Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Αλλαξε στάση προς το θετικότερο το Βερολίνο; - Ζήτησαν άμεση εφαρμογή των μέτρων της μείωσης του ελληνικού χρέους

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ
Αλλάζει στάση προς το θετικότερο το Βερολίνο; Ζητάει την άμεση εφαρμογή των μέτρων της μείωσης του χρέους! 
Την εκτίμηση των θεσμών  ζητά το Γερμανικό υπ. Οικονομικών όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για το αν καθυστερούν τα μέτρα για την  για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
«Θέλουμε να μάθουμε καταρχήν τι σημαίνουν οι πρόσφατες αποφάσεις που αφορούν τις συντάξεις και τον ΦΠΑ για το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας. Όσο δεν ξεκαθαρίζει αυτό, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλα σημεία» αναφέρουν κύκλοι του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών τους οποίους επικαλούνται οι γερμανικές εφημερίδες
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σήμερα Τετάρτη πρόκειται να ληφθεί η απόφαση για την υλοποίηση ενός εκ των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων και συγκεκριμένα η διαγραφή ορισμένων τελών.
Με το μέτρο αυτό η Ελλάδα θα εξοικονομήσει την ερχόμενη χρονιά 220 εκατομμύρια ευρώ.
Όπως είπε, απάντηση που ζητά το Βερολίνο είναι άμεση προκειμένου να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Περιμένουμε γρήγορη αποσαφήνιση στο θέμα έτσι ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος να μην καθυστερήσουν», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε σημείωσε ότι το πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν όλες οι πλευρές τηρούν τις συμφωνίες.
Εν ολίγοις αν οι Γερμανοί ήθελαν να «τραβήξουν» το «σχοινί» θα είχαν απαντήσει αρνητικά από μόνοι τους. Όμως κρύβονται πίσω από τους Θεσμούς οι οποίοι φυσικά παίρνουν γραμμή από το Βερολίνο. Είναι ένας εύσχημος τρόπος για να καταλήξουν σε συμφωνία χωρίς να φαίνεται ότι το Βερολίνο υποχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου