Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ένα γεγονός, τα δεδομένα και κάποια ερωτηματικά δείχνουν ακόμα και κατάρριψη του ελικοπτέρου.


elikoptero1

Τα δεδομένα :
α)Το ελικόπτερο ΑΒ212  κατέπεσε την 02:45 ώρα.
β)03.30 το Πολεμικό Ναυτικό ζήτησε από την μοναδική κάτοικο να βγει και να ψάξει το ελικόπτερο. Η Ειρήνη Κατσοτούρχη – ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ – βρήκε το μοιραίο ελικόπτερο  σε μια χαράδρα μερικές ώρες αργότερα.

Αμέσως μόλις έγινα γνωστά αυτά τα δύο δεδομένα μου προξενήθηκαν αρκετά ερωτηματικά και απευθύνθηκα σε ένα γείτονα μου, συνταξιούχο πιλότο ελικοπτέρου για να μου λύσει τις απορίες…
Πως 2 ώρες μετά την απώλεια στίγματος το ΠΝ δεν ήξερε που ήταν το ελικόπτερο;
Γιατί δεν έστειλε δυνάμεις από τα γειτονικά νησιά να ψάξουν; Υπόψη ότι σε πολλά γειτονικά νησιά βρίσκονται μόνιμα άνδρες των ειδικών δυνάμεων με πλωτά μέσα  (γνωρίζω ακριβώς πόσοι και που είναι αλλά για λόγους εθνικής ασφάλειας δεν θα το γράψουμε).
Γιατί 45 λεπτά μετά την απώλεια ίχνους πήραν τηλέφωνο την μοναδική κάτοικο του νησιού και όχι αμέσως;

Πάμε τώρα να αποτυπώσουμε τη συζήτηση με τον πιλότο και τα ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά… και το χειρότερο ακόμα πιο ύποπτα..
Στο ελικόπτερο υπάρχει ένα μπουτόν κινδύνου. Είναι το πλησιέστερο τόσο στον κυβερνήτη, όσο και στον συγκυβερνήτη. Αυτό το μπουτόν μόλις πατηθεί ενεργοποιείται ΑΥΤΟΜΑΤΑ επιπλέον σύστημα εντοπισμού θέσης και δίνει σήμα emergency στο θάλαμο επιχειρήσεων της φρεγάτας που ανήκει το ελικόπτερο.
Γιατί δεν πάτησαν το κουμπί;  Αποκλείεται να μην το πάτησαν. Μια περίπτωση υπάρχει να μην πατήθηκε. Η ανικανότητα αντίδρασης ή το ξαφνικό χτύπημα (πύραυλος λέω εγώ;). Ακόμα και σε περιδίνηση να βρέθηκε το ελικόπτερο κάποιος από τους 2 θα μπορούσε να το πατήσει. Οι πιλότοι εκπαιδεύονται συνεχώς και η συγκεκριμένη αντίδραση είναι ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
Μήπως το πάτησαν και δεν λειτούργησε;  Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι
Υπάρχει άλλη περίπτωση να μην μπόρεσε το σύστημα να δώσει το σήμα; Ν Α Ι! Σε περίπτωση ηλεκτρονικού πολέμου άρα και ολοκληρωτικής απώλειες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συστημάτων.
Γιατί η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης άργησε να βρει το ελικόπτερο, αφού θεωρητικά ήξερε που χάθηκε το στίγμα;Μήπως γιατί δεν διατάχθηκε ΑΜΕΣΩΣ επιχείρηση έρευνας και διάσωσης; Μήπως γι΄αυτό ζήτησαν απο την κάτοικο να κάνει τη δουλειά του στρατού;
Υπάρχει περίπτωση να φταίει ο καιρός; Ο Χ Ι!  Ο καιρός ήταν άριστος και το ελικόπτερο αυτό πετάει ακόμα και με διαβολόκαιρο (δίνες).
Υπάρχει περίπτωση να έπεσαν στο βουνό του νησιού, επειδή δεν το έβλεπαν;  Θεωρητικά όχι. Και αυτό γιατί όλες οι πτήσεις – ιδιαίτερα των ασκήσεων – γίνονται σε ελάχιστο ύψος το ύψος του υψηλότερου σημείου. Όταν κάνουν καθοδικές κινήσεις αυτές διενεργούνται πάντα με προβολέα ανοιχτό. Αν οι πιλότοι – που ακούω ότι ήταν έμπειροι – ακολουθούσαν τους ελάχιστους κανόνες τότε αμέσως αποκλείεται τέτοιους είδους σενάριο. Απ΄ότι μαθαίνω τα συντρίμμια βρίσκονται σε μεγάλη ακτίνα. Αυτό δείχνει δύο πράγματα. Ή ανεξέλεγκτη πτώση ή μεγάλη ταχύτητα κίνησης.
Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν ερωτηματικά. Γιατί είναι δύσκολο να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε με ασφάλεια αν το έριξαν ή έπεσε απο τεχνικό ή ανθρώπινο λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου