Ο Πυθαγόρας είπε ότι, «Τό σοφότερο των όντων είναι ό αριθμός».
Πράγματι αιτία κάθε αρμονίας είναι ο λόγος, η αναλογία πού δηλώνει την άπειρη σχέση όλων των πραγμάτων, δηλαδή την παρουσία του Θείου Λόγου σε κάθε μορφή ζωής.
Οι αρχαίοι Μύστες γνωρίζοντας αυτή την παγκόσμια αλήθεια, κατασκεύασαν τα Ιερά κτίσματα με τέτοια μορφή και σε τέτοιες θέσεις, ώστε να υπάρχει μια γεωμετρική και μυστηριακή σχέση ανάμεσα τους, καταδείχνοντας την άπειρη Σοφία της Μοναδικής Δημιουργικής Πηγής όλων των πραγμάτων.
Η αρχαία Ελλάδα, φωτοδότης στην αιωνιότητα, μας μεταδίδει αυτή τη σοφία, από την αρμονική και μαθηματική δομή των λέξεων της Ελληνικής γλώσσας, μέχρι τους ιερούς τόπους των μνημείων της με τη μυστική αλλά καί αποκαλυπτική ομιλία των συμβόλων και των μαθηματικών σχέσεων, των δομών και των αποστάσεων.«Όλα τα θεμέλια σου, ω Δήλε, έγιναν χρυσά, η δε στρογγυλή λίμνη έρρεεν όλην την ημέραν χρυσόν, και χρυσούν κλάδον ελαίας έφερε δια την γέννησιν και με χρυσόν επλημμύρισεν ο βαθύς Ινωπός»(Ορφικά Σ .414)
Η μεγάλη θεά της βλάστησης και της καρποφορίας Δήμητρα, δασκάλευε από μόνη της τους ανθρώπους πως να καλλιεργούν την γη και να τους δίνει καλύτερη σοδιά. Η ίδια έδωσε τον σιτόσπορο στον Τριπτόλεμο, τον μικρότερο γιο του βασιλιά της Ελευσίνας Κελεού και της Μετάνειρας. Εδώ καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι της εποχής εκείνης πριν πάρουν τον σιτόσπορο από την Δήμητρα δεν είχαν ιδέα για αυτόν. Τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι από που τον έφερε και σε ποια εποχή έλαβε χώρα το γεγονός. Η Ελευσίνα είναι ο ιερός τόπος της Δήμητρος. Γιατί; Μα το αποκαλύπτει η ονομασία του τόπου. Ελευσίς. Εκεί πραγματοποιήθηκε η έλευσις της θεάς. Από που; Και πως; Ο Τριπτόλεμος λοιπόν που κι αυτός δίδασκε σε άλλους πως να καλλιεργούν τα σιτηρά αφού αυτή ήταν η αποστολή που του ανέθεσε η θεά Δήμητρα, ταξίδεψε ως την μακρινή Σκυθία και έδειξε στον βασιλιά της τον Λυγκέα την γεωργική τέχνη. Ο φαντασμένος όμως βασιλιάς των Σκύθων θέλησε να αρπάξει την φήμη τού δασκάλου της σιτοκαλλιέργειας και θέλησε να τον σκοτώσει. Η θεά όμως δεν άφησε να γίνει το έγκλημα και αποφάσισε να τιμωρήσει τον κακόβουλο βασιλιά, ο οποίος παραβίασε και τον κανόνα της φιλοξενίας τού Δία. Ο Τριπτόλεμος, μετά το περιστατικό, έφυγε από την Σκυθία με το θαυμαστό του άρμα το οποίο το έσερναν δυο φτερωτοί δράκοι (ιπτάμενο όχημα) και συνέχισε την διδασκαλία της σιτοκαλλιέργειας σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Σημειωτέων ότι ο Τριπτόλεμος ήταν ο πρώτος θνητός που είχε στην κατοχή του ιπτάμενο όχημα. Το σίγουρο είναι ότι δεν το κατασκεύασε μόνος του στην προϊστορική εκείνη εποχή, ούτε το αγόρασε από κάποια αντιπροσωπία. Κάποιος του το έδωσε για την συγκεκριμένη αποστολή, ο οποίος το έφερε από κάπου και ο νοών νοήτω. … θέλει Αρετή και Τόλμη η Ελευθερία, αλλά πριν, χρειάζεται γνώση και διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου