Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός.


Οι Τούρκοι θα χτυπήσουν πρώτα στο Καστελόριζο και οτιδήποτε άλλο είναι απλός αντιπερισπασμός.Τα αίτια πολλά και υπέρ των Τούρκων.
Το Καστελόριζο (Μεγίστη) είναι ένα νησί του οποίου η υπεράσπιση δεν μπορεί να γίνει στο έδαφος του αλλά στην θάλασσα. Άμυνα νήσου με αξιώσεις και ελπίδα για αντιμετώπιση της απόβασης μέχρι να έρθουν ενισχύσεις μπορεί να διεξαχθεί μόνο σε μεγάλα νησιά όπως η Εύβοια, η Κρήτη, ίσως και η Ρόδος
Ο λόγος είναι ότι σε μια λωρίδα γης με πλάτος 5 επί 2 χλμ δεν μπορεί να διεξαχθεί άμυνα διότι από την στιγμή που οι εχθρικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να αποβιβαστούν στην ακτή και σε βάθος 400 μέτρων έχει ήδη καταληφθεί σχεδόν το 10% της έκτασης, δηλαδή εάν κάνουμε την αναγωγή σε έδαφος του νομού Έβρου με πλάτος 30-35 χλμ θα είναι σαν έχουν ήδη καταληφθεί ο Δορίσκος, το Τυχερό, οι Φέρρες,η Ορεστιάδα,το Διδυμότειχο, δηλαδή μια ζώνη σε όλη την έκταση των συνόρων όπου υπάρχουν οι δύο μεραρχίες του Έβρου.
Άλλος λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να γίνει άμυνα επάνω στο νησί είναι διότι απλά δεν υπάρχει χώρος για τις λιγοστές δυνάμεις άμυνας να ελιχθούν, να απαγκιστρωθούν (όπως λέγεται η υποχώρηση στην στρατιωτική διάλεκτο), να πάνε που; Εάν ο εχθρός δεν πεταχθεί στην θάλασσα από την πρώτη ώρα μετά είναι αργά.
Το Καστελόριζο δεν είναι βόρεια Ελλάδα που έχει 500 χλμ βάθος για ελιγμούς αλλά και να πάρεις ενισχύσεις. Στο νησάκι αυτό οι ενισχύσεις εάν θα έρθουν από την ηπειρωτική Ελλάδα, σχέδιο χρονοβόρο.
Γιαυτό εδώ και χρόνια οι Τούρκοι προσπαθούν να αχρηστεύσουν τα ZUBR, τα μόνα σκάφη που μπορούν να κουβαλήσουν μια ταξιαρχία πεζοναυτών από τον Βόλο σε λίγες ώρες
Η άμυνα πρέπει να γίνει στην θάλασσα και στον αέρα.
Το Καστελόριζο βρίσκεται περί τα 3,5 χλμ από τα μικρασιατικά παράλια και 800 από την Ελευσίνα… Ο ελληνικός στόλος πρέπει ή να βρίσκεται ήδη εκεί ή να έχει ικανό δίκτυο πληροφοριών και πάνω απ όλα να υπάρχει η πολιτική βούληση για να σπεύσει όταν οι πληροφορίες λένε για κινήσεις του τουρκικού στόλου προς το νησί. Περί πολιτικής βουλήσεως αν κρίνουμε από τα Ίμια ………….
Το Καστελόριζο δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να επεκτείνει την υφαλοκρηπίδα της μέχρι την Κυπριακή και αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι διαθέτουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή στην αν.Μεσόγειο και την μικρότερη θαλάσσια περιοχή γιαυτό και θα έπρεπε να τους δοθεί διέξοδος και κυριαρχία στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κύπρου όπου κατά την άποψη τους δεν επρόκειτο να ενοχλήσουν κανένα διότι δεν υπάρχει κάποιο ελληνικό νησί εκεί, εκτός βέβαια από το Καστελόριζο.
Παρόλα αυτά οι Τούρκοι δύσκολα θα έκαναν απόπειρα κατάληψης του και πολύ περισσότερο κατοχής του εφόσον δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα ούτε αφορμή.Ακόμα και εάν μπορούν να ισχυριστούν καταπίεση μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και σε Κω και Ρόδο , στο Καστελόριζο δεν υπάρχουν μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες.
Η πιθανότερη κίνηση τους θα είναι ο ναυτικός αποκλεισμός του νησιού χωρίς την ανταλλαγή πυρών.Όλοι ξέρουμε ότι στην κρίση των Ιμίων η Ελλάδα δεν ήταν πρόθυμη να εξωθήσει τα πράγματα στα άκρα.
Ο ελληνικό στόλος θα σπεύσει αλλά θα περιοριστεί στον ρόλο του επιτηρητή και ενώ ο τουρκικός στόλος θα έχει αποκλείσει το νησί ο ελληνικός θα προσπαθεί να κάνει το ίδιο με τον τουρκικό.Στο μεταξύ η κυβέρνηση θα δραματοποιήσει περαιτέρω τα γεγονότα με κινητοποίηση του στρατού σε όλη την Ελλάδα, του τύπου της κρίσης του 87, με μερική επιστράτευση και θα αφήσει να καλλιεργηθεί ένα κλίμα ηττοπάθειας και τρόμου.
Εφόσον οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα θεωρούνται κρέατα για σφαγή και γενικά ”κακοί αντιπαραγωγικοί καραβανάδες” δεν είναι απίθανο να πέσει και πάλι κάποιο ελληνικό ελικόπτερο ”υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες”.
Παράλληλα θα ασκείται τρομοκρατία στους Έλληνες με μαύρη προπαγάνδα σχετικά με τις δυνατότητες των Τούρκων και την αδυναμία της χρεοκοπημένης Ελλάδας να διεξάγει πόλεμο.Οι μανάδες θα χαιρετάνε κλαίγοντας τα βλαστάρια τους τα οποία δικαίωςς θα φοβούνται εφόσον ξόδεψαν την θητεία τους είτε αρνούμενοι συστηματικά να μάθουν αυτά τα λίγα που τους δίνονται στην εκπαίδευση, είτε γιατί τελικά μόνο σκούπισμα και λάντζα έκαναν, είτε γιατί εκεί που τους στέλνουνε δεν θα έχει wifi παρά μόνο τουρκικό και το roaming κοστίζει και λόγω επιστράτευσης ο μπαμπάς τους δεν πληρώθηκε γιατί το κράτος θα κρατάει το χρήμα για τις ανάγκες του στρατού και έτσι δεν θα μπορεί να πάρει κάρτα για το iphone.Καταστροφή…..
H κατάσταση θα διαρκέσει όσες μέρες θα είναι αρκετές για να λυγίσει η κοινή γνώμη και να πεισθεί ότι καλύτερα να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν είναι ώρα για πολέμους, παρ το μωρέ το παλιονήσι, κλείσανε και οι τράπεζες, τα παιδιά μας κινδυνεύουν κτλ κτλ.
Αίφνης θα ανακοινωθεί ότι ο πόλεμος αποφεύχθηκε και Ελλάδα-Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι των συνομιλιών για καθορίσουν την πορεία των σχέσεων του υπό την αιγίδα της Αμερικής και της Ε.Ε την στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι ήταν τόσο ευγενικοί που ούτε μια οβίδα δεν έριξαν σε όλη την διάρκεια της κρίσης.
Θα συζητηθεί το αίτημα της Τουρκίας για τον διαμοιρασμό του Αιγαίου το οποίο η κυβέρνηση θα δεχθεί λέγοντας ότι τελικά θα έχουμε μια θάλασσα ειρήνης από την οποία επιτέλους θα μπορέσουμε να βγάζουμε τα πετρέλαια και να ζούνε μπέικα και οι δύο πλευρές.Τι ωραία , τι καλά.
Οι επιχειρήσεις σε στεριά γίνονται πάντα σε εποχές που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν .Δεν μπορεί πχ ο τουρκικός στρατός να οργανώσει εισβολή από τον Έβρο τον Οκτώβριο-Νοέμβριο-Δεκέμβριο διότι και ο ποταμός είναι ΄φουσκωμένος” αλλά και το πεδινό έδαφος εκατέρωθεν του ποταμιού θα είναι λασπωμένο λόγο των υψηλών ποσοστών υετού (βροχόπτωση-χιονόπτωση) στην παρέβρια περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.Μηχανοκίνητα και τεθωρακισμένα τμήματα ΔΕΝ προχωράνε στην λάσπη.
Ωστόσο στην θάλασσα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο αναφορικά με τις καιρικές συνθήκες , τα πολεμικά πλοία επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες και μόνο τα ιπτάμενα μέσα και ειδικά τα ελικόπτερα επηρεάζονται από θύελες και καιρικά φαινόμενα.
Σε αυτή την περίπτωση οι Τούρκοι θα είναι κερδισμένοι εφόσον την επιτήρηση της περιοχής θα μπορούν να την κάνουν και με ηλεκτρονικά μέσα από τις ειδικές μονάδες τους στις μικρασιατικές ακτές οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελόριζο.
Αντίθετως η Ελλάδα θα πρέπει να επιτηρεί την περιοχή και με την βοήθεια ιπταμενων μέσων όπως τα ελικόπτερα τα οποία τόσο το 1996 όσο και το τον Φεβρουάριο του 2016 στην Κίναρο, έχουν πέσει θύματα του ηλεκτρονικού πολέμου και των αντιμέτρων των Τούρκων.
Τώρα το το γιατί η Τουρκία θα διεκδικήσει το Καστελόριζο δεν έχει καμία σχέση με την θεωρία ”των ανταλλαγμάτων” εφόσον ότι ήθελε το πήρε στην Συρία- μέχρι τώρα- όπου με τις ευλογίες των ΗΠΑ εισέβαλε στην βόριεα Συρία κι απο εκεί θα αποφασίσει εάν και σε ποιά έκταση θα γίνει Κουρδικό κράτος το οποίο θα αποροφήσει όλους του Κούρδους της Τουρκίας που σφάζονται ανελέητα και έτσι ο Ερντογάν και την Συρία θα εχει διαμελίσει και θα έχει καθαρίσει το τουρκικό Κουρδιστάν απο τους άτακτους Κούρδους.
Ο ναυτικός αποκλεισμός του Καστελόριζου θα γίνει ακριβώς στα πλαίσια της αποθράσυνσης της Τουρκίας.
Ο ναυτικός αποκλεισμός και η αποφυγή κλιμάκωσης με πυρά -κατι πολύ εύκολο δεδομένης της ενδοτικότητας της ελληνικής πλευράς που θα παρακαλάει για την ”ειρηνική διευθέτηση”-θα ενοχλήσει μεν τις ΗΠΑ αλλά θα δώσει και το επιχείρημα σε αυτές να πουν ”ελάτε τώρα, δεν σας πυροβολήσαν, απλά ενα αποκλεισμό έκαναν, ελάτε τώρα, βρείτε τα σαν ώριμοι ενήλικες” .
Ελάτε τώρα, κάνετε σαν να μην θυμάστε τα Ίμια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου