Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Ο νευροχειρουργός που έκανε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο Πηγή: Ο νευροχειρουργός που έκανε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο.

Ο νευροχειρουργός που έκανε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο

Ο Ευριπίδης Μπαϊραμίδης είναι ο γιατρός που πραγματοποίησε την πρώτη επέμβαση bypass εγκεφάλου σε δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Μιλώντας στο «Έθνος» για την πρωτοποριακή επέμβαση που έκανε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, ο ίδιος ανέφερε πως το bypass εγκεφάλου είναι από τις δυσκολότερες επεμβάσεις στην νευροχειρουργική, η οποία μέχρι στιγμής γινόταν κατά αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά νοσοκομεία της χώρα με το κόστος της να είναι απαγορευτικό για έναν μέσο ασθενή.
«Ο ασθενής στον οποίο πραγματοποιήσαμε την επέμβαση bypass είχε υποστεί πολλαπλά μικρά εγκεφαλικά λόγω στένωσης στην έσω καρωτίδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά από την εκδήλωση μεγαλύτερου επεισοδίου. Με την επέμβαση ενισχύσαμε την κυκλοφορία του εγκεφάλου μηδενίζοντας σχεδόν την πιθανότητα νέου σοβαρού εγκεφαλικού. Το bypass είναι μια επέμβαση αγγειακής παράκαμψης με την οποία ενισχύουμε την αιμάτωση του εγκεφάλου με αντλία», εξηγεί ο κ. Μπαϊραμίδης.
Ο 39χρονος νευροχειρουργός, ο οποίος είναι συμβασιούχος στο Βοστάνειο νοσοκομείο της Μυτιλήνης εξηγεί πως για την συγκεκριμένη περίπτωση  χρειάστηκε να προετοιμαστεί για ένα χρόνο και να είναι σε συνεχής επικοινωνία με τον ασθενή.
Ζητώντας  «ευχαριστώ» από την διοίκηση του νοσοκομείου που του παρείχαν τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά για την επέμβαση, ο ίδιος ομολογεί πως αισθάνεται αδικημένος από το κράτος καθώς δεν του αναγνωρίζει το δικαίωμα της μόνιμης εργασίας.
«Σαφώς η μεγαλύτερη ικανοποίηση που έχω αισθανθεί μέχρι σήμερα προέρχεται από την αγάπη του κόσμου. Αν υπάρχει αυτό και ικανοποίηση από την δουλειά σου ο μισθός ωχριά. Θα προτιμούσα να συνεχίσω να εργάζομαι ως επικουρικός επιμελητής όπως είμαι τώρα και να απολαμβάνω τις συνθήκες εργασίας που έχω για παράδειγμα τη δυνατότητα να λαμβάνω πρωτοβουλίες επιστημονικά και να έχω την στήριξη της διοίκησης του νοσοκομείου. Όμως αυτό δεν ωραιοποιεί την κατάσταση. Όταν ένας άνθρωπος δουλεύει πολύ, όταν ένας άνθρωπος στηρίζει την δημόσια Υγεία το υπουργείο θα πρέπει να τον ανταμείβει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου