Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Αυτή είναι η περιβόητη Σύμβαση Cooper: Πως «έδεσαν» χειροπόδαρα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας… (ΦΩΤΟ)


ektakto-megalos-sinostismos-stin-anatoliki-mesogeio-tous-idrogonanthrakes-ksekinise-megalitero-paixnidi-diekdikisis-terastiou-ellinikou-fisikou-ploutou
Έχετε ίσως ακούσει για την περιβόητη Σύμβαση Κούπερ (COOPER). Τη σύμβαση που έχει υπογράψει η Ελλάδα και τη δεσμεύει ως προς τον ορυκτό της πλούτο.
Το 1940 και μετά προέκυπταν ανάλογες συμβάσεις με αυτήν την λεγόμενης COOPER ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου με τις ΗΠΑ και την Hugh Cooper & co.
Η «Σύμβαση Cooper» επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940), περί κυρώσεως συμβάσεως για την παραχώρηση υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.
cooper
Στη σύμβαση αυτή βλέπουμε ότι εκτός από την κατασκευή και εκμετάλλευση από τον Ανάδοχο, για 70 χρόνια (άρθρο 30) των τριών φραγμάτων (Κρεμαστών, Πρεβέντζας και Κριεκουκιού) στον ποταμό Αχελώο προβλεπόταν και κατασκευή, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση ηλεκτρικού δικτύου για την πώληση ή για ιδία χρήση «της παραχθησομένης ηλεκτρικής ενεργείας» σε εργοστάσια του Αναδόχου (άρθρο 52) για την επεξεργασία πρώτων υλών που το consortium θα ίδρυε όπου και όποτε ήθελε έχοντας μάλιστα και το δικαίωμα αποκλεισμού τρίτων (exclusion’s right).
Το σημαντικότερο και το πιο ύποπτο τώρα είναι ότι ενώ η σύμβαση αυτή αναφέρεται στην κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών έργων στον ποταμό Αχελώο στην πραγματικότητα παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα στον ανάδοχο να κάνει όλα όσα προαναφέρθηκαν. Μπορούσε δηλαδή το consortium να στήνει σε όποιο σημείο ήθελε εργοστάσιο δικών της συμφερόντων για επεξεργασία κάθε είδους πρώτων υλών.
Φυσικά οι Αμερικανοί βλέποντας άλλες φτηνότερες πηγές ενέργειας κράτησαν δεσμευμένο τον πλούτο της χώρας, χωρίς να προχωρήσουν σε κάποια εξόρυξη.
Η σύμβαση υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, την ίδια χρονιά που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο. Ένα Μνημόνιο δεσμευτικό απόλυτα και τώρα πια με ένα ΤΑΙΠΕΔ που κάνει ό, τι θέλει χωρίς έλεγχο.
Τυχαίο; μπορεί. Τώρα όμως ξέρετε το λόγο που τόσο καιρό δεν έγινε τίποτα στην Ελλάδα για τον ορυκτό της πλούτο και γιατί ακόμα και τώρα δεν γίνεται κάτι.
Δείτε όλη τη σύμβαση Κούπερ ΕΔΩ.

1 σχόλιο:

 1. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ,,,,,,,,,
  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΕΙΖΕΤΑΙ ΜΑΘΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΗΣΘΑΝΓΚΩΝΑ ΔΕΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΝ ΜΑΣ ,,,,,
  ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΜΕΝΕΙ ΤΟ 1823 ΕΔΑΦΙΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΖΗΓΟ ,,,,!!!!!!!!
  ΤΩΡΑ ΣΤΗΣ ΓΕΝΝΕΕΣ ΜΑΣ ΠΙΣΘΑΝΓΚΩΝΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΓΛΛΩΣΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΛΟΥΜΕ,,,,,
  Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ,,,,,,
  ΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΙΤΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΩ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΡΕΟΥΡΓΗΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΗΞΕΡΩ ΓΙΑ ΠΟΣΕΣ ΓΕΝΝΕΣ ,,,!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή