Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Βρετανία: Ερευνητές κατάφεραν την αποθήκευση δεδομένων σε κρυστάλλους για δισεκατομμύρια χρόνια [Βίντεο]


Ερευνητές στη Βρετανία ανέπτυξαν τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να αποθηκεύσουν ψηφιακά δεδομένα σε μικρούς κρυστάλλους. Η νέα τεχνολογία είναι τόσο σταθερή και ασφαλής που θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτά τα δεδομένα για δισεκατομμύρια έτη, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Southampton.
Δυστυχώς, οι νέες συσκευές αποθήκευσης των ερευνητών δεν θυμίζουν τους… κρυστάλλους που είχε ο Σούπερμαν στο καταφύγιό του. Αντίθετα, έχουν το σχήμα μικρών γυάλινων δίσκων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για να αποθηκεύσουν ιστορικά ντοκουμέντα, όπως η Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, και η Βίβλος.
Ο Peter Kazansky, καθηγητής του εν λόγω πανεπιστημίου, ανέφερε πως «αυτή η τεχνολογία μπορεί να εξασφαλίσει τα τελευταία στοιχεία της ανθρωπότητας».
Κάθε δίσκος έχει χωρητικότητα 360 terabytes δεδομένων, κάτι που ισοδυναμεί με 22.500 βασικά μοντέλα iPhone.
Η «μαγεία» που κρύβεται πίσω από την τεχνολογία είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν ένα πολύ εξειδικευμένο laser για την κωδικοποίηση των δεδομένων σε νανοδομές μέσα σε χαλαζία.
Οι δομές αυτές μετατρέπουν τον τρόπο με τον οποίο το φως διαθλάται μέσα στο γυαλί, επιτρέποντας στα δεδομένα να «διαβαστούν» από ειδικές οπτικές συσκευές.
Οι ερευνητές αποκαλούν την μέθοδο αποθήκευσης αυτής «5D» αφού οι πληροφορίες αποκωδικοποιούνται σε πέντε διαστάσεις μέσα στις νανοδομές: το ύψος, το μήκος, το πλάτος, η κατεύθυνση και η θέση τους.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου θα παρουσιάσουν την νέα τεχνολογία στο Σαν Φρανσίσκο την Τετάρτη, ελπίζοντας να βρουν επενδυτές για την μαζική παραγωγή και πώλησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου