Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Έτσι θα σας παρακολουθούν από εδώ και στο εξήςΑυτό είναι το ιπτάμενο σύστημα παρακολούθησης ARGUS του αμερικανικού Πενταγώνου, με δυνατότητα 1.8 δισεκατομμυρίων pixels, τα οποία του επιτρέπουν να«αιχμαλωτίζει» απίστευτα ακριβή video streams των όσων συμβαίνουν στην επιφάνεια του πλανήτη... Μέχρι πριν λίγο καιρό το θεωρούσαμε σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αποτελεί, όμως, πλέον πραγματικότητα την οποία τίποτα δεν τη διαχωρίζει, καθώς φαίνεται, από την επιστημονική φαντασία.

Τα ιπτάμενα ρομπότ παρακολούθησης της Υπηρεσίας Προηγμένων Ερευνών για την Άμυνα χρησιμοποιούνται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από πεδία μάχης μέχρι αστικά κέντρα και «βλέπουν» τα πάντα.

Έχει στην υπηρεσία της την αφρόκρεμα του παγκόσμιου think tank. Σχεδιάζει από ζωομορφικά ρομποτοειδή οπλικά συστήματα και ιπτάμενα αυτοκίνητα, μέχρι προσθετικά μέλη, hardware και εφαρμογές software, εκατομμύρια έτη μπροστά από τους γνωστούς εταιρικούς κολοσσούς!


Είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δεν πουλάει ούτε βίδα στο καταναλωτικό κοινό. Για την Defense Advanced Research Projects Agency ένα έχει σημασία: η χρήση των πιο προωθημένων επιστημονικών πεδίων και τεχνολογικών ερευνών με σκοπό τη βελτιστοποίηση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ήδη από τη σύλληψη και συγκρότησή της υπ' αυτή την ονομασία κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1950 έχει υλοποιήσει μερικά από τα πιο μεγαλεπήβολα τεχνολογικά εγχειρήματα, όπως λόγου χάρη το ARPANET, ένα σύστημα επικοινωνιών που θα προστάτευε τα δίκτυα των ΗΠΑ από ενδεχόμενο Σοβιετικό χτύπημα, η αρχιτεκτονική του οποίου οδήγησε στη δημιουργία του Διαδικτύου όπως το γνωρίζουμε σήμερα.

Κατά τη δεκαετία του 2000, η Darpa έχασε πολλή από την αίγλη της, κυρίως λόγω της εστίασης των δραστηριοτήτων και των πόρων της σε έργα που είχαν να κάνουν με τους πολέμους στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Πριν τρία χρόνια όμως η υπηρεσία επανήλθε στο θρόνο της, υπό την ηγεσία της Ρετζίνα Ντούγκαν, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα σε διευθυντικό ρόλο τον Ιούλιο του 2009.

Play
Current Time2:03
/
Duration Time5:29
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
480p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου