Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Συμβουλές για αποφυγή διαδικτυακής απάτης δίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Συμβουλές για αποφυγή διαδικτυακής απάτης δίνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Αυτεπάγγελτη έρευνα για τη διαδικτυακή απάτη με αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο και αναφέρει ότι η συσκευή κινητής τηλεφωνίας, smartphone ή tablet έχει δήθεν προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό διενεργεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
Για αναδυόμενο παράθυρο (pop up window) που εμφανίζεται κατά την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο και αναφέρει ότι η συσκευή τους έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό ενημερώνει τους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών (smartphones, tablets κλπ) η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προς αποφυγή εξαπάτησής τους.

Συγκεκριμένα, το αναδυόμενο αυτό παράθυρο αναγράφει ότι «από έλεγχο που διενεργήθηκε από πρόγραμμα antivirus , βρέθηκε ότι κατά τις τελευταίες 7 ημέρες η συσκευή είναι μολυσμένη από ιούς και spyware» και προτρέπει τον χρήστη να προβεί στη λήψη σχετικής εφαρμογής προστασίας, μέσω υπερσυνδέσμου, προκειμένου να απαλλαγεί από το κακόβουλο λογισμικό.

Μέσω του υπερσυνδέσμου αυτού, ο χρήστης οδηγείται σε ιστοσελίδα που τον καλεί να καταχωρήσει τον αριθμό της τηλεφωνικής του σύνδεσης για να κάνει συνδρομή, εξάμηνης διάρκειας, σε υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, με μηνιαία χρέωση ύψους 24,60 ευρώ, μέσω της λήψης γραπτών μηνυμάτων από πενταψήφιους αριθμούς (τύπου 54ΧΧΧ), προκειμένου στο εξής η συσκευή του να προστατεύεται από την προσβολή κακόβουλου λογισμικού.

Για να διαγραφεί ο χρήστης από τις εν λόγω υπηρεσίες υψηλής χρέωσης, θα πρέπει να αποστείλει μήνυμα με τη λέξη «STOP» σε συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό που υποχρεωτικά αναφέρεται στην ιστοσελίδα τής εκάστοτε εταιρείας.

Ήδη διενεργείται αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα για τη διαδικτυακή αυτή απάτη και το προανακριτικό υλικό που θα συγκεντρωθεί θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους πολίτες να μην καταχωρούν τον προσωπικό αριθμό τηλεφώνου τους σε διαδικτυακούς τόπους, εάν προηγουμένως δεν έχουν διαβάσει τους όρους και το κόστος παροχής υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να καταγγείλουν τις σε βάρος τους αντίστοιχες πράξεις ή για να λάβουν οδηγίες, τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88, με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα iOS-Android: CYBERKID ή μέσω Twitter στη «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalert.

Μπορούν επίσης να επισκεφθούν τον «Οδηγό του Πολίτη» στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), προκειμένου να αντλήσουν περαιτέρω συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου