Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Γλυπτό 25.000 χρόνων με… ελληνικά γράμματα, ενώ κρατά και Κέρας-Ημερολόγιο, το αρχαιότερο ημερολόγιο του κόσμου!!!

Η Αφροδίτη του Laussel / Venus of Laussel είναι ένα ανάγλυφο έργο τέχνης, ένα άγαλμα από ασβεστόλιθο, ύψους 46 εκατ. Εικονίζει μια γυμνή γυναίκα. Είναι βαμμένο με κόκκινη ώχρα και βρέθηκε στο βραχοκαταφύγιο Abri de Laussel, στο Marquay, της Dordogne στην νοτιοδυτική Γαλλία.

Το γλυπτό ανάγεται στον πολιτισμό που επισήμως καλείται «Gravettian» της Άνω Παλαιολιθικής εποχής (περίπου 25.000 χρόνια πριν).

Αυτήν την στιγμή εκτίθεται στο Μουσείο της Ακουιτανίας / Musée d'Aquitaine στο Μπορντώ της Γαλλίας.
Σύμφωνα με την Riane Eisler, η «Αφροδίτη» κρατά στο δεξί της χέρι, ένα κέρας σε σχήμα ημισελήνου με 13 εγκοπές: Είναι ο αριθμός των σεληνιακών κύκλων μέσα σε έναν χρόνο. Άρα το τέχνεργο αυτό είναι και ημερολόγιο! Το άλλο της χέρι, «διδάσκει» την σχέση μεταξύ των κύκλων της Σελήνης και των εμμήνων κύκλων των γυναικών, αφού δείχνει τον κόλπο της (βλ. Eisler R. «Sacred Pleasure: Sex, Myth, and the Politics of the Body»σελ. 61).


Το απρόσωπο κεφάλι της «Αφροδίτης» στρέφεται προς το κέρας-ημερολόγιο, την βάση της ζωής της…
Αυτό το κέρας-ημερολόγιο, εάν «διαβαστεί» σωστά, προσφέρει γέννες (γεννήματα > πλούτος) άρα ταυτίζεται και με το «Κέρας της Αμάλθειας». Τόσο ισχυρό σύμβολο, που το γλυπτό λέγεται επισήμως και «La Femme à la Corne».
Και είναι το αρχαιότερο έως τώρα ημερολόγιο. (Το αρχαιότερο έχει βρεθεί στην Ρωσία, και είναι 20.000-22.000 χρόνων).

Η Venus of Laussel έχει μεγάλα στήθη και αιδοίον, σύμβολα γονιμότητος.
Μάλιστα, τα δυο στήθη έχουν μια μικρή διαφορά μεταξύ τους, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα με τα στήθη των γυναικών, και όπως συμβαίνει με κάθε δεξιά μεριά του ανθρώπου, σε σχέση με την αριστερή του ιδίου ανθρώπου. Αλλά αυτό δεν παύει να μας εκπλήσσει όταν το παρατηρούμε σε ένα γλυπτό 25.000 χρόνων!!!
Αλλά το ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι έχει «διαβαστεί» ένα «Υ» στον μηρό της.
Ίσως να αφορά την κοιλιά και το αιδοίον της. Τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, διότι για την περιοχή αυτή των γυναικών η ελληνική γλώσσα έχει μια λέξη που αρχίζει από «Υ»Υστέρα!!!
Και άλλα ελληνικά γράμματα (πιθανά Ε, Μ, Σ, Κ, Η, Λ) στην κόμμωση ή μαντήλι της, και αλλού σε άλλα σημεία…

Την ύπαρξη γραμμάτων-συμβόλων στο εν λόγω γλυπτό
μπορείτε να την ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ και ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Το γλυπτό αυτό ανακαλύφθηκε το 1911 από τον ιατρό Jean-Gaston Lalanne.

Σημειώστε ότι ελληνικά γράμματα και σύμβολα της γραμμικής γραφής έχουν βρεθεί σε ακόμη αρχαιότερη τέχνη, στις βραχογραφίες των Σπηλαίων Λασκώ

ΠΗΓΗ
ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 9.12.2019.

Στην Καστοριά βρέθηκε η αρχαιότερη μορφή γραφής στον κόσμο (Εικόνες)


Σύμφωνα με την συμβατική αρχαιολογική επιστήμη, η γραφής ανακαλύφθηκε γύρω στο 3,000 με 4,000 χρόνια Π.Χ, στην Σουμέρια, αλλά ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Καστοριά, που ήρθε στο φως πριν από μια δεκαετία, αντικρούει αυτή την θεωρία ίσως για αυτό ελάχιστοι γνωρίζουν κάτι περί αυτού.
 
Ο λόγος για την «πινακίδα του Δισπήλιου» που ανακαλύφθηκε από τον καθηγητή προϊστορικής αρχαιολογίας Γιώργο Χουρμουζιάδη, το 1993, σε μια παραλίμνια νεολιθική θέση, κοντά στην Καστόρια.

 
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, στην συγκεκριμένη τοποθεσία, πριν από 7,000 με 8,000 χρόνια, κατοικούσε ένας πληθυσμός ψαράδων της νεολιθικής εποχής, και η συγκεκριμένη πινακίδα ήταν ένα από τα πολλά αντικείμενα που βρέθηκαν στην περιοχή.
 
Η πινακίδα όμως είναι το σημαντικότερο εύρημα, καθώς πάνω της είναι χαραγμένο ένα κείμενο σε μια άγνωστη γραφή, που ύστερα από χρονολόγηση με ενεργό άνθρακα, αποκαλύφθηκε ότι είναι κατά μερικές χιλιάδες χρόνια παλιότερη από την γραφή των Σουμερίων.

 
Η χρονολόγηση έδηξε πως η πινακίδα κατασκευάστηκε 5,260 χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού, και αν δεχθούμε αυτή την χρονολόγηση, το κείμενο που είναι χαραγμένο στην ξύλινη πινακίδα, προκύπτει ως η αρχαιότερη μορφή γραφής στον κόσμο.
 
Το κείμενο που έχει χαραχθεί με αιχμηρό αντικείμενο πάνω σε ξύλινη επιφάνεια, πιθανόν να περιλαμβάνει μια μορφή γραφής που προϋπήρξε της Γραμμικής Α, που χρησιμοποιούσαν οι Μυκηναίοι.
 

 
Μαζί με την πινακίδα ανακαλύφθηκαν και πολλά κεραμικά, που ήταν εγχαραγμένα με αυτή την γραφή.
 
Σύμφωνα με το καθηγητή Χουρμουζιάδη, η συγκεκριμένη γραφή, που δεν έχει ακόμα αποκωδικοποιηθεί, είναι ένα σύστημα επικοινωνίας, που μπορεί να αποτελείτε από σύμβολα ή αριθμούς.
 
Η αποκωδικοποίηση της, θα είναι ιδιαιτέρα δύσκολή, έως και αδύνατη, εκτός και αν βρεθεί το ανάλογο εύρημα με τον κώδικα της Ροζέτας, που επέτρεψε την αποκωδικοποίηση των ιερογλυφικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου