Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Γ.Στουρνάρας: "Η άρση των capital controls θα γίνει όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις στις τράπεζες" - Δηλαδή... ποτέ!




Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε πως η άρση των capital controls ουσιαστικά δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!

Υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την άρση τους διαψεύδοντας τόσο τον υπουργό Οικονομικών Ε.Τσακαλώτο, όσο και αντίστοιχους οικονομικούς υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίοι υποστηρίζουν ότι θα αρθούν τα
capital controls το ερχόμενο καλοκαίρι!

Συγκεκριμένα τόνισε δε πως "ο περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων θα γίνει όταν ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά όταν και εφόσον επιστρέψουν στις τράπεζες οι καταθέσεις".

Αστείο; Πώς θα επιστρέψουν οι καταθέσεις όταν υπάρχουν capital controls σε μια οικονομία; Ποιος θέλει να μπει στην φυλακή όταν είναι ελεύθερος; Αρα, αν πιστέψουμε τον Γ.Σουρνάρα, τα capitla control δεν θα αρθούν ποτέ!

Γιατί το είπε; Για να πιέσει την κυβέρνηση; Για να υπονομεύσει την κυβέρνηση; Εχει άλλωστε παράδοση σε αυτή την διαδικασία

«Ένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο να επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης δαπανών και όχι μέσω αύξησης εισφοράς» είπε ο κ. Στουρνάρας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη η οποία τον κάλεσε να τοποθετηθεί επί της κυβερνητικής πρότασης για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσω αύξησης εισφορών.

Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νέων

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας τάχθηκε ουσιαστικά υπέρ της μείωσης των συντάξεων προκειμένου να προστατευτούν οι νεότερες γενιές. «Το μεγαλύτερο κόστος της κοινωνικής προστασίας πηγαίνει σε συντάξεις. Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών» είπε και χαρακτήρισε "πολύ μεγάλη" τη δαπάνη για τις συντάξεις.

«Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις όμως από την άλλη πλευρά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο που θα έχει το μικρότερο οικονομικό κόστος για το σύνολο της κοινωνίας" ανέφερε o κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε: "υπάρχει περιθώριο». Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ποσοστό του ΑΕΠ που καταβάλλεται για συντάξεις δεν οφείλεται μόνο στις μικρές και τις χαμηλές.

Αρση των capital controls θα γίνει όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου