Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ..

Οι  Έλληνες  κυβερνώντες, ως καλοί γνώστες της προπαγάνδας παραπληροφόρησης, σκόπιμα απέκρυψαν από τους πολίτες – ψηφοφόρους διάφορες πικρές αλήθειες σχετικά με τα Μνημόνια που ψήφισαν στη Βουλή. Αν έχετε αμφιβολίες για το ποιοι είναι οι σημερινοί δωσίλογοι, δηλαδή προδότες της Ελλάδας, διαβάστε τα παρακάτω.

Το 1ο Μνημόνιο (η παράδοση της Ελλάδας στους τοκογλύφους)
Το πρώτο Μνημόνιο (ή πιο σωστά Δανειακή Σύμβαση) υπογράφεται στις 8 Μαΐου 2010 από την Ελλάδα και 15 κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποιοι υπέγραψαν για την ελληνική πλευρά : ο τότε Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Η Ελλάδα παραιτείται «αμετάκλητα και άνευ όρων» από τα κυριαρχικά της δικαιώματα (άρθρο 14)
Τα ΜΜΕ σκόπιμα φρόντισαν να αποσιωπήσουν το ότι το άρθρο 14 της δανειακής σύμβασης αναφέρει τα εξής : «ο Δανειολήπτης (Ελλάδα) αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών του, στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος». Δηλαδή αν για κάποιο λόγο αδυνατούμε (ως κράτος) να εκπληρώσουμε τους όρους του δανείου, η Ελλάδα και τα περιουσιακά της στοιχεία θα «βγουν στο σφυρί» προκειμένου να ικανοποιηθούν οι τοκογλύφοι δανειστές της. Ορυκτός πλούτος, νησιά, ακίνητα, κερδοφόρες κρατικές επιχειρήσεις και ό,τι άλλο μπορούν να απαιτήσουν οι δανειστές μας.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι : «Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. […] Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους, απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. […] Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Αποκλειστικά Αρμόδιο Δικαστήριο συμφωνήθηκε να είναι το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή των δανειστών μας. Η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ.» .

Το άρθρο 4
Κάτι άλλο που παρέλειψαν να μας πουν είναι το ότι η Ελλάδα δε μπορεί πλέον να ζητήσει δανειακή βοήθεια από άλλη χώρα εκτός των (Ευρωπαίων) δανειστών της, σύμφωνα με το άρθρο 4 που προβλέπει την ολοκληρωτική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της. Έτσι η Ελλάδα δένεται οριστικά στο άρμα της Ε.Ε. και η δυνατότητά της –έστω από μία μελλοντική κυβέρνηση – να δανειοδοτηθεί από άλλη χώρα αντίπαλο της Ε.Ε. (π.χ. Κίνα, Ρωσία κλπ), με χαμηλότερο επιτόκιο, εξανεμίζεται.

Εκχώρηση του δικαιώματος των δανείων
Οι τοκογλύφοι δανειστές της Ελλάδας μπορούν (αν θέλουν) να εκχωρήσουν τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τους σε άλλους δανειστές, αρκεί να υπάρχει συναίνεση όλων των υπολοίπων δανειστών. (άρθρο 2 παρ. 3).

Απαγόρευση συμψηφισμού
Επίσης, έχει τεθεί όρος πως η Ελλάδα δε μπορεί να προβάλλει αξιώσεις από τους δανειστές της ώστε να συμψηφιστούν τα χρέη της με χρέη των δανειστών της προς την ίδια, όπως για παράδειγμα το περιβόητο Κατοχικό Δάνειο που έλαβε η Γερμανία (με το έτσι θέλω) από την κατεχόμενη Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προέβλεψαν ακόμα και την υποθετική περίπτωση, κάποια ελληνική κυβέρνηση να ανακινήσει, στο μέλλον, το θέμα των «πολεμικών αποζημιώσεων» που μας οφείλει η Γερμανία. Έτσι «όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από τον Δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης» (άρθρο 7, παράγραφος 1).

Τα τοκογλυφικά επιτόκια
Οι όροι για το συγκεκριμένο δάνειο που πήρε η Ελλάδα – που μάλιστα προβλήθηκε από τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) σαν «επιτυχία» της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου – είναι δρακόντειοι και όσον αφορά τα επιτόκια. Σύμφωνα με τη σύμβαση, το επιτόκιο ορίζεται στο 5,2% (300 μονάδες βάσης) κυμαινόμενο με Euribor τριμήνου για τα πρώτα τρία χρόνια και 6,2% για τα επόμενα. Σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής μίας δόσης επιβάλλεται πρόσθετο επιτόκιο 2% (πάνω από 200 μονάδες βάσης) ως τόκος υπερημερίας. Την περίοδο επανεπιβολής αυτού του πρόσθετου τόκου θα την καθορίζουν οι τοκογλύφοι - δανειστές και μάλιστα όπως αναφέρεται στη σύμβαση «η διάρκεια μιας τέτοιας περιόδου θα φθάνει στη μία εβδομάδα» (άρθρο 5 παρ.5). Δηλαδή όσο περισσότερο καθυστερούμε τόσο περισσότερα θα πληρώνουμε. Ούτως ή άλλως θα πληρώσουμε εφάπαξ ποσό ίσο με 50 μονάδες βάσης για τα έξοδα του δανεισμού, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας πληρωμής κάποιας δόσης επιβαρυνόμαστε και από «όλα τα πρόσθετα έξοδα και δαπάνες συμπεριλαμβάνοντας αποζημιώσεις για νομικές υπηρεσίες που προκύπτουν και πρέπει να καταβληθούν από τους δανειστές ή την επιτροπή ως συνέπεια παραβίασης κάθε υποχρέωσης του δανειολήπτη που προκύπτει από την παρούσα Σύμβαση.» (Άρθρο 5 παρ 6.) .
Όμως και στην περίπτωση που η Ελλάδα μπορέσει να αποπληρώσει το δάνειο ή μέρος του δανείου νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια, τους τόκους δεν τους γλυτώνουμε.

Ποιοι βουλευτές ψήφισαν το 1ο Μνημόνιο το 2010 :
Συνολικά 172 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ» στο 1ο Μνημόνιο. Από αυτούς, 156 βουλευτές ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, 15 ανήκαν στο ΛΑ.Ο.Σ. (του Καρατζαφέρη) και 1 στη ΔΗ.ΣΥ. (Ντόρα Μπακογιάννη).

Ποιοι βουλευτές ψήφισαν το 2ο Μνημόνιο το Φεβρουάριο του 2012 :
Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 η κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το 2ο Μνημόνιο. Συνολικά 199 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ» στο δεύτερο Μνημόνιο. Από αυτούς, 132 ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, 62 ανήκαν στη ΝΔ, 2 ανήκαν στο ΛΑ.Ο.Σ. (Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης) και 3 ανήκαν στη ΔΗ.ΣΥ. (της Ντόρας Μπακογιάννη). Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας , η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαγράφει 22 βουλευτές του κόμματος που διαφώνησαν με τη γραμμή της , η ηγεσία της ΝΔ διαγράφει 21 γαλάζιους βουλευτές που διαφώνησαν με τη γραμμή της και η ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ. 2 βουλευτές.

Ποιοι βουλευτές ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο το Νοέμβριο του 2012 :
Συνολικά 153 βουλευτές ψήφισαν «ΝΑΙ» στο 3ο Μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση Σαμαρά. Από αυτούς, 127 ανήκαν στη ΝΔ και 26 ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου