Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σε πολεμικό συναγερμό ολόκληρο το Στράτευμα: Οι Τούρκοι «δοκιμάζουν» συνεχώς την ελληνική άμυνα από Κάρπαθο μέχρι Καστανιές ενόψει τελικού χτυπήματος.


Τεστάρουν όλα τα ελληνικά χερσαία και ναυτικά μας σύνορα οι νεο-οθωμανοί πριν προβούν σε οποιαδήποτε απονενοημένη μεγα-πρόκληση κατά της Ελλάδος.
Πρόκειται για την συνήθη πρακτική χωρών που θέλουν πριν προχωρήσουν σε πιθανή πολεμική πρόκληση να αναζητήσουν τρωτά σημεία , αδυναμίες και παραλείψεις για να τις εκμεταλλευθούν.
Μετά και το περιστατικό με την σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο με την δράση ειδικών κομάντος της στρατοχωροφυλακής με την ονομασία «Αετοί των συνόρων» της 54η ομάδας συνόρων, γίνεται απόλυτα κατανοητό πλέον ότι η Ελλάδα δέχεται «κανονικό πόλεμο» από τον Ερντογάν.
Μαζί με την προ ημερών δολοφονική ενέργεια εμβολισμού σκάφους του ελληνικού Λιμενικού από τουρκικό πλοίο «φονιά» , υπάρχει η πεποίθηση πλέον στα ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής ιεραρχίας ότι οι Τούρκοι αναζητούν να πράξουν κατά της χώρας μας «κάτι πολύ μεγάλο» που θα προκαλούσε ακόμη και πολεμική σύρραξη .
Εχουμε εδώ και μεγάλο διάστημα πολλά προκλητικά περιστατικά σε μικρά νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο που «μυρίζουν» οθωμανικό σχέδιο του τουρκικού επιτελείου που θέλει να «ελέγξει» τα στρατιωτικά αντανακλαστικά , δυνάμεις και ισχύ των χερσαίων ελληνικών δυνάμεων πριν ……
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τουρκικά ταχύπλοα πλησιάζουν μικρονήσους στις οποίες υπάρχουν ελληνικά στρατιωτικά φυλάκια, ελέγχοντας τις αντιδράσεις των στρατιωτικών που τις απαρτίζουν ασκώντας παράλληλα ένα ιδιότυπο «ασύμμετρο πόλεμο» με ψυχολογικές συνέπειες έντασης για την ελληνική πλευρά .
Το ίδιο παρατηρείται εδώ και 4 ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, όπου τουρκικές ειδικές δυνάμεις στήνουν ενέδρες και «λουφάζουν» συλλέγοντας πληροφορίες για όλη την ελληνοτουρκική παραμεθόριο, με το παραμύθι της διενέργειας στρατιωτικής άσκησης .
Έτσι ήρθε και το επεισόδιο με τους Έλληνες στρατιωτικούς που τους ανέμεναν οι Τούρκοι αφού παρακολουθούσαν τους πάντες με θερμικές κάμερες μαζί με όλες τις κινήσεις των ελληνικών φυλακίων.
Το ελληνικό γενικό επιτελείο εδώ και μεγάλο διάστημα αναζητά πιθανόν το κύριο τομέα ουσιαστικής μελλοντικής δράσης των Τούρκων από την Κάρπαθο μέχρι τις Καστανιές.
Υπάρχει όμως γενικά παντού η «οσμή» ότι νεο-οθωμανοί κάτι ετοιμάζουν..κάτι μεγάλο.
Προβληματίζει σθεναρά η τουρκική στάση διότι πολύ απλά οι Τούρκοι προκαλούν σε όσο τον δυνατόν μεγαλύτερο μέτωπο θέλοντας να αποκρύψουν τις πραγματικές προθέσεις τους για το που σκοπεύουν να κινηθούν . Αυτός είναι άλλωστε ο ανατολίτικός τρόπος δράσης τους εδώ και αιώνες.
Όλα τα δεδομένα πάντως συγκλίνουν στην περιοχή των Δωδεκανήσων και ειδικά του Καστελόριζου για τους προφανείς λόγους ότι το νησί αυτό συνδέει την ΑΟΖ της Ελλάδος και της Κύπρου.
Άλλο «καυτό» σημείο είναι η βραχονησίδα Ζουράφα σε συνδυασμό με το Καστελόριζο για τον διαχωρισμό του Αιγαίου .
Το κυριότερο όμως είναι ότι αυτήν την δεδομένη στιγμή οι Τούρκοι θεωρούν ότι η χώρα μας «χωλαίνει» παντού, έχει ενδεχομένως μικρό σε αριθμό στρατό ( λόγω 9μηνης θητείας) σε σχέση με τον τουρκικό , ενώ υπάρχει μια γενικότερη κατήφεια στον ελληνικό λαό λόγω μνημονίων .
Θεωρούν δηλαδή ότι την Ελλάδα πολύ δύσκολα θα την βρουν σε αυτήν την κατάσταση μετά από χρόνια και ότι τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για να προσπαθήσουν να υφαρπάξουν αυτό που θέλουν, δηλαδή το μισό Αιγαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου