Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Οι 5 μεγαλύτερες Αυταπάτες που μας κρατάνε σκλαβωμένους στο Μάτριξ!


Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα πράγματα που σας εμποδίζουν να το κάνετε αυτό. Η ζωή δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το να γεννηθείς στις μέρες μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να γεννιόσουν 5.000 χρόνια πριν.
Τότε, γεννιόσουν, ξεπλενόσουν σε κάποιο ποτάμι, και μεγάλωνες μαθαίνοντας πώς να εργάζεσαι και το κυνηγάς. Τώρα, όταν γεννιέσαι, σου δίνεται ένας αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, ένα πιστοποιητικό γέννησης από την κυβέρνηση, σε γαλουχούν με μία στοιβάδα έτοιμων ιδεών, που ξεκινούν από ένα έτοιμο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και φυσικά επέρχεται η πλύση του εγκεφάλου σας πάντα σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες των συνθηκών της εποχής.

Το «Matrix» είναι ένας συνδυασμός φιλοσοφιών, ιδεών, ιδρυματικών θεσμών, κοινωνικών δομών, και διατάξεων που έχουν αυτοσκοπό να ρίξουν τη στάχτη στα μάτια μας, που μας εμποδίζει να δούμε τη ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο βαθιά υπνωτισμένοι στη μήτρα που νομίζουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και πως η μορφή της ζωής τους είναι φυσιολογική.
Εδώ είναι μια λίστα με τις πέντε μεγαλύτερες αυταπάτες που κρατούν την ανθρωπότητα υπόδουλη στο Μάτριξ. Αν θέλετε να σπάσετε τα δεσμά σας, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε για να απελευθερωθείτε από τη μήτρα. Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα κατανοήσετε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ένα μεγάλο Matrix σχεδιασμένο να μας κρατάει κοιμισμένους.

1) Η αυταπάτη της επιλογής και της ελευθερίας
Η κυβέρνησή σας μπορεί να τονίζει καθημερινά το πόσο ελεύθεροι είστε, αλλά αναλογιστείτε λίγο τι θα συμβεί σε περίπτωση που προσπαθήσετε να καλλιεργήσετε ένα συγκεκριμένο είδος φυτού στο μπαλκόνι η στον κήπο σας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς ή για ψυχαγωγικούς σκοπούς όπως γίνεται σε άλλες χώρες; Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος, αν ζείς σε μια κοινωνία που έχει ανακηρύξει φυτά που μεγαλώνουν στη φύση της παράνομα;
Ξέρατε ότι άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή καλλιεργούσουν τους δικούς τους κήπους, ή ότι κοινοτικοί κήποι έχουν κλείσει, επειδή ήρθαν σε σύγκρουση με συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων; Σωστά. Σύμφωνα με μια έκθεση ειδήσεων πριν από μερικά χρόνια, ένας άνδρας από τη Γεωργία μηνύθηκε από τη νομοθεσία με πρόστιμο 5.000 δολαρίων για καλλιέργεια υπερβολικά πολλών λαχανικών …
Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο για κατούρημα σε ένα δάσος ή για περπάτημα χωρίς να φοράς μπλούζα. Τηλεφωνικές κλήσεις σας μπορούν να καταγραφούν ανά πάσα στιγμή. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο παρακολουθείται. Το E-mail σας μπορεί να προσεγγιστεί από Υπηρεσίες Πληροφοριών ανά πάσα στιγμή. Στις Η.Π.Α αν πεις ένα λάθος πράγμα για τον πρόεδρο, η CIA μπορεί να εμφανιστεί στην πόρτα σου την επόμενη ημέρα.
Σε ορισμένες πολιτείες, δεν επιτρέπεται καν η κινηματογράφηση δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικών) για προστασία των πολιτών και καλά. Δεν είσαι ελεύθερος. Έχεις την ψευδαίσθηση της ελευθερίας η οποία έχει »συνταγογραφηθεί» από το 1% των »ανθρώπων»? που ελέγχουν τον πλανήτη μας.

2) Το πολιτικό σύστημα
Πιστεύετε ότι η ψήφος σας έχει σημασία; Οι Ψήφοι θα είχαν σημασία μόνο αν ζούσατε σε μια υγιή δημοκρατία! Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια obligarchy. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι και οι πολιτικές του συστήματος διαμορφώνονται γύρω από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και την οικονομική ελίτ, αντί να διαμορφώνονται σε σχέση τις επιθυμίες και την ευημερία των πολιτών.
«Το κεντρικό σημείο που προκύπτει από την έρευνά είναι ότι η οικονομική ελίτ και οργανωμένες ομάδες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων προσδίδουν σημαντικές επιπτώσεις στην ανεξάρτητη κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς βασίζεται σε πλαίσια ομαδικών συμφερόντων όπου οι μέσοι πολίτες έχουν μικρή ή και καμία επίδραση. »
Τι να πρωτο αναφέρεις για την κατάσταση της Ελλάδας όπου μια ολόκληρη χώρα είναι υποδουλωμένη σε ένα κατασκευασμένο χρέος το οποίο εξυπηρετέι τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων ,το οποίο πληρώνει δυσβάσταχτα ο μέσος Έλληνας χωρίς να έχει ερωτηθεί ποτέ αν θέλει και αν πρέπει να το κάνει, από την εκάστοτε κυβέρνηση .

3) Το εκπαιδευτικό σύστημα
Το σχολείο σου διδάσκει πώς να απομνημονεύεις, να επαναλαμβάνεις, και να αναμασάς. Ακριβώς το skillset που χρειάζεται για να περάσεις τη ζωή σου εργαζόμενος για την πραγματοποίηση των όνειρων κάποιου άλλου.
Ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο δίνεται έμφαση περισσότερο στην απομνημόνευση της γνώσης και λιγότερο τη δημιουργικότητα και την κατανόηση.
Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουν στο Φιλοσοφικό, πήρα μια γεύση για το πώς η εκπαίδευση πρέπει να είναι. Οι τέχνες είναι το μόνο πράγμα που αναστηλώνουν την πίστη στο σχολικό σύστημα, διότι ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη, την οργάνωση της σκέψης και την δημιουργικότητα. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σχεδιαστεί αλλιώς όμως.
Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι: Πήγαινε σχολείο, πειθαρχημένος με το κεφάλι κάτω. απομνημονευσε όσο μπορείς και επανέλαβε ξανά και ξανά!Έτσι θα πάρεις καλούς βαθμούς, θα πάρεις και το πολυπόθητο πτυχίο που θα σε προσγειώσει στη συνέχεια μια «δουλειά», στην οποία θα είσαι ένας εργαζόμενος κάποιου άλλου για όλη σου τη ζωή.
Τι κοινό έχουν οι Oprah, Μπιλ Γκέιτς, ο Michael Dell, Tiger Woods, ο Richard Branson, ο Simon Cowell, Walt Disney, ο Albert Einstein, και ο Τόμας Έντισον; Είναι όλοι εξαιρετικά επιτυχημένες περσόνες (κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι), και κανένας από αυτούς δεν έχει πτυχίο κολεγίου. Στην πραγματικότητα, περίπου οι μισοί από αυτούς δεν έβγαλαν ούτε το γυμνάσιο.
Πάρτε χαμπάρι πως το Σχολείο δεν θα σας διδάξει να βρείτε το πάθος σας, την έκφρασή σας και τη δική σας ταυτότητα. Απλώς σε προετοιμάζει για να γίνεις ένα αξιοπρεπέστατο μορφωμένο πιόνι του συστήματος που θα δουλεύει για κάποιον Βασιλιά μέχρι να πεθάνει και να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

4) Το κυνήγι της ευτυχίας
Αυτή είναι μια αδιέξοδη επιδίωξη καθώς έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και την προπαγάνδα ώστε να πιστεύουμε πως η ευτυχία έρχεται με τη μορφή της ύλης και των υλικών αγαθών.
Τι είναι όμως η ευτυχία στην πραγματικότητα;
Σχέσεις αγάπης. Πνευματικότητα. Φύση. Διαλογισμός. Προβληματισμός. Σχέση με τον Θεό. Αυτο-ανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη. Αυτοπραγμάτωση. Ζώντας την παρούσα στιγμή. Συναισθηματική / διανοητική γνώση. Αυτά είναι τα πράγματα που περιλαμβάνουν την ευτυχία, αλλά μας έχουν μάθει ότι το να βρεις μια δουλειά, να παντρευτείς έναν εταίρο, το να αγοράσεις ένα σπίτι, και η ανατροφή των παιδιών σου είναι ο μοναδικός δρόμος που σε οδηγεί στην ευτυχία. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο; Γιατί η αυτοκτονία η 10η κύρια αιτία θανάτου στην Αμερική; Γιατί η κατάθλιψη, το άγχος, και οι ψυχικές ασθένειες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδον;
Γεννιόμαστε μέσα σε μία κοίλη κοινωνία που σχεδιάστηκε για να μας κρατήσει μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μία καταναλωτική εμμονή όπου αγοράζεις πράγματα για να καλύψεις το κενό σου το οποίο έχει δημιουργηθεί με τη σειρά του λόγω της κενότητας της γυάλινης κοινωνίας στην οποία ζούμε. Παρερμηνεύσαμε και ταυτίσαμε «την επιδίωξη της ευτυχίας», με την επιδίωξη του υλικού κέρδους».

5) Ιδεολογία, θρησκεία και πολιτισμός
Καπιταλισμός, Κομμουνισμός , Σοσιαλισμός, Φασισμός, εθνικισμός, Μουσουλμανισμός, Χριστιανισμός, Βουδισμός.
Όλοι οι παραπάνω τίτλοι και άλλοι πολλοί που τελειώνουν σε (σμος), δηλαδή εθισμός!
Αυτό παραπάνω σε περιμένει αν δεν είσαι… χριστιανός, μουσουλμάνος, καθολικός, ευαγγελιστής, βουδιστής, Ιεχωβάς, παλαιοημερολογίτης,
Καταπιάνομαι με ένα θέμα που ο άνθρωπος πάλεψε για να λέγεται κοινωνία, και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα, αρχικά να μπορούν να έχουν κοινές αποφάσεις για την επιβίωση έναντι άλλων ομάδων σε ποιο εύπορα μέρη με ποιο υγιή διαμονή!
Αρχηγοί και μάγοι έδεσαν το ανθρώπινο ον με κομματικό-θρησκευτικά δεσμά και σε ηθικοπλαστικούς εκβιασμούς για να υπάρχουν δούλοι και τεμπέληδες αφεντικά!

Σήμερα έχουμε υποτίθεται εξελιχτεί σαν ανώτερο ον και αντί να είμαστε ελεύθερα πνεύματα, είμαστε δούλοι των ψεύτικων δυνάμεων που σε αποπροσανατολίζουν από το αληθινό μέλλον σου, που είναι η ολοκλήρωση της αποστολής να ανακαλύψεις την προέλευση σου και τον σκοπό της ύπαρξη σου μέσα στο σύμπαν!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου