Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΝΟΤΑΜ ΘΑΝΑΤΟΥ…ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ… ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ… ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

1234
Με την ολοκλήρωση της συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 10/02/2016 ο Πάνος Καμένος παρέδωσε την κυριαρχία του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ και στους Τουρκους.
Δεν πέρασε μια μέρα και οι Τούρκοι κατέρριψαν Ελληνικό ελικόπτερο Augusta Bell, τα ξημερώματα της Πέμπτης κοντά στη νήσο Κίναρο.
Ας μην Κοροϊδευόμαστε…περι κατάρριψης πρόκειτε…
Oι τρεις αξιωματικοί του του πολεμικού ναυτικού που θυσιαστηκαν ηταν οι:
O υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Ναι καλά ακούσατε…θυσιάστηκαν…γιατί για θυσία πρόκειτε…
Το τεράστιο αυτό γεγονός απαιτούσε μια θυσία…έτσι και έγινε…
Λιγες ώρες μέτα…αυτά τα 3 παλικάρια θυσιάστηκαν…
Και σαν να μην έφτανε αυτό…βγήκε ο Υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμένος
και αφιέρωσε αυτή την συμφωνια σε αυτά τα 3 παιδιά…
Λίγο αργότερα ακούσαμε και τον Α/ΓΕΕΘΑ να λεει χωρις καμια ντροπη οτι οι Τουρκοι εξεδωσαν προκήρυξη (ΝΟΤΑΜ) οτι οποιος κινειται στην περιοχη αυτη, κοντά της νήσου Κινάρου (Ελληνικά χωρικά ύδατα) θα πρέπει να απευθύνεται στις Τούρκικες αρχές…με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ λέει …….. Α Υ Τ Α Σ Υ Μ Β Α Ι Ν Ο Υ Ν……
Τα πράγματα είναι απλά… χθές ο Πάνος Καμένος παρέδωσε στο ΝΑΤΟ το Αιγαίο…και σήμερα οι Τούρκοι εγκαινίασαν αυτήν την συμφωνία με την ρίψη του Ελληνικού ελικοπτέρου, τον θανατο 3 Ελληνων και την προκηρυξη (ΝΟΤΑΜ) οτι το μερος αυτο τους ανηκει….

Είναι οριστικό! Το ΝΑΤΟ καταφθάνει στο Αιγαίο, με τις ευλογίες των Τούρκων, προκειμένου να ελέγχει και να ανακόπτει τις μεταναστευτικές ροές. Την απόφαση έλαβε το ίδιο το ΝΑΤΟ, το οποίο θα αποφασίσει και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσει την κρίση.
Η κ. Μέρκελ, δήλωσε πως το Βερολίνο θα ζητήσει από την Τουρκία μέσα στην εβδομάδα, να συνδράμει στην πάταξη των διακινητών, κατά μήκος όλων των τουρκικών συνόρων.
"Θα εκμεταλλευτούμε τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητήσουμε τις δυνατότητες και σε ποιο βαθμό δύναται το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στη θαλάσσια επιτήρηση, ώστε να υποστηριχθεί το έργο της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής
Τα ρωσικά ΜΜΕ δεν υποδέχτηκαν με τον ίδιο τρόπο τα νέα για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, καθώς ο Β. Πούτιν διέταξε ύψιστη ετοιμότητα, η οποία αφορά όλα τα στρατεύματα της νότιας διοίκησης. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του voicenews.gr, ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε χιλιάδες αλεξιπτωτιστές να είναι έτοιμοι προς αναχώρηση.
Η Δύση κρίνει αναγκαία τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του μεταναστευτικού. Όμως κάτι τέτοιο σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να συνεργαστεί και με τους Τούρκους στα Στενά του Βοσπόρου και στο Αιγαίο Πέλαγος. Η εμπλοκή αυτή, πυροδοτεί μία σειρά εξελίξεων στα εθνικά θέματα της χώρας μας. Αναμένουμε τις εξελίξεις.
Πάνω στη νησίδα Κίναρος προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες και αίτια. Τα τρία μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό-ακαριαίο θάνατο.
Το τριμελές πλήρωμα που αποτελείται από δύο υποπλοιάρχους χειριστές και έναν ανθυπασπιστή μηχανικό ήταν ιδιαίτερα έμπειρο αλλά το ελικόπτερο είναι της εποχής... του Βιετνάμ (το θέμα αυτό θα το θίξουμε στη συνέχεια). Υπήρξε κάποια βλάβη στα ραντάρ ή κάποιο μηχανικό πρόβλημα; Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει. Όπως επίσης και αν επιχειρήθηκε αναγκαστική προσγείωση.
Σε περίπτωση ωστόσο μηχανικής βλάβης το πλήρωμα θα είχε προλάβει να ενημερώσει τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” από την οποία και απονηώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2:45 τα ξημερώματα οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του AB-212. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ποτέ.
Επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού εκτιμούν πώς στο πλαίσιο της άσκησης με το ελικόπτερο να συμμετέχει σε αποστολη εντοπισμού στόχου πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, προφανώς και για απόκρυψη από τα "εχθρικά " ραντάρ, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο. 
Φαίνεται πώς η συντριβή ήταν αιφνίδια και οι χειριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Νεκροί είναι ο υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, έγγαμος με παιδιά, ο επίσης υποπλοίαρχος Τουλίτσης Αναστασίος παντρεμένος και ο Ευαγγέλου Ελευθέριος έγγαμος επίσης με παιδιά.
Έπεσαν και αυτοί στο καθήκον σαν ήρωες. Για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.
Όσον αφορά τα ιταλικά ελικόπτερα ΑΒ αυτά τα είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την Ιταλία και επρόκειτο για έναν τύπο που βασίσθηκε στα αμερικανικά UH-1 τα οποία επίσης πετάει ο Ελληνικός Στρατός. Τα ΑΒ-212 είναι ο τύπος ελικοπτέρου που έχουν όλες οι φρεγάτες του ΠΝ τύπου "S" και είναι ηλικίας άνω των 35 χρόνων.
Παρ' ότι έχουν υποστεί κάποιες αναβαθμίσεις δεν παύουν να είναι ελικόπτερα παρωχημένης τεχνολογίας και όταν πετούν στο Αιγαίο δύσκολα μπορούν να ανταποκριθούν στις επιχειρησιακές απαιτήσεις παρά τους δύο κινητήρες που φέρουν.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Κίναρο - Ποιοι είναι οι τρεις αξιωματικοί που αγνοούνται Το χρονικό της τραγωδίας στην Κίναρο - Ποιοι είναι οι τρεις αξιωματικοί που αγνοούνται
Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ο κυβερνήτης υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης, ο συγκυβερνήτης υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς και ο ανθυπασπιστής ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου.
Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων.
Κατά πληροφορίες οι δύο νεκροί, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί, εντοπίστηκαν πάνω στην Κίναρο σε σχετικά μεγάλη ακτίνα από το σημείο όπου βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου. Το στοιχείο αυτό θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου ΠΝ-28.
Οι επικοινωνίες με το ελικόπτερο και το ίχνος του AB-212 χάθηκαν από τα ραντάρ της φρεγάτας Νικηφόρος Φωκάς στις 02:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στις 04:40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή της Κινάρου.
Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 07:01 το πρωί βρέθηκαν τμήματα του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή της Κινάρου. Ηταν το ουραίο τμήμα του Agusta Bell. Σύμφωνα με αξιωματικούς του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το ελικόπτερο προσέκρουσε στην κορυφή του λόφου ύψους 295 μέτρων, το ουραίο τμήμα αποκολλήθηκε βίαια και τα υπόλοιπα τμήματα του ελικοπτέρου έπεσαν στη θάλασσα. 
Τι μπορεί να συνέβη και το ελικόπτερο συνετρίβη ουδείς μπορεί να γνωρίζει αυτή την ώρα. Στην ενημέρωση που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ αντιπλοίαρχος Βασίλης Μπελετσιώτης ειπώθηκε ότι στα ελικόπτερα αυτά οι δυνατότητες πτήσεων είναι εξαιρετικές, είναι οι καλύτερες.
Στις 02:45 τα ξημερώματα, την ώρα που χάθηκε το στίγμα του ΠΝ-28 από τα ραντάρ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.
«Δεν ανακοινώθηκε τίποτα απ' την πλευρά του ελικοπτέρου, δεν είχαμε κανένα σημάδι, καμία ένδειξη» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε ερώτηση του protothema.gr εξήγησε ότι το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδών, περίπου 130 μέτρα δηλαδή. «Οι πιο πολλές ασκήσεις γίνονται νύχτα» είπε ο ναύαρχος Αποστολάκης.
Αυτή την ώρα στην θαλάσσια περιοχή δίπλα στο σημείο που βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ΠΝ-28 γίνονται έρευνες από βατραχάνθρωπους των ΟΥΚ, κομάντος της ΕΜΑΚ, της 31ης Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας και αλεξιπτωτιστές του στρατού.
Για την υπόθεση ξεκίνησε ήδη το έργο της η επιτροπή διερεύνησης ατυχήματος που συστάθηκε ενώ στο σημείο των ερευνών στην Κίναρο μεταβαίνουν με ελικόπτερο ο αναπληρωτής υπουργος Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης.
«Σήμερα είναι μια μέρα θρήνου για τον ελληνικό λαό, για το έθνος, για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Έλληνες αξιωματικοί, σε καιρό ειρήνης, μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων. Εκτελώντας την υπηρεσία τους, εκτελώντας το καθήκον τους, εκτελώντας τον όρκο που έδωσαν όταν κατετάγησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Έπεσαν μαχόμενοι για την ασφάλεια όλων μας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του για το τραγικό δυστύχημα. «Δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στις οικογένειές τους. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η κυβέρνηση, το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ο ελληνικός λαός, η σκέψη όλων μας είναι σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Θα είμαστε δίπλα τους», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε λέγοντας ότι «σε αυτούς τους ήρωες» αφιερώνει τη σημερινή συμφωνία του ΝΑΤΟ για ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο που θα «λύσει το θέμα της μετανάστευσης».

Τι σημαίνει η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, ενόψει της γερμανοτουρκικής πρότασης, η οποία πρόκειται να κατατεθεί σήμερα το μεσημέρι στον
γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και να συζητηθεί εν συνεχεία στη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προφυγικό στο Αιγαίο.
Γερμανία και η Τουρκία προωθούν σχέδιο ενεργοποίησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προκειμένου να ελεγχθούν οι προσφυγικές ροές. Μάλιστα οι αποφάσεις της Άνγκελα Μέρκελ και του Αχμέτ Νταβούτογλου ελήφθησαν όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρισκόταν στο ταξίδι της επιστροφής από την Τεχεράνη, έχοντας πλήρη άγνοια για όσα είχαν συζητηθεί μεταξύ των δύο ηγετών.
Χθες ο κ. Τσίπρας μίλησε στο τηλέφωνο τη Γερμανίδα καγκελάριο για να ενημερωθεί για το σχέδιο και η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε καθησυχαστική ότι η πρόταση που θα κατατεθεί αφορά περιπολίες του ΝΑΤΟ στην πλευρά της Τουρκίας.
Μετά και τις χθεσινές εξελίξεις ιδιαίτερη σημασία αποκτά η παρουσία του Πάνου Καμμένου ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη σημερινή σύνοδο. Η Ελλάδα αναμένεται να μη διαφωνήσει με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις ώστε αυτή να μην εκτυλιχθεί στο Αιγαίο, αλλά στην τουρκοσυριακή μεθόριο.
Η ελληνική πλευρά δεν ήθελε σε καμία περίπτωση εμπλοκή του ΝΑΤΟ, ενώ επί της ουσίας δεν μπορεί να αρνηθεί εμπλοκή στην πλευρά της Τουρκίας. Η Τουρκία ήθελε και στρατιωτική εμπλοκή της ΕΕ στο προσφυγικό και ιδιαίτερα βοήθεια στα σχέδιά της στα σύνορα με Συρία.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν η εμπλοκή θα σημαίνει την περιφρούρηση των τουρκικών παραλίων, τι θα γίνεται στη θάλασσα και ποιος θα είναι ο ρόλος της Frontex.
Η Αθήνα δεν έχει πρόβλημα εάν η εμπλοκή του ΝΑΤΟ αφορά στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας και δεν απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Μαργαρίτης Σχοινάς στις Βρυξέλλες είπε ότι η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη τις δηλώσεις που έγιναν αλλά είναι θέμα του ΝΑΤΟ να πάρει τις αποφάσεις. Η Κομισιόν αρκέστηκε να πει ότι χαιρετίζονται όλες οι προσπάθειες να ελεγχθεί το πρόβλημα και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει τα δέκα χιλιόμετρα που χωρίζουν την Τουρκία με την Ελλάδα να είναι «παράδεισος διακινητών».
Η πρόταση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ κρύβει μεγάλους κινδύνους αφού στην Ευρωπαϊκή δύναμη της Frontex, δεν μετέχει η Τουρκία, όμως η γειτονική χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να ανακινηθούν θέματα από την πλευρά της Τουρκίας για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
Η πρόταση για το ΝΑΤΟ στο προσφυγικό προκαλεί πολλά ερωτήματα όπως για παράδειγμα αν θα συμμετάσχουν τουρκικά πολεμικά σκάφη στις περιπολίες στο Αιγαίο.
Ακόμη φαίνεται να υπάρχουν ασάφειες στις ανακοινώσεις μέχρι τώρα. Από την πλευρά του ο κ. Νταβούτογλου μίλησε για «περιπολίες και επιτήρηση στο Αιγαίο», ενώ η Μέρκελ έκανε λόγο για «αστυνόμευση των τουρκικών ακτών και στήριξη του ΝΑΤΟ στη Frontex»

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ… ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ… ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ… ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… Σχέδιο Εισβολής Σε Ελληνικά Νησιά Ετοιμάζει η Τουρκία
Σάρκα και οστά παίρνουν σιγά-σιγά τα σχέδια της Γερμανίας για διεύρυνση των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο και συρρίκνωση του ελληνικού εδάφους.
Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το προσφυγικό -που στην ουσία ξεκινάει από την ίδια- συμφώνησε με την Γερμανία για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον έλεγχο των συνόρων. Μάλιστα, το «σχέδιο» αυτό αποδέχθηκε και η ελληνική πλευρά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Το χειρότερο αυτό αρχίζει τώρα. Αρχικά, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ κάθε φορά που αναφερόταν στο Αιγαίο έκανε λόγο για «νατοϊκά χωρικά ύδατα». Το ερώτημα που προκύπτει αμέσως-αμέσως: αμφισβητείται η ελληνικότητα του Αιγαίου;
Την ίδια στιγμή, σοβαρό πρόβλημα προκύπτει και με το… rotation του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα εάν δεν γίνει αποδεκτή η ελληνική πρόταση για παράταση ενός εξαμήνου, τότε ο ναύαρχος που θα αναλάβει επικεφαλής των περιπολιών στο Αιγαίο θα είναι Τούρκος, ενώ τώρα είναι Γερμανός. Είναι τυχαίο δηλ. ότι η συνάντηση της Γερμανίας-Τουρκίας έγινε αυτή τη χρονική περίοδο; Ωστόσο, δεδομένου ότι η Συμμαχία δεν είναι και πολύ θετική στην ιδέα εμπλοκής στο προσφυγικό είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν θα κάνει αποδεκτή την πρόταση της ελληνικής πλευράς.
Είναι εμφανώς λοιπόν, ότι τα σχέδια της Τουρκίας για «επέκταση» της προς την Ελλάδα έχουν αρχίσει να υλοποιούνται και όπως προκύπτει αυτό συμβαίνει με την ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης.
Ωστόσο, το κερασάκι στην τούρτα ήρθε μετά την νέα τραγωδία στο Αιγαίο σήμερα τα ξημερώματα, όπου αγνοούνται τρεις Έλληνες αξιωματικοί. Συγκερκιμένα η Τουρκία εξέδωσε ΝΟΤΑΜ -πάνω στην ελληνική- σύμφωνα με την οποία ζητούν οι ελληνικές αρχές που θέλουν να εντοπίσουν τους αξιωματικούς να απευθύνονται στις τουρκικές!!! Όπως προκύπτει δηλ. η Τουρκία αμφισβητεί την κυριαχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και ουσιαστικά της «απαγορεύει» να κάνει έρευνες στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου