Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ για τα 15.000 ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ που ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ την ΓΗ

Πρόσφατα έγινε μία ανακοίνωση η οποία, αν και μοιάζει φυσιολογική, φαίνεται πως κρύβει κάποιο μυστήριο πίσω της που την κάνει αρκετά ύποπτη…
 Συμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού NEO (Near-Earth Objects) ή αλλιώς «Πλησίον της Γης αντικείμενα», της ESA (Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος) κοντά στη Ρώμη, αυτά τα NEOs είναι αστεροειδείς ή κομήτες με μεγέθη που κυμαίνονται από αρκετά μέτρα έως δεκάδες χιλιόμετρα των οποίων οι τροχιές τους είναι πολύ κοντά στη Γη μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθούν σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας. Οι NEOs αποτελούν μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού αντικειμένων, άνω των 700 000 γνωστών αστεροειδών στο Ηλιακό μας σύστημα.

6a00d8341bf7f753ef01b7c8a89e4c970b-800wi
Ο αριθμός των γνωστών αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στην Γη έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι «Κοντά στη Γη αντικείμενα», (Near-Earth objects, NEOs), είναι αστεροειδείς ή κομήτες με μεγέθη που κυμαίνονται από αρκετά μέτρα έως δεκάδες χιλιόμετρα των οποίων οι τροχιές τους είναι πολύ κοντά στη Γη μας, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να βρεθούν σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας. Οι NEOs αποτελούν μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου αριθμού αντικειμένων, άνω των 700 000 γνωστών αστεροειδών στο Ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με τη dailygalaxy.
«Ο ρυθμός ανακάλυψης ήταν υψηλός κατά τα τελευταία χρόνια, και ομάδες αστρονόμων σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν κατά μέσο όρο 30 νέα αντικείμενα κάθε εβδομάδα», λέει ο Ettore Perozzi,διευθυντής του Κέντρου Συντονισμού NEOς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) στη Ρώμη. «Λίγες δεκαετίες πίσω, 30 τέτοια αντικείμενα ανακαλύπτονταν σε ένα έτος, αλλά τα τελευταία χρόνια χάρις και στην τεχνολογική πρόοδο, οι διεθνείς προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Πιστεύουμε ότι έχουμε ανακαλύψει σε ποσοστό 90% τα αντικείμενα που έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 1000 μέτρα, αλλά ακόμα και με το πρόσφατο ορόσημο, έχουμε βρει μόνο το 10%όσων είναι περίπου 100 μέτρων, ενώ λιγότερο του 1% αυτών που είναι 40 μέτρα».
Η διεθνής προσπάθεια για την ανακάλυψη τους, την επιβεβαίωση και την εγγραφή τους στον κατάλογο των αστεροειδών που αποτελούν απειλή για τον πλανήτη μας, έχει φτάσει στον αριθμό ορόσημο: 15 000 νεοανακαλυφθέντες NEOs – με πολλούς ακόμα να αναμένουμε.
Σήμερα, οι δύο κύριες ομάδες έρευνας βρίσκονται στις ΗΠΑ: το Catalina Sky Survey στην Αριζόνα, και το Pan-STARRS στη Χαβάη, που από κοινού αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% των νέων διαστημικών σωμάτων που βρέθηκαν.
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος συμβάλλει μέσω του προγράμματος Space Situational Awareness, στη δημιουργία του κέντρου στην Ιταλία συνδυάζοντας τα νέα δεδομένα που καταγράφει το τηλεσκόπιο και να υποστηρίξει ένα νέο δίκτυο για τη διανομή των πληροφοριών.
6a00d8341bf7f753ef01b7c8a89e5e970b-800wi
Η ESA τώρα αναπτύσσει νέα τηλεσκόπια που θα μπορούν να εκτελούν αυτοματοποιημένες νυχτερινές έρευνες σε πολύ μεγάλες περιοχές του ουράνιου θόλου. Αυτά αναμένονται να μπουν σε λειτουργία το 2018. Το Μεγάλο Συνοπτικό Τηλεσκόπιο που κατασκευάζεται στη Χιλή,θα ξεκινήσει το «κυνήγι» διαστημικών βράχων στο εγγύς μέλλον.
Αυτά τα τηλεσκόπια θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε όσο περισσότερους δυνητικά απειλητικούς αστεροειδείς και να προετοιμαστούμε κατάλληλα πριν αυτοί γίνουν πραγματικά επικίνδυνοι για τον πλανήτη μας.
Σύμφωνα με τον Ettore Perozzi, διευθυντή του Κέντρου: «Ο ρυθμός ανακάλυψης ήταν υψηλός κατά τα τελευταία χρόνια, και ομάδες αστρονόμων σε όλο τον κόσμο ανακαλύπτουν κατά μέσο όρο 30 νέα αντικείμενα κάθε εβδομάδα», είπε. «Λίγες δεκαετίες πίσω, 30 τέτοια αντικείμενα ανακαλύπτονταν σε ένα έτος, αλλά τα τελευταία χρόνια χάρις και στην τεχνολογική πρόοδο, οι διεθνείς προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Πιστεύουμε ότι έχουμε ανακαλύψει σε ποσοστό 90% τα αντικείμενα που έχουν μέγεθος μεγαλύτερο από 1000 μέτρα, αλλά ακόμα και με το πρόσφατο ορόσημο, έχουμε βρει μόνο το 10%όσων είναι περίπου 100 μέτρων, ενώ λιγότερο του 1% αυτών που είναι 40 μέτρα».
Η ESA συνεισφέρει στη διεθνή προσπάθεια, έχοντας δημιουργήσει ένα συντονιστικό κέντρο στη Ρώμη για να συνδυάσει τα στοιχεία που προκύπτουν από όλα τα ευρωπαϊκά τηλεσκόπια. Το Κέντρο συντάσσει έναν Ευρωπαϊκό Κατάλογο Κινδύνου, ο οποίος περιλαμβάνει όλα τα ΝΕΟ για τα οποία δεν μπορεί να αποκλεισθεί η πιθανότητα να πέσουν στον πλανήτη μας κάποια στιγμή.
Συμφωνα με τα παραπάνω βλέπουμε πως υπάρχει ένας κίνδυνος, ίσως, μικρός, ίσως, ελεγχόμενος, αλλά η παρακολούθηση δεν τον μειώνει και ο κίνδυνος είναι ορατός. Ας μην ξεχνάμε πως στις 7/9/2016, ο αστεροειδής «2016 RΒ1» πέρασε σχεδόν «ξυστά», από δίπλα μας.
Τώρα, ξεκινούν οι παράδοξες σκέψεις, ότι αυτά τα αντικείμενα δεν είναι αστεροειδείς, αλλά κάτι άλλο… Ίσως, κάποιο σμήνος από έναν ουράνιο στρατό που πλησιάζει, αργά αλλά σταθερά…
Οι συνωμοσιολογικές αυτές υποθέσεις βασίζονται στο γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε επίσημη επιστημονική αρχή, για τον απλούστατο λόγο ότι αρκετές φορές έχουν πιαστεί να ψεύδονται και να αυτοαναιρούνται.
Ένα παράδειγμα, σχετικό με τα παραπάνω είναι πως η ΝΑΣΑ μας κρυβει πραγματα στις επισημες ανακοινωσεις της. 
Την άνοιξη του 2015 η NASA ανακοίνωσε δημοσίως ότι γνώριζε πως «κανείς αστεροειδής ή κομήτης δεν βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη» και ότι «δεν υπάρχει μεγάλο αντικείμενο που είναι πιθανό να χτυπήσει τη Γη κάποια στιγμή στα επόμενα  εκατοντάδες χρόνια».
Όχι πολύ καιρό αργότερα από τότε, η NASA και η National Nuclear Security Administration (εθνική διοίκηση πυρηνικής ασφάλειας) συνασπίζονται για να προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα για να καταστρέψουν αστεροειδείς που απειλούν τον πλανήτη μας ή, τουλάχιστον, να τους ωθήσει εκτός πορείας.
Αστεροειδεις
Λοιπόν, τι συμπέρασμα βγαίνει από όλο αυτό; Κινδυνεύει η Γη από έρμαια διαστημικά βράχια ή όχι; Αν όχι γιατί ετοιμάζονται να τα κατακερματίσουν;
Τι είναι αυτά που «βλέπει» το Κέντρο Συντονισμού NEO να κατευθύνονται προς την Γη; Δεν γνωρίζει από την NASA ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα επόμενα 100άδες χρόνια; Μήπως κάποιος δεν λέει όλες τις αλήθειες; Ποιόν να πιστέψουμε; Την NASA που αυτοδιαψεύδεται ή την ESA;
Γνωρίζουν άραγε την πραγματική ταυτότητα των, ουσιαστικά, Άγνωστων 15.000 Αντικειμένων που πλησιάζουν την Γη;
Ποιός διαψεύδει ποιόν; Η NASA την ESA ή το αντίθετο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου