Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πούτιν: Δεν δέχομαι τελεσίγραφα και κυρώσεις


Πούτιν: Δεν δέχομαι τελεσίγραφα και κυρώσειςΤην πρώτη δημόσια απάντησή του και μάλιστα εν είδη αυστηρής προειδοποίησης προς τη Δύση, μετά το τραγικό συμβάν με την κατάρριψη του Μπόινγκ των Μαλαισιανών γραμμών,  έκανε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Ρώσος ηγέτης στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας καταδίκασε την γλώσσα των τιμωριών και των τελεσιγράφων ενάντια στην Ρωσία και ξεκαθάρισε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μονάχα μέσω του διαλόγου. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι πρόκειται για εθνικά συμφέροντα της χώρας του και πως τα επίμαχα ζητήματα που συνεχώς προκύπτουν θα λυθούν μέσω της διπλωματικής οδού και των διαπραγματεύσεων.
«Κανένας δεν πρέπει να επεμβαίνει στις υποθέσεις μας», τόνισε με αυστηρό ύφος ο πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος ζήτησε να σταματήσουν τα τελεσίγραφα και οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.  Στην ομιλία τους προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο ρώσος ηγέτης αναφέρθηκε και στην κινητικότητα του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, λέγοντας, ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του εξαιτίας κινήσεων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να προστατευθεί η οικονομία από «εξωτερικές απειλές».
Αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν του αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών, μίλησε με έντονο ύφος και κάλεσε σε διάλογο τη Δύση για να σταματήσουν οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία. Όπως είπε ο ίδιος, αν δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση στην περιοχή δεν θα είχαμε ίσως αυτή την τραγωδία».  Πρόσθεσε επίσης ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους, αλλά ταυτόχρονα, όπως διευκρίνισε, η Δύση πρέπει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε να τερματίσει τις εχθροπραξίες.
«Καλούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με συμμετοχή αξιωματούχων της άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Πούτιν και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte κατέθεσαν από κοινού το ψήφισμα 2166 στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για μια διεξοδική και ανεξάρτητη διερεύνηση για το αεροπορικό δυστύχημα της Malaysia Airlines Boeing 777.
Το ψήφισμα απαιτεί την άμεση αναστολή όλων των εχθροπραξιών στην περιοχή της συντριβής και απρόσκοπτη πρόσβαση των εμπειρογνομώνων στον τόπο της συντριβής για μία διεξοδική και ανεξάρτητη έρευνα των αιτιών, υπό την αιγίδα της διεθνούς Πολιτικής αεροπορίας.
Νέα μαρτυρία - φωτιά
Την ήδη τεκμηριωμένη άποψη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την κατάρριψη από τον ουκρανικό στρατό του μαλαισιανού Μπόινγκ έρχεται να επιβεβαιώσει με άρθρο του, ο βετεράνος δημοσιογράφος και ερευνητής Ρόμπερτ Πέρι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιογράφου, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διαθέτουν εικόνες από αμερικανικό δορυφόρο οι οποίες είναι επαρκείς ώστε να αποδώσουν την ευθύνη της συντριβής του Boeing 777 των Malaisia Airlines σε επίθεση από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα. Στο άρθρο του ο αμερικανός ερευνητής γράφει πως στις δορυφορικές λήψεις φαίνονται καθαρά τα διακριτικά σημεία των στρατιωτικών στολών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, κατά την εκτόξευση πυραύλου που, όπως είναι το πιο πιθανόν, είναι εκείνος που χτύπησε το μοιραίο αεροσκάφος την 17η Ιουλίου.
Αντρέι Καρταπόλοφ
Την ίδια στιγμή, ο αντιστράτηγος και επικεφαλής της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου Στρατού  Αντρέι Καρταπόλοφ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβοστι, δηλώνει ότι «η περιοχή της συντριβής του Μαλαισιανού Βoeing βρίσκεται εντός της ζώνης πυρός του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος «Buk», των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο ρώσος ανώτατος αξιωματικός τόνισε επίσης ότι «από το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Ροστόφ έχουν ληφθεί δορυφορικές εικόνες που καταγράφουν πτήση ενός μαχητικού ουκρανικού αεροσκάφους Su-25 στην κατεύθυνση του Μαλαισιανού Boeing, σε μια απόσταση 3- 5 χιλιομέτρων». Τα μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών παρέδωσαν νωρίς χθες το πρωί οι αυτονομιστές του Ντονιέτσκ σε αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες από τις Μαλαισιανικές αερογραμμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου