Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Στην ανέχεια ζουν 424.000 παιδάκια (!) στην Ελλάδα.

Θλιβερά τα στοιχειά της UNICEF! Αυξημένος κατά 3% ο αριθμός σε σχέση με το 2010 εξαιτίας των άγριων μέτρων λιτότητας στη χώρα

Ρεπορτάζ
Αγγελος Σκορδάς
Αίσθηση και θλίψη προκαλούν τα στοιχεία της ετήσια έκθεσης της UNICEF για την παιδική φτώχεια στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται ότι 424.000 (!) παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη χώρα μας και μεταφράζεται σε ποσοστό 25,3% του συνολικού πληθυσμού των ατόμων κάτω των 18 ετών. Μάλιστα, ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες ανέχειας είναι αυξημένος κατά 3% σε σχέση με το 2010, οπότε και ανερχόταν σε 22,3%.
Επιπλέον, χιλιάδες είναι και οι οικογένειες που εμφανίζουν σοβαρή υλική αποστέρηση, αδυνατούν δηλαδή να αντεπεξέλθουν σε τέσσερα από τα εννέα βασικά αγαθά και υπηρεσίες (πληρωμή ενοικίου, ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, θέρμανσης, κρέατος, διακοπών, τηλεόρασης, αυτοκινήτου και τηλεφώνου).
Ειδικότερα, το 2015 το ποσοστό των οικογενειών αυτών έφτανε το 26,8%, ενώ αυξάνεται σημαντικά στις μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, στις οποίες αγγίζει το 36,6% και το 31,3%, αντίστοιχα. Εξάλλου, από το 2010, οπότε και εδραιώθηκε η ύφεση, οι οικογένειες με παιδιά έχουν μειώσει σημαντικά τις καταναλωτικές δαπάνες τους, με τη μείωση να φτάνει σχεδόν το 50%. Το 2008 η μέση μηνιαία καταναλωτική δαπάνη για μια οικογένεια με δύο παιδιά ανέρχονταν σε 2.832 ευρώ, ενώ το 2014 το ποσό συρρικνώθηκε στα 1.551 ευρώ. Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν και τα δεδομένα ΕΛ.ΣΤΑΤ. και Eurostat για την εικοσαετία 1995-2015, τα οποία, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτουν δραματική επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσης των Ελληνόπουλων, καθώς η παιδική φτώχεια αυξήθηκε συνολικά κατά 6,3%, ποσοστό που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 122.340 άτομα.

«Η έκθεση αφορά τα παιδιά της οικονομικής κρίσης, τα οποία αποτελούν τα σιωπηλά θύματα των μέτρων λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα μας. Υπάρχει και μια άλλη ομάδα παιδιών, τα προσφυγόπουλα, τα οποία ξεπερνούν το 50% των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και επίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης» επισήμανε κατά την παρουσίαση των στοιχείων η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF Σοφία Τζιτζίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου