Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Ο Κόσμος των Όντων και τα 144 Σύμπαντα.

μουσική σφαιρών

Η επιστημονική διάσταση των μύθων από τον χημικό – ερευνητή, Βύρωνα Ζάπα (Εμπεδότιμος), αποκαλύπτει την φυσική απορροή των όντων και τη ορθολογική διάρθρωση που έχει σήμερα το σύμπαν, σύμφωνα με την επιστήμη της αστρονομίας.
Αξίζει να προσέξουμε την τριαδική ενατένιση και δομή του όντος και των θεοτήτων καθώς και τον αποσυμβολισμό του συνόλου της ελληνικής μυθολογίας. Πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη του τρόπου που υπάρχει ο κόσμος του πνεύματος, της ενέργειας, του φωτός, του ήχου και της ύλης.
Όλα τα γεγονότα της ελληνικής μυθολογίας έχουν αλληγορική σημασία και σημαίνουν δράσεις, πράξεις και εκτυλίξεις των Θεοτήτων σε σχέση με συμβάντα μέσα στο ίδιο το σύμπαν.
Γράφει συγκεκριμένα ο Σαλλούστιος στο Περί Θεών και Κόσμου ΙΙΙ, 4:
«…..το να θελήσει κανείς να διδάξει προς όλους τους ανθρώπους την αλήθεια περί των Θεών, θα προκαλέσει στους ανόητους την περιφρόνηση, λόγω της αδυναμίας τους να κατανοήσουν, στους μορφωμένους την αδιαφορία. Δια της συγκαλύψεως της αλήθειας μέσω των μύθων δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο να προκαλέσουμε την περιφρόνηση στους πρώτους και καταφέρνουμε να προτρέπουμε τους δεύτερους να καταγίνονται με τη φιλοσοφία»
Η ελληνική μυθολογία απλά επιβεβαιώνει την σημερινή επιστήμη και αστρονομία με τρόπο που καταπλήσσει.Ο κόσμος των όντων, κατά την ελληνική μυθολογία και «θρησκεία» αποτελείται από 144 σύμπαντα! Κάθε σύμπαν αποτελείται από αναρίθμητους γαλαξίες και κάθε γαλαξίας από δισεκατομμύρια ηλιακά συστήματα.
Η μουσική και η δημοκρατία δομούν κυριολεκτικά τον τρόπο που υπάρχει ο κόσμος! Οι Θεοί είναι αγέννητοι και ίσοι μεταξύ τους, ακόμα και οι πιο άγνωστες θεότητες είναι ίσες σε δύναμη και κυριαρχία με τους οποιουσδήποτε γνωστούς. Η μυθολογία θέτει σε μας τους θνητούς όλους τους θεούς με κάποια χρονική σειρά (πατέρας, γιος, κ.λπ), προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι δράσεις τους. Όταν περιγράφεται μια γέννηση θεού στη μυθολογία δεν εννοείται κάτι τέτοιο, αλλά η μεσολάβηση της εν λόγω θεότητας για να επιτευχθεί ένα κοσμικό ή ψυχικό αποτέλεσμα!
Τι εννοούμε όταν λέμε ότι ο κόσμος, ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ, είναι δομημένα με βάση τη ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
Κάθε σύμπαν, και κάθε γαλαξίας είναι μια μουσική παρτιτούρα την οποία έχει φτιάξει ένας από τους θεούς και οι άλλοι συμμετέχουν και εκτελούν μαζί του το μουσικό έργο αενάως. Ο εμπνευστής θεός κάθε γαλαξία, κάθε επιμέρους κόσμου είναι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!!! Ένα απερίγραπτα θεσπέσιο παιχνίδι ΗΧΟΥ, ΦΩΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ εκτυλίσσεται μέσα στους απέραντους κόσμους!
Οπότε οι δημιουργοί αποφασίζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ τη δομή και τον τρόπο ύπαρξης κάθε κόσμου δίνοντας τη σκυτάλη σε όλους τους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ-ΘΕΟΥΣ!!!
Θα αναρωτηθείτε. Πώς είναι δυνατά όλα αυτά; Διαβάστε και ακούστε προσεκτικά όσα λέγονται και διαγράφονται στα δύο βίντεο! Πρόκειται για ΕΠΙΣΤΗΜΗ και εφαρμοσμένη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ……..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου