Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία μπαίνει στην "πυρηνική λέσχη" - Ξεκινά η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου

Η Τουρκία και επίσημα πλέον ξεκινά την μεγάλη περιπέτεια για την απόκτηση πυρηνικών όπλων: Σε ρεπορτάζ της η ιαπωνική εφημερίδα Asahi Shimbun (ημερήσια κυκλοφορία 8.000.000 αντίτυπα)  με τίτλο «Japan’s energy pact with Turkey raises nuclear weapons concerns», αποκαλύπτει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν προκειμένου να κλείσει την συμφωνία ύψος 22 δισ. δολ. με την γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα απόληψης από τους αντιδραστήρες καυσίμου για πυρηνικά όπλα μέσω της πρόβλεψης χρήσης στους αντιδραστήρες εμπλουτισμένου ουρανίου!
Αυτό θα επιτρέψει στην Τουρκία την κατασκευή πυρηνικών όπλων πριν από τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Η Τουρκία εισέρχεται στην "πυρηνική λέσχη", δηλαδή το στενό κλαμπ των χωρών  που χρησιμοποιούν την πυρηνική ενέργεια - και όχι μόνο για ειρηνικούς σκοπούς - ξεκινώντας την κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου, την ερχόμενη άνοιξη, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός ενέργειας Τανέρ Γιλμάζ, σε συνέντευξη Τύπου.
"Οι εργασίες  για το πυρηνικό εργοστάσιο ξεκινούν στο Ακούγιου τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο", δήλωσε ο Τανέρ Γιλμάζ κατά τη διάρκεια μια συνάντησης με φοιτητές οι οποίοι θα μεταβούν στην Ρωσία για κατάρτιση στην πυρηνική μηχανική.
Το πυρηνικό εργοστάσιο, το οποίο θα βρίσκεται κοντά στο Ακούγιου, στην επαρχία της Μερσίνας, στη νότια Τουρκία, κοντά στην ακτή της Μεσογείου, θα καλύψει μια επένδυση 22 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό.
Το εργοστάσιο θα κατασκευασθεί στο 2015, η κατασκευή των αντιδραστήρων του εργοστασίου δεν θα ξεκινήσει πριν το 2016 και προγραμματίζεται να αρχίσει τη λειτουργία του το 2020.
Το έργο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2023 για την επέτειο των 100 ετών της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Το 2011, η ρωσική Rosatom υπέγραψε συμφωνία με το τουρκικό υπουργείο ενέργειας για την κατασκευή και τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα.
Το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί απειλή και για τα δύο ελληνικα κράτη, καθώ εάν συμβέι κάποιο ατύχημα, η μόλυνση θα φτάσει στο Αιγαίο και στην Κύπρο άμεσα. Συν τοις άλλοις ο τελικός στόχος των Τούρκων είναι η απόκτηση πυρηνικών όπλων, καθώς έτσι θεωρούν ότι θα ανασυσταθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία σε όλο της το μεγαλέιο. Χωρίς πυρηνικό οπλισμό δεν μπορείς να κάθεσαι στο ίδιο τραπέζι ισχύος με ΗΠΑ,Ρωσία και Κίνα.
Αυτό που το defencenet.gr έχει αποκαλύψει με συγκεκριμένα στοιχεία, το παραδέχτηκαν και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες: Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt είχε αποκαλυφθεί αναφορά της γερμανικής μυστικής υπηρεσίας BND ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μυστικό τουρκικό πρόγραμμα ανάπτυξης και παραγωγής πυρηνικών όπλων.
Η BND αναφέρει ότι ενώ στην σύμβαση του 2011 με την ρωσική εταιρεία Rosatom για την ανέγερση ενός μεγάλου πυρηνικού εργοστασίου στις ακτές της Μεσογείου, περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά από το τουριστικό κέντρο της Αττάλειας υπάρχει ο όρος να μην έχει η Τουρκία την διαχείριση πυρηνικών καυσίμων αλλά δύο χρόνια αργότερα, σε ίδια συμφωνία με την γαλλο-ιαπωνική κοινοπραξία που θα κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στη Σινώπη της Μαύρης Θάλασσας η πρόβλεψη αυτή απουσιάζει.
Πάντα οι κατασκευάστριες εταιρείες καταλήγουν σε συμφωνία με την κυβέρνηση για να παρέχουν το απαραίτητο ουράνιο και να λάβουν τα πυρηνικά απόβλητα μετά το τέλος της διαδικασίας.
Ωστόσο, η Αγκυρα απέφυγε να συμφωνήσει σε αυτόν τον όρο, θέλοντας να ελέγχει η ίδια το ζήτημα του εμπλουτισμού ουρανίου και της διάθεσης των πυρηνικών αποβλήτων στην περίπτωση του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου.
Οπως αναφέρει στην αναφορά της η BND "το κομμάτι της πυρηνικής διαδικασίας είναι κρίσιμο για κάθε κράτος που θέλει να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα. Σε περίπτωση που η Τουρκία επιθυμεί να κρατήσει τις ράβδους χρησιμοποιημένου πυρηνικού καυσίμου, αυτό έχει μία μόνο λογική εξήγηση: Επιθυμεί να συγκεντρώσει υλικό για μια βόμβα πλουτωνίου"!
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας, ο Ερντογάν έχει ήδη κανονίσει το 2010, να προετοιμαστεί η Τουρκία για την κατασκευή εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου, αναφέρει η εφημερίδα. Άλλα ευρήματα της Υπηρεσίας, η Τουρκία φέρεται να διαθέτει ήδη έναν σημαντικό αριθμό από συσκευές φυγοκέντρησης.
Από που προέρχονται; Από το Πακιστάν που κατέχει ήδη ατομική βόμβα.
Παράλληλα, αναφέρεται στο τουρκικό πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων λέγοντας ότι από το 2011 ο Ερντογάν είχε ζητήσει την ανάπτυξη πυραύλων μέσου (500-5000 χλμ.) βεληνεκούς.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι στις αρχές του 2012 η Άγκυρα ξεκίνησε την ανάπτυξη πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς και τονίζει ότι ένας πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς με 2.500 χιλιόμετρα φάσμα μπορεί να είναι έτοιμος μέσα στο 2015, ένω μπορεί να αποκτήσει πυρηνικά πριν το 2022..
Σύμφωνα με τηn BND τα σχέδια αυτά αποτελούν ισχυρή ένδειξη ενός συνεχιζόμενου προγράμματος κατασκευής πυρηνικών όπλων.
Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης σε παλαιότερες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, όπως του Αμπντουλάχ Γκιούλ ως υπουργού Εξωτερικών ότι η «Τουρκία δεν μπορεί να αφήσει μία γειτονική χώρα (σ.σ. αναφορά στο Ιράν) να έχει πυρηνικά όπλα που η ίδια (η Τουρκία) δεν διαθέτει».
Πρακτικά η αναφορά της BND αναφέρει πολλά λιγότερα απ'ότι έχει γραφτεί κατά καιρούς . Η Τουρκία βρίσκεται καθ'οδόν για την επίτευξη του στόχου της, να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και τίποτα δεν θα την εμποδισει να το καταφέρει. Ηδη αναοτύσσει τους φορείς, τα βαλλιστικά όπλα, ήδη έχει πιστοποιημένα μαχητικά (ειδική Μοίρα F-16 για ρίψη ατομικών βομβών και ουδείς μπορεί να την σταματήσει.
Όπως και να το δει κανείς η Τουρκία προχωρά στην στρατηγική της αναβάθμιση, την ίδια στιγμή που η θέση της Ελλάδα έχει υποβαθμιστεί ελέω Μνημονίου, ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής και απουσία γεωστρατηγικού οράματος.Σε μία κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών κινδυνεύει να εισέλθει η περιοχή της Μ. Aνατολής με πρώτη την Τουρκία εξαιτίας της παρουσίας του αντιβαλλιστικού ραντάρ AN/TPY-2 των ΗΠΑ στην Μαλάτεια σύμφωνα με τον καθηγητή Ογιά Ακγκιόνεντς του Κέντρου Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών της Τουρκίας.
Όπως είναι γνωστό στην περιοχή της Μ. Ανατολής η μόνη χώρα που διαθέτει πυρηνικά όπλα είναι το Ισραήλ το οποίο το 1973 όταν η Αίγυπτος και η Συρία είχαν επιτεθεί στην χώρα είχε απειλήσει ότι θα τα χρησιμοποιήσει. Εδώ όμως και αρκετά χρόνια όπως είναι γνωστό το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει επίσης πυρηνικά όπλα ενώ διαθέτει ήδη βαλλιστικούς πυραύλους γεγονός που καταστά την περιοχή σε μία νέα εστία πυρηνικού ανταγωνισμού.
Και αυτό διότι όπως αναφέρει ο καθηγητής η εμπλοκή της Τουρκίας στον ανταγωνισμό μεταξύ Δύσης και Ιράν με αφορμή το πυρηνικό πρόγραμμα της τελευταίας μέσω της εγκατάστασης ενός ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης για βαλλιστική επίθεση από το Ιράν αυτομάτως, βάζει την Τουρκία  εμμέσως στο στόχαστρο του Ιράν.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής, «Στο έδαφός μας έχει αναπτυχθεί το σύστημα της αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ και εξαιτίας αυτού του συστήματος επιδεινώνονται οι σχέσεις μας με το Ιράν. Είναι πιθανό ότι το Ιράν, διαισθανόμενο την απειλή για τα συμφέροντά του, θα ενεργοποιήσει τους πυρηνικούς σχεδιασμούς του. Εάν θα μας προστατεύσει στην πραγματικότητα η ΝΑΤΟϊκή αντιπυραυλική ασπίδα επίσης δεν είναι σαφές. Και να που υπ’ αυτήν την έννοια το δεδομένο σύστημα μπορεί να καταστεί η αφορμή για μια περιφερειακή κούρσα πυρηνικών όπλων.».
Τήν ίδια περίπου θέση αλλά για άλλο λόγο είχε διατυπώσει και  ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Daily Telegraph όπου είχε δηλώσει ότι σε περίπτωση, που το Ιράν κατασκευάσει ατομική βόμβα, στη Μέση Ανατολή θα ξεκινήσει μία περιφερειακή κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό μετά την απόκτηση πυρηνικών όπλων από το Ιράν θα είναι θέμα χρόνου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και η Τουρκία με την Σ. Αραβία να ακολουθεί οδηγώντας την περιοχή της Μ. Ανατολής σε ένα πυρηνικό αδιέξοδο με πολλαπλούς κινδύνους ασφαλείας για ολόκληρη την περιοχή.
Η μη ύπαρξη δε δημοκρατικών κυβερνήσεων στην Μ. Ανατολή επαυξάνει τον κίνδυνο κάποια από τις χώρες που διαθέτει πυρηνικά να ξεκινήσει μία σύρραξη έστω και μικρής κλίμακας με την χρήση αυτών των όπλων κάτι που θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Μ. Ανατολή αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο αφού στην περιοχή του Περσικού Κόλπου παράγεται πάνω από το 30% του πετρελαίου που καταναλώνεται σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ στην ίδια γεωγραφική περιοχή εντοπίζονται το 55% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου.
Όσον αφορά την Ελλάδα μήπως θα έπρεπε να ξανανοίξει η συζήτηση που είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1970 για την απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Ελλάδα ως μέτρο απάντησης στην απειλή μίας πυρηνικής πλέον Τουρκίας ; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου