Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ... ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ...!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΤΙΑ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ… ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ!!!

2 χρόνια = 24 μήνες = 96 εβδομάδες = 672 ημέρες = 5376 γεύματα …

Χρειαζόμαστε:

200 κιλά λάδι (από ελαιοτριβείο)…
400 κιλά αλεύρι (από αλευρόμυλο για ψωμί)…
1000 κουτάκια γάλα εβαπορέ, μεγάλης διάρκειας…
30 κιλά διάφορους ξηρούς καρπούς…
30 κιλά αποξηραμένα φρούτα…
30 κιλά χύμα φασόλια…
30 κιλά χύμα φακές…
30 κιλά χύμα ρεβίθια…
50 κιλά χύμα ρύζι…
100 κιλά μακαρόνια…
30 κουτιά σκόνη γάλακτος (για μωρά) …
10 τενεκέδες τυρί σε άλμη…
50 συσκευασίες μπισκότα (πτίμπερ) παπαδοπούλου…
100 κιλά πατάτες…
200 κιλά σπόρο σιταριού (τρώγεται η φύτρα του βρασμένη, σαν σαλάτα)…
3-5 κότες ζωντανές, για όποιον έχει τον χώρο, για να έχει 3 αυγά την ημέρα…
50 κιλά καφέ, ζάχαρη και τσιγάρα…, αναλόγως αν κάποιος θεωρεί τόσο αναγκαία τέτοιου είδους καταχρήσεις… ενώ τα παιδιά του θα πεινούν…
10 κιλά αλάτι…
30 κιλά ζάχαρι…
100 κιλά χύμα τοματοπολτός…
100 κονσερβοποιημένα φαγητά…
30 οδοντόκρεμες και 8 οδοντόβουρτσες…
5 κουτιά ασπιρίνες…
5 κουτιά αντιβιοτικά-αντιπυρετικά…
Γάζες και βαμβάκι από 5 τεμάχια…
5 μπουκάλια ιώδιο…
20 οινοπνεύματα…
Φάρμακα για τυχόν χρόνιες παθήσεις ανθρώπων μας…
30 ενυδατικές κρέμες για μωρά… (αν έχουμε μικρά παιδιά)…
100 σαπούνια…
300 πακέτα υγρά μωρομάντηλα…
30 χλωρίνες για καθαριότητα…
Φίλτρο νερού με ανταλλακτικά για 2 χρόνια…
Εμφιαλωμένα νερά ενός λίτρου (όχι πάνω από 1000 μπουκάλια γιατί λήγουν σε 1 χρόνο περίπου) …
100 φιάλες υγραερίου για γκαζάκι ή μπουκάλες υγραερίου για ανάλογο κουζινάκι…
100 ρολά χαρτί υγείας…
7 τόνους ξύλα για τζάκι ή ξυλόσομπα (με φούρνο και μάτια…)…
100 κιλά κρασί (ως ζεστό ρόφημα) …
100 κιλά παστό κρέας…
100 κιλά κατεψυγμένα ψάρια…
Ρούχα και παπούτσια για τα δύο χρόνια, για τα παιδιά…
Εφεδρικές λάμπες, μπαταρίες συσκευών μας και τυχόν αναλώσιμα εργαλεία για επισκευές… λουκέτα και κλειδαριές…
Γεμίζουμε πετρέλαιο την δεξαμενή μας και φουλάρουμε το αυτοκίνητο… ενώ κρατάμε και βενζίνη σε μπετόνια…
Κάποιοι ίσως έχουν γεννήτρια ρεύματος ή φωτοβολταΐκό σύστημα…
Λίγο ακόμη λιβάνι και καρβουνάκια ίσως φανούν υπερβολή, αλλά ο Ορθόδοξος Χριστιανός ξέρει…
Και επειδή σε τέτοιους σκοτεινούς καιρούς, «…με τον σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά, αλλά πας ψηλά…» όποιος έχει κυνηγητικό όπλο να προμηθευτεί και φυσίγγια… γιατί ο άνθρωπος όταν πεινάσει, γίνεται απρόβλεπτος, για το σπίτι και την οικογένειά μας…


Σε μια εποχή που το περιβάλλον ασφάλειας επιβαρύνεται όλο και περισσότερο και ο εφιάλτης ενός πολέμου πέρα από την περιφερειακή σύγκρουση π.χ. Ελλάδας-Τουρκίας, εμφανίζεται και πάλι, καλό είναι να γνωρίζουμε ορισμένα βασικά πράγματα για το πώς θα επιβιώσουμε εμείς και η οικογένειά μας, ειδικά αν ζούμε εντός αστικού ιστού.
H κατάρρευση των δυνάμεων εσωτερικής ασφάλειας είναι πολύ πιθανή ή ή αδυναμία τους να δράσουν αν κτυπηθούν κέντρα επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου.
Σε κατάσταση πολέμου τα είδη υγιεινής και τα φάρμακα είναι σημαντικότερα και από το φαγητό. Μπορείς να πυροβολήσεις ένα περιστέρι. Μπορείς να κόψεις ένα φυτό να φας. Δεν μπορείς όμως, ούτε να πυροβολήσεις, ούτε να φυτέψεις ένα αντισηπτικό.
Μάζεψε αντισηπτικά, απορρυπαντικά, σαπούνι, γάντια, μάσκες.
Μάθε να δίνεις πρώτες βοήθειες, να καθαρίζεις πληγές και να φροντίζεις εγκαύματα. Ακόμα και αν βρεις γιατρό, ίσως να μην μπορείς να τον πληρώσεις. Μάθε να χρησιμοποιείς αντιβιοτικά. Είναι καλό να έχεις απόθεμα.
Θα πρέπει να διαλέξεις να έχεις όσο απλούστερα όπλα γίνεται και φρόντισε να έχεις νομίμως κτηθέντα πυροβόλα όπλα και πολλά πυρομαχικά, ακόμα και κυνηγετικά όπλα, κατά προτίμηση ημιαυτόματα για στοιχειώδη προστασία. Τα ρωσικά Saiga και Μolot, αλλά και πολλές αμερικάνικες καραμπίνες κάνουν άριστη δουλειά.
Θα πρέπει να έχεις μικρά πράγματα που δεν χτυπάνε στο μάτι. Για παράδειγμα, μια ηλεκτρογεννήτρια είναι καλή, αλλά 1.000 αναπτήρες BΙC είναι καλύτεροι. Η γεννήτρια θα τραβήξει την προσοχή σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα, ενώ οι αναπτήρες είναι μικροί, φτηνοί και εύκολα ανταλλάξιμοι.
Ο χρυσός και το ασήμι, είναι χρήσιμα;
Ναι γιατί μπορείς να τα ανταλλάξεις με τρόφιμα, φάρμακα, νερό, όπλα και πυρομαχικά.
Πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν όπλα και πυρομαχικά;
Μπορείτε να κάνετε προμήθειες σε πυρομαχικά σε καιρό ειρήνης.Να θυμάστε ότι οι δυσκολότερες ώρες είναι κατά τις πρώτες μέρες, άρα εάν δεν έχεις ήδη όπλα και πυρομαχικά, ίσως να μην έχεις αρκετό χρόνο να τα αποκτήσεις και να προστατέψεις την οικογένειά σου. Το να είσαι άοπλος μέσα σε μια κατάσταση ταραχών και χάους είναι πολύ κακή ιδέα.
Οργάνωση ασφάλειας
Οργανώστε την περίμετρο του σπιτιού σας. Μπορεί να επικρατήσουν χαοτικές καταστάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες είτε επειδή θα είναι πεινασμένοι και απελπισμένοι είτε επειδή θα παίξουν το ρόλο της 5ης φάλαγγας θα αποτελέσουν κορυφαία απειλή για την ασφάλεια, όπως επίσης και αντικοινωνικά και παραβατικά στοιχεία της κοινωνίας.
Φροντίστε να μην έχει κανείς οπτική πρόσβαση με το εσωτερικό του σπιτιού σας, ειδικά αν μένετε σε μονοκατοικία.
Προσπαθήστε το σπίτι να μην δίνει στόχο, να μην φαίνεται οχυρωμένο. Το οχυρωμένο σπίτι δείχνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Φροντίστε να έχετε οργανώσει ομάδες άμυνας από φίλους και συγγενείς. Αν έρθει η καταστροφή και ζεις στην πόλη, χρειάζεσαι ένα απλό, καθόλου φανταχτερό μέρος, γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά.
Πόσα πυρομαχικά; Όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ετοιμάστε σχέδιο διαφυγής στην επαρχία. Σημασία έχει να επιβιώσετε εσείς και η οικογένειά σας. Τα σπίτια ξανακτίζονται και τα έπιπλα αγοράζονται. Οι ζωές σας, όχι.
Είναι σημαντικό να έχει οργανωθεί δύναμη αυτοπροστασίας στην γειτονιά σας από την εποχή της ειρήνης. Πάντα οργανωμένες σκοπιές και περίπολοι έξω στους δρόμους. Η καλή οργάνωση και ο συντονισμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για προστασία απέναντι σε συμμορίες.
Είνα καλό να ξέρουν να χειρίζονται τα όπλα όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη της οικογένειά σας. Ποτέ δεν ξέρετε ποιος θα χρειαστεί να πυροβολήσει ή να στοχεύσει με ένα αυτοσχέδιο όπλο για να σώσει εσάς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.
Διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο πιθανόν δεν θα υπάρχουν. Πρέπει να οργανώσετε ένα δίκτυο ροής πληροφοριών με εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Βρείτε ραδιόφωνα και κατασκευάστε κεραίες που να μπορούν να λαμβάνουν στα βραχέα.
Μη φοράτε πράγματα αξίας σε τέτοιες εποχές και καταστάσεις. Κάποιος θα σας δολοφονήσει για να τα πάρει. Ακόμα και η συμπεριφορά σας θα πρέπει να μην ξεχωρίζει.
Τα υπερσυστήματα ασφαλείας και τα υπερόπλα είναι ανώφελα. Αν κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει να κλέψουν τα πράγματά σας, θα προσπαθήσουν να το κάνουν, ξανά και ξανά. Είναι μόνο θέμα χρόνου και δύναμης πυρός, άρα θέλετε όπλα, πυρομαχικά και χέρια.
Υγιεινή
Η υγιεινή είναι πολύ σημαντική, όπως και το να υπάρχουν επαρκή φάρμακα – ειδικά αντιβιοτικά. Παυσίπονα και αντιπυρετικά είναι απαραίτητα. Γάζες, βαμβάκι και αντισηπτικά να υπάρχουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αφθονία
Τροφή
Φροντίστε να έχετε κάνει αποθέματα με τροφές που να αντέχουν στο χρόνο με κονσέρβες, ξηρά τροφή κλπ. Αναζητήστε κατάλογο με τα είδη που διατηρεί σε αποθέματα ο Στρατός. Είναι ο καλύτερος οδηγός για τα δικά σας αποθέματα. Εχετε ένα χαρτοκιβώτιο στη αποθήκη σας πάντα και ανανεώνετέ το κατά καιρούς. Μπορεί να μην το χρειαστείτε ποτέ. Θα έχετε χάσει κάπου 100 ευρώ αρκετά για να θρέψουν μία τετραμελή οικογένεια για μια εβδομάδα. Αν δεν το έχετε μπορεί να χαθεί ολόκληρη η οικογένεια...
Νερό
Πρόβλημα. Ισως το κορυφαίο πρόβλημα αν έχει μολυνθεί το δίκτυο νερού της πόλης σας. Εδώ οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει απόθεμα δεκάδων φιαλών νερού, ανανεούμενο. Αναζητήστε πηγές ή να έχετε φροντίσει να προμηθευτείτε συσκευή που να μετατρέπει το θαλασσινό νερό σε πόσιμο. Αν έχετε δεξαμενή φροντίστε να ρίχνετε ειδικές αντισηπτικές "μπάλες" που χρησιμοποιούν στις δεξαμενές νερού των πλοίων.
Αυτά και ... καλή τύχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου