Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η Τουρκία αποθρασύνεται στο Αιγαίο: Από τη ΝΟΤΑΜ 714 έφτασε να "εισβάλει" δυτικά του 25ου Μεσημβρινού

Η Τουρκία θέτει μετ’ επιτάσεως και με στρατιωτικά μέσα θέμα αμφισβήτησης του μισού και πλέον Αιγαίου το τελευταίο διάστημα και κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει την ένταση σε υψηλά επίπεδα. Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλε ωστόσο ένα σαφές μήνυμα, πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι διατεθειμένες να ανεχθούν την τουρκική προκλητικότητα και έκανε λόγο ακόμη και για «εκτροπή» της κατάστασης.
Η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, για να απαντήσει στα περί «ύπαρξης προβλημάτων στο Αιγαίο» που είπε ο Τούρκος ομόλογος του ήταν αυστηρή και ξεπέρασε τα όρια της διπλωματικής «γραμμής» στην οποία συνήθως κινείται στο θέμα των ελληνοτουρκικών ο Δ. Αβραμόπουλος.
Αυτό δείχνει σαφώς πως η «Τουρκία» υπερέβη τα εσκαμμένα με τις πρόσφατες αποστολές «εμβόλισης» των Κυκλάδων και τις προκλητικές πλόες πολεμικών σκαφών στις ακτές των νησιών, όπως η Νάξος, η Μήλος και η Σαντορίνη.
Καταδεικνύει επίσης τον κίνδυνο η Άγκυρα να συνεχίσει να καταρρίπτει τις «κόκκινες γραμμές» στο Αιγαίο, συνεχίζοντας να «εισβάλει» δυτικά του 25ου Μεσημβρινού.
Πηγές του Πενταγώνου θυμίζουν πώς η Άγκυρα έχει θέσει υπό αμφισβήτηση το μισό Αιγαίο από το 1965 όταν παρουσίασε ενώπιον της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ τη γνωστή ΝΟΤΑΜ 714 που χώριζε το Αρχιπέλαγος σε δύο κομμάτια και διεκδικούσε τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος.
Ε, τώρα η Τουρκία κάνει ένα ακόμη βήμα πιο δυτικά και υπερβαίνει τον 25 Μεσημβρινό που ήταν η βάση της ΝΟΤΑΜ 714. Όλες οι «κρουαζιέρες» των τουρκικών πολεμικών πλοίων είχαν ως στόχο αυτόν και μόνο. Δεν είναι τυχαίο πώς παραβιάζουν τα εθνικά χωρικά ύδατα βόρεια της Νάξου και συνεχίζουν την πρόκληση τους με ρότα στην Πάρο και στη Μήλο. Ούτε η στόχευση των Κυκλάδων είναι τυχαία.
Η Τουρκία βρίσκει «έδαφος», καθώς το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών αδιαφορεί για τα ζητήματα της ελληνικής κυριαρχίας και γενικά της εξωτερικής πολιτικής (ο κ. Βενιζέλος από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών έχει να επιδείξει χειραψίες με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τους νεοναζί της κυβέρνησης του Κιέβου) και προχωρά στην παγίωση μίας θέσης που την θέλει να κάνει «κουμάντο» στο μισό και πλέον Αιγαίο.
Ο «τσαμπουκάς» με τη τουρκική φρεγάτα την ημέρα που ξεκινούσε η άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Καταιγίδα» δεν ήταν καθ’ όλου τυχαία. 
Στην τουρκική πολιτική αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και ειδικά στις νέες μορφές που εγκαινιάζει η Άγκυρα με στόχο την υφαλοκρηπίδα και τους υδρογονάνθρακες θα πρέπει να μπει ένα φρένο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος έκανε ένα βήμα χθες στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Ερντογάν μέσω του ομολόγου του πώς «η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στο Αιγαίο» και η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να οδηγήσει σε εκτροπή ή ακόμη και κλιμάκωση.
Είναι όμως αρκετό αυτό εδώ που έφτασαν τα πράγματα; Για να μην κατηγορηθούμε ως πολεμοκάπηλοι υπάρχουν αρκετές κινήσεις που μπορούν να γίνουν σε διπλωματικό, ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να δείξει η ελληνική κυβέρνηση αποφασιστικότητα και μη ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις.
Αρκεί να το θέλει…ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ*Ε*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου