Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ - Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ - ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ... ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Ένα σκάνδαλο μεγατόνων συντελέστηκε ξημερώματα Τρίτης (23/02/2016) στη Βουλή καθώς για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία εκπρόθεσμη τροπολογία που δίνει το δικαίωμα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαχειρίζεται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα και αμνηστεύοντας τον ουσιαστικά από κάθε μελλοντική ευθύνη.
Άλλη μια πρωτοτυπία της... αριστερής κυβέρνησης: Εκατομμύρια θα δίνονται μετά από προσωπικό παζάρι, χωρίς να έχει προκηρυχθεί καμία προκήρυξη, για άγνωστο χρονικό διάστημα και χωρίς πλαφόν εξόδων.
AdTech Ad
Με πρόσχημα την Εθνική Ασφάλεια και τη Δημόσια Τάξη η κυβέρνηση με υπογραφές έξι μελών του υπουργικού Συμβουλίου (Πανος Καμμενος – Άμυνας, Ευκλείδης Τσακαλώτος – Οικονομικών, Θεόδωρος Δρίτσας – Ναυτιλίας, Νίκος Τόσκας – Προστασίας του Πολίτη, Ιωάννης Μουζάλας – Μεταναστευτικής Πολιτικής και Πάνος Κουρουμπλής – Εσωτερικών) ουσιαστικά καταργεί την έτσι κι αλλιώς ατελή νομοθεσία περί προστασίας του δημοσίου χρήματος και δίνει το δικαίωμα διαχείρισης πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για όσο διάστημα διαρκέσει η μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα, που μάλλον όπως όλα δείχνουν θα διαρκέσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και θα απαιτήσει πολλά χρήματα από την πλευρά της Ελλάδας.
Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κατακεραυνώσει εάν ήταν στην αντιπολίτευση.
Όλοι θυμούνται ότι είχε ξεσηκώσει επανάσταση μέσα και έξω από τη Βουλή στο πρόσφατο παρελθόν για πολύ λιγότερα και επουσιωδέστερα νομοθετήματα.
Αυτό πάντως που αξίζει να επισημανθεί είναι το γεγονός ότι το σύνολο σχεδόν τη αντιπολίτευσης καταψήφισε την τροπολογία, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης, αλλά λειτούργησε σαν να επρόκειτο για άρθρο νόμου ήσσονος σημασίας, χωρίς συνέπειες για το κρατικό χρήμα.
Οι διάλογοι της ντροπής:
«Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 ως έχει;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ : Κατά πλειοψηφία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΪΒΑΤΙΔΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Κατά πλειοψηφία.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΡΑΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Αναστασία Χριστοδουλοπούλου): Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 244 και ειδικό αριθμό 48 έγινε δεκτή ως έχει κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο.»
Αυτά είναι τα πρακτικά της Βουλής... τόσο απλά πέρασε η τροπολογία που αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης του κρατικού χρήματος στην Ελλάδα. Κάτι που δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο και καμία δικαιολογία. Ιδιαιτέρως, δε, το γεγονός ότι θα δημοσιεύει κανείς προσκλήσεις ενδιαφέροντος και κανείς δεν θα γνωρίζει καν τα έργα που θα ανατίθενται κατόπιν προσωπικής διαπραγμάτευσης σαν να πρόκειται για παζάρι.
Τι αναφέρεται στην επίμαχη τροπολογία
Σύμφωνα με την τροπολογία που έχει τον γενικό τίτλο Συνδρομή του ΥΠΕΘΑ μέσα σε λιγότερες από 400 λέξεις καταργούνται όλες οι διατάξεις και οι ασφαλιστικές δικλείδες (ανεπαρκέστατες έτσι κι αλλιώς όπως είχε αποδειχθεί) για τη διαχείριση του κρατικού χρήματος καθώς επιτρέπεται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης».
Να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ή να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων σχετικά με την ίδρυση, κατασκευή και συντήρηση των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ), Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και των Ανοικτών Δομών Προσωρινής Υποδοχής και Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών και τη λειτουργία των Κέντρων και Δομών αυτών, αποκλειστικά σε ότι αφορά στη μεταφορά, διαμονή, σίτιση και υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και μεταναστών. Η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του προηγούμενου εδαφίου δύναται, για λόγους καταπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης, λαμβανομένων υπόψη και λόγων εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της ΕΕ για τις δημόσιες συμβάσεις.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ψηφισθείσα τροπολογία «οι δαπάνες και οι δράσεις που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της παραγράφου 1 θα καλύπτονται από πιστώσεις είτε του τακτικού Προϋπολογισμού είτε του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του ΥΠΕΘΑ.       ΦΤΟΥ ΣΑΣ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ...

Κι ακόμα δεν στέγνωσε το αίμα των τριών ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΩΝ ΗΡΩΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ  ΠΙΛΟΤΩΝ  ΜΑΣ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΙΝΥΕΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΣΑΣ ΘΑΝΑΤΟ!

           ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!Μετά βίας,συγκρατούμε γλώσσα και νου,για να μην παρεκτραπούμε.


Στην φωτογραφία,μνημείο ραγιαδισμού και υποτέλειας,η ηγεσία του ΓΕΑ, υποδέχθηκε σήμερα στο γενικό επιτελείο αεροπορίας,την υψηλή πύλη, τους Αγαρηνούς αεροπόρους, που παραβιάζουν καθημερινά το Αιγαίο, τρομοκρατούν τους ακρίτες μας, βομβαρδίζουν εικονικά τις φρουρές μας και στέλνουν στον υγρό τάφο τους αεροπόρους μας!
 
Δεν υπάρχει σχόλιο,πέραν του ότι οι επισκέψεις αυτές γίνονται με αμερικανικές υποδείξεις,στα πλαίσια των μέτρων οικοδόμησης..εμπιστοσύνης με τον Αττίλα.
 
Τρίτος από αριστερά στην πρώτη γραμμή, καμαρωτός και χαμογελαστός,ο αρχηγός ΓΕΑ Βαίτσης, ο οποίος και έδωσε μάχη για να γίνει αρχηγός και είχε την στήριξη του ''μέγα διεθνολόγου'',της φωνής της πρεσβείας.
 
Μετά είχαμε απορίες γιατί οι ένοπλες δυνάμεις δεν έκαναν κάτι να σώσουν την χώρα από τα μνημόνια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου