Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Να ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ είναι στην ΕΛΛΑΔΑ (video)


Που βρίσκεται η Ατλαντίδα; Μήπως ήταν στον Κρόνιο Ωκεανό, όπως ονομαζόταν παλαιότερα ο Ατλαντικός;
Πολλά σοβαρά στοιχεία και ενδείξεις έχουν βρεθεί που θα μπορούσαν να οδηγούν στον σύγχρονο συμπέρασμα ότι η χαμένη ήπειρος βρίσκεται εκεί.
Ωστόσο υπάρχει και η γνωστή άποψη πως η Ατλαντίδα βρίσκεται, ή μάλλον βρισκόταν στην Ελλάδα.
Ή μήπως δεν είναι απλά μία άποψη;…
Πραγματικά, υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία και ενδείξεις, πολύ περισσότερα από εκείνα που υποστηρίζουν την θεωρία ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν μεταξύ των ηπείρων Ευρώπης-Αφρικής και Αμερικής.
Τα συγκλονιστικά δείχνουν πως η Ατλαντίδα του Πλάτωνα βρισκόταν στην Μεσόγειο και ειδικότερα στην Αιγαίο Πέλαγος.
Να ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ είναι στην ΕΛΛΑΔΑ
Πέρα από τους γνωστούς αρχαιολόγους και γεωλόγους που έχουν υποστηρίξει αυτή την πολύ σημαντική εκδοχή, ίσως, η πιο εμπεριστατωμένη και η πιο τεκμηριωμένη να είναι, όπου στο βιβλίο του Uchronia? – Atlantis Revealed συσχετίζει τόσα πολλά στοιχεία που είναι σαν να μας φέρνει την εικόνα της Ατλαντίδας μεταξύ Κρήτης και Αττικής.
Στο κέντρο του Αιγαίου.
Να ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ είναι στην ΕΛΛΑΔΑ
Παρά τα υπαρκτά, όμως στοιχεία, όλα αυτά και πολλά άλλα αποσιωπούνται, αποκρύπτονται.
Γιατί, όμως, υπάρχει τόσος «πόλεμος» να μην βγουν και να μην κυκλοφορήσουν προς τα έξω τα στοιχεία αυτά -ειδικότερα στην Ελλάδα;
Για ποιο λόγο υποστηρίζεται τόσο σθεναρά η εκδοχή ότι η Ατλαντίδα βρισκόταν στον σημερινό Ατλαντικό;
Μήπως, τελικά, τα στοιχεία που δείχνουν την Ατλαντίδα στην Ελλάδα, είναι πραγματικά και γι’ αυτό προσπαθούν να τα «θάψουν»;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι και πολλά συμφέροντα που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την Ατλαντίδα στην Ελλάδα.
Ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Μπεξής μας εξηγεί, όχι μόνο τους λόγους, αλλά μας δίνει και πολλά στοιχεία που «τοποθετούν» την Ατλαντίδα στην Ελλάδα.
Δείτε το video

Εδώ και έναν αιώνα τουλάχιστον, οι άνθρωποι βρίσκονται σε μία συνεχή αλλά ανεπιτυχή αναζήτηση του θρυλικού νησιού, καθιστώντας έτσι την Ατλαντίδα μία από τις μεγαλύτερης διάρκειας συναρπαστικές ιστορίες όλων των εποχών!
Ως τώρα κανείς δεν φαίνεται να βρήκε μία τοποθεσία στην οποία να ταιριάζουν απόλυτα οι περιγραφές του Πλάτωνα. Αντ ‘αυτού, έχουμε θεωρίες πάνω σε θεωρίες σχετικά με την τύχη της. Γιατι ομως; Αν ο καθένας χρησιμοποιεί το ίδιο βιβλίο, γιατί να υπάρχει αυτή η σύγχυση; Πρόκειται για μια περίπτωση παρερμηνείας μεταξύ των ερευνητών;
Ας πάρουμε την αρχική υπόθεση της Σαντορίνης. Το νησί θα μπορούσε να είναι η Ατλαντίδα, αλλά υπάρχουν προβλήματα στις διάφορες θεωρίες που δεν λήφθηκαν υπόψη στους εκάστοτε ερευνητές.
Ενώ η ίδια η Σαντορίνη ταιριάζει αναμφισβήτητα στο χώρο σαν η πόλη «στέμμα» της Ατλαντίδας (μιλάμε για τους ομόκεντρους δακτυλίους από χώμα και νερό), το πρόβλημα είναι, ότι Σαντορίνη από μόνη της ποτέ δεν μπορεί να σταθεί σε ολόκληρη την περιγραφή που μας δίνει ο Πλάτων: το κύριο νησί της Ατλαντίδας, είπε ότι ήταν 9 χιλιόμετρα μακρύτερα. Κάτι που λείπει από τη συγκεκριμένη περιοχή κατά το 1600 π.Χ., όπου υπολογίζεται πως έγινε η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
Φυσικά, η έρευνα για την Ατλαντίδα δεν ήταν ποτέ απλή.
Να ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι η ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ είναι στην ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τον Christos A. Djonis και το βιβλίο του «Uchronia? – Atlantis Revealed», η Σαντορίνη θα μπορούσε να είναι μέρος της Ατλαντίδας, μόνο αν μπορούσε να συνδυαστεί με ένα άλλο πολύ μεγαλύτερο νησί.
Ο ίδιος, όμως, όχι μόνο αποφασιστικά τοποθέτησε την Ατλαντίδα στη Μεσόγειο Θάλασσα, αλλά, εντόπισε και ένα βυθισμένο προϊστορικό νησί που με κάθε τρόπο φαίνεται να ταιριάζει στην Ατλαντίδα του Πλάτωνα. Η μορφολογία του εδάφους, η χρονολογία, η ηφαιστειακή γεωλογία, η χλωρίδα και η πανίδα, επίσης ακόμη η καταστροφή του νησιού, η παρουσία ενός άγνωστου προϊστορικού πολιτισμού στην περιοχή και στοιχεία DNA φαίνεται ότι όλα δείχνουν μια πραγματική ανακάλυψη.
Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη δείχνει ότι περίπου το 9600 π.Χ., όταν σύμφωνα με τον αρχαίο φιλόσοφο, η Ατλαντίδα ήταν πάνω από το νερό, οι σύγχρονες Κυκλάδες συνδέονταν μέσω ξηράς με τις υπόλοιπες Κυκλάδες σχηματίζοντας ένα οροπέδιο, ή ακριβέστερα σχηματίζοντας το σώμα ενός τεράστιου νησιού. Όταν αυτό το προϊστορικό νησί συγκριθεί με την Ατλαντίδα του Πλάτωνα, γίνεται αμέσως φανερό ότι πρέπει να ήταν η γη για την οποία μιλούσε ο Πλάτωνας.
Αυτό ήταν το κύριο νησί:
Η Ατλαντίδα του Πλάτωνα (Christos A. Djonis)
Η Ατλαντίδα του Πλάτωνα (Christos A. Djonis)
Εννέα χιλιόμετρα μακριά του και ακριβώς όπως ο Πλάτων το απεικονίζει,
βρίσκεται το νησί της Σαντορίνης. Ένα κυκλικό νησί με ένα πλημμυρισμένο
πυρήνα και ένα μικρό νησί στο κέντρο του. Ένα νησί μέσα σε ένα φυσικό
περιβάλλον του νησιού, ένα θαλάσσιο ηφαίστειο όπου στον εξωτερικό
δαχτύλιο υπήρχε ένα άνοιγμα που επέτρεπε στα πλοία να εισέλθουν στο
εσωτερικό.
Η ευρύτερη περιοχή της Ατλναίδας (Christos A. Djonis)
Η ευρύτερη περιοχή της Ατλναίδας (Christos A. Djonis)
Η Ατλαντίδα (ως το προϊστορικό νησί που περγράφηκε παραπάνω) με στοιχεία γεωλογικά και άλλα στοιχεία που αφορούν το 9600 π.Χ., δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο Πλάτων περιέγραψε ένα πραγματικό περιβάλλον και ένα προϊστορικό πολιτισμό γνωστό στους αρχαίους Έλληνες. Στην ουσία δεν έκανε τίποτε περισσότερο απ’ ότι και ο Όμηρος, που περιέγραψε την Τροία πριν από την εποχή του
Το Οροπέδιο των Κυκλάδων, ως Ατλαντίδα (Christos A. Djonis)
Το Οροπέδιο των Κυκλάδων, ως Ατλαντίδα (Christos A. Djonis)
Το σούπερ-νησί του Οροπέδιου των Κυκλάδων (η Ατλαντίδα του Πλάτωνα) πνίγηκε στη θάλασσα γύρω στο 8000 π.Χ., κατά τη διάρκεια της ταχείας ανόδου της Μεσογείου και μόλις λίγο πριν από την πλημμύρα της Μαύρης Θάλασσας (σύμφωνα και με μελέτη της UNESCO, 2009). Παρεπιπτόντως, την ίδια εποχή η τεράστια παγωμένη λίμνη Agassiz (περίπου 440.000 τετρ.χλμ), στη Βόρεια Αμερική, «έσπασε» και άρχισε να ξεχύνεται μέσα στον Ατλαντικό, ανεβάζοντας την στάθμη των ωκεανών γύρω στα 3 μέτρα και δημιουργώντας αυτό που ονομάζουμε σήμερα ως «Μεγάλο Κατακλυσμό.»
Σχετικά τώρα με την περιγραφή του Πλάτωνα για την αναφορά του σε κάποιο νησί/ήπειρο απέναντι από τις Στήλες του Ηρακλέους (σημερινό Γιβραλτάρ), που εσφαλμένα ερμηνεύτηκε ως η Ατλαντίδα, ο Christos Djonis μας λέει ότι ήταν μία ποιητική προσπάθεια του Πλάτωνα να επιδείξει την απίστευτη ναυτική ικανότητα των Ατλάντων να διασχίζουν τον ωκεανό μέσω της Σκωτίας, τα Νησιά Orkney, τις Νήσους Φερόε, της Ισλανδίας και της Γροιλανδίας, ενώ φυσικά, όπως δείχνουν αρκετά στοιχεία γνώριζαν την αμερικανική ήπειρο.
Ωστόσο, κατά την δική μας άποψη στο diadrastika.com, αν η παραπάνω υπόθεση ευσταθεί, ο Όμηρος δεν θα χρησιμοποιούσε «ποιητική αδεία» κάτι «εκτός» για να δείξει την ναυτική δύναμη των Ατλάντων. Θεωρούμε, λοιπόν, πως οι Αιγύπτιοι που έδωσαν τις περιγραφές στον Σόλωνα, τις έλαβαν από περιγραφές κατοίκων της Αμερικής ή από κατοίκους νησιών του Ατλαντικού. Με την δική τους οπτική, λοιπόν, η Ατλαντίδα (οροπέδιο Κυκλάδων) πράγματι βρισκόταν πέρα από τις Στήλες του Ηρακλέους πριν την μεγάλη ήπειρο, δηλαδή την Ασία…
Εκτός αν υπήρχαν και άλλες «στήλες» σε κάποιο άγνωστο σημείο εντός του Αιγαίου, οπότε με διαφορετικό σημείο αναφοράς, αλλάζουν και τα δεδομένα…
Διασχίζοντας τον Ατλαντικό. (Christos A. Djonis)
Διασχίζοντας τον Ατλαντικό. (Christos A. Djonis)
Αν όλα αυτά ισχύουν, σίγουρα λύνονται πολλά προβλήματα για το πως έφτασαν οι Έλληνες, σε περιοχές όπως οι Αγγλία, Ισλανδία, Καναδάς, Β. Αμερική, 10.000 έως 12.000 χρόνια πριν, όπως δίνεται και στον χάρτη:
Γενετικός χάρτης του Haplogroup X (Christos A. Djonis)
Γενετικός χάρτης του Haplogroup X (Christos A. Djonis)
Επίσης θα μπορούσαν να εξηγηθούν διάφορα μυστήρια και αρχαιολογικές παραδοξότητες, σχετικά με το οροπέδιο της Γκίζας, την Σφίγγα, την τοποθεσία Gobekli Tepe και άλλα πολλά, ως απομεινάρια του ίδιου προηγμένου πολιτισμού που ο Πλάτων περιγράφει στην ιστορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου