Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Σκέφτονται ακόμη και πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας ανήμερα το Πάσχα

«Κωδικός Πάσχα»: Μπλόκα σε διόδια, εθνικές οδούς, λιμάνια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Το Πάσχα, φέτος, θα γιορταστεί σπίτι και όποιος επιχειρήσει να το… σκάσει, θα τα «σκάσει» γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά. Τα επόμενα 24ωρα θα κρίνουν νέα αυστηρότερα μέτρα.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το «Μένουμε Σπίτι» το Πάσχα και την αποτροπή της μαζικής εξόδου άρχισε να ξεδιπλώνεται από χθες το απόγευμα. Ήδη, στα διόδια των εθνικών δρόμων και όλους τους κόμβους που αφορούν τις εθνικές οδούς, τους παραδρόμους και το εθνικό περιφερειακό οδικό δίκτυο έχουν ενισχυθεί τα μπλόκα της ΕΛΑΣ για τον έλεγχο των μετακινήσεων.

Εντολή για αντίστοιχους ελέγχους στα πορθμεία έχει λάβει το Λιμενικό Σώμα, ενώ σε λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και ΚΤΕΛ θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων κι αυτή εφάπαξ προς τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους. Επίσης, όπως είχε αναφέρει το Ellada.press διπλασιάζεται στα 300 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες που επιχειρούν έξοδο από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία, ενώ θ’ αφαιρούνται επί τόπου και για δύο μήνες οι πινακίδες των αυτοκινήτων των παραβατών.
Απομένουν έτσι οι ανακοινώσεις για το ψήσιμο του οβελία, ενώ στο τραπέζι βρίσκονται και σενάρια για πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας ανήμερα το Πάσχα στην Αττική ή και σε άλλες περιοχές της χώρας, τα οποία θα εκτιμηθούν και θα ενεργοποιηθούν εάν αυτό χρειαστεί, αναλόγως με την εξέλιξη των κρουσμάτων τα επόμενα 24ωρα και τις εισηγήσεις των ειδικών.
Την αντίδραση της κυβέρνησης, εξάλλου, προκάλεσε η πρόθεση δημάρχων – όπως της Αργυρούπολης και του Ελληνικού – να διανείμουν κατ’ οίκον το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης. Κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του ιού και γι’ αυτό επικοινώνησε ήδη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζητώντας του να μην προχωρήσουν οι δήμοι σε τέτοιες ενέργειες.

Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, είναι πολύ πιθανό να γίνουν ακόμη και σήμερα – ή το αργότερο αύριο – οι ανακοινώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως είχε γράψει το ellada.press, η εξεταστέα ύλη θα είναι ούτως ή άλλως μειωμένη και πρακτικά θα θεωρηθεί πως διδάχτηκε μόνον ό,τι έγινε με τη φυσική παρουσία των μαθητών στην τάξη, ήτοι έως τις 10 Μαρτίου.
Όπως επίσης είχε γράψει το Ellada.Press, εξαιρετικά πιθανό είναι το σενάριο – εφόσον αυτές είναι οι εισηγήσεις των ειδικών – να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία και να διεξαχθούν απευθείας οι πανελλαδικές εξετάσεις είτε στο πρώτο 15νθήμερο του Ιουνίου είτε στο πρώτο του Ιουλίου. Πάντοτε, βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο του Σεπτεμβρίου, εφόσον ξανά οι εισηγήσεις των ειδικών κινούνται προς την κατεύθυνση της αποφυγής του συγχρωτισμού και τους καλοκαιρινούς μήνες. «Ο μόνος τρόπος να γίνουν οι εξετάσεις το Σεπτέμβριο είναι να το πει ο κ. Τσιόδρας».
Από το Υπουργείο Παιδείας τονίζεται πως επιδίωξη είναι οι εξετάσεις να γίνουν το καλοκαίρι παρά το φθινόπωρο, ενώ για το άνοιγμα των σχολείων έχει ήδη ξεκινήσει διάλογος σε επιστημονικό επίπεδο και σε άλλες χώρες, καθώς υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν με τη σωστή ιχνηλάτηση, τα σωστά τεστ και την ανίχνευση αντισωμάτων. Η Ελλάδα συμμετέχει, μάλιστα, ενεργά σ’ αυτές τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και θα διαμορφώσει τη στρατηγική της με βάση και αυτά τα ευρήματα και τις πρακτικές έως τις 27 Απριλίου. Ακόμη και στο αισιόδοξο σενάριο πάντως, τα σχολεία θ’ ανοίξουν τελευταία, καθώς θ’ ακολουθηθεί η αντίστροφη πορεία σε σχέση με το κλείσιμο σχολείων, δικαστηρίων, καταστημάτων εστίασης, εμπορικών κέντρων κτλ. κι υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία είχαν κλείσει πρώτα στις 10 Μαρτίου.

“Fake news”

Σημειώνεται πάντως ότι για μία ακόμη φορά διαψεύστηκε αρμοδίως από την κυβέρνηση – διά του κ. Χαρδαλιά – ότι υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία άρσης των περιοριστικών μέτρων. «Πρόκειται για fake news. Είναι παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα και επικίνδυνα τέτοια δημοσιεύματα. Κάποιοι παίζουν σε βάρος των πολιτών και της υπομονής τους. Τέτοια κείμενα εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί διακίνησης ψευδών ειδήσεων», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.
ρωτηστε τους ρωσους.. για τα δικα σας ψευδη ειδησεις αλητες ανθελληνες πιονια της νεας ταξης μονο κρεμαλα και φυλακη θελετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου