Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΒΑΛΚΑΝΙΑ.. Σύνορα Ελλάδος με τη Σερβία…..


Η Νέα Τάξη Πραγμάτων των Σόρος, Ροκφέλερ, Κίσινγκερ, Μπιλ και Χίλαρυ Κλίντον, Ομπάμα και Νιούλαντ, “ύφαινε” εδώ και 4 δεκαετίες το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης που θα λάμβανε την οριστική του μορφή με την εκλογή στην Προεδρεία των ΗΠΑ της Χίλαρυ Κλίντον. Θα απέμενε μόνο η αναγόρευση του Παγκόσμιου Δικτάτορα, ο οποίος στα χρόνια διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τη Χίλαρυ Κλίντον, θα λάμβανε σάρκα και οστά!
Αυτό το πολυετές σχέδιο, που είχε μετατρέψει αργά αλλά σταθερά σε παγκοσμιοποιημένες Κοινωνίες αρκετά Έθνη – κράτη του χθες, με αποδυναμωμένες τις θρησκευτικές αντιστάσεις τους, αλλά και την ξεφτισμένη αυταπάρνηση για την χαμένη Εθνική ταυτότητα, ήλθε να διαταράξει η εκλογή στην Προεδρεία των ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.
Γι΄ αυτό έχουν λυσσάξει τα όργανα της Παγκοσμιοποίησης ανά τον Κόσμο και δεν θα πάψουν να προσπαθούν να ανατρέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού αυτά που διακήρυξε προεκλογικά ο σημερινός Πρόεδρος των ΗΠΑ, υλοποιούνται κατά γράμμα μετά την εκλογή του!
Σηματοδοτεί αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ η πολιτική Τραμπ στα Βαλκάνια…
Ο Καλιφορνέζος Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής του Ντόναλντ Τραμπ, Ντάνα Ροραμπάχερ, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, σε συνέντευξη του στην αλβανική τηλεόραση, σηματοδότησε τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή των Βαλκανίων μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ! Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων:
«Η υποτιθέμενη “Μακεδονία” δεν είναι χώρα. Η δημιουργία της ΠΓΔΜ ήταν ένα αποτυχημένο εγχείρημα και σήμερα είναι ώριμες οι συνθήκες για έναν επανασχεδιασμό των συνόρων! Το κρατίδιο πρέπει να διαμελισθεί, γιατί υπάρχει μεγάλος διχασμός και δεν μπορούν να ζήσουν όλοι μαζί! Οι Κοσσοβάροι και οι Αλβανοί της “Μακεδονίας” θα πρέπει να γίνουν μέρος του Κοσσόβου και της Βουλγαρίας ή όποιας άλλης χώρας πιστεύουν ότι έχουν σχέση! Η ΠΓΔΜ έγινε επειδή κάποιος πριν 30 χρόνια (;;;) έπρεπε να τακτοποιήσει μια ρύθμιση που προέκυπτε από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας»!
Με αυτά που δήλωσε ο Ντάνα Ροραμπάχερ, σηματοδότησε, όπως είπε: «μια ειρηνική αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια που θα είναι σε όφελος της Βαλκανικής»!
Άφησε δε να διαφανεί πως τα όσα ισχυριζόταν, αποτελούσαν στόχο του Ντόναλντ Τραμπ!
Αρκεί εμείς να θυμηθούμε, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην τελευταία συνάντηση (2013) που είχε με τον Μάθιου Νίμιτς των Ηνωμένων Εθνών, γεράκι της Παγκοσμιοποίησης, παραχώρησε στο γειτονικό κρατίδιο τη σύνθετη ονομασία της “Μακεδονίας”! Εάν δεν έχει επιτευχθεί τούτο ακόμη, οφείλεται στις εθνοτικές διαφορές που έχει το κρατίδιο της ΠΓΔΜ!!
Αναταραχή για την ανατροπή Ράμα στην Αλβανία…
Μεγάλη αναταραχή επικρατεί αυτές τις ημέρες στην Αλβανία με την κάθοδο μεγάλου αριθμού πολιτών στους δρόμους που κατακλύζουν τα Τίρανα και ζητούν την ανατροπή της “διεφθαρμένης” κυβέρνησης του Έντι Ράμα!
Ως γνωστόν ο Έντι Ράμα είναι “ψυχοπαίδι” του Σόρος και τα τελευταία χρόνια είχε οδηγήσει στο ζενίθ του τον αλυτρωτισμό της Αλβανίας έναντι της Ελλάδος!
Επίσης, ο αδελφός του Έντι Ράμα ήταν ο υποκινητής του διπλωματικού επεισοδίου Σερβίας – Αλβανίας τον Οκτώβριο του 2014, όταν σε αγώνα των Εθνικών τους ομάδων για τα προκριματικά του Euro 2016 στο Βελιγράδι, “ταξίδεψε” το τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι, πετώντας το πάνω από το γήπεδο και από το οποίο κρεμόταν η σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας” που συμπεριλάμβανε τη Σερβία, την Ήπειρο και την Κέρκυρα!!
Η συγνώμη της Σερβίας στην αναγνώριση της “Μακεδονίας”…
Τον Ιανουάριο του 2017 η Σερβία ζήτησε από την Ελλάδα συγνώμη για την αναγνώριση των Σκοπίων ως “Μακεδονία”. Και τούτη η συγνώμη έγινε μια πολυεπίπεδη συγνώμη, αφού και οι ταμπέλες στις Εθνικές Οδούς της Σερβίας αναφέρουν το κρατίδιο ως FYROM! Το συγνώμη δε, συνοδεύθηκε από την επιθυμία επαναχάραξης των συνόρων στα Βαλκάνια!!
Άξονας Σερβίας – Ελλάδος…
Όλα τα παραπάνω έχουν να κάνουν με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρεία των ΗΠΑ!
Πηγή μας που έχει επεξεργασθεί την όλη κατάσταση στα Βαλκάνια επί σειρά ετών, μας εκμυστηρεύθηκε ότι η Ελλάς θα πρέπει να επιδιώξει τη δημιουργία συνοριακής επαφής με τη Σερβία! Το οποίο σημαίνει σύνδεση του Άξονα Βελιγραδίου – Αθήνας, κάτι που όπως αναφέρουμε επιζητούν και οι Σέρβοι!
Γι΄ αυτό εκτιμάται ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε εξελίξεις στο ζήτημα Μαυροβουνίου. Δηλαδή, της ενσωμάτωσής του με τη Σερβία!!
Ωστόσο, αυτός ο συνδυασμός εξυπηρετεί και το στρατηγικό εθνικό δόγμα της Βουλγαρίας, που τα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια χορηγεί αφειδώς τη Βουλγαρική υπηκοότητα σε Σκοπιανούς πολίτες καθώς και σε χιλιάδες Σκοπιανούς φοιτητές που φοιτούν σε Βουλγαρικά Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας υποτροφίες από το Βουλγαρικό Κράτος!!
Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Εθνικιστικού κόμματος των Σκοπίων (MRO) και πρώην Πρωθυπουργός Λιούμπο Γκεοργκέφσκι, διαμένει μόνιμα στη Σόφια έχοντας λάβει τη Βουλγαρική υπηκοότητα!!
Εις γνώση της Ρωσίας ο επανασχεδιασμός των Βαλκανίων…
Είναι βέβαιο σύμφωνα με την πηγή μας, ότι ο Βλαδιμίρ Πούτιν μετά την αυτοκρατορική κάθοδό του στη Συρία και γενικά στη Μέση Ανατολή, αλλά και την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, έχει στρέψει την προσοχή του στη διείσδυση της Ρωσίας στα Βαλκάνια!
Που δεν βρίσκει αντίθετο τον Ντόναλντ Τραμπ, παρ΄ ότι έκανε προ ημερών δήλωση για την Κριμαία και βγήκε προς τα έξω πως ενόχλησε τον Πούτιν. Η δήλωση αυτή εκτιμάται πως έγινε για εσωτερική κατανάλωση των επικριτών Τραμπ στις ΗΠΑ!
Αφού όλοι γνωρίζουν πως ο επανασχεδιασμός των Βαλκανίων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη Ρωσική συγκατάθεση με συγκεκριμένες οικονομικές και πολιτικές επιρροές!!
Ανησυχία στην Τουρκία…
Ο αλυτρωτισμός των Αλβανών στη δημιουργία της “Μεγάλης Αλβανίας”, είχε σύμμαχο την Τουρκία!
Δεν είναι λοιπόν παράξενο το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διοργανώνει στις 16 Απριλίου Δημοψήφισμα στην Τουρκία για Συνταγματική Αναθεώρηση. Η οποία θα ανοίξει το δρόμο στον Ερντογάν για να μεταφέρει όλες τις Εκτελεστικές Εξουσίες στον Πρόεδρο (δηλαδή στον ίδιο) ενώ τώρα τις έχει ο Πρωθυπουργός!
Έτσι, θα ισχυροποιηθεί αφού θα μπορεί να διορίζει Υπουργούς, να κηρύττει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να διαλύει την εθνοσυνέλευση κλπ!!
Κατ΄αυτόν τον τρόπο ο Ερντογάν θα νιώσει πάλι ισχυρός μετά το ταρακούνημα που ένιωσε από το πραξικόπημα εναντίον του τον Ιούλιο του 2016 και μετά τις τόσες δηλώσεις που κάνει ο Τραμπ και οι οποίες ανησυχούν βαθύτατα τον Τούρκο Σουλτάνο!!
Επίλογος…
Στην Πατρίδα μας δυστυχώς δεν έχουμε μια Πατριωτική κυβέρνηση που θα ενστερνιστεί και θα αρπάξει τη Μεγάλη Ευκαιρία που δίνεται στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου