Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Το Μυστικό των Δελφών είναι Μέσα Σου ! ! ! (βιντεο).Είναι γνωστό σε όλους ότι οι Δελφοί είναι ο ομφαλός της γης . Τι σημαίνει όμως αυτό; Για να βρούμε την αληθινή σημασία των λέξεων θα ανατρέξουμε στην ετυμολογία (έτυμο – αλήθεια)….

Δελφοί είναι μια λέξη που την χρησιμοποιούμε καθημερινά ακόμα και σήμερα . Μόνο που βάζουμε ένα -α- μπροστά και γίνεται αδελφοί.

Δελφύς σημαίνει μήτρα και με το -α- που δηλώνει το ομοούσιο γίνεται αδελφός (δηλαδή από την ίδια μήτρα).

Ο Ομφαλός τώρα προέρχεται από την λέξη ομφή που σημαίνει την θεϊκή φωνή (οι άλλες δύο φωνές είναι η αυδή που είναι η ανθρώπινη φωνή και όσσα ή όττα η μαντική φωνή).

Άρα ο ομφαλός είναι το σημείο απ’ όπου βγαίνει η θεϊκή φωνή μέσω της ιέρειας του Απόλλωνα, της Πυθίας. Και η Πυθία όταν μιλάει , όταν αγορεύει, γίνεται Πυθαγόρας, ο μεγαλύτερος μύστης όλων των εποχών. Κι ο μύστης είναι αυτός που κατέχει το μυστικό.

Κι αυτό το μυστικό βρίσκεται μέσα στον καθένα μας. Είτε το ξέρεις, είτε όχι, κουβαλάς μέσα σου το μέγα μυστικό. Μην ξεχνάς ότι προέρχεσαι από μια μήτρα (δελφύς) και η θεϊκή φωνή έχει αποτυπώσει ανεξίτηλα το σημάδι της πάνω στην κοιλιά σου (ομφαλός). Ακόμα και αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, το νιώθεις. Το νιώθεις κάποιες στιγμές που σαν αστραπή φωτίζουν τις νύχτες της μίζερης λογικής σου.

Το Μυστικό των Δελφών είναι Μέσα Σου ! ! ! - Εικόνα1

«Αχ ! Το αίμα ποτέ δεν ξεχνάει, βόγγει μέσα μας ποταμός όλο βόρβορο, σφαγές και σπόρους, κι ως βρεί χαμηλωμένη τη στενή, δική μας συνείδηση να μη φυλάει το φράχτη, τον συντρίβει κι αναπηδάει πάνου στα χείλια και στα μάτια, με φωνή και θέληση. Και ξαφνικά, μέσα σε αστραπή, θωρούμε πίσου χιλιάδες χρόνια και τρέμομε . Η σημερινή, φτωχή και μίζερη, όλο φρόνηση, λογική και συμβιβασμό ψυχή μας είναι φλούδι φτενό που μάχεται να σκεπάσει και να πνίξει μέσα, βαθιά μας, φοβερές αρχέγονες δυνάμεις. Μα έρχουνται οι αστραπές ετούτες, έρχεται ο ύπνος, έρχεται ο Προφήτης και σπά τη φλούδα και τις ελευτερώνει !» (Νίκος Καζαντζάκης, Συμπόσιον)

ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΥΣΤΙΚΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου