Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Ο 3ος Πόλος της Γης είναι Εκεί που Πήγαν Μ.Αλέξανδρος-Διόνυσος-ΗρακλήςΌταν σκεφτόμαστε πολικές περιοχές του κόσμου, μόνο δύο συνήθως έρχονται στο μυαλό μας: ο Βόρειος και ο Νότιος Πόλος! Ωστόσο, υπάρχει μια περιοχή ανάμεσα στο νότιο τμήμα της Κίνας και το βόρειο τμήμα της Ινδίας, που είναι γνωστή ως ο… «Τρίτος Πόλος».

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι η τρίτη μεγαλύτερη έκταση παγωμένου νερού στον πλανήτη. Αν και πολύ μικρότερη σε έκταση από τον βόρειο και τον νότιο πόλο, είναι εξαιρετικά μεγάλη αφού καλύπτει περίπου 100.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει πάνω 46.000 παγετώνες.

Οι επιστήμονες ερευνούν διεξοδικά την περιοχή και μάλιστα έχουν προειδοποιήσει πως αν συνεχιστεί το φαινόμενο φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη που έχει ως συνέπεια να λιώνουν οι πάγοι, αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις ζωές περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων!

Η σημασία του Τρίτου Πόλου

Οτιδήποτε συμβαίνει με τον πάγο στις πολικές περιοχές, λαμβάνεται ως σαφής ένδειξη της αλλαγής του κλίματος. Όταν για παράδειγμα ο πάγος λιώνει, τότε γνωρίζουμε ότι ο πλανήτης θερμαίνεται.

Τα βόρεια και νότια άκρα της Γης είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση του κλίματος και την ίδια στιγμή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο Τρίτος Πόλος, επειδή είναι ψηλά πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι επίσης ευαίσθητος στις αλλαγές της θερμοκρασίας.

Εκτιμάται ότι το νερό που ρέει από τον Τρίτο Πόλο υποστηρίζει 120 εκατομμύρια ανθρώπους απ ‘ευθείας μέσω των συστημάτων άρδευσης, και συνολικά 1,3 δισ. έμμεσα μέσω ποταμών στην Κίνα, την Ινδία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν.

Αυτό είναι σχεδόν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η απομακρυσμένη αυτή έκταση περιλαμβάνει περιοχές των Ιμαλαΐων, το οροπέδιο του Θιβέτ, αλλά και 10 από τους μεγαλύτερους ποταμούς της Ασίας, συμπεριλαμβανομένου του Κίτρινου ποταμού, του ποταμού Γιανγκτσέ στην Κίνα, ποτάμια στη Μιανμάρ, τον Γάγγη κ.ά.Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Το ABC της Αυστραλίας κλήθηκε πρόσφατα να επισκεφθεί έναν από τους απομακρυσμένους ερευνητικούς σταθμούς στον Τρίτο Πόλο, με επικεφαλής ερευνητή τον καθηγητή Τσιν Xiang. Οι επιστήμονες συλλέγουν δεδομένα από αυτή την απομακρυσμένη περιοχή για πάνω από 50 χρόνια και τα πρόσφατα ευρήματα είναι κάπως ανησυχητικά. Κάτι που έκανε του επιστήμονες να προβληματιστούν είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, το οποίο και είναι περισσότερο από το διπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου!

Από το 2005, ο ρυθμός με τον οποίο λιώνουν οι πάγοι του Τρίτου Πόλου έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι περισσότεροι από 500 μικροί παγετώνες έχουν εξαφανιστεί εντελώς ενώ άλλοι συρρικνώνονται με γρήγορους ρυθμούς.

Αλλά η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι ο μόνος λόγος που η ομάδα αυτή των επιστημών ανησυχεί. Η σκόνη και η ρύπανση από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων και από τους καυστήρες άνθρακα, προκαλεί καθίζηση στους πάγους, με αποτέλεσμα εκείνοι με τη σειρά τους να απορροφούν τις ακτίνες του ήλιου, αντί να τις αντανακλούν που θα ήταν το φυσιολογικό.

Οι έρευνες σε αυτήν την περιοχή είναι δύσκολες καθώς οι επιστήμονες παρεμποδίζονται από τις σκληρές καιρικές συνθήκες αλλά και από την πολιτική αστάθεια στα κράτη αυτά.
Οι επιπτώσεις σιγά σιγά θα γίνουν αισθητές πολύ πέρα από την περιοχή αυτή και δυστυχώς το συνεχές λιώσιμο των πάγων θα είναι καταστροφικό για τους 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται από τον Τρίτο Πόλο.

Σχόλιο diadrastika: Ίσως, είναι αξιοσημείωτο και αξιοπρόσεκττο ότι προς την περιοχή αυτή έγιναν τρείς μεγάλες αρχαίες εκστρατείες: του Διονύσου, του Ηρακλή και του Μέγα Αλέξανδρου. Ίσως, εκεί υπήρχε κάτι περισσότερο που εμείς στις μέρες μας δεν γνωρίζουμε ακόμα. Αν πραγματικά ισχύει η θεωρία της Κούφιας Γης και πως ο Βόρειος και Νότιος Πόλος της, αποτελούν τεράστιες εισόδους προς αυτήν, ενδεχομένως, και στον λεγόμενο «τρίτο πόλο», να υπάρχει μία τεράστια είσοδος προς το εσωτερικό της γης. Ίσως, ακόμα, δεν είναι τυχαίο, ότι στις περιοχές του «τρίτου πόλου» υπάρχει πληθώρα παραδόσεων για όντα που ζουν κάπου μέσα στην Γη τα οποία έμπαιναν και έβγαιναν από μυστικά ανοίγματα. Ίσως, δεν είναι τυχαίο που σύμφωνα με διάφορες πηγές ο Μέγας Αλέξανδρος σφράγισε αυτά τα ανοίγματα-πύλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου