Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Όσοι περνάνε απ’ τη ζωή σου έχουν κάποιο ρόλο.

akasika_arxeia

Οι αληθινά όμορφοι άνθρωποι

Μέσα στην πορεία της ζωής μας, είναι σχεδόν αναπόφευκτη η συνάντηση κι η συνύπαρξή μας με άλλες ψυχές. Με κάποιους ανθρώπους, οι ζωές μας έχουν μια κοινή πορεία, σαν δυο ευθείες που ταυτίζονται. Με κάποιους άλλους, δεν έχουν κανένα κοινό, σαν δυο ευθείες παράλληλες και με κάποιους άλλους ίσως είμαστε ευθείες που τέμνονται σε ένα σημείο. Όπως και να έχει, ο κάθε άνθρωπος που συναντάς στο δρόμο σου, έχει τη δική του ιστορία.
Το τι έχει δημιουργήσει έναν άνθρωπο και τι τον έχει φέρει μέχρι εδώ σήμερα, είναι πράγμα περίεργο και μυστικό. Κι αυτό το μυστικό ίσως είναι που κάνει τους ανθρώπους να φαίνονται κάπου-κάπου τόσο ενδιαφέροντες ώστε να ασχολείσαι μαζί τους.
Το θέμα είναι πως επιλέγεις με ποιον θες να ασχοληθείς. Λες και κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα. Διαλέγεις εκείνο τον άνθρωπο που σου κάνει περισσότερη εντύπωση από τους άλλους και προσπαθείς να τον αποκωδικοποιήσεις. Μεγάλο λάθος, όμως. Όχι γιατί πρέπει να κρατάμε όλους τους ανθρώπους δίπλα μας, απλά γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι να μας προσφέρει, απ’ τον έρωτα της ζωής μας μέχρι και εκείνο τον άγνωστο που έτυχε να βρεθούμε ένα βράδυ σε κοινή παρέα.
Κανείς δεν είναι απλά μια γνωριμία που κάνει ένα μικρό ή άλλοτε ένα μεγάλο guest στην ταινία της ζωής σου. Στην ταινία αυτή όπου εσύ είσαι σκηνοθέτης κι η μοίρα σεναριογράφος, πρέπει σαν άλλος επαγγελματίας στελεχωμένος απ’ την εμπειρία της ζωής, να μπορέσεις να δουλέψεις αρμονικά με τον κάθε συνεργάτη σου για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Η μοίρα σου, λοιπόν, φέρνει στο δρόμο σου διαφόρου λογής ανθρώπους. Εσύ, αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να παρατηρήσεις προσεκτικά. Από τη φυσιογνωμία, τη φωνή, το βλέμμα, την άποψη, την ιδέα, την ιστορία μέχρι και την έκφραση, τη χειρονομία, την παύση και τη χροιά. Και κάπως έτσι, με μια γρήγορη αλλά προσεκτική ματιά, θα κατορθώσεις να καταλάβεις τι θες να γραπώσεις απ’ τον καθένα.
Όχι απαραίτητα για να τα ενστερνιστείς όλα αυτά. Για να διαφωνήσεις, να συζητήσεις, να ανοιχτείς, να συμφωνήσεις, να συμπληρώσεις και να συμπληρωθείς. Δεν είναι όλοι κατάλληλοι για όλους. Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το μυαλό σου να εκρήγνυται, να θες να βγάλεις εκείνη την ώρα την ψυχή σου και να την κάνεις χίλια κομμάτια στα χέρια τους. Υπάρχουν εκείνοι που απλά βάζουν το μυαλό σου σε μια συνηθισμένη εγρήγορση. Κι είναι και αυτοί που δεν προκαλούν τίποτα πέρα από μια παγερή αδιαφορία. Όλοι τους όμως έχουν ένα κοινό: αποτελούν μια ατέρμονη πηγή διδαχής.
Όσο υπάρχουν άνθρωποι ακόμη κι όσο υπάρχεις ακόμη εσύ, πάντα θα υπάρχει κάτι να αποκομίσεις απ’ τον καθένα τους. Είτε πρόκειται για συγγενή, είτε για φίλο, είτε για γκόμενο, είτε για σύντροφο, είτε για κάποιον άγνωστο που με κανένα τίτλο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όλοι στο τέλος και στο βάθος είναι άνθρωποι, απλοί και ταυτόχρονα περίπλοκοι σαν εσένα.
Πονάνε, κλαίνε, αγαπάνε, μοιράζονται, χαίρονται, ζούνε μέσα σε αυτή την ατέλειωτη παλίρροια συναισθημάτων. Έτσι, μέσα σε όλα αυτά τα κοινά, σίγουρα θα βρεις από όλους εκείνο το διαφορετικό που θα σε κάνει να δώσεις βάση. Μια κουβέντα, μια κίνηση, μια πράξη, ένα ύφος, μια ειρωνεία, ένα χαμόγελο, το καθετί μπορεί να σου χρησιμεύσει στην πορεία σου, σαν ανάμνηση, σαν βίωμα, σαν συμβουλή.
Κανένας δεν είναι τόσο καλός ώστε να είναι τέλειος και κανείς δεν είναι τόσο κακός ώστε να μοιάζει άχρηστος. Στην τελική, όλοι απ’ την ίδια πάστα είμαστε πλασμένοι και διαφέρουμε στις λεπτομέρειες. Σε εκείνες τις λεπτομέρειες που σχεδόν κανένας πια δεν παρατηρεί. Αν όμως ποτέ καταφέρεις να τις ξεχωρίσεις και να διαλέξεις όλα εκείνα τα ποικίλα στοιχεία που μπορείς να πάρεις απ’ τον καθένα, τότε έχεις κάνει ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου.
Πλέον πιστεύω πως όλοι περνάνε απ’ τη ζωή μας για κάποιο λόγο. Δεν πιστεύω στα τυχαία, ούτε στα απρόσμενα. Σίγουρα δεν περνάνε τυχαία κάποιοι απ’ τη ζωή μας και την κάνουν χίλια κομμάτια, σίγουρα δεν περνάνε κάποιοι τυχαία και την κάνουν πάλι όπως πριν και σίγουρα δεν περνάνε τυχαία κι εκείνοι που δεν ξαναείδαμε ποτέ αλλά με ό,τι μας είπαν, μας άλλαξαν τελείως τα μυαλά.giveflowers
Ακόμη και ο πιο άκυρος, έχει κάτι να δώσει, αρκεί να παρατηρείς. Και ίσως τότε ξαναβρείς την ομορφιά στον άνθρωπο, ίσως τότε καταλάβεις τη δική σου ομορφιά, ίσως εκείνο το ξεσκαρτάρισμα που λέγαμε στην αρχή να καταλήξει έτσι να γίνει πιο εύκολο.Σκύβει και σου δίνει εκείνο που σου έπεσε. Μα αν δεν ήταν αυτός, θα το είχες χάσει. Περνάς, και σου χαρίζει ένα χαμόγελο γιατί το νιώθει, γιατί δεν κοστίζει, γιατί βγαίνει αβίαστα από μέσα του. Δε στο χρωστάει. Το νιώθει και στο προσφέρει. «Παρ’ το να σου φτιάξει τη μέρα», φωνάζουν τα μάτια του. Κι έπειτα, εκείνη που προσφέρθηκε να σε εξυπηρετήσει κι ας μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια. Μπορούσε να σε αγνοήσει, να μη σε κοιτάξει, να κάνει πως είναι απασχολημένη.
Ο περιπτεράς που ξέρει τι παίρνεις προτού το ζητήσεις κι ο άγνωστος πλανόδιος που σε χαιρετάει κι ας μην τον ξέρεις. Να σου, κι εκείνος που σε άφησε να περάσεις στο φανάρι. Κι ας είχε κίνηση, κι ας ήταν ώρα αιχμής. Σε άφησε, από ευγένεια, να φύγεις πρώτος. Λες και ήξερε πως βιαζόσουν. Μπορεί να είχε περισσευούμενα δύο λεπτά υπομονής περισσότερα από σένα. Παρ’ τα να κάνεις τη δουλειά σου. Ένας καφές κέρασμα λίγο παρακάτω, από κάτι γνωστούς που χάρηκαν που σε είδαν, με αντάλλαγμα κάποιες λέξεις που τις πήρε ο αέρας. Ένα φαγητό σε ένα τάπερ με γρήγορες δαγκωνιές κρύβει όση δύναμη χρειάζεσαι για να συνεχίσεις.
Ένα «να προσέχεις» κι ένα «πάρε όταν φτάσεις», έτσι φυσικά κι αυτόματα. Εισερχόμενες χωρίς λόγο κι αφορμή, για να ακούσουν τη φωνή σου και να δουν αν είσαι καλά. Γιατί έτσι. Ένα μήνυμα από έναν έρωτα και δεκάδες αναμνήσεις που γεμίζουν το δωμάτιο. Λίγος αέρας για να αναπνεύσεις κι ένα μπράβο ξεκούδουνο για τη δουλειά που έφερες εις πέρας με επιτυχία. Ένα ποτό για να χαλαρώσουν τα νεύρα και λίγα γέλια με φίλους αληθινούς. Λόγια λίγα, απαραίτητα αν δεν το τραβάει το κλίμα και μια καρπαζιά στην πλάτη για το δρόμο.
Ένας γείτονας που μιλάει επιτηδευμένα. «Τι κάνετε; Καλό βράδυ», και κλειδιά που ακούγονται σε διπλανούς ορόφους. Κι έπειτα, ησυχία. Παντού κι απ’ το πουθενά.
Ένας σκασμός όμορφοι άνθρωποι. Γύρω, πίσω, πλάι. Εκεί που δεν το περιμένεις, έρχονται. Εκεί που τους ζητάς, χάνονται. Αναρίθμητοι, όμορφοι άνθρωποι. Φοβισμένοι, σκυθρωποί, λαβωμένοι, πικραμένοι. Βλέμματα θολά και λίγο τρελαμένα, κουβέντες μέσα απ’ τα δόντια, βαβούρα στο μυαλό. Περπατούν κι εξαφανίζονται. Παντού και πουθενά.
Μια χούφτα όμορφοι άνθρωποι. Με τα δικά τους. Τα καλά τους, τα στραβά τους, τα θέματά τους. Άρρωστοι, υγιείς, γερασμένοι, κουρασμένοι, χωρισμένοι, παντρεμένοι, γονείς κι έφηβοι. Άσπροι, μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Διαφορετικοί με μια ομοιότητα που τρομάζει. Πάντα όμορφοι με έναν τρόπο προσωπικό και τόσο μοναδικό.
Άνθρωποι βουβοί, καταθλιπτικοί, γελαστοί, πρωτευουσιάνοι, επαρχιώτες. Μεγαλωμένοι στα πούπουλα ή στα αγκάθια, με σκοπούς, με σκέψεις, με οράματα κι ελπίδες. Άνθρωποι με απώλειες, με χαμένους συγγενείς, φίλους, έρωτες. Με πληγές και τραύματα, με σημάδια κρυφά και σταυρούς αβάσταχτους. Με λόγια ανείπωτα και παράπονα για όλα ή τίποτε. Με περηφάνια ή γκρίνια. Πολεμιστές ή παραδομένοι. Με πόδια που σέρνουν κορμιά και χέρια που σηκώνουν βαρίδια.
Ένας κόσμος άνθρωποι. Με ένα καλό λόγο κι έναν κακό. Ένα «χαίρεται» κι ένα «άι στον αγύριστο». Με ειλικρίνεια και μπέσα, με ομορφιά. Άνθρωποι που συναντάς και σου φτιάχνουν τη μέρα. Κάνουν τη ζωή σου καλύτερη, λίγο πιο χρωματιστή, λίγο πιο φασαριόζα. Άνθρωποι που προσπερνάς κι ας είναι το μόνο σου δεδομένο σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Όμορφοι άνθρωποι που δίνουν και προσφέρουν και κάνουν πίσω και στέκονται δίπλα. Άνθρωποι που, αν δεν τους είχες, τίποτε δε θα ήταν ίδιο. Άνθρωποι που σε βελτιώνουν, που σε αλλάζουν, που σε ομορφαίνουν.
Άνθρωποι σαν και σένα που συχνά ξεχνάς πόσο όμορφος είσαι.
                       Πώς να αναγνωρίσετε τα 8 σημάδια της συναισθηματικής χειραγώγησης.


Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στον αμοιβαίο σεβασμό και στην ασφάλεια. Κάθε άτομο πρέπει να νιώθει ότι αγαπιέται χωρίς όρους, ότι είναι αποδεκτό γι” αυτό που είναι, και ότι είναι ασφαλές να εκθέσει τα τρωτά του σημεία και τις αδυναμίες του.
Εντοπίστε αυτά τα άτομα από νωρίς για να αποφύγετε βλαβερές και επικίνδυνες σχέσεις
Αυτή είναι η βάση για μια καλή σχέση, αλλά φυσικά όλοι μας κατά καιρούς δεν καταφέρνουμε να ανταπεξέλθουμε. Ίσως χρησιμοποιούμε passive aggressive τακτικές για να εκφράσουμε τον πόνο μας ή για να εκφράσουμε την αντίθεση μας σε μια διαφωνία. Μπορεί να λέμε λευκά ψέματα ή να λέμε λόγια που πονούν για να αντιμετωπίσουμε τον δικό μας πόνο ή θυμό. Αυτή η συμπεριφορά δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για οικειότητα και εμπιστοσύνη.
Ίσως όμως να έχουμε συναντήσει άτομα που είναι συστηματικά χειριστικά. Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να έχουν τον έλεγχο και αυτή η επιθυμία για έλεγχο συχνά κρύβει ανασφάλεια. Τα άτομα αυτά αντισταθμίζουν την ανασφάλεια τους εμφανιζόμενα με αυτοπεποίθηση.
Τα κίνητρά τους σχεδόν πάντα εξυπηρετούν τους ίδιους και έχουν λίγο σεβασμό για τον τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορά τους επηρεάζει τους υπόλοιπους γύρω τους. Πρέπει να αισθάνονται ανώτερα και ισχυρά και αναζητούν άτομα που θα επιβεβαιώσουν και θα ανεχτούν τη χειριστική, επιθετική συμπεριφορά τους.
Αυτά τα άτομα:
1. Θα χρησιμοποιήσουν τα λόγια σας προς όφελός τους
Ένα χειριστικό άτομο αδυνατεί να αποδεχτεί την ευθύνη για τη συμπεριφορά του, και συχνά, όταν του το επισημάνετε, θα βρει έναν τρόπο να το γυρίσει ώστε να σας κάνει να νιώσετε άσχημα ή ενοχικά. Για παράδειγμα, μπορεί να εκφράσετε ένα παράπονο όπως «με ενοχλεί που δεν με βοηθάς να καθαρίσουμε το σπίτι, ενώ είχες υποσχεθεί ότι θα το κάνεις.»
Αντί να ζητήσει συγνώμη, ένα χειριστικό άτομο θα πει «δεν θα μου το ζητούσες αν ήξερες πόσες δουλειές έχω να κάνω. Γιατί δεν σκέφτεσαι και τη δική μου πλευρά;»
Η απάντηση σας: Αν η συγνώμη ακούγεται ψεύτικη ή αν το άλλο άτομο απαντάει αμυντικά, μην του επιτρέπετε να τη γλιτώσει. Αν το κάνετε, θα το επιβραβεύσετε για να το ξανακάνει. Δώστε του να καταλάβει ότι μια αληθινή συγνώμη πρέπει να ακολουθηθεί από αλλαγή συμπεριφοράς.
2. Λένε κάτι και στη συνέχεια το αρνούνται
Ένας χειριστικό άτομο λέει ναι σε κάτι που ζητήσατε ή δεσμεύεται με κάποιο τρόπο, και όταν έρθει η ώρα να το κάνει, λέει ότι ξέχασε την υπόσχεση.
Η απάντηση σας: Αν αυτό γίνεται συστηματικά, ξεκινήστε να γράφετε ακριβώς τι σας υποσχέθηκε αυτό το άτομο. Βάλτε ημερομηνία και τοποθετήστε το χαρτί στην κουζίνα ή στείλτε το με μέιλ στον εαυτό σας και στο άλλο άτομο. Αυτό μπορεί να εκνευρίσει, αλλά θα δυσκολέψει την άρνηση μετά.
3. Χρησιμοποιούν τις ενοχές για να σας ελέγχουν
Αυτό είναι η απόλυτη χειραγώγηση. Το χειριστικό άτομο βρίσκει την Αχίλλειο πτέρνα σας και είτε υποκύπτετε, είτε νιώθετε χάλια. «Ναι, πήγαινε στο σινεμά χωρίς εμένα. Είμαι εντάξει. Θα μείνω σπίτι και θα βάλω πλυντήριο.»
«Όλο τον εαυτό σου σκέφτεσαι. Αν ήξερες τι παιδικά χρόνια είχα, δεν θα το ζητούσες ποτέ αυτό.» «Αν θέλεις πραγματικά να φύγεις το σαββατοκύριακο, φύγε. Αλλά δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να αφήσεις τα παιδιά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.»
Η απάντηση σας: Δεν τρελαίνεστε. Μην πέφτετε θύμα αυτής της χειριστικής συμπεριφοράς που στάζει ενοχές. Μην υποκύπτετε στις απαιτήσεις. Αυτό το άτομο είναι ένας ενήλικας. Θυμίστε αυτό, και πως είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις δικές πράξεις.
4. Θεωρούν μηδαμινά τα προβλήματα ή τις δυσκολίες σας
Τα άτομα αυτά δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα προβλήματα σας – εκτός αν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμα για να τονίσουν τα δικά τους. «Πιστεύεις ότι ζορίστηκες σήμερα με την κίνηση; Σκέφτηκες ποτέ πώς τα καταφέρνω εγώ με την κίνηση κάθε μέρα; Να χαίρεσαι που το έζησες μόνο σήμερα.»
Η απάντηση σας: Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε πολλά εκτός από το να βρείτε κάποιον που είναι πιο τρυφερός, συμπονετικός και ώριμος. Μην εκθέτετε τα τρωτά σας σημεία σε κάποιον που τα καταπατά. Χρησιμοποιούν την συναισθηματική πίσω πόρτα Αντί να είναι ευθείς και άμεσοι, οι χειριστικοί άνθρωποι παρακάμπτουν την ειλικρινή επικοινωνία και χρησιμοποιούν passive aggressive μεθόδους.
Μιλούν πίσω από την πλάτη σας, ή ζητούν από άλλους να μεταφέρουν τα λόγια τους. Η απάντηση σας: για τη δική σας ψυχική υγεία, αντιμετωπίστε τους. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πάρετε μια αμυντική, επιθετική αντίδραση, αλλά τουλάχιστον ο άλλος θα ξέρει ότι τον έχετε καταλάβει. Αν αυτή η έμμεση συμπεριφορά σας βλάπτει συστηματικά, θα πρέπει να βρείτε ένα σχέδιο εξόδου.
5. Σας εκβιάζουν συναισθηματικά
Αντί να είναι ευθείς και άμεσοι, οι χειριστικοί άνθρωποι παρακάμπτουν την ειλικρινή επικοινωνία και χρησιμοποιούν passive aggressive μεθόδους. Μιλούν πίσω από την πλάτη σας, ή ζητούν από άλλους να μεταφέρουν τα λόγια τους.
Η απάντηση σας: για τη δική σας ψυχική υγεία, αντιμετωπίστε τους. Το πιο πιθανό είναι ότι θα πάρετε μια αμυντική, επιθετική αντίδραση, αλλά τουλάχιστον ο άλλος θα ξέρει ότι τον έχετε καταλάβει. Αν αυτή η έμμεση συμπεριφορά σας βλάπτει συστηματικά, θα πρέπει να βρείτε ένα σχέδιο εξόδου.
6. Απομυζούν την ενέργειά σας
Τα χειριστικά άτομα κουβαλούν γύρω τους ένα σκοτεινό σύννεφο. Θέλουν η προσοχή να είναι στραμμένη πάνω τους, και θέλουν να εξασφαλίσουν ότι όλοι γύρω τους ξέρουν ότι είναι θυμωμένοι, θλιμμένοι ή δυσαρεστημένοι με κάποιο τρόπο. Οι άλλοι προσπαθούν να δείξουν συμπάθεια και μπορεί να ρωτήσουν «είσαι καλά;» Αυτό είναι το έναυσμα για το χειριστικό άτομο, το οποίο θέλει να τραφεί από την προσοχή των άλλων.
Η απάντηση σας: αν είναι δυνατόν, να το αποφύγετε. Γιατί να ξοδεύετε την ενέργεια σας σε ένα χειριστικό άτομο;
7. Χρησιμοποιούν επιθετικότητα ή θυμό
Τα άτομα αυτά προσπαθούν να εκφοβίσουν τους άλλους με επιθετική γλώσσα, με λεπτές απειλές ή ξεκάθαρο θυμό. Ειδικά αν καταλάβουν ότι νιώθετε άβολα με την αντιπαράθεση θα το χρησιμοποιήσουν για να σας ελέγξουν. Ίσως η γυναίκα σας αντιδρά βίαια όταν της αναφέρετε ότι ξοδεύει πολλά λεφτά. Ή ο άντρας σας ανεβάζει τον τόνο της φωνής σας και χτυπάει πόρτες όταν λέτε κάτι που δεν του αρέσει. Με τον καιρό αυτό το άτομο μαθαίνει ότι όταν φέρεται παράλογα πετυχαίνει αυτό που θέλει.
Η απάντηση σας: αν δεν φοβόσαστε την σωματική βία, πείτε ότι έχετε καταλάβει τον μηχανισμό. Αν αυτό χειροτερέψει τα πράγματα, φύγετε από το δωμάτιο, ή ακόμη και από το σπίτι. Αν ο θυμός δεν ελέγχεται μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές. Απαιτήστε θεραπευτή για να καταλάβει το χειριστικό άτομο τι κάνει και πώς να αλλάξει τη συμπεριφορά του.
8. Προσελκύουν γύρω τους άτομα που είναι ευαίσθητα και ανασφαλή
Τα χειριστικά άτομα ψάχνουν ανθρώπους με ανασφάλειες, προκειμένου να τους εκμεταλλευτούν. Για την ακρίβεια, ίσως να ψάχνουν συνειδητά ανθρώπους που είναι πιο ευάλωτοι από τους ίδιους. Στην αρχή εμφανίζονται με ευαισθησίες, για να καλύψουν τα κίνητρα τους. Με τον καιρό αρχίζουν να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του άλλου.
Η απάντηση σας: αν ξέρετε ότι είσαστε άτομο δοτικό και με ευαισθησία, είσαστε πιθανό θύμα. Μάθετε πώς να εντοπίζετε χειριστικά άτομα από νωρίς, ώστε να αποφεύγετε τέτοιου είδους σχέσεις.

43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου