Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Τι ψαχνει η Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος.


Τα περιθώρια για να ξεφύγει κάποιος από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν πρόκειται για το Διαδίκτυο στενεύουν.
Και όπως λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον κυβερνοχώρο, τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, σερφάροντας, γράφοντας ή συζητώντας σε διάφορους ιστοτόπους ή φόρουμ κοινωνικής δικτύωσης δεν λύνονται εύκολα αφού μπορεί ο καθένας να βρεθεί, χωρίς να το γνωρίζει, αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν κάποιος εκβιάσει, συκοφαντήσει ή απειλήσει τη ζωή κάποιου (και γίνει αναφορά από άλλα άτομα), να βρεθεί αντιμέτωπος με το Νόμο.
«Στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, δεν υπάρχει απόρρητο», λένε καλά πληροφορημένες πηγές. Κι αυτό σημαίνει ότι εφαρμόζεται η γνωμοδότηση του εισαγγελέα απευθείας προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες.
«Από εκεί και πέρα πρέπει να αποδείξει ο κάθε ένας, στην περίπτωση που υπάρχουν καταγγελίες, ότι δεν μιλούσε σοβαρά», συνεχίζουν οι γνώστες του κυβερνοχώρου.
Οι παιδόφιλοι είναι ειδική κατηγορία και πάντοτε είναι στο στόχαστρο των Διωκτικών Αρχών που παρακολουθούν τα διαδικτυακά τους ίχνη και καταγράφουν κάθε κίνησή τους. Όταν δηλαδή, οι αστυνομικοί εντοπίσουν κάποιο περίεργο… στοιχείο, κινητοποιούνται προκειμένου να τους πιάσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με αντίστοιχες πορνογραφικές ιστοσελίδες, οι οποίες εντοπίζονται από τους αστυνομικούς. Φυσικά, οι καταγγελίες απλών πολιτών που φθάνουν στην Ασφάλεια, βοηθούν το έργο των Αρχών.
Όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, οι Αρχές έχουν φτάσει στην εξιχνίαση αρκετών υποθέσεων χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων που κατήγγειλαν τα περιστατικά και χάρη στο έμπειρο δυναμικό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου