όπως μετέφεραν κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων. Έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και του δημόσιου χρέους. Στο eurogroup αυτό δεν επήλθε συμφωνία. Παράταση του μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή».
Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βασίστηκε σε τέσσερις πυλώνες: χρηματοοικονομική σταθερότητα, χρηματοοικονομική βιωσιμότητα, αναδιάρθρωση του χρέους, με παράλληλη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου