Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ:"Σε 48 ώρες η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από την ΕΕ..

η μεγαλη ωρα ερχεται.. τα παντα θα ξεκινησουν απο εδω.
Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες...Αθήνα και Βρυξέλλες, θα αποτύχουν τελικά να φτάσουν σε συμφωνία, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη!
Και αυτό είναι κάτι που τελικά θα είναι το καλύτερο για όλους. 
Αυτό εκτιμά ο ανώτατος οικονομολόγος της δανέζικης επενδυτικής τράπεζας Saxo Bakn, Steen Jakobsen, όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του στο Russia Today.
 
«Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, η Ελλάδα θα φύγει, θα υπάρξει αυτό που αποκαλούμε Grexit. Θεωρώ ότι θα είναι καλό για την Ελλάδα, καλό για την Ευρώπη επειδή θα σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει το τίμημα» δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο το ανώτατο στέλεχος της Saxo Bank. 
Δεν μιλάμε για μια «win-win situation». Κάποιος θα πρέπει να είναι ο χαμένος της διαπραγμάτευσης. Πρέπει να θυμάστε ότι αυτές οι δύο πλευρές είναι σε σύγκρουση χωρίς λύση» σχολίασε ο Jakobsen για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «δεν πρόκειται για μια κατάσταση από την οποία μπορούν και οι δύο να βγουν κερδισμένοι» (“win-win” situation).


Η ρήξη είναι αναπόφευκτη!

Κατά τον Jakobsen η ρήξη είναι αναπόφευκτη, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν μοιάζει πρόθυμοι να κάνει υπαναχωρήσεις. «Καμία λύση δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι αν δεν υποχωρήσει κάποιος» από τους δύο, εκτιμά ο οικονομολόγος.

Τώρα, οι τράπεζες έχουν ξεμείνει από λεφτά, αναφέρει το RT, ενημερώνοντας το αναγνωστικό κοινό του πως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σκοπεύει να δώσει κι άλλα χρήματα «τζάμπα», αλλά θα τα χρεώσει με υψηλά επιτόκια αν οι τράπεζες και ο ελληνικός λαός θέλει ευρώ. 


Ετσι, γράφει το ρωσικό δίκτυο, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί αυτά που προσφέρει η ΕΕ -υψηλά επιτόκια- τότε θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να τυπώσει το δικό της νόμισμα, ώστε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες στην απελπιστική ανάγκη τους για ρευστότητα. Αυτό θα έθετε τη χώρα σε μεγάλο κίνδυνο χρεοκοπίας, λόγος που σε πρώτη φάση πριν από πέντε χρόνια, η Ελλάδα δέχθηκε τη βοήθεια της ΕΕ.

Το Grexit μακροπρόθεσμα θα είναι καλό και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη
«Αυτό (η έξοδος από το ευρώ) θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα μεταβλητότητα στην αγορά… (όμως) αυτό είναι η αρχή για κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και την Ευρώπη» εκτιμά ο Jakobsen στο Russia Today.

Το ρωσικό δίκτυο χαρακτηρίζει την Ελλάδα «καταδικασμένη από το χρέος» και αναφέρει πως η χώρα «είναι θαμμένη κάτω από σχεδόν 320 δισ. ευρώ χρέους»


Ωστόσο, δεν παραλείπεται το γεγονός πως τα 240 δισ. ευρώ που δανείστηκε επιπλέον η χώρα από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, συνοδεύτηκαν από σκληρούς όρους με κυρίαρχα τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και την περικοπή δαπανών. Τα μέτρα αυτά φτώχυναν την Ελλάδα και την έριξαν σε έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης. Η αξία της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο, ενώ η ανεργία σκαρφάλωσε σχεδόν στο 20%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία με την προεκλογική υπόσχεση να τερματίσει το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κατηγορήσει ανοιχτά την Ελλάδα.

«Στο τέλος της ημέρας, η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πίσω στους ψηφόφορους της και να ζητήσει λεφτά για μια χώρα που δεν θέλει να υπογράψει το νομικό κείμενο που έχει ενσωματωθεί στις διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει ο Jakobsen στο RT...                                                                                   
Οι χειρισμοί του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο στόχαστρο του γερμανικού περιοδικού
- «Οι δύο άντρες όχι μόνο αποζητούν το φθηνό χειροκρότημα των ελλήνων συμπατριωτών τους, επιπροσθέτως λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ», γράφει, μεταξύ άλλων, σήμερα ο γερμανικός Τύπος

Με ένα άκρως δεικτικό δημοσίευμα για την Ελλάδα και τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ανοίγει την «αυλαία» των ξένων δημοσιευμάτων το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel». 
Με τίτλο «Επανάσταση προ των πυλών» το δημοσίευμα κάνει λόγο για πολύ βαρύ κλίμα και σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι μπορεί η ελληνική πλευρά να διαθέτει ευγενή ιδανικά από την πλευρά της, ωστόσο η διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί είναι λάθος. «Δυστυχώς δεν ενεργεί ιστορικά, ενεργεί δειλά», γράφει ο αρθρογράφος. 

 Και το δημοσίευμα συνεχίζει τα «χτυπήματα»: 

Οι δύο άντρες όχι μόνο αποζητούν το φθηνό χειροκρότημα των ελλήνων συμπατριωτών τους, επιπροσθέτως λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ. Που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μπορούν να τα χάσουν όλα. 

 Το κείμενο καταπιάνεται και με τις στιλιστικές προτάσεις που έχουν φέρει στο προσκήνιο οι δύο πολιτικοί, αναφέροντας:

«Αλέξης και Γιάνης γράφουν τη δική τους ιστορία ως επαναστάτες που θέλουν να καθιερώσουν το δερμάτινο μπουφάν και το ανοιχτό πουκάμισο...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου