Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ψάχνουν 29 δις ευρώ από φόρους... μέσα σε διάστημα έξι μηνών!


Ψάχνουν 29 δις ευρώ από φόρους μέσα σε διάστημα έξι μηνών!Ετοιμάζουν νέα φορολογική επιδρομή υπό τη δαμόκλειο σπάθη της τρόικας.
Νέα, άγρια φορολογική επιδρομή ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ δημόσια μιλάει για... φοροελαφρύνσεις.
Μάλλον, εννοούν την... ελάφρυνση απ` ότι έχει απομείνει, από  τις τσέπες μας, καθώς ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου προβλέπει, μέχρι τέλος του έτους,  εισπράξεις από φόρους, ύψους 29 δις ευρώ. Προφανώς, θεωρούν ότι οι Ελληνες εξακολουθούν να έχουν λεφτά, μετά από πέντε χρόνια διαρκούς ξεζουμίσματος.
Έως το τέλος του έτους το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εισπράξει πολλαπλούς φόρους, ύψους 29 δις ευρώ για να μπορέσει να πιάσει το στόχο του προϋπολογισμού. Και είναι κάτι που αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει τις ανησυχίες της τρόικας η οποία έχει διαπιστώσει χαλάρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Από το τέλος του μήνα, που θα καταβληθεί η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου που πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας πρέπει να εισπραχθούν 29 δις ευρώ, με το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις εισπράξεις:
Του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ύψους 4,45 δις ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον Ιούλιο, η δεύτερη τον Σεπτέμβριο και η τρίτη και τελευταία τον Νοέμβριο.
Στην είσπραξη 2,97 δις ευρώ από τα νομικά πρόσωπα και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Στην είσπραξη 2,65 δις ευρώ από τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Σημειώνεται ότι η πρώτη δόση του νέου ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων θα πληρωθεί στα τέλη Αυγούστου.
Απρόβλεπτος παράγοντας παραμένουν τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους που στο πρώτο εξάμηνο του έτους παρουσιάζουν υστέρηση 353 εκατ. ευρώ.
Εφόσον τα έσοδα του προϋπολογισμού αποκλίνουν από τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να υπάρξει ισόποση μείωση των δαπανών προκειμένου να εκτελεσθεί με βάση τα όσα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου