Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

"Bόμβα" αναπληρωτή ΥΠΑΜ των ΗΠΑ: "Ετοιμαζόμαστε για πόλεμο με Ρωσία-Κίνα"( ετοιμαστείτε έρχεται ο αρμαγεδδών...E...

Δήλωση-βόμβα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Robert York. Υποστήριξε πώς οι ΗΠΑ θα πρέπει να ετοιμάζονται για έναν πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα και συνέδεσε σαφώς το θέμα με τις εξελίξεις στην κρίση της Ουκρανίας την οποία προκάλεσε βέβαια η Ουάσιγκτον.
Μιλώντας αργά χθες το βράδυ στην αμερικανική επιτροπή διεθνών σχέσεων, όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Interfax, Ria-Novosti κ.α.) o Robert York είπε πώς «η Ρωσία και η Κίνα ενισχύσουν τις θέσεις τους στις κοντινές, ως προς τα σύνορα τους περιοχές» και αυτό σημαίνει, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, «πως απειλούνται τα συμφέροντα των ΗΠΑ».
Προφανώς για τον κ. York η Ρωσία έπρεπε να μείνει με σταυρωμένα χέρια όταν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να ανατρέψουν τον Β. Γιανουκόβιτσς προκαλώντας έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία προκειμένου να βάλουν… πόδι στην «αυλή» της Ρωσίας και προωθώντας το σχέδιο τους για την αντιπυραυλική ασπίδα.
«Πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πιθανότητα πολεμικής απάντησης σε κάθε ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους», σημείωσε ο Robert York προσθέτοντας πώς «στα αμέσως επόμενα χρόνια πρέπει να καθορίσουμε ποιες περιοχές του πλανήτη εξετάζουν η Ρωσία και η Κίνα, ως περιοχές ζωτικού τους συμφέροντος».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο λόγω των  εδαφικών διαφορών να ξεσπάσει ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος δήλωσε, «δεν ανησυχώ για τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, όμως, να σημειωθεί ότι η πίεση στο εγγύς εξωτερικό... θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσφαλμένο υπολογισμό ή ατυχήματα».
Τι σημαίνει εσφαλμένος υπολογισμός ή ατύχημα; Μία πολεμική σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας-Κίνας. Σε αυτή την περίπτωση μάλλον ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι δεδομένος.
Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ έστειλε ωστόσο και ένα μήνυμα στην Ουάσιγκτον δεδομένου ότι απομονώνεται πολιτικά εξαιτίας της εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζει.
«Είναι απαραίτητη η χρήση διπλωματικών μέσων στις σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα» και απαιτείται να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε «Μόσχα και Πεκίνο να νιώθουν ήσυχα», επισήμανε ο κ. York προφανώς αφήνοντας να εννοηθεί πώς η Ρωσία και η Κίνα δεν είναι ούτε Ιράκ, ούτε Συρία.
«Παίζουμε με τη φωτιά φάνηκε» να λέει ο αναπλήρωτης υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αναφερόμενος στο ότι το ΝΑΤΟ ενίσχυσε τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής και στη Μαύρη Θάλασσα μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΠΕΚΙΝΟ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου