Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Δεν υπολογίζουν κανέναν και ομολογούν: «Ο κίνδυνος του Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει στην εποχή της παγκοσμιοποίησης»Η πανδημία της Covid-19 εξαπλώνεται γρήγορα, αλλά επιβραδύνεται πολύ πιο αργά, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

«Με άλλα λόγια, η πτώση είναι πολύ πιο αργή από την άνοδο», είπε, τονίζοντας πως τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά και πως αυτό δεν μπορεί να γίνει αμέσως. «Τα μέτρα ελέγχου μπορεί μόνο να αρθούν αν τηρούνται τα σωστά μέτρα δημόσιας υγείας, όπως μια σημαντική δυνατότητα για ιχνηλάτηση επαφών», πρόσθεσε και όπως υπογράμμισε, η παραγωγή ενός «ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου» είναι αναγκαία για να σταματήσει εντελώς η μετάδοση της Covid-19, στον οποίο αποδίδονται μόνο 115.000 θάνατοι σε όλο τον κόσμο, την ώρα που για άλλες αρρώστιες πεθαίνουν πολλοί περισσότεροι την ίδια περίοδο, όπου ο νέος ιός καταλαμβάνει ένα ποσοστό λίγο πάνω από 1% των νεκρών παγκοσμίως.
Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, μάλιστα, δήλωσε ευθαρσώς ότι: «Η εποχή της παγκοσμιοποίησης σημαίνει ότι ο κίνδυνος της επαναφοράς και αναζωπύρωσης της Covid-19 θα συνεχίσει να υπάρχει. Ουσιαστικά, η παραγωγή και η διανομή ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου θα είναι αναγκαία για την πλήρη διακοπή της μετάδοσης». Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τον ΠΟΥ, παρά τις επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Σε ερώτηση που δέχθηκε για δημοσιεύματα ότι ο Τραμπ ίσως «διακόψει» την χρηματοδότηση αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής του Οργανισμού είπε πως συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ πριν από δύο εβδομάδες. «Αυτό που ξέρω είναι υποστηρικτικός και ελπίζω ότι η χρηματοδότηση του ΠΟΥ θα συνεχιστεί. Η σχέση που έχουμε είναι πολύ καλή και ελπίζω πως αυτό θα συνεχιστεί».
Από την πλευρά του ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού, τόνισε πως οι αρχικές ενδείξεις σταθεροποίησης δεν σημαίνουν ότι η «πανδημία» του νέου κορονοϊού τελείωσε: «Έχουμε σίγουρα παρατηρήσει μια σταθεροποίηση σε ένα αριθμό χωρών στην καμπύλη μετάδοσης του ιού και η ένταση της αύξησης σταθεροποιείται και κάποιες χώρες ξεκίνησαν να καταγράφουν μια αρκετά σταθερή πτώση του αριθμού των εισαγωγών σε νοσοκομεία… Αλλά υπό καμία έννοια, αυτό δεν σημαίνει ότι τελείωσε. Τώρα είναι η στιγμή για επαγρύπνηση, τώρα είναι η στιγμή να επιτείνουμε την προσοχή. Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε το lockdown με το τίποτε… Θα χρειαστεί να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας για το άμεσο μέλλον».
Όπως καταλάβατε, βγαίνουν και τα λένε πλέον ευθαρσώς όλα τα σχέδιά τους. Δεν υπολογίζουν τίποτα.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΟΥ κινείται και πράττει κατ΄εντολήν του Μπιλ Γκέιτς, που ετοιμάζει το εμβόλιο που θα μας φέρουν για να μας επιστραφούν κάποιες από τις κατοχυρωμένες ελευθερίας μας, εφόσον το κάνουμε βέβαια, ίσως και όχι μόνο το εμβόλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου