Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Μπορεί να πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα! «Βρέθηκαν» δύο κρυφοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών Το διαβάσαμε από το: Μπορεί να πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα! «Βρέθηκαν» δύο κρυφοί θάλαμοι στον τάφο του Τουταγχαμών.


http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=Fit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTYvMDMvMTcvdHV0LmpwZw%3d%3d&t=0&w=1000&h=1000Σάρωσαν τον χώρο με ραντάρ - Ανακοινώσεις από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου - Εκτιμήσεις ότι πρόκειται για τον ταφικό θάλαμο της βασίλισσας Νεφερτίτης

Δύο κενοί χώροι, την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα, εντοπίστηκαν στον τάφο του Βασιλιά Τουταγχαμών στο Λούξορ, έπειτα από σάρωση που έγινε με τη βοήθεια ραντάρ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Όπως αποκάλυψε σε μια συνέντευξη τύπου ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ-αλ-Νταμάτι, οι δύο αυτοί χώροι εντοπίστηκαν στον βόρειο και τον ανατολικό θάλαμο του φαραωνικού μαυσωλείου, ενώ η σάρωση αποκάλυψε στο εσωτερικό τους μεταλλικούς και οργανικούς όγκους, στοιχείο που υποδεικνύει ότι μπορεί να περιέχουν ταφικά αντικείμενα ή αναθήματα.
 
«Δεν αποκλείεται να είναι ο ταφικός θάλαμος ενός βασιλιά ή μίας βασίλισσας», δήλωσε ο Νταμάτι στο ειδησεογραφικό πρακτορείο NBC news. Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του, είναι 90% πιθανόν οι χώροι αυτοί να αποτελούν ταφικούς θαλάμους, σύμφωνα πάντα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα ανάλυσης με ραντάρ που διεξήχθη από τον Ιάπωνα ειδικό Χιροκάτσου Βατανάμπε.
 
Η πρόσφατη ανακάλυψη ενισχύει την άποψη του Βρετανού αρχαιολόγου και αιγυπτιολόγου Νίκολας Ριβς, ο οποίος πιστεύει ότι ίσως πρόκειται για τον ηλικίας 3.300 και πλέον ετών τάφο της βασίλισσας Νεφερτίτης.
 
Η χρυσή σαρκοφάγος στον ταφικό θάλαμο του Τουταγχαμών 
Ωστόσο, ο Αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ αλ-Νταμάτι κλίνει μάλλον προς την εκδοχή ο τάφος να ανήκει σε άλλη σύζυγο του Φαραώ Ακενατών, πατέρα του Τουταγχαμών.
 
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι πιο προωθημένες έρευνες θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Μαρτίου μέσα στον τάφο που βρίσκεται στην κοιλάδα των Βασιλέων, στην όχθη του Νείλου, απέναντι από το Λούξορ.
 
Σε αντίθεση με τις νεκροπόλεις άλλων Φαραώ οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους λεηλατήθηκαν, αυτή του Τουταγχαμών, που ανακαλύφθηκε τον Νοέμβριο του 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Χάουαρντ Κάρτερ, βρέθηκε ασύλητη, με περισσότερα από 5.000 άθικτα αντικείμενα ηλικίας 3.300 ετών, μεγάλο μέρος των οποίων είναι φτιαγμένα από ατόφιο χρυσάφι.
 
Ο Τουταγχαμών ήταν Αιγύπτιος Φαραώ της 18ης δυναστείας που ανήλθε στην εξουσία στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών και βασίλευσε περίπου από το 1332 μέχρι το 1323 π.Χ. Ο Ακενατών ήταν ο πατέρας του Τουταγχαμών. Η καλλονή Νεφερτίτη ήταν η κύρια σύζυγός του, αλλά δεν ήταν η μητέρα του Τουταγχαμών. Αυτή άσκησε μεγάλη επιρροή κατά τη διάρκεια της βασιλείας του συζύγου της. 

Ο Τουταγχαμών πέθανε σε ηλικία 18 ετών, ωστόσο τα αίτια του θανάτου του δεν είναι ξεκάθαρα. Μία κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που εντοπίστηκε κατά την εξέταση της μούμιας με ακτίνες Χ, μαρτυρά ότι ο θάνατός του ήταν βίαιος, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για δολοφονική επίθεση ή ατύχημα ή ακόμα και αρρώστια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου