Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Μυστηριώδη κοσμικά «σήματα» προβληματίζουν τους επιστήμονες.

ραδιοτηλεσκόπια
Οι αστρονόμοι για πρώτη φορά εντόπισαν «γρήγορες εκλάμψεις ραδιοκυμάτων» (Fast Radio Bursts-FRB), οι οποίες ήσαν επαναλαμβανόμενες.
Φαίνεται να προέρχονται από μια κοινή αινιγματική πηγή πολύ πέρα από τον γαλαξία μας. Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες είχαν ανιχνεύσει τέτοιες σπάνιες ραδιο-εκρήξεις ως συμβάντα «μια κι έξω» και ποτέ ως επαναλαμβανόμενα φαινόμενα.
Οι επιστήμονες αναζητούν τώρα την πηγή των «σημάτων» αυτών και μέχρι να δοθεί απάντηση οι θεωρίες θα είναι πολλές και φυσικά κάποιοι θα αναφέρουν ότι πρόκειται για προϊόν προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού.
Ερευνητές από διάφορες χώρες, με επικεφαλής τη Λάουρα Σπίτλερ του γερμανικού Ινστιτούτου Ραδιο-Αστρονομίας Μαξ Πλανκ στη Βόννη, ανέφεραν ότι η πηγή του φαινομένου πρέπει να είναι κάποιο υπερβολικά ισχυρό αντικείμενο, που περιοδικά παράγει τέτοιες ραδιο-εκρήξεις σε διάστημα μικρότερο του λεπτού.
Οι εκλμάψεις FRB, που διαρκούν ελάχιστα χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά είναι πολύ ισχυρές, προβληματίζουν τους επιστήμονες. Για πρώτη φορά εντοπίσθηκε μια τέτοια «έκρηξη» πριν περίπου δέκα χρόνια, αλλά παραμένει άγνωστο τι τις προκαλεί.
Έχει προταθεί ως εξήγηση η έκρηξη ενός υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερ-νόβα), η βαρυτική κατάρρευση ενός αστέρα νετρονίων (πάλσαρ) σε μια μαύρη τρύπα ή μια έκρηξη ακτίνων-γάμα.
Ομως η ανακάλυψη επαναλαμβανόμενων σαν φλας FRB για πρώτη φορά από το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πουέρτο Ρίκο -το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο, με διάμετρο 305 μέτρων- περιπλέκει τα πράγματα και αναζητάται πλέον μια πιο «εξωτική» πηγή προέλευσης. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature»

Μυστηριώδης, επαναλαμβανόμενες ραδιοφωνικές εκρήξεις από το διάστημα ακούστηκαν στη γη

γη
Επαναλαμβανόμενες εκρήξεις από μυστηριώδη ραδιοκύματα, από ένα γαλαξία πολύ, πολύ μακριά έχουν ανιχνευθεί από τους επιστήμονες, που πιστεύουν ότι προέρχονται από «εξαιρετικά ισχυρό αντικείμενο».
Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης,κατέγραψαν χτες τις εκρήξεις στο ραδιόφωνο (FRBs), που τελευταία μόνο χιλιοστά του δευτερολέπτου, δεν μπορεί να είναι μια έκρηξη στον χώρο.
«Ό, τι παράγει το FRB δεν μπορεί να καταστραφεί από την έκρηξη, επειδή σε αντίθετη περίπτωση, τι θαπαράγει τον επόμενο παλμό;», είπε ο Shami Chatterjee, ανώτερος ερευνητής στο Cornell.

«Μόνο μερικές πηγές αστροφυσικά, μπορούν να παράγουν εκρήξεις όπως αυτή, και νομίζουμε ότι είναι πιο πιθανό αστέρες νετρονίων σε άλλους γαλαξίες,» Ο Cordes διατυπώνει τη θεωρία, αν και η ακριβής πηγή θαπρέπει τώρα να εντοπισθεί.Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν τέτοια FRBs εγείρει περαιτέρω ερωτήματα ακόμα, όχι μόνο για την ακριβή προέλευσητους, αλλά και ποιοι είναι οι παράγοντες τους.Η μελέτη διαπίστωσε ότι «όποια και αν είναι η μπαταρίαοδηγεί το FRBs, να επαναφορτίσει μέσα σε λίγα λεπτά».Όπως αυτά τα FRBs που έχουν εντοπιστεί από πολύμακριά, είναι «εγγενώς πολύ φωτεινά».
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου