Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ:ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ,ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ.

ΟΙ ΜΥΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Οι αρχαίες μυθολογίες είναι οι αρχαίες θρησκείες και οι σημερινές θρησκείες δεν είναι παρά οι σημερινές μυθολογίες. Μία προσεκτική ματιά σ’ αυτές δείχνει όχι μόνο ότι όλες τους κρύβουν σημαντικές αλήθειες αλλά και ότι συνδέονται μεταξύ τους. Και ότι τελικά όλες μαζί αποτελούν την απόκρυφη ιστορία του ουρανού και της γης, ενώ η κάθε μία από αυτές δεν είναι παρά ένα μέρος της ιστορίας αυτής. Η μόνη αναλήθεια, όσον αφορά αυτές, η οποία όμως οφείλεται στη λανθασμένη ερμηνεία των κειμένων που τις αποτελούν, είναι ότι οι θεοί στους οποίους αναφέρονται δεν είναι η ύψιστη οντότητα που ονομάζεται Θεός αλλά οι άγγελοί του.ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ

«Ο δράκοντας, ο όφις ο μεγάλος, ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και Σατανάς».
Αποκάλυψις Ιωάννου, κεφάλαιον 12, στίχος 9


ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΟΝΤΑ

Στις παραδόσεις όλων των λαών υπάρχουν αναφορές για ερπετοειδή όντα. Ξεκινώντας από την ελληνική μυθολογία, υπάρχει η αναφορά του Απολλώνιου του Ρόδιου (Αργοναυτικά, βιβλίον 1, στίχοι 503-506) στον Οφίωνα, ο οποίος είχε μορφολογικά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ερπετού, όπως δηλώνει και το όνομά του. Στον Ησίοδο (Θεογονία, στίχοι 820-825) και τον Απολλόδωρο (Μυθολογική Βιβλιοθήκη, βιβλίον 1, παράγραφος 39-40) υπάρχει η αναφορά στον ερπετοειδή Τυφώνα, ενώ ο Nόννος κάνει λόγο και για έθνος ερπετοειδών που άφησε ο Τυφώνας πάνω στη Γη (Διονυσιακά, 1, 176): «Ο Τυφώνας με τα δυνατά πόδια είχε ισορροπήσει πλησίον των νεφών. Αφού άπλωσε το πολύσπορο έθνος των μιαρών όφεων, σκέπασε τη λαμπερή εικόνα του ανέφελου αιθέρα για να φωτίσει τον άτακτο στρατό των όφεων». Επίσης ο Απολλόδωρος αναφέρεται στη δράκαινα Δελφύνη (Μυθολογική Βιβλιοθήκη, βιβλίον 1, παράγραφος 42) και ο Ησίοδος στην `Εχιδνα, για την οποία λέει (Θεογονία, στίχοι 295-300): «Η Κητώ γέννησε κι άλλο τέρας ακατανίκητο, το οποίο δεν είναι σε τίποτα όμοιο με τους θνητούς ανθρώπους αλλά ούτε και με τους αθάνατους θεούς, μέσα σε βαθύ σπήλαιο, την `Εχιδνα τη θεϊκή, που είναι μισή νύμφη, με όμορφα μάτια και όμορφα μάγουλα και μισή ερπετό φοβερό και τεράστιο, επιθετικό και ωμοφάγο». `Αλλη αναφορά από την ελληνική μυθολογία σε ερπετοειδείς είναι αυτή του Απολλόδωρου στους Γίγαντες (Μυθολογική Βιβλιοθήκη, βιβλίον 1, παράγραφος 34): «Η Γη γέννησε από τον Ουρανό τους Γίγαντες, οι οποίοι είχαν ανυπέρβλητη σωματική διάσταση, ήταν ασυναγώνιστοι στη δύναμη και τρομεροί στην όψη, με πολλά και ανάκατα μαλλιά και γένια. Στα πόδια τους είχαν φολίδες ερπετών». Ο Απολλόδωρος γράφει και για τον πρώτο βασιλιά της Αθήνας, τον Κέκροπα (Μυθολογική Βιβλιοθήκη, βιβλίον 3, παράγραφος 177): «Ο Κέκροπας, ο γηγενής, είχε σώμα από άνθρωπο και ερπετό και ήταν ο πρώτος που βασίλεψε στην Αττική».


Συνεχίζοντας τις αναφορές για ερπετοειδή όντα, υπάρχουν στην τραγωδία Ικέτιδες του Αισχύλου οι στίχοι (895-896): «Το δίποδο φίδι με δαγκώνει, η έχιδνα με αγκαλιάζει».

Ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας, Χουάνγκ Τι, περιγράφεται ως μισός άνθρωπος και μισός ερπετό και αναφέρεται ότι η μητέρα του έμεινε έγκυος σ’ αυτόν, όταν τη διαπέρασε μία δέσμη φωτός που προερχόταν από τον αστερισμό του Δράκοντα!

Στην ινδική παράδοση υπάρχει η αναφορά στους Νάγκα, οι οποίοι είναι μισοί άνθρωποι και μισοί ερπετά που κατοικούν στην υπόγεια πολιτεία Πατάλα. Νάγκα σημαίνει φίδι. Μία είσοδος για την υπόγεια πολιτεία Πατάλα βρίσκεται στο ιερό πηγάδι της Σέσνα στη Μπενάρες, όπου εκεί υπάρχουν σαράντα σκαλοπάτια που οδηγούν σε έναν κατωφερή διάδρομο βαθιά μέσα στη γη, που σταματάει μπροστά σε μία πέτρινη σφραγισμένη πύλη, η οποία είναι διακοσμημένη με ανάγλυφα που αναπαραστούν κόμπρες. 

Οι Ανουννάκι, οι θεοί των Σουμερίων, των Βαβυλωνίων, των Ασσυρίων και των Φοινίκων, περιγράφονται ως μισοί άνθρωποι και μισοί ερπετά. Σύμφωνα με την παράδοση των Σουμερίων, ο ιδρυτής του πολιτισμού τους ήταν ο Ωάννες ή `Εα ή `Ενκι, μία αμφίβια ερπετοειδής οντότητα.


Οι Μάγια περιέγραφαν τον μεγάλο τους θεό Ιτζάμνα με μορφολογικά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ερπετού. Επίσης, μιλούσαν για έναν υπόγειο κόσμο στον οποίο κατοικούσαν όντα με μορφολογικά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ερπετού, οι δώδεκα άρχοντες του οποίου ήταν αυτοί που απαιτούσαν τις ανθρωποθυσίες.

Οι παραδόσεις των Aboriginals της Αυστραλίας μιλούν για μία φυλή ερπετοειδών που ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, η οποία από εκεί κυβερνάει τους ανθρώπους.
Οι παραδόσεις των Zulu της Αφρικής μιλούν για την ύπαρξη μίας φυλής ερπετοειδών, τους Chitahuri.
Οι παραδόσεις των Hopi μιλούν για μία φυλή ερπετοειδών, τους Sheti ή «Αδελφούς Φίδια» (Snake-Brothers).
Στη Βίβλο του Jasher περιγράφεται μία φυλή ερπετοειδών ανθρώπων.
Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ο Διάβολος και Σατανάς περιγράφεται ως ερπετοειδής οντότητα (κεφάλαιον 12, στίχος 9): «Ο δράκοντας, ο όφις ο μεγάλος, ο αρχαίος, ο καλούμενος Διάβολος και Σατανάς». Από την περιγραφή του Διαβόλου και Σατανά και των αγγέλων του φαίνεται ότι οι δράκοι δεν είναι γιγάντιες σαύρες, αλλά νοήμονες οντότητες με μορφολογικά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ερπετού. Αυτό φαίνεται και από την Απόκρυφη Αποκάλυψη του Μωυσέως, όταν λέει ο Γιαχβέ στην ερπετοειδή οντότητα που βρισκόταν στον κήπο της Εδέμ (παράγραφος 26): «Θα στερηθείς τα χέρια και τα πόδια σου. Δεν θα υπάρχει πάνω σου αυτί, ούτε φτερό». Ως προς την περίπτωση ο Αιλιανός αναφέρει (Περί Φύσεως των Ζώων, 12, 39): «Στην Αλία από τη Σύβαρη, που βρισκόταν στο άλσος της Αρτέμιδος, παρουσιάστηκε θείος δράκος, φοβερός στην όψη και έγινε σύντροφός της. Και τότε ανέκυψαν από την πρώτη σπορά οι ονομαζόμενοι Οφιογενείς». Επίσης, ο θεός των Αζτέκων ήταν ο Κοετζαλκοάτλ, το όνομα του οποίου σημαίνει «φτερωτό φίδι». `Οσον αφορά τις αναφορές σε δράκους, αξιοσημείωτη είναι αυτή για τον `Αγιο Γεώργιο που σκότωσε τον δράκο.

Ακόμα και ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει ερπετοειδή φύση. Ο άνθρωπος έχει τρεις ανατομικά ξεχωριστούς εγκεφάλους που ο καθένας έχει τις δικές του λειτουργίες και τη δική του ευφυία. Οι τρεις αυτοί εγκέφαλοι είναι από τον εξελικτικά παλαιότερο προς τον νεώτερο: ο ερπετικός, ο παλαιοθηλαστικός και ο νεοθηλαστικός. Ο ερπετικός εγκέφαλος, που είναι σχεδόν όμοιος με τον εγκέφαλο των ερπετών, έχει να κάνει με τις λειτουργίες που σχετίζονται με την επιβίωση και τις επιθυμίες, όπως η πείνα, ο φόβος και η γενετήσια πράξη. Ο παλαιοθηλαστικός εγκέφαλος έχει να κάνει με τις λειτουργίες που σχετίζονται με τα συναισθήματα και τα ένστικτα. Και ο νεοθηλαστικός εγκέφαλος, που χωρίζεται σε δύο ημισφαίρια, το δεξί και το αριστερό, τα οποία αποτελούν περίπου τα 2/3 του συνολικού όγκου της κοιλότητας του κρανίου, έχει να κάνει με τις λειτουργίες που σχετίζονται με τη λογική. `Οσον αφορά τη λειτουργία των τριών αυτών εγκεφάλων, το αίμα εισέρχεται στο κεφάλι από το κατώτερο μέρος, με αποτέλεσμα να αιματώνεται πρώτα ο ερπετικός εγκέφαλος, μετά ο παλαιοθηλαστικός και τελευταίος ο νεοθηλαστικός. Ο νεοθηλαστικός εγκέφαλος αιματώνεται επαρκώς μόνο όταν ικανοποιηθούν οι ανάγκες του παλαιοθηλαστικού και ο παλαιοθηλαστικός μόνο όταν ικανοποιηθούν οι ανάγκες του ερπετικού. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος μπορεί να λειτουργήσει με βάσει τη λογική μόνο όταν έχουν ικανοποιηθεί οι συναισθηματικές του ανάγκες και οι συναισθηματικές του ανάγκες μπορούν να εκδηλωθούν μόνο όταν έχουν ικανοποιηθεί οι ανάγκες του που σχετίζονται με την επιβίωση. Γι’ αυτό και μόνο όσοι δεν έχουν προβλήματα επιβίωσης και είναι ικανοποιημένοι συναισθηματικά μπορούν να φιλοσοφήσουν. `Οσον αφορά το θέμα των τριών εγκεφάλων του ανθρώπου, αξιοσημείωτο είναι ότι ο Πλάτωνας (Πολιτεία, βιβλίον 9) χώριζε τη φύση του ανθρώπου σε τρία μέρη: το επιθυμητικόν, το θυμοειδές και το λογιστικόν. Το επιθυμητικόν μέρος του ανθρώπου, το οποίο αποκαλούσε ερπετώδες, έλεγε ότι είναι το αίτιο της επιθυμίας για φαγητό, το θυμοειδές, το οποίο αποκαλούσε λεοντώδες, έλεγε ότι είναι το αίτιο του θάρρους, της ηδονής, της λύπης και της οργής και το λογιστικόν, το οποίο αποκαλούσε ανθρώπινο, έλεγε ότι είναι το αίτιο των σκέψεων, των συλλογισμών και των διανοημάτων!

Μία επιστημονική μελέτη σχετικά με την ύπαρξη ερπετοειδών έγινε από τον παλαιοανθρωπολόγο Dale Russell για λογαριασμό της NASA. Η μελέτη αυτή αφορούσε το πώς θα μπορούσε να έμοιαζε μία εξωγήινη μορφή ζωής και έδειξε ότι εάν επιζούσε το είδος δεινοσαύρου που ονομάζεται Troodon, το οποίο υπερείχε σε νοημοσύνη και εξέλιξη από τους υπόλοιπους δεινόσαυρους, θα εξελισσόταν σε ένα ευφυές ον με μορφολογικά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ερπετού. Το ον αυτό έμοιαζε με τους ερπετοειδείς εξωγήινους που περιγράφονται από ανθρώπους που είχαν επαφή με UFO.


Οι εξωγήινοι με βάση την περιγραφή τους από ανθρώπους που είχαν επαφή με UFO χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: Τους Ανθρωπόμορφους, τους Ερπετοειδείς ή Σαυροειδείς ή Δρακονιανούς και τους Γκρίζους.

Οι Ανθρωπόμορφοι έχουν ύψος 2,00 έως 2,20 μέτρα, είναι πάρα πολύ όμορφοι και περιγράφονται συνήθως με ξανθά ή άσπρα μαλλιά. Οι Ερπετοειδείς ή Σαυροειδείς ή Δρακονιανοί έχουν μορφολογικά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ερπετού και έχουν ύψος 1,60 έως 1,80 μέτρα. Οι Γκρίζοι έχουν λεπτεπίλεπτο σώμα με γκρίζο δέρμα και έχουν ύψος 1,00 έως 1,50 μέτρο. Επίσης, έχουν μεγάλο κεφάλι και μεγάλα μαύρα μάτια. Εκτός από τους Γκρίζους υπάρχουν και οι Μεγάλοι Γκρίζοι, το ύψος των οποίων φτάνει μέχρι και τα 2,50 μέτρα. Οι Γκρίζοι απαγάγουν ανθρώπους δημιουργώντας υβρίδια με τον συνδυασμό γήινου και εξωγήινου γενετικού υλικού. Τα υβρίδια περιγράφονται είτε ως όντα που σχεδόν δεν ξεχωρίζουν από τους ανθρώπους, είτε ως όντα που έχουν σχεδόν εξωγήινη μορφή, με ανθρώπινα όμως μάτια. Συχνά ένα υβρίδιο ξεχωρίζει από το μεγάλο του μέτωπο, τα πολύ ανοιχτόχρωμα μάτια του, το χλωμό δέρμα του και την ιδιόμορφη συμπεριφορά του.


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΣΟΥΜΕΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΒΑΒΥΛΩΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ, ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ;

Επικεφαλής των Ανουννάκι είναι ο Μαρδούκ. Ο Μαρδούκ έχει την προσωνυμία Βάαλ που σημαίνει «Κύριος». Ο Βάαλ αποκαλείται Βάαλ Ζεβούβ που σημαίνει «Υψηλότατος» αλλά και με παραλλαγή του ονόματος αυτού Βέελ Ζεβούλ.


Ο Βάαλ, όπως και ο ανώτερος θεός των Αιγυπτίων, ο Αμούν, είναι ένα από τα 72 δαιμονικά πνεύματα που έθεσε ο Σολομώντας υπό την εξουσία του για το χτίσιμο του ναού των Ισραηλιτών. `Οταν ο Σολομώντας ξεκίνησε το χτίσιμο του ναού, ένας από τους υπηρέτες του, ο Τζαΐρ, έχανε κάθε μέρα δυνάμεις γιατί ένας δαιμονικός βρυκόλακας ρουφούσε το αίμα του. Τότε ο Σολομώντας ανέβηκε σ’ έναν ψηλό βράχο του λόφου Μορία και αφού προσευχήθηκε στον Γιαχβέ, του παρουσιάστηκε ο αρχάγγελος Μιχαήλ που του έδωσε ένα δαχτυλίδι με το οποίο θα μπορούσε να ελέγχει τους δαίμονες. Μόλις ο Σολομώντας φόρεσε το δαχτυλίδι, κατάφερε να υποτάξει όχι μόνο τον Ορνία, τον δαίμονα που ρουφούσε το αίμα του Τζαΐρ, αλλά και μία ολόκληρη στρατιά δαιμόνων μαζί με τον βασιλιά τους, τον Βάαλ Ζεβούβ. Τους δαίμονες που κατάφερε να υποτάξει τους έβαλε να εργαστούν στην κατασκευή του ναού, ενώ τους πιο επικίνδυνους από αυτούς τους έκλεισε μέσα σε δοχεία που σφράγισε. Οι δαίμονες αυτοί στο Κοράνι ονομάζονται Τζίνι (Κεφάλαιον 55, Ο Ελεήμων): «Εσείς, άνθρωποι και Τζίνι, αν μπορείτε, διαπεράστε τα όρια που χωρίζουν τον ουρανό και τη γη. Δεν θα το κατορθώσετε παρά μόνο αν εμείς σας επιτρέψουμε».

Τη γνώση της επίκλησης των 72 αυτών δαιμονικών πνευμάτων την κατέγραψε ο Σολομώντας στο βιβλίο της Σολομωνικής. Τα ονόματα των 72 δαιμονικών πνευμάτων, τα οποία αναφέρονται στο Lemegeton, είναι: Βάαλ, Αγάρης, Βασσαγός, Μαρμπάς, Σαμιγκινά, Βαλεφόρ, Βαρβάτος, Αμούν, Μπουέρος, Παίμων, Γουσίων, Μπέλεθ, Σίτρι, Λεράζ, Μπάλαμ, Καμίων, Ελιγών, Βότις, Ζεπάρ, Βαθήν, Σάλλος, Μάραξ, Πούρσων, Ίπος, Ναβήριος, Αίημ, Γκλάσια Λαμπολάς, Μπιούν, Μπερίθ, Ρονοβέ, Φορνέας, `Ασταρωθ, Φόρας, Ασμοδαίος, Γκεάπ, Φορφούρ, Μαρχωσιάς, Στόλας, Φοίνιξ, Χάλφας, Μάλφας, Ραούμ, Φωκαλόρ, Βεπάρ, Σαξ, Σαμπνόκ Ρα, Βινέ, Μπιφρόνς, Βουάλ, Χααγκεντί, Κροσσέλ, Φουρκάς, Μουρμούρ, Ορομπάς, Γκρεμορύ, Οσέ, Αλλόκες, Οριάς, Βαπουλά, Ζαγκάν, Βαλάκ, Αντράλ, Χαουρές, Ανδρέαλφος, Κιμεγές, Αμδουσιάς, Βελιάλ, Ντεκαράμπια, Αμύ, Σήρε, Δανταλίων και Ανδρομάλιος.

Η `Ασταρωθ, η οποία είναι ένα από τα 72 δαιμονικά πνεύματα, ήταν θεότητα των Σουμερίων, των Βαβυλωνίων, των Ασσυρίων και των Φοινίκων. Ονομαζόταν από τους Σουμερίους Ινάννα, ενώ από τους Βαβυλωνίους, τους Ασσυρίους και τους Φοίνικες Ιστάρ ή Αστάρτη. Η `Ασταρωθ ήταν αδελφή του `Ενκι ή `Εα ή Ωάννες, του Ούτου ή Σάμας και της Νινλίλ. Ο `Ενκι με τη Νινχούρσαγκ έκανε τον Βάαλ, ενώ η Νινλίλ με τον Ενλίλ, τον αδελφό της Νινχούρσαγκ, έκανε τη Νίσαμπα, τον Νινούρτα, τον Νάννα ή Σιν και τον Νεργκάλ.

Ο Βάαλ, η `Ασταρωθ και ο Αμούν, λοιπόν, είναι τρεις από τους ισχυρότερους δαίμονες. Μάλιστα ο Πλούταρχος αναφέρει για τον Αμούν (Περί `Ισιδος και Οσίριδος, 381): «Λένε ακόμα ότι είναι το μόνο ζώο (ο κροκόδειλος) που ζει στο νερό και τα μάτια του καλύπτει υμένας λεπτός και διαφανής που κατεβαίνει από το μέτωπο, ώστε να βλέπει χωρίς να τον βλέπουν, όπως συμβαίνει με τον πρώτο θεό (τον Αμούν)».

Επικεφαλής των δαιμόνων είναι ο Σατανάς, ο οποίος ήταν αρχικά ένας από τους Ελοχίμ και ονομαζόταν Εωσφόρος. Ο Εωσφόρος θέλησε να γίνει ίσος με τον Γιαχβέ, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις του Γιαχβέ και να ηττηθεί (Ησαΐας, κεφάλαιον 14, στίχος 12): «Πώς έπεσες από τον ουρανό, Εωσφόρε, υιέ της αυγής! Πάνω στη γη συντρίφτηκες εσύ, που υπέταξες λαούς. `Ελεγες μέσα σου, ‘‘Στον ουρανό θ’ ανέβω, τον θρόνο μου θα υψώσω πάνω απ’ τ’ άστρα του Θεού. Θα πάρω θέση πάνω στο βουνό, στον μακρινό βορρά που οι θεοί συνάζονται. Θ’ ανέβω πάνω από τα σύννεφα και με τον `Υψιστο θα είμαι ίσος’’». Οι έκπτωτοι Ελοχίμ αν και είναι ενεργειακά όντα, μετά την αποστασία τους περιγράφονται ως ερπετοειδείς. Αυτό σημαίνει ότι όταν παίρνουν υλική μορφή χρησιμοποιούν σώματα ερπετοειδών.Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη διαβάζουμε (κεφάλαιον 12, στίχος 4): «Η ουρά του δράκοντα σέρνει το ένα τρίτο των άστρων του ουρανού». Κυριολεκτικά το απόσπασμα αυτό δεν μπορεί να εννοεί ότι ο δράκοντας, ο καλούμενος Διάβολος και Σατανάς, σέρνει το ένα τρίτο των άστρων του ουρανού. Αυτό που εννοεί είναι ότι παρασέρνει το ένα τρίτο των άστρων του ουρανού, δηλαδή ότι παρασέρνει τους κατοίκους αυτών των αστρικών συστημάτων. Εφ’ όσον ο Σατανάς και οι άγγελοί του χρησιμοποιούν σώματα ερπετοειδών και εφ’ όσον κάποιοι από τους εξωγήινους περιγράφονται ως ερπετοειδείς είναι λογικό να συμπεράνουμε ότι το ένα τρίτο των αστρικών συστημάτων του ουρανού που κατοικείται από ερπετοειδή όντα είναι υπό την κυριαρχία του Σατανά και των αγγέλων του.


ΚΟΙΛΗ ΓΗ

Ο `Οσιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός στις προφητείες του αναφέρει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος έκλεισε τις πύλες των Ινδιών από τις οποίες μέλλει να βγουν 72 βασιλείς με τον λαό τους: «Κατά το έτος εκείνο θ’ ανοίξει ο Κύριος τις πύλες των Ινδιών που έκλεισε ο βασιλιάς των Μακεδόνων Αλέξανδρος. Θα βγούν τότε από εκεί οι εβδομήντα δύο βασιλείς με τον λαό τους, τα λεγόμενα βδελυρά έθνη, που είναι πιο σιχαμερά από κάθε αηδία και δυσωδία. Αυτά θα διασκορπισθούν σ’ όλο τον κόσμο. Θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους».

Οι 72 αυτοί βασιλείς δεν είναι άλλοι από τα 72 δαιμονικά πνεύματα. Επίσης, οι 72 αυτοί βασιλείς είναι οι 72 συνωμότες που απέκτησε ο ερπετοειδής Τυφώνας (Πλούταρχος, Περί `Ισιδος και Οσίριδος, παράγραφος 356): «Ο Τυφώνας απέκτησε συνωμότες εβδομήντα δύο άνδρες». `Οσο για τα βδελυρά έθνη, αυτά είναι: Οι Γωγ, οι Μαγώγ, οι Ανώγ, οι Γαγ, οι Εβηλιάζ, οι Διφάρ, οι Φωτιναίοι, οι Λεβαίοι, οι Αννέοι, οι Χαριζαίοι, οι Δεκελμοί, οι Δερματιανοί, οι Ζελματιανοί, οι Χαναναίοι, οι Αμαζαχαρτοί, οι Γαρμηαδεοί, οι Κυνοκέφαλοι, οι Σερβιοί, οι Αλανοί, οι Φισολονικίοι, οι Αρσυναίοι και οι Ασαρταριοί.

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη διαβάζουμε για τα έθνη Γωγ και Μαγώγ (κεφάλαιον 20, στίχοι 7-9): «Και όταν συμπληρωθούν τα χίλια χρόνια, θα λυθεί ο Σατανάς από τη φυλακή του και θα βγει για να εξαπατήσει τα έθνη που βρίσκονται στις τέσσερις γωνίες της γης, τον Γωγ και τον Μαγώγ. Αυτούς θα συγκεντρώσει στον πόλεμο και ο αριθμός τους θα είναι σαν την άμμο της θάλασσας. Ανέβηκαν στην επιφάνεια της γης και περικύκλωσαν το στράτευμα των αγίων και την πόλη την αγαπημένη. Κατέβηκε όμως φωτιά από τον ουρανό και τους κατέκαψε».

Στο Βιβλίο του Ιεζεκιήλ αναφέρεται ότι ο Γιαχβέ θα βγάλει τα έθνη Γωγ και Μαγώγ στα τέλη των καιρών από τη φυλακή τους για να επιτεθούν στη χώρα του Ισραήλ (κεφάλαια 38-39): «Ο Κύριος μου είπε, ‘‘`Ανθρωπε, κοίταξε προς τον Γωγ στη χώρα του Μαγώγ, στον μεγάλο άρχοντα της Μεσέχ και της Τουβάλ και προφήτεψε εναντίον του. Πες του ότι εγώ ο Κύριος, ο Θεός, λέω: Είμαι εναντίον σου, Γωγ, μεγάλε άρχοντα της Μεσέχ και της Τουβάλ! Θα σε θέσω κάτω από τον έλεγχό μου. Θα βάλω άγκιστρα στα σαγόνια σου και θα σε βγάλω για πόλεμο εσένα και όλο τον στρατό σου, τα άλογα και τους καβαλάρηδες, όλους ντυμένους μεγαλόπρεπα, μεγάλο πλήθος πεπειραμένων πολεμιστών με θυρεούς και με ασπίδες. Μαζί σου θα έρθουν οι στρατοί της Περσίας, της Αιθιοπίας και της Λιβύης, οπλισμένοι με ασπίδες και περικεφαλαίες, κι επίσης τα στρατεύματα της Γόμερ και της Βαιθ Τωγαρμά, από τις εσχατιές του βορρά, καθώς και πολλοί άλλοι λαοί. Ετοιμάσου εσύ ως επικεφαλής και να έχεις έτοιμο και όλο το στράτευμά σου υπό τις διαταγές σου. `Επειτα από πολλά χρόνια, στα τέλη των καιρών, θ’ αναλάβεις υπηρεσία και θα επιτεθείς εναντίον της χώρας του Ισραήλ. Οι κάτοικοί της, που θα έχουν γλιτώσει από τον πόλεμο, θα έχουν επιστρέψει από πολλές χώρες όπου ζούσαν και θα έχουν συγκεντρωθεί στα βουνά του Ισραήλ, τα οποία για πολύ καιρό ήταν έρημα. Κι ενώ όλοι θα κατοικούν εκεί με ασφάλεια, εσύ με τον στρατό σου και το πλήθος των συμμάχων σου θα προελάσεις σαν θύελλα και θα εισβάλεις στη χώρα τους σαν σύννεφο που έρχεται να καλύψει τη γη.

Την ημέρα εκείνη πολλές σκέψεις θα έρθουν στο μυαλό σου και θα συλλάβεις ένα ύπουλο σχέδιο. Θα σκεφτείς να εκστρατεύσεις εναντίον αυτών των φιλήσυχων ανθρώπων, που κατοικούν με ασφάλεια σε μία χώρα με ατείχιστες πόλεις και σε περιοχές δίχως πύλες και αμπάρες. Θα έρθεις να λεηλατήσεις και ν’ αρπάξεις πολλά λάφυρα. Θα επιτεθείς εναντίον ανθρώπων που εγκαταστάθηκαν σ’ ερημωμένους τόπους κι έχτισαν εκεί τα σπίτια τους, εναντίον ενός λαού που συνάχθηκε μέσα από τα έθνη κι απέκτησε κτήνη και άλλα αγαθά, και τώρα ζει στο κέντρο της γης. Οι κάτοικοι της Σαβά και της Δεδάν και οι έμποροι της Θαρσείς και των γύρω περιοχών της θα σε ρωτούν: Μάζεψες στρατό για να λεηλατήσεις και ν’ αρπάξεις λάφυρα; `Ηρθες για να πάρεις ασήμι και χρυσάφι, ν’ αρπάξεις κτήνη και αγαθά και πλούσια λεία; Εγώ ο Κύριος ο Θεός το λέω.
»Γι’ αυτό, άνθρωπε, προφήτεψε εναντίον του Γωγ και πες του: `Ακου τι έχει να σου πει ο Κύριος, ο Θεός: Εκείνο τον καιρό, τότε που ο λαός μου ο Ισραήλ θα ζει με ασφάλεια, θα σηκωθείς και θα έρθεις από τον τόπο σου, από τις εσχατιές του βορρά, επικεφαλής ενός μεγάλου και δυνατού στρατού, ο οποίος θ’ αποτελείται από άνδρες πολλών εθνοτήτων και όλοι τους θα ιππεύουν άλογα. Θα επιτεθείς εναντίον του λαού μου, του Ισραήλ, σαν σύννεφο που έρχεται να καλύψει τη γη. Στα τέλη των καιρών θα γίνει αυτό. Θα σε στείλω, Γωγ, να κατακτήσεις τη χώρα μου, για να γνωρίσουν τα άλλα έθνη ότι εγώ είμαι Θεός άγιος. Αυτό θα τους το αποδείξω ενεργώντας μέσω εσού. Εγώ ο Κύριος, ο Θεός, δηλώνω ότι εσύ είσαι εκείνος για τον οποίο μίλησα στο παρελθόν με τους δούλους μου, τους προφήτες του Ισραήλ. Αυτοί για χρόνια προφήτευαν ότι θα σε έστελνα να πολεμήσεις τον Ισραήλ’’.

»Ο Κύριος, ο Θεός, λέει, ‘‘Την ημέρα που ο Γωγ θα εισβάλει στη χώρα των Ισραηλιτών, θ’ ανάψει ο φοβερός θυμός μου. Και δηλώνω ότι μέσα στην αγανάκτηση και στον θυμό μου θα γίνει στη χώρα του Ισραήλ μεγάλος σεισμός. Από την παρουσία μου θα τρέμουν τα ψάρια στη θάλασσα, τα πουλιά στον ουρανό, τα άγρια θηρία, όλα τα ερπετά που σέρνονται στη γη και όλοι οι άνθρωποι που ζουν πάνω σ’ αυτή. Τα βουνά θα ισοπεδωθούν, οι γκρεμοί θα κατολισθήσουν και κάθε τείχος θα καταρρεύσει. Θα τον κατατρομάξω με κάθε τρόπο. Οι στρατιώτες του Γωγ θ’ αλληλοεξοντωθούν. Θα τον τιμωρήσω με επιδημίες και αιματοχυσίες. Θα ρίξω πάνω στον ίδιο, στον στρατό του και στο πλήθος των συμμάχων του καταιγίδες και χαλάζι, φωτιά και θειάφι. `Ετσι θα φανερώσω τη μεγαλοσύνη και την αγιότητά μου και θα κάνω γνωστό τον εαυτό μου στα ξένα έθνη. Θα μάθουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος.

»Κι εσύ, άνθρωπε, προφήτεψε εναντίον του Γωγ και πες του: `Ακου τι λέει για σένα ο Κύριος, ο Θεός: Είμαι εναντίον σου, Γωγ, μεγάλε άρχοντα της Μεσέχ και της Τουβάλ. Θα σε βάλω κάτω από τον έλεγχό μου και θα σε κατευθύνω. Θα σε ανεβάσω από τις εσχατιές του βορρά και θα σε φέρω να επιτεθείς στα βουνά του Ισραήλ. Μετά θα χτυπήσω κι εσένα, έτσι που να πέσει το τόξο σου από το αριστερό σου χέρι και τα βέλη σου από το δεξί. Θα πέσετε νεκροί στα βουνά του Ισραήλ, εσύ, ο στρατός σου και το πλήθος των συμμάχων σου. Θα σας δώσω για τροφή στα όρνεα κάθε είδους και στ’ άγρια θηρία. Θα πέσεις νεκρός στο χώμα, κατά πώς το λέω εγώ, ο Κύριος ο Θεός.
»Φωτιά θα στείλω στη χώρα του Μαγώγ και εναντίον αυτών που κατοικούν με ασφάλεια στις ακτές. Θα μάθουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος. Θα κάνω να γνωρίσουν οι Ισραηλίτες, ο λαός μου, πόσο άγιος είμαι. Δεν θα τους αφήσω άλλο να με αγνοούν και τα έθνη θα μάθουν ότι εγώ είμαι ο Κύριος, ο άγιος Θεός του Ισραήλ. Να, έρχεται η μέρα που αυτό θα πραγματοποιηθεί, κατά πώς εγώ, ο Κύριος ο Θεός, το έχω προαναγγείλει’’.

»Ο Κύριος λέει, ‘‘Οι κάτοικοι των πόλεων του Ισραήλ θα βγουν εκείνη την ημέρα έξω από τις πόλεις τους και θα κάψουν τα όπλα των εχθρών τους, τις ασπίδες, τους θυρεούς, τα τόξα, τα βέλη, τα ακόντια και τις λόγχες. Θα τα χρησιμοποιούν για καυσόξυλα επτά χρόνια. Δεν θα έχουν ανάγκη να φέρνουν ξύλα από τους αγρούς ούτε από τα δάση, γιατί θ’ ανάβουν φωτιά με τα όπλα. `Ετσι θα λεηλατήσουν εκείνους που τους λεηλάτησαν και θα λαφυραγωγήσουν εκείνους που τους λαφυραγώγησαν.

»`Οταν θα συμβούν αυτά, θα δώσω στον Γωγ τόπο ταφής εκεί, στη χώρα του Ισραήλ. Ο τόπος αυτός θα βρίσκεται ανατολικά της Νεκράς Θάλασσας και το νεκροταφείο θα κλείνει τον δρόμο στους ταξιδιώτες. Εκεί θα θάψουν τον Γωγ και όλο τον στρατό του και θα ονομάσουν τον τόπο εκείνο Κοιλάδα του Στρατού του Γωγ’’».

Ο περιηγητής του 6ου αιώνα π.Χ. Σκύλαξ, ο οποίος περιόδευσε στην Ινδία έπειτα από εντολή του βασιλιά των Περσών Δαρείου για να καταγράψει τα έθνη και τις φυλές της, γράφει για τους Κυνοκέφαλους (Περί Ινδών): «Υπήρχαν στα βουνά του Ινδού ποταμού και της κεντρικής Ινδίας, όπου ζούσαν σε σπηλιές και υπόγειες στοές, άνθρωποι που είχαν κεφάλι σκύλου. Και όλοι τους, άνδρες και γυναίκες, είχαν μία μεγάλη ουρά».

Στους Κυνοκέφαλους αναφέρεται επίσης και ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Μέγας Φώτιος (810-893 μ.Χ.): «Στα βουνά του Ινδού ποταμού ζουν άνθρωποι που έχουν κεφάλι σκύλου. Τα ρούχα τους είναι από δέρμα άγριων ζώων. Δεν μιλούν καμία γλώσσα αλλά ωρύονται όπως τα σκυλιά και συνεννοούνται με τον τρόπο αυτό. Οι Ινδοί τους αποκαλούν Καύστριους που στα ελληνικά σημαίνει Κυνοκέφαλοι. Τα δόντια τους είναι ισχυρότερα από εκείνα των σκύλων. Τους βρίσκει κανείς μέχρι και στον Ινδό ποταμό. Είναι μαύροι και έχουν βαθύ το αίσθημα της δικαιοσύνης, όπως οι άλλοι Ινδοί με τους οποίους άλλωστε είναι σε επαφή. Καταλαβαίνουν τη γλώσσα των άλλων, αλλά δεν μπορούν να μιλήσουν. Συνεννοούνται με νοήματα όπως οι κωφάλαλοι. Το έθνος τους αριθμεί εκατόν είκοσι χιλιάδες. Οι Κυνοκέφαλοι που κατοικούν στα βουνά δεν κάνουν καμία δουλειά. Ζουν από το κυνήγι, το κρέας του οποίου ξηραίνουν στον ήλιο. Δεν ζουν σε σπίτια. Ζουν σε σπήλαια και κυνηγούν τα θηρία με τόξα και ακόντια. Είναι τόσο γρήγοροι ώστε ξεπερνούν τα θηρία αυτά στο τρέξιμο. Οι γυναίκες τους λούζονται μία φορά τον μήνα όταν έρθει η περίοδός τους, ποτέ άλλοτε. Οι άνδρες δεν λούζονται, αλλά τρίβουν κάποιο λάδι που βγάζουν από το γάλα και σκουπίζονται με δέρματα. Ντύνονται με λεπτά δέρματα άνδρες και γυναίκες. Οι πλουσιότεροι φορούν λινά, αλλά είναι λίγοι. Δεν έχουν κρεββάτια. Κοιμούνται σε στρώματα από φύλλα δέντρων. `Ολοι τους, άνδρες και γυναίκες, έχουν ουρά, όπως τα σκυλιά. Οι άνδρες ενώνονται με τις γυναίκες τετραποδιστί, όπως και πάλι τα σκυλιά. Είναι δίκαιοι και ζουν μέχρι διακόσια χρόνια».

Ο Κυνοκέφαλοι είναι οι Λυκάνθρωποι κι αυτό φαίνεται από το ότι ο ιατρός του 6ου αιώνα μ.Χ. Αέτιος Αμιδηνός, ο οποίος κάνει λόγο για ανθρώπους που κατέχονταν από κυνανθρωπία, ταυτίζει την κυνανθρωπία με τη λυκανθρωπία: «Αυτοί που κατέχονται από κυνανθρωπία, δηλαδή από λυκανθρωπία, τον Φεβρουάριο μήνα, τη νύχτα, μιμούνται σε όλα τον λύκο ή τον σκύλο και περνούν την ώρα τους μέχρι να ξημερώσει στα μνήματα. Αυτοί που πάσχουν από κυνανθρωπία, δηλαδή από λυκανθρωπία, αναγνωρίζονται από τα εξής: Είναι ωχροί, κοιτάζουν με αδράνεια, έχουν ξηρούς οφθαλμούς και δεν δακρύζουν».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι Λυκάνθρωποι είναι οι λεγόμενοι Καλικάντζαροι, καθώς οι Καλικάντζαροι συναντώνται στην Ελλάδα και ως Λυκοκάντζαροι ή Λυκοκάνθαροι, ενώ σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας συναντώνται ακόμα και ως Λύκοι. Η ονομασία Λυκοκάντζαρος συναντάται κυρίως στη Μεσσηνία, την Κυνουρία και την Κρήτη. Οι Καλικάντζαροι έχουν περίπου το ύψος του ανθρώπου, είναι μαύροι και μαλλιαροί, τα μάτια τους είναι κόκκινα και φωτεινά, έχουν αυτιά και πόδια σαν του τράγου, μακριά γλώσσα, μακριά και γαμψά νύχια, έχουν μεγάλη δύναμη και τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα.
Ως προς την περίπτωση των 72 δαιμονικών πνευμάτων και των βδελυρών εθνών Γωγ και Μαγώγ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το εξής απόσπασμα από την «Ιστορία των Βασιλέων της Βρετανίας» του Τζέφρυ του Μόνμαουθ: «Στην Ελλάδα ζούσε ένας ισχυρός βασιλέας, ο οποίος ήταν τόσο γενναίος, ευγενής και περήφανος που ξεπέρασε όλους τους άλλους βασιλιάδες. Είχε μία όμορφη καλοαναθρεμμένη βασίλισσα με την οποία έκανε τριάντα θυγατέρες. `Ολοι τις είχαν για πανέμορφες και όλες μεγαλώνανε μαζί. Ο πατέρας και η μητέρα ήταν ψηλοί και τα παιδιά τους αναπτύχθηκαν όπως και εκείνοι. Δεν μπορώ να σας πω τα ονόματά τους εκτός από εκείνο της μεγαλύτερης, μίας πανύψηλης και πανέμορφης κόρης που την έλεγαν Αλβίνα. Μόλις φτάσανε στην ηλικία της παντρειάς, ο βασιλιάς και η βασίλισσα τις πάντρεψαν με βασιλιάδες σπουδαίους και τρανούς. Αλλά αν και η κάθε μία τους πήρε έναν βασιλιά και ήταν βασίλισσα με κάθε δικαίωμα, από υπερηφάνεια αλλά και χαρακτήρα κατέστρωσαν ένα μεγάλο έγκλημα. Δεν πίστευαν ότι κάτι ήταν δυνατόν να φανερωθεί από τους σχεδιασμούς τους, έτσι μαζεύτηκαν όλες μαζί και έκαναν μυστικό συμβούλιο. Και συμφώνησαν μεταξύ τους ότι καμία από αυτές δεν θα υπαγόταν στην εξουσία άλλου, ακόμα κι αν αυτός ήταν ο κύριός τους ή γείτονας ή συγγενής ή κάθε άλλος αφέντης, ‘‘Αλλά να που οι άνδρες μας ολημερίς μας κρατάνε σε υποταγή και μας κυβερνούν όπως τους ευχαριστεί’’. Γιατί ήταν θυγατέρες ενός μεγάλου βασιλιά και δεν είχαν υποταχθεί ποτέ σε κάποιον, ούτε και επιθυμούσαν, ούτε και ήθελαν να έχουν κάποιον για αφέντη και δεν ήθελαν σε τίποτα κανείς να τις υποχρεώνει. Και μάλλον προτιμούσαν να κυβερνούν αυτές τους άνδρες τους και ό,τι εκείνοι κατείχαν. Η ιδέα ότι κανείς ποτέ δεν θα μπορούσε πια να τις διατάξει έφερε χαρά σε όλες και καθώς δεν ήθελαν να κάνουν καθώς τις ορμηνεύανε οι άνδρες τους και να τους υπακούνε και να τους εκτελούν όλα τους τα βίτσια, έκαναν συμφωνία και ορκίστηκαν σε όρκο τρομερό, η κάθε μία της να δολοφονήσει τον ίδιο της τον άνδρα, την ίδια μέρα που αυτός θα ερχότανε σε αυτήν με ιδιωτικές προθέσεις και την αγκάλιαζε και αναζητούσε το ιδιαίτερο δωμάτιο. Βάλανε μία ημερομηνία για να κάνουν αυτό που σκέφτηκαν και όλες συμφώνησαν, εκτός από τη νεότερη. Αυτή δεν ήθελε να κάνει κακό στον κύριό της αφού τον αγαπούσε βαθιά από καρδιάς. Και μόλις το συμβούλιο ολοκληρώθηκε, όλες γυρίσανε στις διάφορες χώρες τους. Η συνωμοσία, όμως, δεν ευχαριστούσε τη νεότερη από όλες γιατί αγάπησε τον κύριό της και εξαιτίας της συνελήφθησαν από τους άνδρες τους και βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους δικαστές. Αλλά οι δικαστές ήταν σοφοί. Επειδή οι κατηγορούμενες έρχονταν από ευγενική γέννα και οι δικαστές δεν επιθύμησαν να δυσφημίσουν και να ντροπιάσουν τις οικογένειες της μητέρας τους και του πατέρα τους, ο οποίος βασίλευε σε ένα τόσο μεγάλο βασίλειο, ούτε και ήθελαν να ντροπιάσουν τις οικογένειες των κυρίων των πλουσίων γαιών που εκείνες είχαν παντρευτεί. Κι έτσι, δεν τις καταδίκασαν σε θάνατο αλλά διέταξαν αντί γι’ αυτό, ότι θα έπρεπε να εξοριστούν από τη χώρα της γέννησής τους δια παντός χωρίς καμία ελπίδα επιστροφής. `Ετσι, λοιπόν, τις οδήγησαν στο λιμάνι και τις έκλεισαν μέσα σε ένα πλοίο. Οι γυναίκες παρασυρμένες από τον άνεμο και τις θύελλες έφτασαν σε μία γη, η οποία ονομάστηκε Αλβιόνα επειδή πρώτη αποβιβάστηκε σ’ αυτή η Αλβίνα. Η γη αυτή ήταν ακατοίκητη κι έτσι οι Ινκούμπι, κάποιες δαιμονικές οντότητες, πήραν τη μορφή ανδρών και ενώθηκαν μαζί τους. `Υστερα οι Ινκούμπι χάθηκαν και οι γυναίκες γέννησαν από αυτούς γίγαντες. Οι γίγαντες ζούσαν στην Αλβιόνα μέχρις ότου ήρθαν στο νησί οι Βρετανοί. Οι Βρετανοί, οι οποίοι ήταν Τρώες που έφυγαν από την κατεστραμμένη Τροία και ήρθαν στην Αλβιόνα 260 χρόνια μετά την Αλβίνα, έσφαξαν όλους τους γίγαντες εκτός από τον αρχηγό τους, τον Γωγμαγώγ. Αρχηγός των Βρετανών ήταν ο Βρούτος, από τον οποίο πήραν το όνομά τους».

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τρώες ήταν ελληνικό φύλο. Ο ιστορικός του 1ου αιώνα π.Χ. Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς γράφει: «`Οτι και το έθνος των Τρώων είναι ελληνικό, όπως και όσα άλλα εξόρμησαν εκ της Πελοποννήσου, έχει ειπωθεί και από κάποιους άλλους από παλιά». Τον 5ο αιώνα μ.Χ., όμως, εισέβαλαν στη Βρετανία οι `Αγγλοι και οι Σάξονες, οι οποίοι ήταν γερμανικής καταγωγής, υποτάσσοντας τους εντόπιους πληθυσμούς.

Η περιοχή όπου έκλεισε τις πύλες των Ινδιών ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν η `Αορνος Πέτρα, για την οποία λέει ο Φιλόστρατος (Τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον, βιβλίον 2, παράγραφος 10): «`Ακουσε όμως ότι την κατέλαβε ο Αλέξανδρος και ότι ονομαζόταν `Αορνος όχι γιατί είχε ύψος δεκαπέντε στάδια γιατί τα ιερά πτηνά πετούν πάνω από αυτό το ύψος, αλλά γιατί στην κορυφή της λένε πως υπάρχει ρήγμα που τραβάει τα πτηνά που πετούν από πάνω, κάτι που μπορεί να δει κανείς στην Αθήνα στον πρόδομο του Παρθενώνος». Ο Στράβωνας λέει για το ρήγμα που υπήρχε στην κορυφή της Αόρνου Πέτρας (Γεωγραφικά, βιβλίον 14, παράγραφος 11): «Είναι σπήλαιο ιερό, το οποίο λέγεται χαρώνιο, ολέθριο που έχει αποφράδα». Αποφράδα είναι η πύλη η οποία αποτελεί είσοδο που οδηγεί στον Κάτω Κόσμο.

Ο Μέγας Αλέξανδρος, λοιπόν, έκλεισε τις πύλες των Ινδιών ώστε να φυλακίσει στον Κάτω Κόσμο τα 72 δαιμονικά πνεύματα με τον λαό τους. 

Ο Κάτω Κόσμος είναι τεράστιες κοιλότητες στο εσωτερικό της Γης οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με στοές, ενώ στην επιφάνεια της Γης υπάρχουν στόμια τα οποία αποτελούν εισόδους που οδηγούν στο εσωτερικό της (Πλάτων, Φαίδων): «`Οσο για τις περιοχές στο εσωτερικό της γης, αυτές είναι συνέχεια των κοιλωμάτων της και υπάρχουν πολλές περιμετρικά σ’ όλη τη γη. `Αλλες είναι βαθύτερες και πιο ανοιχτές απ’ αυτήν που κατοικούμε εμείς, άλλες πάλι είναι πιο βαθιές, αλλά το χάσμα τους είναι μικρότερο από το χάσμα του δικού μας τόπου, υπάρχουν ωστόσο μερικές που είναι μικρότερες στο βάθος και πιο πλατιές από τον δικό μας τόπο. `Ολες αυτές οι περιοχές κάτω από τη γη συγκοινωνούν μεταξύ τους σε πολλά σημεία, με τρύπες άλλοτε στενότερες και άλλοτε φαρδύτερες και βγάζουν κάπου. Στα σημεία όπου νερό ρέει άφθονο από τη μία στην άλλη, όπως σε κρατήρες, υπάρχουν αστείρευτα ρεύματα ποταμών, τεράστιου μεγέθους, κάτω από τη γη, με θερμά αλλά και ψυχρά ύδατα. Εκεί που υπάρχει άφθονη φωτιά, μεγάλοι πύρινοι ποταμοί κι άλλοι από υδαρή λάσπη, άλλοτε πιο διαυγή, άλλοτε πιο λασπουδερή, όπως στη Σικελία οι ποταμοί λάσπης που κυλούν πριν από τη λάβα κι η ίδια η λάβα. Αυτοί οι ποταμοί πλημμυρίζουν κάθε φορά τους τόπους, ανάλογα με τη φορά που τυχαίνει να έχει το ρεύμα. `Ολες αυτές οι κινήσεις προς τα πάνω και προς τα κάτω γίνονται λες και υπάρχει μέσα στη γη μία αιώρηση κι αυτή η αιώρηση οφείλεται στο εξής, ανάμεσα στα χάσματα της γης υπάρχει κυρίως ένα που είναι όντως τεράστιο, διαμπερές και διασχίζει ολόκληρη τη γη, αυτό ακριβώς για το οποίο μίλησε ο `Ομηρος λέγοντας, ‘‘Πολύ μακριά, στο σημείο όπου κάτω από τη γη υπάρχει το πιο βαθύ βάραθρο’’, αυτό δηλαδή που και ο ίδιος σε άλλα σημεία και πολλοί από τους ποιητές έχουν αποκαλέσει Τάρταρο».

Ο Ησίοδος (Θεογονία, στίχοι 720-721) αναφέρει ότι ο Τάρταρος απέχει από την επιφάνεια της γης όσο απέχει ο ουρανός από τη γη. Η απόσταση από την επιφάνεια της γης μέχρι το διάστημα, δηλαδή το πάχος της ατμόσφαιρας, είναι περίπου 1000 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι ο Τάρταρος απέχει από την επιφάνεια της γης περίπου 1000 χιλιόμετρα και άρα βρίσκεται ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό μανδύα, καθώς το πάχος που έχει η ατμόσφαιρα είναι περίπου όσο και το πάχος που έχει ο στερεός φλοιός και ο εξωτερικός μανδύας μαζί.


Η Ελλάδα είναι γεμάτη από ανοίγματα τα οποία αποτελούν εισόδους που οδηγούν στο εσωτερικό της Γης. Πολλά ιερά μάλιστα όπως ναοί, μαντεία, νεκρομαντεία και Ασκληπιεία είναι χτισμένα πάνω σε τέτοια ανοίγματα. Αλλά και αρκετές εκκλησίες είναι χτισμένες πάνω σε τέτοια ανοίγματα και μάλιστα οι εκκλησίες αυτές έχουν κωδικά ονόματα όπως: Παναγία η Φωτοστοούσα, Παναγία η Τρυπητή, Παναγία η Εκατονταπυλιανή, Παναγία η Παραπορτιανή, Παναγία η Φανερωμένη, Κοίμησις της Θεοτόκου, Ζωοδόχου Πηγής, Μεταμόρφωση του Σωτήρα, Προφήτης Ηλίας, Αγία Φωτεινή, `Αγιος Χαράλαμπος, `Αγιος Φανούριος, `Αγιος Αθανάσιος, Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, `Αγιος Γεώργιος, `Αγιος Δημήτριος και `Αγιοι Ανάργυροι. Οι εκκλησίες αυτές έχουν καταπακτή κάτω από την Αγία Τράπεζα ή κάπου κοντά στο ιερό, όπου υπάρχει πρόσβαση προς το υπέδαφος. Μάλιστα τα κυκλικά κυροπήγια τα έβαζαν παλιά στο κεφάλι ώστε να βλέπουν στο σκοτάδι και να έχουν ελεύθερα τα χέρια.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα ανοιγμάτων τα οποία αποτελούν εισόδους που οδηγούν στο εσωτερικό της Γης είναι τα εξής: Στα Καλάβρυτα, μέσα στο Μεγάλο Σπήλαιο, υπάρχουν σφραγισμένα περάσματα και μάλιστα υπάρχει εκεί ένα εκκλησάκι στο οποίο πήγαιναν παλιά οι άνθρωποι να προσευχηθούν για να μην έρθουν οι Καλικάντζαροι που έβγαιναν από εκεί. `Εξω από το χωριό Βραχάς, στο Βελούχι της Ευρυτανίας, υπάρχει ο ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου πίσω από την Αγία Τράπεζα υπάρχει καταπακτή που οδηγεί σε στοές, οι οποίες οδηγούν βαθιά κάτω από το βουνό. Στο όρος `Οθρυς της Θεσσαλίας, πάνω από τη Μονή Ξενίας, υπάρχει μία πύλη που οδηγεί σε σύμπλεγμα στοών. Η είσοδος είναι σφραγισμένη και μπροστά από το σημείο αυτό υπάρχει μία εικόνα ενός Αγγέλου με σπαθί που φυλάει την πύλη και μία επιγραφή που λέει: «`Οποιος τολμήσει να μπει εδώ μέσα θα δοκιμάσει το σπαθί μου». Στην περιοχή της Οίτης όπου υπάρχει ολόκληρο σύστημα υπόγειων στοών υπάρχουν αναφορές για βρυκόλακες και πολλές φορές έχουν βρεθεί στην εξοχή πτώματα αποστραγγισμένα από το αίμα τους. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Λαμία που βρίσκεται κοντά στην περιοχή της Οίτης πήρε την ονομασία της από τη λάμια, έναν θηλυκό βρυκόλακα με ερπετοειδή χαρακτηριστικά. Στη Λαμπεία της Ηλείας υπάρχει η `Απατη Τρύπα, στην οποία χύθηκε ολόκληρο το ποτάμι της Γαστούνης και εξαφανίστηκε! Στην Πάρο υπάρχει η Μαύρη Σπηλιά, η οποία φτάνει σε βάθη που κανείς δεν μπορεί να προσεγγίσει. Στη Σύρο υπάρχει ο Δρακόλακος, μία σπηλιά που φτάνει πάρα πολύ βαθιά κάτω από τη γη. Επίσης, υπάρχει η Δρακότρυπα στην Τριχωνία, η Δρακότρυπα στην Αράχωβα, η Δρακότρυπα στην Τριταία της Πάτρας, η Δρακοσπηλιά στην Κεφαλλονιά και η Δρακοσπηλιά στον Πλατανιστό της Ευβοίας. Τα κυριότερα, όμως, ανοίγματα στην Ελλάδα που οδηγούν στον Κάτω Κόσμο είναι τα εξής: Το στόμιο που βρίσκεται στο Ταίναρο της Λακωνίας, από το οποίο κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο ο Ηρακλής, το στόμιο που βρίσκεται στον Θορίκιο βράχο, στον Κολωνώ της Αττικής, από το οποίο κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο ο Θησέας, το στόμιο που βρίσκεται στα σπήλαια της Ερμιόνης και το στόμιο που βρίσκεται στον ναό της Αρτέμιδος, στην Τροιζήνα. Μάλιστα στην Τροιζήνα, στο όρος Αδέρες, στο σημείο όπου υπάρχει το Διαβολογέφυρο, υπάρχει δραστηριότητα υποχθόνιων οντοτήτων.
Εκτός από τον Ηρακλή και τον Θησέα, στον Κάτω Κόσμο κατέβηκε και ο Σουμέριος βασιλιάς Γκίλγκαμες (Το `Επος του Γκίλγκαμες, Πινακίδα 9, Στήλη 4 και 5): «Μία λεύγα σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Δύο λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Τρεις λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Τέσσερις λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Πέντε λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. `Εξι λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Επτά λεύγες σαν ταξίδεψε, βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Οκτώ λεύγες σαν ταξίδεψε, άρχισε να φωνάζει. Βαθύ ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Ούτε μπρος ούτε πίσω να δει μπορεί. Εννέα λεύγες σαν ταξίδεψε αισθάνθηκε τον βόρειο άνεμο το πρόσωπο να του χαϊδεύει. Ακόμα πυκνό ήταν το σκοτάδι χωρίς κανένα φως. Να δει ούτε μπρος ούτε πίσω μπορεί. Δέκα λεύγες σαν ταξίδεψε ήταν κοντά. `Εντεκα λεύγες σαν ταξίδεψε χάραξε μία αχτίδα. Δώδεκα λεύγες σαν ταξίδεψε είχε φωτίσει».

Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη γίνεται λόγος γι’ αυτούς που είναι κάτω από τη γη (κεφάλαιον 5, στίχος 3): «Και κανείς δεν μπορούσε, ούτε απ’ αυτούς που είναι στον ουρανό, ούτε απ’ αυτούς που είναι στη γη, ούτε απ’ αυτούς που είναι κάτω από τη γη ν’ ανοίξει το βιβλίο, ούτε να το κοιτάξει». Στο εσωτερικό της Γης δεν βρίσκονται φυλακισμένα μόνο τα 72 δαιμονικά πνεύματα με τον λαό τους. Σύμφωνα με το Βιβλίο του Ενώχ εκεί φυλάκισαν οι Ελοχίμ τους διακόσιους Ελοχίμ που ενώθηκαν με τις θυγατέρες των ανθρώπων. Επίσης, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία εκεί φυλάκισε ο Δίας τους Τιτάνες. Η δικαιοσύνη του Διός, όμως, ήταν τόση, που τον έκανε να δώσει χάρη στους Τιτάνες. Γι’ αυτό τους απελευθέρωσε και έκανε τον Κρόνο βασιλιά στα Νησιά των Μακάρων.


ΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ

Από την αναφορά του Οσίου Ανδρέα του δια Χριστόν σαλού στους 72 βασιλείς και στα βδελυρά έθνη που θα τρώνε ζωντανούς τους ανθρώπους και θα πίνουν το αίμα τους και από την ιστορία για τον δαιμονικό βρυκόλακα που ρουφούσε το αίμα του υπηρέτη του Σολομώντα, φαίνεται ότι ο θρύλος των βρυκολάκων που πίνουν ανθρώπινο αίμα προέρχεται από τους ερπετοειδείς δαίμονες.
Οι βρυκόλακες, λοιπόν, δεν είναι παρά τα ερπετοειδή υβρίδια, τα οποία αναλίσκουν ανθρώπινες ορμόνες, σάρκα και αίμα προς διατήρηση της ανθρώπινης μορφής όταν η γενετική τους δομή φορτίζεται προς την ερπετοειδή πλευρά.

Μία μαρτυρία για την ύπαρξη βρυκολάκων υπάρχει στο έργο του Φιλόστρατου που αναφέρεται στη ζωή του Απολλώνιου Τυανέα (Τα ες τον Τυανέα Απολλώνιον, βιβλίον 4, παράγραφος 25). Στο έργο του αυτό ο Φιλόστρατος κάνει λόγο για μία λάμια, ή μορμολυκία όπως αλλιώς λέγεται, έναν θηλυκό βρυκόλακα με ερπετοειδή χαρακτηριστικά: «`Ετυχε εκείνο τον καιρό στην Κόρινθο να ασχολείται με τη φιλοσοφία ο Δημήτριος, ένας άνδρας που είχε συμπεριλάβει στη φιλοσοφία του όλη τη δύναμη των Κυνικών. Σ’ αυτόν αργότερα αναφέρθηκε ο Φαβωρίνος σε πολλά έργα με πολύ καλά λόγια. `Οταν συνάντησε τον Απολλώνιο, έπαθε αυτό που είχε πάθει ο Αντισθένης όταν γνώρισε τη σοφία του Σωκράτη. `Ετσι τον ακολούθησε και έγινε μαθητής του και υποστηρικτής των λόγων του. Τους πιο σημαντικούς από τους μαθητές του τους έκανε οπαδούς του Απολλώνιου. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Μένιππος ο Λύκιος, άνδρας είκοσι πέντε ετών, με ορθή κρίση και ωραίο σώμα, με εμφάνιση αθλητή όμορφου και ευγενούς. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι τον Μένιππο τον είχε ερωτευτεί μία ξένη γυναίκα, γυναίκα όμορφη, κατά τα φαινόμενα, και αρκετά κομψή, λεγόταν μάλιστα πως ήταν και πλούσια. Ωστόσο τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια, παρά μόνο έτσι φαίνονταν. Διότι μία μέρα, καθώς προχωρούσε ο Μένιππος στον δρόμο προς τις Κεγχριές, συνάντησε ένα φάσμα που έγινε γυναίκα και τον έπιασε λέγοντάς του ότι τον αγαπάει από παλιά. Του είπε ακόμα ότι είναι Φοίνισσα και κατοικεί στο τάδε προάστιο της Κορίνθου. ‘‘Αν έρθεις εκεί’’, του είπε, ‘‘το βραδάκι, θα σου τραγουδήσω, θα σου δώσω κρασί που όμοιό του δεν έχεις πιεί, κανένας αντεραστής δεν θα σε ενοχλήσει και θα ζήσουμε μαζί, όμορφος εσύ μ’ εμένα την όμορφη’’. Ο νέος, που ήταν σθεναρός φιλόσοφος αλλά είχε μικρά όρια αντίστασης στον έρωτα, παρασύρθηκε από αυτά, πήγε εκείνο το βράδυ και συνέχισε να πηγαίνει, ως εραστής της, χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται για φάσμα. Ο Απολλώνιος κοίταξε τον νέο προσεκτικά σαν γλύπτης, τον παρατηρούσε και τον σκιαγραφούσε και, όταν κατανόησε τον χαρακτήρα του, του είπε, ‘‘Εσύ ο καλός, που σε λαχταρούν καλές γυναίκες, ζεσταίνεις φίδι και φίδι ζεσταίνει εσένα’’. Ο Μένιππος φάνηκε να απορεί και ο Απολλώνιος του εξήγησε, ‘‘Αυτή τη γυναίκα δεν μπορείς να την παντρευτείς. Τί; Νομίζεις πως είναι ερωτευμένη μαζί σου;’’ ‘‘Ναι, μα τον Δία’’, απάντησε, ‘‘τουλάχιστον έτσι μου φέρεται’’. ‘‘Και θα την παντρευόσουνα;’’ Ρώτησε. ‘‘Θα ήταν ωραίο να παντρευτώ κάποια που με αγαπάει’’. ‘‘Πότε θα γίνουν οι γάμοι;’’ Ρώτησε. ‘‘Σύντομα, μπορεί και αύριο’’, απάντησε. Ο Απολλώνιος περίμενε ως την ώρα του γαμήλιου δείπνου και τότε στάθηκε μπροστά από τους καλεσμένους, που μόλις είχαν φτάσει, και είπε, ‘‘Πού είναι αυτή η χαριτωμένη, που για χάρη της ήρθατε;’’ ‘‘Εδώ’’, είπε ο Μένιππος και την ίδια στιγμή σηκώθηκε κατακόκκινος. Ο Απολλώνιος ρώτησε, ‘‘Τίνος από σας είναι ο χρυσός και το ασήμι και όλα τα υπόλοιπα με τα οποία στολίστηκε ο ανδρώνας;’’ ‘‘Της γυναίκας’’, είπε ο Μένιππος, ‘‘τα δικά μου υπάρχοντα είναι μόνο αυτά’’. Λέγοντας αυτά, έδειξε το ευτελές πανωφόρι του. Ο Απολλώνιος είπε, ‘‘Γνωρίζετε για τους κήπους του Ταντάλου ότι, ενώ υπάρχουν, δεν υπάρχουν;’’ ‘‘Από τον `Ομηρο’’, είπαν, ‘‘γιατί βέβαια δεν κατεβήκαμε στον `Αδη’’. ‘‘Αυτή την άποψη’’, είπε ο Απολλώνιος, ‘‘πρέπει να έχετε και για τούτον εδώ τον στολισμό, γιατί δεν είναι ύλη αλλά ιδέα της ύλης. Για να καταλάβετε τί λέω, αυτή η ενάρετη νύφη είναι μία από αυτά τα στοιχειά που οι περισσότεροι τα θεωρούν λάμιες και μορμολυκίες. Ερωτεύονται ανθρώπους και αφιερώνονται στις ερωτικές απολαύσεις, αλλά πιο πολύ αγαπούν την ανθρώπινη σάρκα και με τις ηδονές καταβάλλουν αυτούς που θέλουν να φάνε’’. Τότε η νύφη είπε, ‘‘Σταμάτα τις άσχημες κουβέντες σου και φύγε’’, και φαινόταν αηδιασμένη με αυτά που άκουγε. Παράλληλα ήταν έτοιμη να κοροϊδέψει τους φιλόσοφους γιατί τάχα λένε πάντα ανοησίες. `Οταν όμως τα χρυσά ποτήρια και τα ψεύτικα ασήμια αποδείχτηκαν άνεμος και πέταξαν όλα από τα μάτια τους, εξαφανίστηκαν και οι οινοχόοι και οι μάγειροι κι όλοι γενικά οι δούλοι με τις κατηγορίες του Απολλώνιου, το φάσμα φαινόταν δακρυσμένο και τον παρακαλούσε να μην το βασανίσει ούτε να το αναγκάσει να ομολογήσει τί πραγματικά ήταν. Κάτω όμως από την επιμονή του Απολλώνιου ομολόγησε ότι είναι στοιχειό και χορταίνει τον Μένιππο με ηδονές για να του φάει το σώμα. Θεωρούσε ωφέλιμο να τρέφεται με νέα και γερά κορμιά, επειδή το αίμα τους είναι άβλαβο και καθαρό. Αναγκάστηκα να μακρηγορήσω γι’ αυτό το περιστατικό, γιατί τυχαίνει να είναι η πιο γνωστή ιστορία του Απολλώνιου. Οι περισσότεροι το γνωρίζουν, επειδή συνέβη στο κέντρο της Ελλάδας. Εν τούτοις το γνωρίζουν σε γενικές γραμμές, ότι δηλαδή ο Απολλώνιος έπιασε κάποτε μία λάμια στην Κόρινθο, ποτέ ως τώρα όμως δεν έχουν μάθει τί έκανε αυτή και πως ό,τι έγινε ήταν για χάρη του Μένιππου».


Η ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΟΥΝΝΑΚΙ
Στο Βιβλίο της Γενέσεως αναφέρεται ότι ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν από το δέντρο της γνώσης του καλού και του πονηρού όταν ο Διάβολος και Σατανάς τους αποκάλυψε ότι έτσι θα γίνουν σαν θεοί (κεφάλαιον 3, στίχοι 4-5): «Δεν θα πεθάνετε. Ξέρει όμως ο Θεός ότι την ημέρα που θα φάτε απ’ αυτό, θα ανοιχτούν τα μάτια σας και θα γίνετε σαν θεοί και θα γνωρίζετε το καλό και το πονηρό». `Οταν ο Διάβολος και Σατανάς αποκάλυψε το μυστικό στον Αδάμ και την Εύα, ο Γιαχβέ του είπε (Γένεσις, κεφάλαιον 3, στίχος 15): «`Εχθρα θα βάλω ανάμεσα σε σένα και στη γυναίκα και ανάμεσα στο σπέρμα σου και στο σπέρμα της». Εδώ η Παλαιά Διαθήκη βεβαιώνει ότι ο Διάβολος και Σατανάς θα έχει απογόνους πάνω στη γη και άρα ότι υπάρχουν ερπετοειδείς πάνω στη γη, καθώς ο Διάβολος και Σατανάς ως ερπετοειδής δεν μπορεί να έχει παρά ερπετοειδείς απογόνους.

`Οσον αφορά την ύπαρξη ερπετοειδών πάνω στη γη, ο Δίων Χρυσόστομος αναφέρει ότι όταν ο Μέγας Αλέξανδρος συναντήθηκε με τον Διογένη, εκείνος του είπε (Διάλογος Αλεξάνδρου και Διογένους, 23): «Στη Θήβα λένε πως οι άνθρωποι που ονομάζονται Σπαρτοί έχουν σημάδι της καταγωγής τους κάποια λόγχη στο σώμα. Κι όποιος δεν το έχει αυτό το σημάδι, δεν θεωρείται ότι ανήκει στους Σπαρτούς». Οι Σπαρτοί προέρχονταν από τη σπορά του δράκου που σκότωσε ο Κάδμος και το σημάδι που είχαν στο σώμα τους, το οποίο έμοιαζε με λόγχη, δεν μπορούσε παρά να βρισκόταν στα μάτια, καθώς με λόγχη μοιάζει η κόρη των ματιών των ερπετών.
Η μεγέθυνση των ματιών των ηγετών του πλανήτη (βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών) και όχι μόνο, δείχνει ότι η κόρη των ματιών τους είναι όπως η κόρη των ματιών των ερπετών, όταν χρησιμοποιούν έντονα το ερπετικό μέρος του εγκεφάλου τους, ενώ οι γενεαλογίες τους δείχνουν ότι όλοι τους είναι συγγενείς μεταξύ τους και ότι κατάγονται από τη γενιά του Καρλομάγνου και των Μεροβιγγείων.

`Οσον αφορά τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης, όλοι οι βασιλείς της Αγγλίας από τον Χένρυ τον 1ο (Henry 1) (1068-1135) και τον Γουίλιαμ τον 2ο (William 2) (1060-1100) κατάγονται από τον Καρλομάγνο. `Ολοι οι βασιλιάδες της Σκωτίας από τον Ρόμπερτ τον 1ο (Robert 1) κατάγονται από τον Καρλομάγνο. `Ολοι οι βασιλείς της Γαλλίας εκτός από τον Ρόμπερτ τον 1ο (Robert 1) (866-923) και τον `Οντο (Odo) (860-898) κατάγονται από τον Καρλομάγνο. `Ολοι οι βασιλείς της Ισπανίας από τον Φίλιπ τον 5ο (Philip 5) (1683-1743) κατάγονται από τον βασιλιά της Γαλλίας Λούις τον 14ο (Louis 14) (1638-1715). Ο βασιλιάς του Βελγίου Λέοπολντ ο 2ος (Leopold 2) (1835-1909) κατάγεται από τον βασιλιά της Ισπανίας Τσαρλς τον 3ο (Charles 3) (1716-1788), ενώ οι βασιλιάδες του Βελγίου Λέοπολντ ο 3ος (Leopold 3) (1901-1983), `Αλμπερτ ο 2ος (Albert 2) (1934) και Μπάντουιν (Baudouin) (1930-1993) κατάγονται από τον βασιλιά της Πορτογαλίας Μιγκέλ (Miguel) (1802-1866). `Ολοι οι βασιλείς της Ελλάδος από τον Τζωρτζ τον 1ο (George 1) (1845-1913) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζωρτζ τον 2ο (George 2) (1683-1760). `Ολοι οι βασιλείς της Ολλανδίας κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζωρτζ τον 2ο (George 2) (1683-1760).

Ας σημειωθεί ότι η βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ η 2η (Elizabeth 2) κατάγεται από τον κυβερνήτη της Τρανσυλβάνιας Βλαντ Ντράκουλ (Vlad Dracul), τον πατέρα του ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες (Vlad Tzepes). Η γραμμή αίματος από τον κυβερνήτη της Τρανσυλβάνιας Βλαντ Ντράκουλ (Vlad Dracul), τον πατέρα του ηγεμόνα της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες (Vlad Tzepes), μέχρι τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ τη 2η (Elizabeth 2) έχει ως εξής: Vlad Dracul, Governor of Transylvania = Vlad = Radu = Mircea = Stanca = Zamphiria = Adam Racz = Peter Racz = Christina Racz = Catherine = Agnes = Gregor = Agnes (1788-1856) = Claudine (1812-1841) = Francis (1837-1900) = Mary (1867-1953) = George 6, King of England (1895-1952) = Elizabeth 2, Queen of England (1926). Ο ηγεμόνας της Βλαχίας Βλαντ Τσέπες (1431-1475), γνωστός και ως Ντράκουλα (λεγόταν Ντράκουλα (Dracula) ως υιός του Βλαντ Ντράκουλ (Vlad Dracul), δηλαδή του «Βλαντ του Δράκου»), ονομάστηκε tzepes, που σημαίνει παλουκωτής, γιατί συνήθιζε να σκοτώνει τους αιχμαλώτους του με ανασκολοπισμό. Σύμφωνα με τα αρχεία της Ρουμανίας, κατά τη διάρκεια μίας μάχης με τους Οθωμανούς, παλούκωσε χιλιάδες άνδρες, τρώγοντας στη συνέχεια αρκετά από τα θύματά του! Το γεγονός ότι παλούκωσε χιλιάδες άνδρες, τρώγοντας στη συνέχεια αρκετά από τα θύματά του, έχει να κάνει με το ότι τα ερπετοειδή υβρίδια αναλίσκουν ανθρώπινες ορμόνες, σάρκα και αίμα προς διατήρηση της ανθρώπινης μορφής όταν η γενετική τους δομή φορτίζεται προς την ερπετοειδή πλευρά.


`Οσον αφορά τους Προέδρους των ΗΠΑ, ο 3ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον (Thomas Jefferson), ο 29ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουόρεν Γκαμάλιελ Χάρντινγκ (Warren Gamaliel Harding) (1865-1923), ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon) (1913-1994), ο 39ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ (Jimmy Carter) (1924) και ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα (Barack Obama) (1961) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγλλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) (1133-1189). Ο 31ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Χέρμπερτ Χούβερ (Herbert Hoover) (1874-1964) κατάγεται από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζων (John) (1167-1216). Ο 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Ουάσινγκτον (George Washington) (1732-1799) και ο 7ος Πρόεδρος των ΗΠΑ `Αντριου Τζάκσον (Andrew Jackson) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 1ο (Edward 1) (1239-1307). Ο 5ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέημς Μονρόε (James Monroe) (1758-1831), ο 6ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζων `Ανταμς (John Adams) (1767-1848), ο 19ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ράδερφορντ Χάιες (Rutherford Hayes) (1822-1893), ο 26ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Θέοντορ Ρούσβελτ (Theodore Roosevelt) (1858-1919), ο 27ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χόουαρντ Ταφτ (William Howard Taft) (1857-1930), ο 28ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τόμας Ουίλσον (Thomas Wilson) (1856-1924), ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούσβελτ (Franklin Roosevelt) (1882-1945), ο 36ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Λύντον Τζόνσον (Lundon Johnson) (1908-1973), ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους (George Bush) (1924) και ο 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους (George Bush) (1946) κατάγονται από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) (1312-1377). Ο 33ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (Harry Truman) (1884-1972) κατάγεται από τον βασιλιά της Σκωτίας Ρόμπερτ τον 3ο (Robert 3). Ο 38ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ (Gerald Ford) (1913-2006) κατάγεται από τον βασιλιά της Ιερουσαλήμ Ζαν ντε Μπριέν (Jean de Brienne) (1168-1237).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 3ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Τζέφερσον (Thomas Jefferson) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Stephen Longespee = Emmeline de Longespee = Juliana FitzMaurice = Margaret de Clare = Margaret Badlesmere = Robert de Tibetot = Elizabeth de Tibetot = Margery de Spencer = Margaret Wentworth = Margaret Hopton = Audrey Booth = Robert Lytton = Anne Lytton = Anne Borlase = William Isham = Henry Isham = Mary Isham = Isham Randolph = Jane Randolph = Thomas Jefferson, 3th President of the USA.

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 29ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Γουόρεν Γκαμάλιελ Χάρντινγκ (Warren Gamaliel Harding) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Ida Longespee = Beatrice = Matilda FitzThomas = Ada = Maud = Maud Trussell = Maud Hastings = Humphrey Stafford (1384-1419) = Humphrey Stafford (1400-1450) = Humphrey Stafford (1426-1486) = Humphrey Stafford = Humphrey Stafford = Eleanor Stafford = Stafford Barlow = Audrey Barlow = Ann Almy = Philippa Greene = Caleb Carr (1679-1750) = Patience Carr (1705-1742) = Sarah Slocum = Phoebe Tripp (1767-1844) = George Tryon Harding (1790-1860) = Charles Alexander Harding (1820-1878) = George Tryon Harding (1844-1928) = Warren Gamaliel Harding, 29th President of the USA (1865-1923).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 37ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Μίλχους Νίξον (Richard Milhous Nixon) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Ida Longespee = Beatrice = Matilda FitzThomas = Ada = Maud = Maud Trussell = Maud Hastings = Humphrey Stafford (1384-1419) = Humphrey Stafford (1400-1450) = Humphrey Stafford (1426-1486) = Humphrey Stafford = Humphrey Stafford = Eleanor Stafford = Stafford Barlow = Audrey Barlow = Christopher Almy = Elizabeth Almy (1663-1711) = Richard Morris (1690-1762) = Sarah Morris = Jacob Burdg = Jacob Burdg = Oliver Burdg (1821-1908) = Almira Park Burdg (1849-1943) = Hannah Milhous (1885-1967) = Richard Milhous Nixon, 37th President of The USA (1913-1994).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 39ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέημς `Ιαρλ Κάρτερ (James Earl Carter) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Ida Longespee = Beatrice = Matilda FitzThomas = Ada = Maud = Maud Trussell = Maud Hastings = Humphrey Stafford (1384-1419) = Humphrey Stafford (1400-1450) = Humphrey Stafford (1426-1486) = Humphrey Stafford = Humphrey Stafford = Eleanor Stafford = Stafford Barlow = Audrey Barlow = Christopher Almy = Elizabeth Almy (1663-1711) = Richard Morris (1690-1762) = Job Morris (1740-1786) = Ann Morris (1770-1838) = Ann Ainsley = Littebury Walker Carter = William Archibald Carter = James Earl Carter (1894-1953) = James Earl Carter, 39th President of the USA (1924).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσσεΐν Ομπάμα (Barack Houssein Obama) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Stephen Longespee = Ela Longespee (1244-1276) = Alan La Zouche (1267-1314) = Maud La Zouche (1289-1349) = Maud de Holand = Robert de Swynnerton = Maud de Swynnerton = Mary Savage = William Stanley = William Stanley (1474-1528) = Peter Stanley = Anne Stanley = Anne Sutton = Martha Eltonhead = Eltonhead Conway = Martha Thacker = Edwin Hickman = James Hickman = Susannah Hickman = Annie Browning = George Washington Overall = Susan Overall = Gabriella Clark = Ruth Lucille Armour = Stanley Armour Dunham = Stanley Ann Dunham = Barack Houssein Obama, 44th President of the USA (1961).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζων (John) μέχρι τον 31ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Χέρμπερτ Κλαρκ Χούβερ (Herbert Clark Hoover) έχει ως εξής: John, King of England (1167-1216) = Richard Fitzroy = Lorette = John Marmion = John Marmion (1292-1335) = Avice Marmion (1309-1379) = Maud Grey (1346-1391) = Thomas Harcourt (1377-1460) = Richard Harcourt = Alice Harcourt = Elizabeth Besilles = Anne Fettiplace (1496-1568) = Mary Purefoy = Susan Thorne = Thomas Dudley = Anne Dudley (1612-1672) = Dudley Bradstreet = Margaret Bradstreet = Hannah Tyler = Phoebe Spofford = Phoebe Grout = Endymia Winn = Lucinda Sherwood = Theodore Minthorn = Hulda Randall Minthorn (1848-1883) = Herbert Clark Hoover, 31st President of the USA (1874-1964).

H γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 1ο (Edward 1) μέχρι τον 1ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτ Ουάσινγκτον (George Washington) έχει ως εξής: Edward 1, King of England (1239-1307) = Edmund (1301-1329) = Joan (1328-1385) = Thomas Holland = Eleanor de Holand = Joyce Cherleton = Joyce de Tibetot = John Sutton = Margaret Sutton = William Butler = Margaret Butler = Lawrence Washington = John Washington = Lawrence Washington (1659-1698) = Augustine Washington (1694-1743) = George Washington, 1th President of the USA (1732-1799).

H γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 1ο (Edward 1) μέχρι τον 7ο Πρόεδρο των ΗΠΑ `Αντριου Τζάκσον (Andrew Jackson) έχει ως εξής: Edward 1, King of England (1239-1307) = Joan = Margaret = Margaret = Hugh Stafford = Catherine Stafford = Isabel = Anne Morley = Elizabeth Hastings = Peter Hildyard = Christopher Hildyard = Martin Hildyard = Richard Hildyard = Ursula Hildyard = Anthony Jackson = John Jackson = John Jackson = Joseph Jackson = Andrew Jackson = Andrew Jackson, 7th President of the USA.

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 5ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέημς Μονρόε (James Monroe) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = John Beaufort = Joan Beaufort = John Stewart = John Stewart = John Stewart = John Stewart = Elizabeth Stewart = Margaret Fraser = Janet Cumming = Agnes Munro = Andrew Monroe = William Monroe = Andrew Monroe = Andrew Monroe = James Monroe, 5th President of the USA (1758-1831).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 6ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζων Κουίνσυ `Ανταμς (John Quincy Adams) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = Edmund (1341-1402) = Henry Beaufort = Joan Beaufort = Henry Stradlling = Thomas Stradling = Jane Stradling = Dorothy Griffith = Jane Williams = Rowland Coytmore = Elizabeth Coytmore = Ann Tyng = Anne Shepard = John Quincy = Elizabeth Quincy = Abigail Smith = John Quincy Adams, 6th President of the USA (1767-1848).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 19ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ράδερφορντ Μπίρτσαρντ Χάιες (Rutherford Birchard Hayes) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = Elizabeth = John Holand = Anne Holand = Ralph Nevill = Ralph Nevill = Anne Nevill = Catherine Conyers = Dorothy Bigod = Dorothy Radcliff = Margaret Harker = Bygod Eggleston = James Eggleston = Hester Eggleston = Abigail Gleason = Abigail Hale = Abigail Chandler = Chloe Smith = Rutherford Hayes = Rutherford Birchard Hayes, 19th President of the USA (1822-1893).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 26ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Θέοντορ Ρούσβελτ (Theodore Roosevelt) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = John Beaufort = Joan Beaufort = Joan Stewart = Janet Douglas = Janet Hepburn = George Seton = Beatrix Seton = Janet Ogilvie = Thomas Forbes = Grizel Forbes = John Douglas = Euphemia Douglas = John Irvine = Anne Irvine = James Stephens Bulloch = Martha Bulloch = Theodore Roosevelt, 26th President of the USA (1858-1919).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 27ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χόουαρντ Ταφτ (William Howard Taft) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John of Gaunt (1340-1399) = Joan Beaufort (1379-1440) = Elizabeth Ferrers (1392-1434) = Eleanor Greystoke = William Eure (1440-1484) = Ralph Eure = William Eure (1483-1548) = Ralph Eure (1508-1545) = Anne Eure = John Mansfield = Elizabeth Mansfield = John Wilson = Susanna Wilson = Edmund Rawson (1689-1765) = Abner Rawson (1721-1794) = Rhoda Rawson (1749-1827) = Peter Rawson Taft (1785-1867) = Alphonso Taft (1810-1891) = William Howard Taft, 27th President of the USA (1857-1930).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 28ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τόμας Γούντροου Ουίλσον (Thomas Woodrow Wilson) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = John Beaufort = Joan Beaufort = John Stewart = Margaret Stewart = William Murray = Jean Murray = John Henderson = John Henderson = James Henderson = John Henderson = Alexander Henderson = John Henderson = Agnes Henderson = James Wilson = Joseph Ruggles Wilson = Thomas Woodrow Wilson, 28th President of the USA (1856-1924).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = Lionel Plantagenet (1338-1368) = Phillipa Plantagenet (1355-1382) = Elizabeth Mortimer = Henry Percy (1392-1455) = Henry Percy (1421-1461) = Anne Percy (1454-1522) = Mary Hungerford (1467-1533) = Anne Hastings = Margaret Stanley = Jane Radcliffe (1532-1552) = Anthony Browne (1528-1592) = Dorothy Browne = Dorothy Lee (1590-1625) = Mary Temple = John Nelson (1654-1734) = Rebecca Nelson (1688-1728) = Margaret Lloyd (1713-1756) = Rebecca Smith (1734-1809) = John Aspinwall (1774-1847) = Mary Aspinwall (1809-1886) = James Roosevelt (1828-1900) = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 36ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Λύντον Μπέινς Τζόνσον (Lundon Baines Johnson) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = John Beaufort = Edmund Beaufort = Eleanor Beaufort = Margaret Spencer = William Carey = Mary Catherine Carey = Anne Knollys = John West = John West = Anne West = Anne Fox = Martha Claiborne = Lucy Webb = Leonard Barnett = Lucy Webb Barnett = Samuel Ealy Johnson = Samuel Ealy Johnson = Lundon Baines Johnson, 36th President of the USA (1908-1973).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον 41ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Χέρμπερτ Γουόλκερ Μπους (George Herbert Walker Bush) και τον 43ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Γουόλκερ Μπους (George Walker Bush) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = Margaret Audley = Elizabeth (1345-1375) = Robert (1357-1412) = Phillipa (1412-1457) = Elizabeth Greene = Edward Raleigh (1441-1509) = Edward Raleigh (1473-1517) = Bridget Raleigh (1506-1558) = Elizabeth Cope (1529-1584) = Bridget Dryden (1563-1645) = Anne Marbury (1591-1643) = Edward Hutchinson (1613-1675) = Elisha Hutchinson (1641-1717) = Hannah Hutchinson (1672-1716) = Hannah Buck (1701-1767) = John Lillie (1728-1765) = Anna Lillie (1760-1804) = Harriet Howard (1782-1847) = Samuel Howard Fay (1804-1847) = Harriet Eleanor Fay (1829-1924) = Samuel Prescott = Prescott Sheldon Bush = George Herbert Walker Bush, 41th President of the USA (1924) = George Walker Bush, 43th President of the USA (1946).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Σκωτίας Ρόμπερτ τον 3ο (Robert 3) μέχρι τον 33ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν (Harry Truman) έχει ως εξής: Robert 3, King of Scots (1337-1406) = Mary Stewart = William Douglas (1398-1437) = Helen Douglas = William Graham (1463-1513) = Elizabeth Graham = David Drummond = Mary Drummond = Jean Stirling = William Drummond = Katherine Drummond = Magdalen Dalyell = Thomas Monteith = Magdalen Monteith = Elizabeth Doniphan = Emma Grant Shippe = Anderson Shippe Truman (1816-1887) = John Anderson Truman (1851-1914) = Harry Truman, 33th President of the USA (1884-1972).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Ιερουσαλήμ Ζαν ντε Μπριέν (Jean de Brienne) μέχρι τον 38ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέραλντ Φορντ (Gerald Ford) έχει ως εξής: Jean de Brienne, King of Jerusalem, (1168-1237) = Louis de Brienne (1230-1297) = Henry de Beaumont (1282-1340) = John de Beaumont = Henry de Beaumont (1339-1369) = John de Beaumont (1360-1396) = Henry Beaumont (1379-1413) = Henry Beaumont (1411-1447) = Henry Beaumont = Constance Beaumont = Joyce Mitton = Edward Harpersfield alias Mitton = Katherine Mitton = Elizabeth Marshall = Judith Lewis = Hannah Gibbins = Mary Hibbert = Nathan Jewett (1710-1762) = David Jewett (1736-1780) = Elizabeth Jewett (1771-1860) = Elizabeth Comstock (1795-1857) = George Selden Butler (1820-1907) = Amy Gridley Butler (1848-1916) = Adele Augusta Ayer (1867-1938) = Dorothy Ayer Gardner (1892-1967) = Gerald Ford, 38th President of the USA (1913-2006).

`Οσον αφορά τους Πρωθυπουργούς της Μεγάλης Βρετανίας, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill) (1874-191965) κατάγεται από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) (1312-1377), ο Τόνυ Μπλαίρ (Tony Blair) (1953) κατάγεται από τον βασιλιά της Σκωτίας Τζέημς τον 5ο (James 5) (1512-1542) και από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) (1312-1377) και ο Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron) (1966) κατάγεται από τον βασιλιά της Αγγλίας Ουίλιαμ τον 4ο (William 4) (1765-1837).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ (Winston Churchill) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = Edmund Plantagenet (1341-1402) = Richard Plantagenet = Richard Plantagenet (1411-1460) = Edward (1442-1483) = Elizabeth Plantagenet (1466-1503) = Mary Tudor (1496-1533) = Eleanor Brandon (1519-1547) = Margaret Clifford (1541-1596) = William Stanley (1561-1642) = James Stanley (1607-1651) = Amelia Ann (1635-1702) = Charles Murray (1661-1710) = Anne Murray (1687-1710) = Catherine Cochrane (1709-1786) = John Stewart (1736-1806) = George Stewart (1768-1834) = Jane Stewart (1798-1844) = John Winston Spencer Churchill (1822-1883) = Raudolph Henry Spencer Churchill (1849-1895) = Winston Leonard Spencer Churchill, British Prime Minister (1874-1965).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Σκωτίας Τζέημς τον 5ο (James 5) μέχρι τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τόνυ Μπλαίρ (Tony Blair) έχει ως εξής: James 5, King of Scots (1512-1542) = Robert Stewart (1533-1593) = Jean Stewart = Robert Leslie = Charles Leslie = Catherine Dick = Margaret Christie (1713-1776) = John Ewart (1752-1830) = Jane Ewart = Margaret Charlotte Flint (1841-1891) = Mary Emily Montford (1864-1944) = Mary Augusta Ridgway Bridson (1886-1969) = Leo Charles Lynton Blair = Tony Blair, British Prime Minister.

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Ουίλιαμ τον 4ο (William 4) μέχρι τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον (David Cameron) έχει ως εξής: William 4, King of England (1765-1837) = Elizabeth FitzClarence (1801-1856) = Agnes Hay (1829-1869) = Agnes Duff (1852-1925) = Stephanie Agnes Cooper (1883-1918) = Enid Levita = Ian Donald Cameron = David Cameron, British Prime Minister (1966).

Δεν είναι μόνο οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και οι Πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας που έχουν βασιλική καταγωγή. Ας δούμε ποιά άλλα πρόσωπα έχουν βασιλική καταγωγή:

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Γουίλιαμ τον 1ο (William 1) μέχρι τον ζωγράφο `Εντουαρντ Μανέ (Edouard Manet) έχει ως εξής: William 1, King of England (1028-1087) = Adela (1062-1138) = Thibaut 4 (1090-1152) = Marie (1129-1190) = Mahaud = Guy 2 = Marguerite = Miracle = Odilon Guirin = Odilon Guιrin = Marguerite = Alix = Guillaume = Raimond = Honori = Hilion = Marguerite = Olivier = Alix = Marc Jean Anglus (1610-1682) = Marc Balthazard Anglus = Louise Anglus (1672-1746) = Madeleine Rolland (1707-1753) = Louise Chaix (1736-1779) = Joseph Fournier (1761-1824) = Eugenie Desirιe Fournier (1811-1862) = Edouard Manet, Painter (1832-1883).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 1ο (Henry 1) μέχρι τον ποιητή Λόρδο Βύρωνα (Lord Byron) έχει ως εξής: Henry 1, King of England (1068-1135) = Robert = Robert = Mabel = Henry = Henry = Oliver = Matilda = Reginald = Isolda = Johanna Carminow = Michael Petit = John Petit = John Petit = John Petit = Matilda Petit = John Trevanion = William Trevanion = Hugh Trevanion = Hugh Trevanion = Charles Trevanion = Charles Trevanion = John Trevanion = Charles Trevanion = John Trevanion = Sophia Trevanion = John Byron = George Gordon Noel Lord Byron, Poet (1788-1824).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 1ο (Henry 1) μέχρι τον παραγωγό κινούμενων σχεδίων Γουόλντ Ντίσνεϋ (Walt Disney) έχει ως εξής: Henry 1, King of England (1068-1135) = Robert = Maud FitzRobert = Hugh = Matilda = Isabel = John FitzAlan = John FitzAlan = Maud FitzAlan = Maud Burnell = Isabel Lovel = Oliver Calthorpe = William Calthorpe = John Calthorpe = William Calthorpe = Anne Calthorpe = Ann Drury = Phyllis Waldegrare = Bridget Higham = George Burrough = Nathaniel Burrough = George Burrough = Hannah Burrough = Thomas Fox = Mercy Fox = Fanny Johnson = Eber Call = Charles Call = Flora Call = Walt Disney, Film Producer (1901-1966).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 1ο (Henry 1) μέχρι τον Μπιλ Γκέιτς (Bill Gates) έχει ως εξής: Henry 1, King of England (1068-1135) = Robert (1090-1147) = Maud = Hugh = Mabel = Nichole = Joan = John = Elizabeth = Gruffydd Fychan = Gruffyd Fychan = Lowri Ferch Gruffyd Fychan = Angharad Puleston = Gwenhyfar Trevor = Margaret Worsley = Richard Whetehill (1465-1536) = Margery Whetehill = Mary Isaac (1549-1612) = Samuel Appleton (1586-1670) = Sarah Appleton (1627-1714) = George Phillips (1664-1739) = George Phillips (1698-1771) = Samuel Phillips (1728-1806) = Hannah Phillips (1756-1834) = George Phillips Brush (1775-1829) = Emeline Keeler Brush = Louisa Mary Woodworth = James Willard Maxwell = James Willard Maxwell = Mary Maxwell (1929-1994) = Bill Gates, Founder of Microsoft (1955).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον φιλόσοφο `Αλμπερτ Σβάιτσερ (Albert Schweitzer) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = Matilda (1156-1189) = Wilhelm (1184-1213) = Otto 1 (1204-1252) = Albrecht 1 (1236-1279) = Albrecht 2 (1268-1318) = Adelheid = Elisabeth von Hessen = Rudolf 2 Herr von Ochsenstein = Johannes Freiherr von Ochsenstein = Hans Landecker (1395-1437) = Wilhelm (1420-1480) = Ottilie von Landeck = Genoveva von Straubenhardt Schenner = Leonhard Breitschwert (1495-1556) = Anna Breitschwert = Johann Wilhelm Speidel (1560-1608) = Johann Sebastian Speidel (1603-1670) = Johann Wilhelm Speidel (1630-1695) = Johann Wilhelm Speidel (1660-1728) = Johann Jakob Speidel (1692-1719) = Maria Margaretha Speidel (1722-1761) = Johann Ludwig Schweitzer (1759-1827) = Chrιtien Schweitzer (1790-1851) = Philippe Chrιtien Charles Schweitzer (1817-1900) = Louis Theophile Schweitzer (1846-1925) = Albert Schweitzer, Philosopher (1875-1965).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον φιλόσοφο Ζαν Πωλ Σαρτρ (Jean Paul Sartre) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = Matilda (1156-1189) = Wilhelm (1184-1213) = Otto 1 (1204-1252) = Albrecht 1 (1236-1279) = Albrecht 2 (1268-1318) = Adelheid = Elisabeth von Hessen = Rudolf 2 Herr von Ochsenstein = Johannes Freiherr von Ochsenstein = Hans Landecker (1395-1437) = Wilhelm (1420-1480) = Ottilie von Landeck = Genoveva von Straubenhardt Schenner = Leonhard Breitschwert (1495-1556) = Anna Breitschwert = Johann Wilhelm Speidel (1560-1608) = Johann Sebastian Speidel (1603-1670) = Johann Wilhelm Speidel (1630-1695) = Johann Wilhelm Speidel (1660-1728) = Johann Jakob Speidel (1692-1719) = Maria Margaretha Speidel (1722-1761) = Johann Ludwig Schweitzer (1759-1827) = Chrιtien Schweitzer (1790-1851) = Philippe Chrιtien Charles Schweitzer (1817-1900) = Charles Chritien Schweitzer (1844-1935) = Anne Marie Schweitzer (1882-1969) = Jean Paul Sartre, Philosopher (1905-1980).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι τον ηθοποιό Μπραντ Πιτ (Brad Pitt) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = Stephen Longespee = Ela Longespee (1244-1276) = Alan La Zouche (1267-1314) = Maud La Zouche (1289-1349) = Maud de Holand = Robert de Swynnerton = Maud de Swynnerton = Mary Savage = William Stanley = William Stanley (1474-1528) = Peter Stanley = Anne Stanley = Anne Sutton = Martha Eltonhead = Eltonhead Conway = Martha Thacker = Edwin Hickman = Edwin Hickman = Edwin Hickman = Elliott Hickman = Christina Adeline Hickman = Mique Ann Hardin Davis = Ida Mae Isbell = Etta Coleman Williams = Hal Knox Hillhouse = Jane Etta Hillhouse = Brad Pitt, Actor (1963).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 2ο (Henry 2) μέχρι την ηθοποιό Πάρις Χίλτον (Paris Hilton) έχει ως εξής: Henry 2, King of England (1133-1189) = William Longespee (1176-1226) = William Longespee (1207-1250) = Ida Longespee = Ela FitzWalter = Ida de Odingsells = John Clinton = Ida Clinton = Baldwin Freville (1350-1387) = Baldwin Freville (1368-1401) = Joyce Freville = Robert Aston = John Aston = Margaret Aston = Isabel Kinnersley = Anne Bradshaw = Francis Fowke = John Fowke = Roger Fowke = Colonel Gerard Fowke (1606-1669) = Mary Fowke (1667-1701) = Colonel George Mason (1690-1735) = George Mason (1725-1792) = Thomas Mason (1770-1800) = Leannah Mason (1798-1824) = Thomas Mason Barron (1818-1866) = William Thomas Barron (1852-1933) = Thomas Mason Barron = Mary Adelaide Barron = Barron Hilton = Rick Hilton = Paris Hilton, Actress (1981).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζων (John) μέχρι τον Βέρνερ βον Μπράουν (Wernher von Braun) έχει ως εξής: John, King of England (1167-1216) = Isabella (1214-1241) = Margarethe von Hohenstaufen (1237-1270) = Friedrich (1257-1323) = Elisabeth (1306-1368) = Elisabeth = Adelheid = Ernst = Elisabeth = Anna (1435-1495) = Margareta (1452-1527) = Irmgard = Nikolaus = Nikolaus = Catharina (1563-1618) = Erick Kottinck = Gertrud Kottinck = Maria Anna Elisabeth Schuette (1687-1728) = Maria Elisabeth Catharina Eleonore (1723-1798) = Bernhard Anton Joseph Duesberg (1749-1839) = Dora Maria Anna Duesberg (1797-1864) = August Johann Franz Anton von Quistorp (1822-1877) = Wernher Theodor August Friedrich Wilhelm von Quistorp (1856-1908) = Emmy von Quistorp (1886-1959) = Wernher von Braun, Nazi rocket scientist and aerospace engineer (1912-1977).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζων (John) μέχρι τον βασιλιά του Rock and Roll `Ελβις Πρίσλεϋ (Elvis Aaron Presley) έχει ως εξής: John, King of England (1167-1216) = Richard de Cornwall = Richard de Cornwall = Joan de Cornwall = John Howard = Robert Howard = John Howard = Margaret Howard = Robert Clifton = Margery Clifton = Isabell Wyndham = John Wyseman = Margery Wyseman = Annie Beaupre = Nicholas Wright = Nicholas Wright = Peter Wright = Gideon Wright = Elizabeth Wright = John Harrison = Elizabeth Harrison = John Hood = William Hood = Joshua Hood = William Hood = Minnie Mae Hood = Vernon Elvis Presley = Elvis Aaron Presley, King of Rock and Roll (1935-1977).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Τζων (John) μέχρι τον ηθοποιό Τομ Χάνκς (Tom Hanks) έχει ως εξής: John, King of England (1167-1216) = Joan (1190-1236) = Dafydd (1208-1246) = Llywelyn = Cynwrig = Dafydd Llwyd = Mawd = Ieuan Goch = Maredudd = Ieuan = Dafydd Fychan = Gruffudd = John = Gruffudd = Catrin = Richard Vaughan (1550-1607) = Elizabeth Vaughan = Thomas Mallory (1605-1671) = Roger Mallory = Jane Mallory = Moses Quarles = Jane Quarles = John Tandy (1751-1816) = Sarah Tandy (1791-1862) = Thomas Hanks (1819-1880) = Daniel Boone Hanks (1847-1921) = Ernest Buel Hanks (1890-1935) = Amos Mefford Hanks (1924-1992) = Tom Hanks, Actor (1956).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 1ο (Edward 1) μέχρι την ηθοποιό Ούμα Θέρμαν (Uma Thurman) έχει ως εξής: Edward 1, King of England (1239-1307) = Elizabeth (1282-1316) = William de Bohun (1312-1360) = Elizabeth de Bohun = Elizabeth Fitzalan = Isabel de Mowbray = Maurice Berkeley (1434-1506) = Anne Berkeley = Eleanor Dennis = Thomas Lygon = Thomas Lygon = Thomas Ligon (1623-1675) = Richard Ligon (1658-1723) = Mary Lygon = Mary Coleman (1731-1770) = Thomas Bedford (1751-1804) = Benjamin Watkins Bedford (1794-1883) = Benjamin Watkins Bedford (1828-1866) = Benjamin Watkins Bedford (1860-1908) = Huella Bedford (1885-1930) = Beverly Reid Thurman (1909-1962) = Robert Alexander Farrar Thurman = Uma Thurman, Actress (1970).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον Τσαρλς Ρόμπερτ Ντάρβιν (Charles Robert Darwin) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = Lionel Plantagenet (1338-1368) = Phillipa Plantagenet (1355-1382) = Roger (1374-1398) = Anne (1390-1411) = Isabel Plantagenet (1409-1484) = William Bourchier = Cecily Bourchier = Walter Devereux (1491-1558) = Richard Devereux = Walter Devereux = Penelope Devereux (1561-1607) = Henry Rich (1590-1649) = Frances Rich = Penelope Paget = Paul Foley = Penelope Foley (1708-1748) = Mary Howard (1740-1770) = Robert Waring Darwin (1766-1848) = Charles Robert Darwin, Founder of biology (1809-1882).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον ηθοποιό Μάρλον Μπράντο (Marlon Brando) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = Joan Beaufort (1379-1440) = George Nevill = Henry Nevill = Richard Nevill (1468-1530) = Dorothy Nevill = Anne Dawney = John Conyers = Eleanor Conyers = William Strother = William Strother = William Strother = Francis Strother = Ann Strother = Mary Gaines (1763-1830) = Sarah Finley (1799-1877) = William Pennebaker = William John Pennebaker (1868-1899) = Dorothy Julia Pennebaker (1897-1954) = Marlon Brando, Actor (1924-2004).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τη Νόρμα Ζαν Μέριλυν Μονρόε (Norma Jean Marilyn Monroe) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John (1340-1399) = Joan (1379-1440) = Anne Neville = Margaret Stafford = John Dunham = John Dunham = John Dunham = Ralph Dunham = Thomas Dunham = Deacon John Dunham = Jonathan Dunham = Gershom Dunham = David Dunham = David Dunham = Thankful Dunham = John Allen Gifford = Charles Gifford = Frederick Gifford = Charles Gifford = Norma Jean Marilyn Monroe, Actress and Model (1926-1962).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 3ο (Edward 3) μέχρι τον ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας (Michael Douglas) έχει ως εξής: Edward 3, King of England (1312-1377) = John of Gaunt (1340-1399) = Joan Beaufort (1379-1440) = Richard Nevill (1400-1460) = Alice Neville = Elizabeth FitzHugh (1452-1513) = William Parr (1477-1547) = Elizabeth Parr = Fulke Woodhull = Lawrence Woodhull = Mary Woodhull = John Nicolls = Matthias Nicoll = Judge Matthias Nicoll (1631-1687) = Margaret Nicoll (1662-1718) = Charity Floyd (1692-1758) = William Samuel Johnson (1727-1819) = Robert Charles Johnson (1766-1839) = Sarah Alexander Johnson = Catherine Bayard Rutgers = Nicholas Bayard Neilson (1856-1937) = Ruth Rapalje Neilson = Diana Love Dill = Michael Douglas, Actor (1944).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 4ο (Henry 4) μέχρι τον ηθοποιό Κρίστοφερ Ριβ (Christopher Reeve) έχει ως εξής: Henry 4, King of England (1367-1413) = Humphrey (1390-1447) = Antigone = Elizabeth Grey (1440-1501) = Humphrey Kynaston (1455-1534) = Margaret Kynaston = Humphrey Wynne = Catrin Wynne = Charles Lloyd = Thomas Lloyd (1640-1694) = Rachel Lloyd (1667-1716) = Hannah Preston (1693-1772) = Preston Carpenter (1721-1785) = William Carpenter (1754-1837) = Samuel Preston Carpenter (1812-1897) = Sarah Wyatt Carpenter = Augustus Henry Reeve = Richard Henry Reeve (1904-1986) = Franklin D’ Olier Reeve = Christopher Reeve, Actor (1952-2004).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας `Εντουαρντ τον 4ο (Edward 4) μέχρι τον Τόμας `Εντουαρντ Λόρενς ‘‘της Αραβίας’’ (Thomas Edward Lawrence ‘‘of Arabia’’) έχει ως εξής: Edward 4, King of England (1442-1483) = Elizabeth Plantagenet = Roger Lumley = Anne Lumley = Robert Lambton = John Lambton = John Lambton = Margaret Lambton = John Eden (1677-1728) = Robert Eden (1718-1755) = William Eden (1744-1814) = Caroline Eden = Martha Louise Vansittart = Thomas Robert Tighe Chapman (1846-1919) = Thomas Edward Lawrence ‘‘of Arabia’’, British soldier and adventurer (1888-1935).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Αγγλίας Χένρυ τον 7ο (Henry 7) μέχρι τον ηθοποιό Χιού Γκραντ (Hugh Grant) έχει ως εξής: Henry 7, King of England (1457-1509) = Mary Tudor (1496-1533) = Eleanor Brandon (1520-1547) = Margaret Clifford (1540-1596) = William Stanley (1561-1642) = James Stanley (1607-1651) = Amelia Ann Sophia Stanley (1633-1702) = William Murray (1664-1726) = Margaret Murray (1692-1773) = Robert Drummond (1728-1804) = Henry Roger Drummond = Catharine Elizabeth Drummond = Cyril Randolph (1826-1912) = Felton George Randolph (1854-1906) = Margaret Isobel Randolph = Fynvola Susan Maclean = Hugh Grant, Actor (1960).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Ελλάδος Τζωρτζ τον 1ο (George 1) μέχρι την ηθοποιό Κάθριν `Οξενμπεργκ (Catherine Oxenberg) έχει ως εξής: George 1, King of Greece (1845-1913) = Nicholas (1872-1938) = Olga (1903-1997) = Elizabeth (1936) = Catherine Oxenberg, Actress (1961).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Λούις τον 4ο (Louis 4) μέχρι τον δημιουργό του ‘‘Ταρζάν’’ `Εντγκαρ Ράις Μπαρούχ (Edgar Rice Burroughs) έχει ως εξής: Louis 4, King of France (920- 954) = Charles (953- 993) = Ermengarde (980-1012) = Albert 2 = Albert 3 = Godefroid = Elisabeth = Milicent = William = William = Thomas = Felicia = Thomas Durvassal = Margery Durvassal = William = Guy = Eleanor = Agnes Throckmorton = Agnes Winslow = Thomas Giffard = Anna Giffard = Susanna Samwell = Edward Edwards (1537-1591) = Margaret Edwards = Alice Freeman (1605-1664) = Dorothy Thompson (1624-1707) = Robert Parke (1651-1707) = Margaret Parke (1702-1773) = Margaret Rockwell = Hannah Blodgett = Tyler Burroughs = Abner Tyler Burroughs = George Tyler Burroughs = Edgar Rice Burroughs, Creator of ‘‘Tarzan’’ (1875-1950).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Ρόμπερτ τον 2ο (Robert 2) μέχρι τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (Ernesto CHE Guevara) έχει ως εξής: Robert 2, King of France (972-1031) = Robert (1011-1076) = Constance (1046-1093) = Urraca (1079-1126) = Alfonso 7 (1104-1157) = Urraca Alfonso (1126-1179) = Fernan Alvarez de Tovar = Sancha Fernandez de Tovar = Ramiro Fruelaz = Maria Ramirez de Cifuentes = Juan Ramirez de Guzmαn = Maria Ramirez de Guzmαn = Leonor de Guzmαn = Doρa Maria de Ayala y Guzmαn = Juan Ponce de Leon = Don Eutropo Ponce de Leon (1460-1526) = Doρa Violante Ponce de Leon = Don Alonso Riquelme de Guzmαn y Ponce de Leon = Doρa Catalina de Vera y Guzmαn = Don Rodrigo Ponce de Leon = Doρa Maria Ponce de Leon y Naharro = Doρa Juana de Labayen Ponce de Leon = Doρa Maria Rosa de Avellaneda y Labayen = Doρa Francisca Javiera de San Martin Avellaneda = Doρa Maria Francisca de Riglos San Martin = Doρa Maria Isabel de Zavaleta Riglos = Don Francisco de Paula Eustaquio Lynch Zavaleta (1817-1886) = Doρa Ana Isabel Lynch y Ortiz (1861-1947) = Ernesto Guevara Lynch (1901-1987) = Ernesto CHE Guevara, Marxist revolutionary (1928-1967).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Χένρυ τον 1ο (Henry 1) μέχρι τη σύζυγο του 40ου Προέδρου των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρήγκαν Νάνσυ Ντέιβις (Nancy Davis) έχει ως εξής: Henry 1, King of France (1008-1060) = Hugues 1 (1057-1101) = Elisabeth = Elizabeth (1113-1172) = Richard FitzGilbert (1130-1176) = Isabel (1174-1220) = Eve Marshal (1208-1246) = Eva = Milicent = Elizabeth = Hugh Poyntz = Nicholas Poyntz (1320-1376) = Margaret Poyntz = John Newburgh = John Newburgh = Thomas Newburgh = Walter Newburgh = Richard Newborough = Richard Newberry = Thomas Newberry = Benjamin Newberry = Mary Newberry = Mary Moseley = Mary Weller = Daniel Sackett = Mehitable Sackett = Manning Francis = Frederick Augustus Francis = Anne Ayers Francis = Kenneth Seymour Robbins = Nancy Davis, Wife of 40th President of the USA Ronald Reagan (1921).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιπ τον 1ο (Philippe 1) μέχρι τον Μέγα Ναπολέοντα (Napoleon) έχει ως εξής: Philippe 1, King of France (1052-1108) = Constance (1078-1125) = Boemund 2 (1107-1130) = Constance (1127-1163) = Alisia = Markgrave Azzo 7 (1205-1264) = Cubitosa = Gabriele Malaspina = Isnardo Malaspina = Niccolς Malaspina = Apollonia Malaspina = Giovanni Buonaparte = Francesco Buonaparte = Gabriel Buonaparte (1485-1582) = Jιrτme Buonaparte (1520-1594) = Francesco Buonaparte = Sebastiano Buonaparte (1603-1643) = Carlo Maria Buonaparte = Giuseppe Maria Buonaparte = Sebastiano Nicolo Buonaparte (1683-1760) = Giuseppe Maria Buonaparte (1713-1763) = Carlo Maria Buonaparte (1746-1785) = Napoleon, Emperor of France (1769-1821).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Λούις τον 6ο (Louis 6) μέχρι τον ζωγράφο Πέτρους Παύλους Ρούμπενς (Petrus Paulus Rubens) έχει ως εξής: Louis 6, King of France (1081-1137) = Robert 1 (1123-1188) = Alix (1156-1217) = Agnus = Gilles = Child of Gilles = Jean 2 = Johann 3 = Wilhelm 1 = Marie = Antoine Typoets = Maria Typoets = Henri Pijpe alias Pijpelincx = Maria Pijpelincx (1538-1608) = Petrus Paulus Rubens, Painter (1577-1640).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιπ τον 2ο (Philippe 2) μέχρι την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) έχει ως εξής: Philippe 2, King of France (1165-1223) = Marie (1198-1224) = Elisabeth = Mechtild = Marguerite = Jean 4 = Roger = Isabella = Catherine = Guy 2 = Jean = Binigne = Miles Maillard = Renie de Maillard = Alphonse Baillon = Catherine Baillon (1645-1688) = Jean Miville = Marie Madeleine Miville = Nicolas Lizotte = Marie Anne Lizotte = Joseph Marie Bertrand (1772-1848) = Jean Baptiste Bertrand = Lion Bertrand (1823-1893) = Louis Bertrand (1850-1916) = George Bertrand (1889-1962) = Rolland Bertrand (1923-1985) = Marcheline Bertrand (1950-2007) = Angelina Jolie, Actress (1975).

Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γαλλίας Φίλιπ τον 2ο (Philippe 2) μέχρι την τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν (Celine Dion) έχει ως εξής: Philippe 2, King of France (1165-1223) = Marie (1198-1224) = Elisabeth = Mechtild = Marguerite = Jean 4 = Roger = Isabella = Catherine = Guy 2 = Jean = Bιnigne = Miles Maillard = Renie de Maillard = Alphonse Baillon = Catherine Baillon (1645-1688) = Jean Miville = Angιlique Miville = Joseph Birubi = Pierre Birubi = Louis Birubi = Ιmirentienne Birubi = Philomune Isabel = Norbert Barriault = Ernestine Bariault = Adhιmar Dion (1923-2003) = Celine Dion, Singer (1968).
Η γραμμή αίματος από τον βασιλιά της Γερμανίας `Οτο τον 2ο (Otto 2) μέχρι τον συγγραφέα Λεβ Νικολάεβιτς Τολστόι (Lev Nikolaevich Tolstoo) έχει ως εξής: Otto 2, King of Germany (955- 983) = Mathilde (978-1025) = Richeza (995-1063) = Gertruda (1020-1108) = Svjatopolk 2 (1050-1113) = Jaroslaw 1 Swjatopolkowitsch = Georgij Jaroslawitsch = Anna Georgiewna = Predslawa Rjurikowna = Marija Romanowna = Marija Michailovna = Boris Vasilkovich (1231-1277) = Konstantin 2 Borissowitsch (1255-1307) = Wassilij Konstantinowitsch (1291-1316) = Konstantin 3 Wasiljewitsch (1312-1365) = Vasilisa = Jewdokija Dimitrijewna = Anna Dimitrievna = Wassilij Jurjevitch = Ivan Bulgak Wasiljevich = Mikhail Ivanovich Bulgakow = Yuri Mikhailovich Bulgakow-Golitsyn = Ivan Yurievich Bulgakow-Golitsyn = Andrey Ivanovich Galitzin = Andrey Andreevich Galitzin = Vasily Andreevich Galitzin = Irina Vasilievna Galitzina = Youri Yourievich Trubetskoy (1668-1739) = Dmitri Iurievich Trubetskoy = Catherine Dmitrievna Trubetskoy (1753-1792) = Marija Nikolaevna Volkonskaya (1790-1830) = Lev Nikolaevich Tolstoο, Writer (1828-1910).

Ας δούμε στο σημείο αυτό ποιά άλλα πρόσωπα είναι συγγενείς μεταξύ τους: Ο 4ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέημς Μάντισον (James Madison) και ο 12ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ζάχαρυ Τέυλορ (Zachary Taylor) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Τζέημς Τέυλορ (James Taylor). Η γραμμή αίματος από τον Τζέημς Τέυλορ (James Taylor) μέχρι τον 4ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέημς Μάντισον (James Madison) έχει ως εξής: James Taylor = Frances Taylor = James Madison = James Madison, 4th President of the USA (1751-1836). Η γραμμή αίματος από τον Τζέημς Τέυλορ (James Taylor) μέχρι τον 12ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ζάχαρυ Τέυλορ (Zachary Taylor) έχει ως εξής: James Taylor = Zachary Taylor = Richard Taylor = Zachary Taylor, 12th President of the USA (1784-1850).

Ο 6ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζων Κουίνσυ `Ανταμς (John Quincy Adams) και ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Τόμας Σέπαρντ (Thomas Shepard). Η γραμμή αίματος από τον Τόμας Σέπαρντ (Thomas Shepard) μέχρι τον 6ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζων Κουίνσυ `Ανταμς (John Quincy Adams) έχει ως εξής: Thomas Shepard = Anne Shepard = John Quincy = Elizabeth Quincy = Abigail Smith = John Quincy Adams, 6th President of the USA (1767-1848). Η γραμμή αίματος από τον Τόμας Σέπαρντ (Thomas Shepard) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: Thomas Shepard = Thomas Shepard = Anne Shepard = Henry Smith = Rebecca Smith (1734-1809) = John Aspinwall (1774-1847) = Mary Aspinwall (1809-1886) = James Roosevelt (1828-1900) = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945).

Ο 12ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ζάχαρυ Τέυλορ (Zachary Taylor) και ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Ισαάκ `Αλερτον (Isaac Allerton). Η γραμμή αίματος από τον Ισαάκ `Αλερτον (Isaac Allerton) μέχρι τον 12ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ζάχαρυ Τέυλορ (Zachary Taylor) έχει ως εξής: Isaac Allerton = Isaac Allerton = Sarah Allerton = Elizabeth Lee = Richard Taylor = Zachary Taylor, 12th President of the USA (1784-1850). Η γραμμή αίματος από τον Ισαάκ `Αλερτον (Isaac Allerton) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: Isaac Allerton = Mary Allerton = Eleazar Cushman = Jas Cushman = Elizabeth Cushman = Warren Delano = Warren Delano = Sarah Delano = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945).

Ο 18ος Πρόεδρος των ΗΠΑ `Ιλισες Γκραντ (Ulysses Grant) και ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Τζόναθαν Ντελάνο (Jonathan Delano). Η γραμμή αίματος από τον Τζόναθαν Ντελάνο (Jonathan Delano) μέχρι τον 18ο Πρόεδρο των ΗΠΑ `Ιλισες Γκραντ (Ulysses Grant) έχει ως εξής: Jonathan Delano = Susanna Delano = Noah Grant = Josse Root Grant = Ulysses Grant, 18th President of the USA (1822-1885). Η γραμμή αίματος από τον Τζόναθαν Ντελάνο (Jonathan Delano) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: Jonathan Delano = Thomas Delano = Ephraim Delano = Warren Delano = Warren Delano = Sarah Delano = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945).

Ο 26ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Θέοντορ Ρούσβελτ (Theodore Roosevelt) και ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Νίκολας Ρούσβελτ (Nicholas Roosevelt). Η γραμμή αίματος από τον Νίκολας Ρούσβελτ (Nicholas Roosevelt) μέχρι τον 26ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Θέοντορ Ρούσβελτ (Theodore Roosevelt) έχει ως εξής: Nicholas Roosevelt = Johannes Roosevelt = Jacobus Roosevelt = Jacobus Roosevelt = Cornelius Van Schaack Roosevelt = Theodore Roosevelt = Theodore Roosevelt, 26th President of the USA (1858-1919). Η γραμμή αίματος από τον Νίκολας Ρούσβελτ (Nicholas Roosevelt) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: Nicholas Roosevelt = Jacobus Roosevelt = Isaac Roosevelt = James Roosevelt = Isaac Roosevelt = James Roosevelt (1828-1900) = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945).

Ο 27ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χόουαρντ Ταφτ (William Howard Taft) και ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Γουίλιαμ Τσένεϋ (William Cheney). Η γραμμή αίματος από τον Γουίλιαμ Τσένεϋ (William Cheney) μέχρι τον 27ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χόουαρντ Ταφτ (William Howard Taft) έχει ως εξής: William Cheney = Joseph Cheney = Joslan Cheney = Elizabeth Cheney = Aaron Taft = Peter Taft = Alfonso Taft = William Howard Taft, 27th President of the USA (1857-1930). Η γραμμή αίματος από τον Γουίλιαμ Τσένεϋ (William Cheney) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: William Cheney = Eleanor Cheney = Menitable Johnson = Mary Hinsdale = Benjamin Sheldon = Mary Sheldon = Joseph Lyman = Catherine Lyman = Sarah Delano = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945).

Ο 9ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χένρυ Χάρισον (William Henry Harrison), ο 23ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπέντζαμιν Χάρισον (Benjamin Harrison) και ο 39ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ (Jimmy Carter) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Τζων Κάρτερ (John Carter). Η γραμμή αίματος από τον Τζων Κάρτερ (John Carter) μέχρι τον 9ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Γουίλιαμ Χένρυ Χάρισον (William Henry Harrison) και τον 23ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπέντζαμιν Χάρισον (Benjamin Harrison) έχει ως εξής: John Carter = John Carter = Robert Carter = Anne Carter = Benjamin Harrison = William Henry Harrison, 9th President of the USA (1773-1841) = John Scott Harrison = Benjamin Harrison, 23th President of the USA (1833-1901). Η γραμμή αίματος από τον Τζων Κάρτερ (John Carter) μέχρι τον 39ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ (Jimmy Carter) έχει ως εξής: John Carter = Thomas Carter = Thomas Carter = Moore Carter = Isaac Carter = Kindred Carter = James Carter = Willey Carter = Littlebenry Walker Carter = William Archibald Carter = James Earl Carter (1894-1953) = Jimmy Carter, 39th President of the USA (1924).

Ο 32ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt), ο 37ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon), ο 38ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζέραλντ Ρούντολφ Φορντ (Gerald Rudolph Ford), ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Χέρμπερτ Γουόλκερ Μπους (George Herbert Walker Bush), ο 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Γουόλκερ Μπους (George Walker Bush) και ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ Τσώρτσιλ (Winston Leonard Spencer Churchill) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Χένρυ Χόουλαντ (Henry Howland). Η γραμμή αίματος από τον Χένρυ Χόουλαντ (Henry Howland) μέχρι τον 32ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ (Franklin Delano Roosevelt) έχει ως εξής: Henry Howland = John Howland = Joseph Howland = Nathaniel Howland = Nathaniel Howland = Joseph Howland = Susan Howland = Mary Aspinwall (1809-1886) = James Roosevelt (1828-1900) = Franklin Delano Roosevelt, 32th President of the USA (1882-1945). Η γραμμή αίματος από τον Χένρυ Χόουλαντ (Henry Howland) μέχρι τον 37ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon) έχει ως εξής: Henry Howland = Henry Howland = Elizabeth Howland = Mary Allen = Ancbeny Smith = Judith Smith = Jacob Burdg = Oliver Burdg (1821-1908) = Almira Park Burdg (1849-1943) = Hannah Milhous (1885-1967) = Richard Nixon, 37th President of the USA (1913-1994). Η γραμμή αίματος από τον Χένρυ Χόουλαντ (Henry Howland) μέχρι τον 38ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέραλντ Ρούντολφ Φορντ (Gerald Rudolph Ford) έχει ως εξής: Henry Howland = Henry Howland = Zoech Howland = Benjamin Howland = Abigail Howland = Zoheacham Ricketson = Rhoda Ricketson = Elizabeth Collins = Edida Vasderburgn Manuey = George Manuey Ayer = Adele Augusta Ayer = Dorothy Ayer Gardner = Gerald Rudolph Ford, 38th President of the USA (1913-2006). Η γραμμή αίματος από τον Χένρυ Χόουλαντ (Henry Howland) μέχρι τον 41ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Χέρμπερτ Γουόλκερ Μπους (George Herbert Walker Bush) και τον 43ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Γουόλκερ Μπους (George Walker Bush) έχει ως εξής: Henry Howland = John Howland = Hope Howland = Hope Chippnan = Hope Huckins = Hannah Nelson = Jabez Wood = Joanna Wood = Sarah Horton = Betsey Wheeler = Elizabeth Slade Butter = Flora Sheldon = Prescott Sheldon Bush = George Herbert Walker Bush, 41th President of the USA (1924) = George Walker Bush, 43th President of the USA (1946). Η γραμμή αίματος από τον Χένρυ Χόουλαντ (Henry Howland) μέχρι τον Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Λέοναρντ Σπένσερ Τσώρτσιλ (Winston Leonard Spencer Churchill) έχει ως εξής: Henry Howland = Aribar Howland = Deborah Howland = Hasadian Smith = Deborah Russell = Dorothy Allen = William Wilcox = David Wilcox = Clarissa Wilcox = Clarissa Hall = Jennie Jerome = Winston Leonard Spencer Churchill, British Prime Minister (1874-1965).
Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσσεΐν Ομπάμα (Barack Houssein Obama), ο 41ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Χέρμπερτ Γουόλκερ Μπους (George Herbert Walker Bush) και ο 43ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Γουόλκερ Μπους (George Walker Bush) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Σάμιουελ Χίνκλεϋ (Samuel Hinckley). Η γραμμή αίματος από τον Σάμιουελ Χίνκλεϋ (Samuel Hinckley) μέχρι τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Χουσσεΐν Ομπάμα (Barack Houssein Obama) έχει ως εξής: Samuel Hinckley = Susannah Hinckley = Samuel Smith = Shubael Smith = Mary Smith = Samuel Dunham = Jacob Dunham = Jacob Mackey Dynham = Jacob William Dunham = Ralph Waldo Emerson Dunham = Stanley Armour Dunham = Stanley Ann Dunham = Barack Houssein Obama, 44th President of the USA (1961). Η γραμμή αίματος από τον Σάμιουελ Χίνκλεϋ (Samuel Hinckley) μέχρι τον 41ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Χέρμπερτ Γουόλκερ Μπους (George Herbert Walker Bush) και τον 43ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Γουόλκερ Μπους (George Walker Bush) έχει ως εξής: Samuel Hinckley = Thomas Hinckley = Samuel Hinckley = Mary Hinckley = Joseph Bangs = Leocort Bangs = Elijah Keeler Bangs = Mary Bangs = Marrba Adala Beaky = George Walker = Dorothy Walker = George Herbert Walker Bush, 41th President of the USA (1924) = George Walker Bush, 43th President of the USA (1946).

Ο 1ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Ουάσινγκτον (George Washington) και η βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ η 2η (Elizabeth 2) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Αυγκουστίν Γουόρνερ (Augustine Warner). Η γραμμή αίματος από τον Αυγκουστίν Γουόρνερ (Augustine Warner) μέχρι τον 1ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Ουάσινγκτον (George Washington) έχει ως εξής: Augustine Warner = Mildred Warner (1671-1701) = Augustine Washington (1694-1743) = George Washington, 1th President of the USA (1732-1799). Η γραμμή αίματος από τον Αυγκουστίν Γουόρνερ (Augustine Warner) μέχρι τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελίζαμπεθ τη 2η (Elizabeth 2) έχει ως εξής: Augustine Warner = Mary Warner = Mildred Smith = Robert Portens = Mildred Portens = Robert Hodgson = Henrietta Mildred Hodgson (1796-1891) = Frances Dora Smith (1832-1922) = Claude George Bowes (1855-1944) = Elizabeth (1900-2002) = Elizabeth 2, Queen of England (1926).

Ο ηθοποιός Τομ Χανκς (Tom Hanks) και ο 16ος Πρόεδρος των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν (Abraham Lincoln) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Γουίλιαμ Χανκς (William Hanks). Η γραμμή αίματος από τον Γουίλιαμ Χανκς (William Hanks) μέχρι τον ηθοποιό Τομ Χανκς (Tom Hanks) έχει ως εξής: William Hanks (1650-1704) = John Hanks (1687-1740) = John Hanks (1728-1810) = Abner Hanks (1763-1846) = Thomas Hanks (1791-1882) = Thomas Hanks (1819-1880) = Daniel Boone Hanks (1847-1921) = Ernest Buel Hanks (1890-1935) = Amos Mefford Hanks (1924-1992) = Tom Hanks, Actor (1956). Η γραμμή αίματος από τον Γουίλιαμ Χανκς (William Hanks) μέχρι τον 16ο Πρόεδρο των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν (Abraham Lincoln) έχει ως εξής: William Hanks (1650-1704) = Luke Hanks (1685-1757) = Joseph Hanks (1722-1793) = James Hanks = Nancy Hanks (1784-1818) = Abraham Lincoln, 16th President of the USA (1809-1864).

Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) και η σύζυγος του 42ου Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton) Χίλλαρυ Ντάιαν Ρόντχαμ (Hillary Diane Rodham) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Ζαν Κουσόν (Jean Cusson). Η γραμμή αίματος από τον Ζαν Κουσόν (Jean Cusson) μέχρι την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) έχει ως εξής: Jean Cusson = Marie Cusson = Charles Rivet = Marie Anne Rivet = Antoine Levesque = Antoine Levesque = Marceline Levesque = Marie Aglae Perreault = Louis Bertrand = George Bertrand = Rolland Bertrand = Marcheline Bertrand = Angelina Jolie, Actress (1975). Η γραμμή αίματος από τον Ζαν Κουσόν (Jean Cusson) μέχρι τη σύζυγο του 42ου Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον (Bill Clinton) Χίλλαρυ Ντάιαν Ρόντχαμ (Hillary Diane Rodham) έχει ως εξής: Jean Cusson = Jeanne Cusson = Marguerite Guerin Dit Lafontaine = Catherine Veronique Bourdeau Dit Jumes = Archange Campeau = James McDougall = Mary Anne Frances McDougall = Delia Martin = Della Murray = Dorothy Emma Howell = Hillary Diane Rodham, United States Secretary of State (1947).

Η σύζυγος του Πρίγκιπα Καρόλου (Charles) Καμίλα Ρόσμαρυ Σαντ (Camilla Rosemary Shand), η τραγουδίστρια Μαντόνα (Madonna) και η τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν (Celine Dion) είναι συγγενείς γιατί έχουν κοινό πρόγονο τον Ζάχαρυ Κλούτιερ (Zacharie Cloutier). Η γραμμή αίματος από τον Ζάχαρυ Κλούτιερ (Zacharie Cloutier) μέχρι τη σύζυγο του Πρίγκιπα Καρόλου (Charles) Καμίλα Ρόσμαρυ Σαντ (Camilla Rosemary Shand) έχει ως εξής: Zacharie Cloutier = Zacharie Cloutier = Genevieve Cloutier = Joseph Guyon = Marie Josephe Guyon = Marie Charlotte Coursol = Sophia Jones = Mary Stuart = Sophia Mary MacNab = George Keppel = Sonia Rosemary Keppel = Rosalind Maud Cubitt = Camilla Rosemary Shand (1947). Η γραμμή αίματος από τον Ζάχαρυ Κλούτιερ (Zacharie Cloutier) μέχρι τη τραγουδίστρια Μαντόνα (Madonna) έχει ως εξής: Zacharie Cloutier = Jean Cloutier = Sainte Cloutier = Louis Fortin = Claude Fortin = Joseph Romain Fortin = Joseph Romain = Francois Fortin = Nazaire Fortin = Guillame Henri Fortin = Elise Fortin = Madonna Louise Fortin = Madonna Louise Siccone, Singer (1958). Η γραμμή αίματος από τον Ζάχαρυ Κλούτιερ (Zacharie Cloutier) μέχρι τη τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν (Celine Dion) έχει ως εξής: Zacharie Cloutier = Zacharie Cloutier = Rene Cloutier = Louise Cloutier = Claire Fortin = Marie Josephte Bernier = Claire Marie Mercier = Monique Lachaume = Jean Levesque = Esther Levesque = Charled Edouard = Theresa Tangualy = Celine Dion, Singer (1968).

`Οσον αφορά τον Καρλομάγνο, αυτός κατάγεται από τους βασιλείς της Σουμερίας, της Ασσυρίας, της Βαβυλώνας και της Περσίας, οι οποίοι κατάγονται από τους Ανουννάκι. Από τα παραπάνω προκύπτει, λοιπόν, ότι οι Ανουννάκι δημιούργησαν μία φυλή υβριδίων (μισοί άνθρωποι, μισοί ερπετοειδείς), μία φυλετική γραμμή εκπροσώπων τους στη Γη, που θα κυβερνάει τους ανθρώπους. Αρχικά τα μέλη αυτής της υβριδικής φυλής εγκαταστάθηκαν από τους Ανουννάκι ως βασιλείς στην περιοχή της Σουμερίας. Οι απόγονοί τους έγιναν οι βασιλείς της Ασσυρίας, της Βαβυλώνας και της Περσίας και στη μετά Χριστόν εποχή οι βασιλείς της Ευρώπης, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί κρατών.

Η γραμμή αίματος από τον Ενλίλ (Enlil) και τη Νινλίλ (Ninlil) μέχρι τον Καρλομάγνο (Charlemagne) έχει ως εξής: Enlil, God + Ninlil, Goddess = Ninsun, Goddess = Gilgamesh, King of Sumer = Ur Nungal, King of Sumer = Udul Kalama, King of Sumer = Labashum, King of Sumer = En nun tarah ana, King of Sumer = Mesh he, King of Sumer = Melem ana, King of Sumer = Lugal kitun, King of Sumer = Agga = Laibum Utte Bel = Sargon, King of Sumer = Man ishtishu, King of Sumer = Naram sin, King of Sumer = Binganiarali = Dudu, King of Sumer = Shu Durul, King of Sumer = Ur ningin, King of Sumer = Ur gigir, King of Sumer = Kuda, King of Sumer = Puzur ili, King of Sumer = Lugal Melam = Ur Uttu = Ur Hegal = Lugal Kaku = Daughter of Lugal Kaku = Ur Ninsuni = Daughter of Ur Ninsuni = Abiyamuta = Abiditan = Child of Abiditan = Grandchild of Abiditan = Dadbanaya = Summuabum, King of Babylon = Sumulawli = Sumulawli = Sabium = Apil Sin = Simmubalit = Hammurabi, King of Babylon = Samsuilluna, King of Babylon = Abi Eschu, King of Babylon = Ammiditana, King of Babylon = Ammisaduka, King of Babylon = Samsuditana, King of Babylon = Shishku = Gulkisar = Peshgaldaramash = Kirgal darabari = Aidara Kalamma = Akurulana = Milammi Kuruki = Son of Milammi Kuruki = Agum = Karaindash = Kadashman Kharbe = Kurigalzu = Henutaneb = Baktaten = Thuya = Tuya = Ramses 2, Pharaoh = Kraemwase = Isitnofret = Tiye Merenese = Ramses 3, Pharaoh = Mentuhirkopshef = Ramses 9, Pharaoh = Ramses 10, Pharaoh = Ramses 11, Pharaoh = Tentamun = Pinedjem = Psusennes 1, Pharaoh = Esemkhebe = Pinudjem 2 = Psusennes 2 = Karamat = Osorkon 1, Pharaoh = Takelot 1, Pharaoh = Osorkon 2, Pharaoh = Shoshenk, Pharaoh = Takelot = Djedbastesankh = Pami = Osorkon = Tefnakhte = Bakenranef = Nekauba Iribre = Necho 1, Pharaoh = Psamtek 1, Pharaoh = Necho 2, Pharaoh = Psamtek 2, Pharaoh = Apries, Pharaoh = Neithiyti = Atossa = Xerxes 1, King of Persia and Babylon = Artaxerxes 1, King of Persia and Babylon = Darius 2, King of Persia and Babylon = Artaxerxes 2, King of Persia and Babylon = Apame = Apame = Apame = Antiochus 1, King of Babylon and Persia = Apame = Berenice 2, Queen of Egypt = Ptolemy 4, King of Egypt = Ptolemy 5, King of Egypt = Ptolemy 8, King of Egypt = Ptolemy 9, King of Egypt = Ptolemy 12, King of Egypt = Cleopatra 7, Queen of Egypt = Cleopatra Selene = Ptolemy = Drusilla = Gaius Julius Alexio Mamaea = Zenobius = Julius Bassus Nassum = Malchus = Malchus = Julius Zenobius = Zenobia = Wahballtes = Odenathus = Eusebius = Flavianus = Eusebius = Diogenes = Theodora = Theodora = Theodora = Johannes = Georgia = Juliana = Ardebasto = Ervigio = Alpais = Charles = Pepin = Charlemagne, King of France and Italy.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει στο σημείο αυτό η προέλευση και το πραγματικό νόημα της αγγλικής λέξης «sir», καθώς οι θεοί των Σουμερίων χωρίζονταν σε δύο ομάδες: Στους Ανουννάκι, με πρώτους ανάμεσά τους τον `Ενκι και τον Ενλίλ, και στους Sir ή Δράκους, με πρώτο ανάμεσά τους τον Shamhash. Ας σημειωθεί ότι η σουμεριακή λέξη sir σημαίνει «μεγάλο ερπετό».

Ο Καρλομάγνος κατάγεται επίσης από τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Χουάνγκ Τι. Ο Χουάνγκ Τι, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, περιγράφεται ως μισός άνθρωπος και μισός ερπετό και αναφέρεται ότι η μητέρα του έμεινε έγκυος σ’ αυτόν, όταν τη διαπέρασε μία δέσμη φωτός που προερχόταν από τον αστερισμό του Δράκοντα! Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι, οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι «απόγονοι του Δράκου», χωρίς όμως να ξέρουν τί ακριβώς εννοούν, έχουν γονιδιακά κατάλοιπα από τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, Χουάνγκ Τι, γι’ αυτό, άλλωστε, έχουν ερπετικά χαρακτηριστικά, όπως είναι τα σχιστά τους μάτια.

Η γραμμή αίματος από τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας Χουάνγκ Τι (Huang Di) μέχρι τον Καρλομάγνο (Charlemagne) έχει ως εξής: Huang Di, Emperor of China = Xuan Ao, Emperor of China = Jiao Ji, Emperor of China = Gao Xin, Emperor of China = Xie = Zhao Ming = Xiang Tu = Chang Ruo = Cao Yu = Ji = Wang Hai = Shang Jia Wei = Bao Yi = Bao Bing = Bao Ding = Zhu Ren = Zhu Kui = Tang, Emperor of China = Ta Ting = Tai Jia, Emperor of China = Tai Kang, Emperor of China = Tai Wu, Emperor of China = Zhong Ding, Emperor of China = Zu Yi, Emperor of China = Zu Xing, Emperor of China = Zu Ding, Emperor of China = Xiao Yi, Emperor of China = Wu Ding, Emperor of China = Zu Jia, Emperor of China = Geng Ding, Emperor of China = Wu Yi, Emperor of China = Tai Ding, Emperor of China = Di Yi, Emperor of China = Zhou, Emperor of China = Shang = Daughter of Shang = Kang Wang, Emperor of China = Tung = Mu Wang, Emperor of China = Tschi Fa = Tscheng = Li Wang = Hsian Wang = Yu Wang = Lysze = Dama = Kaled = Kave = Kear = Biler = Kadar = Othmar = Tarkens = Bondefard = Bukem = Chamad = Budli = Beztur = Mike = Mirka = Ompud = Kulche = Zevent = Leel = Zamur = Zemtur = Bolug = Bulchu = Zultan = Berend = Kadcha = Oposch = Ethei = Szemen, 47th King of Huns = Turda = Bendekuz = Attila, 59th King of Huns = Ellak, 60th King of Huns = Acama = Elemund = Ostragotha = Argotta = Walbert = Andbert = Erchenaud = Leutharius = Daughter of Leutharius = Sigrade = Adele = Hugobert = Bertrada = Bertha = Charlemagne, King of France and Italy.Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΑΙΜΑΤΩΝ

Η γενεαλογία των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης δείχνει ότι αυτές κατάγονται εκτός από τους βασιλείς της Σουμερίας, της Ασσυρίας, της Βαβυλώνας και της Περσίας και από τους Φαραώ της Αιγύπτου, οι οποίοι θεωρούνταν γαλαζοαίματοι. Αυτός, λοιπόν, είναι ο λόγος που τα μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης αποκαλούνται γαλαζοαίματοι.

Η γραμμή αίματος από τον `Οσιρι (Osiris) και την `Ισιδα (Isis) μέχρι τον Καρλομάγνο (Charlemagne) έχει ως εξής: Osiris, God of Egypt + Isis, Goddess of Egypt = Horus, God of Egypt = Khaau = Mekha = Nehab = Pu = Ska = Tiu = Thesh = Hsekiu = Waznar = Neithhotep = Horus Aha, Pharaoh = Djer, Pharaoh = Djet, Pharaoh = Den, Pharaoh = Anedjib, Pharaoh = Semerkhet, Pharaoh = Seneferka = Qaa = Neithotep = Horus Reneb, Pharaoh = Nynetjer, Pharaoh = Banetjer = Weneg, Pharaoh = Sened, Pharaoh = Peribsen, Pharaoh = Khasekhemwy, Pharaoh = Hotephernebti = Sekhemkhet Djoser Teti, Pharaoh = Khaba Neferkare = Nysuteh = Huni, Pharaoh = Snofru, Pharaoh = Cheops, Pharaoh = Djedefre, Pharaoh = Khafre, Pharaoh = Menkaure, Pharaoh = Djedefhor = Khentkaus = Sahure, Pharaoh = Neferirkare Kakai, Pharaoh = Shepseskere, Pharaoh = Neferefre, Pharaoh = Rathosis, Pharaoh = Menkeris, Pharaoh = Tankeris, Pharaoh = Unas, Pharaoh = Iput = Userkare, Pharaoh = Pepi 1, Pharaoh = Pepi 2, Pharaoh = Merenre 2, Pharaoh = Ankhfn Khousu = Mentuhotpe = Inyotef 1, Pharaoh = Inyotef 2, Pharaoh = Inyotef 3, Pharaoh = Mentuhotpe, Pharaoh = Mentuhotpe 1, Pharaoh = Mentuhotpe 2, Pharaoh = Mentuhotpe 3, Pharaoh = Tohwait = Sesotris 1, Pharaoh = Amenemhat 2, Pharaoh = Sesotris 2, Pharaoh = Sesotris 3, Pharaoh = Amenemhat 3, Pharaoh = Amenemhat 4, Pharaoh = Daughter of Amenemhat 4 = Inyotef 4, Pharaoh = Hor, Pharaoh = Sobekhotep 2, Pharaoh = Khendjer, Pharaoh = Sobekhotep 3, Pharaoh = Neferhotep, Pharaoh = Sobekhotep 4, Pharaoh = Sebekhotep = Mentuhotep = Neferhotep, Pharaoh = Sobekemsaf, Pharaoh = Inyotef 7, Pharaoh = Tao 1, Pharaoh = Tao 2, Pharaoh = Ahmose 1, Pharaoh = Amenhotep 1, Pharaoh = Thutmose 1, Pharaoh = Thutmose 2, Pharaoh = Thutmose 3, Pharaoh = Amenhotep 2, Pharaoh = Thutmose 4, Pharaoh = Amenhotep 3, Pharaoh = Amenhotep 4, Pharaoh = Daughter of Amenhotep 4 = Sitre = Seti 1, Pharaoh = Ramses 2, Pharaoh = Kraemwase = Isitnofret = Tiye Merenese = Ramses 3, Pharaoh = Mentuhirkopshef = Ramses 9, Pharaoh = Ramses 10, Pharaoh = Ramses 11, Pharaoh = Tentamun = Pinedjem = Psusennes 1, Pharaoh = Esemkhebe = Pinudjem 2 = Psusennes 2 = Karamat = Osorkon 1, Pharaoh = Takelot 1, Pharaoh = Osorkon 2, Pharaoh = Shoshenk, Pharaoh = Takelot = Djedbastesankh = Pami = Osorkon = Tefnakhte = Bakenranef = Nekauba Iribre = Necho 1, Pharaoh = Psamtek 1, Pharaoh = Necho 2, Pharaoh = Psamtek 2, Pharaoh = Apries, Pharaoh = Neithiyti = Atossa = Xerxes 1, King of Persia and Babylon = Artaxerxes 1, King of Persia and Babylon = Darius 2, King of Persia and Babylon = Artaxerxes 2, King of Persia and Babylon = Apame = Apame = Apame = Antiochus 1, King of Babylon and Persia = Apame = Berenice 2, Queen of Egypt = Ptolemy 4, King of Egypt = Ptolemy 5, King of Egypt = Ptolemy 8, King of Egypt = Ptolemy 9, King of Egypt = Ptolemy 12, King of Egypt = Cleopatra 7, Queen of Egypt = Cleopatra Selene = Ptolemy = Drusilla = Gaius Julius Alexio Mamaea = Zenobius = Julius Bassus Nassum = Malchus = Malchus = Julius Zenobius = Zenobia = Wahballtes = Odenathus = Eusebius = Flavianus = Eusebius = Diogenes = Theodora = Theodora = Theodora = Johannes = Georgia = Juliana = Ardebasto = Ervigio = Alpais = Charles = Pepin = Charlemagne, King of France and Italy.

Η λέξη γαλαζοαίματος προέρχεται από την αρχαία Αίγυπτο, γιατί οι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι οι θεοί τους δεν είχαν κόκκινο αίμα στις φλέβες τους, αλλά γαλάζιο. Το γαλάζιο αίμα των θεών ονομαζόταν «Σα». Οι θεοί των Αιγυπτίων, όπως η `Ισις και ο `Οσιρις, ήταν και οι πρώτοι Φαραώ της Αιγύπτου. Οι Φαραώ που ακολούθησαν ήταν γαλαζοαίματοι, γιατί ως απόγονοι των θεών είχαν γαλάζιο αίμα. Και για τον λόγο αυτό η βασιλική εξουσία που είχαν αναθέσει οι θεοί στους απογόνους τους για να κυβερνούν τους ανθρώπους, όπως και η καταγωγή τους, έπρεπε να εξασφαλιστεί κληρονομικά. Αργότερα, οι ευγενείς της Ευρώπης, έδωσαν την εξήγηση ότι οι γαλαζοαίματοι είναι οι ανώτερες τάξεις, οι οποίες δεν ήταν αναγκασμένες να δουλεύουν, δηλαδή να είναι δούλοι, επειδή ήταν πλούσιες και άρα δεν ήταν εκτεθειμένοι στον ήλιο όπως οι κατώτερες τάξεις, με αποτέλεσμα το δέρμα τους να είναι λευκότερο και να φαίνονται έντονα οι φλέβες τους, δίνοντας την εντύπωση ότι έχουν γαλάζιο αίμα.


Η βάση του ανθρώπινου οργανισμού είναι ο σίδηρος. Ο σίδηρος περιέχεται στην αιμοσφαιρίνη και είναι ο λόγος που οι άνθρωποι και τα περισσότερα ζώα έχουν κόκκινο αίμα. Μερικά μαλάκια και αρθρόποδα που δεν έχουν αιμοσφαιρίνη, αλλά αιμοκυανίνη, έχουν γαλάζιο αίμα. Το γαλάζιο χρώμα οφείλεται στον χαλκό που περιέχει η αιμοκυανίνη. Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα κάθε χρωστικής καθορίζεται από το είδος των μεταλλικών ιόντων που περιέχει.

Οι Ολύμπιοι πειραματίστηκαν δημιουργώντας πέντε ανθρώπινα γένη πάνω στη Γη, τα οποία διέφεραν βιολογικά μεταξύ τους. Το πρώτο ήταν το χρυσό, το δεύτερο το ασημένιο, το τρίτο το χάλκινο, το τέταρτο των ημίθεων και των ηρώων και το πέμπτο το σιδερένιο. Το σημερινό γένος των ανθρώπων είναι το σιδερένιο. Το πρώτο γένος που δημιούργησαν ήταν το χρυσό, γιατί η βιολογία του βασιζόταν στον χρυσό. Το πρώτο πείραμα θεωρήθηκε πετυχημένο. Το δεύτερο γένος που δημιούργησαν ήταν το ασημένιο, γιατί η βιολογία του βασιζόταν στο ασήμι. Το δεύτερο πείραμα θεωρήθηκε αποτυχημένο. Το τρίτο γένος που δημιούργησαν ήταν το χάλκινο, γιατί η βιολογία του βασιζόταν στον χαλκό. Το τρίτο πείραμα θεωρήθηκε αποτυχημένο, όπως και το δεύτερο. `Υστερα οι Ολύμπιοι πειραματίστηκαν με την ένωσή τους με θνητούς, αφού την εποχή αυτή οι Ολύμπιοι ενώνονται συνεχώς με θνητούς, με αποτέλεσμα να γεννηθούν ημίθεοι. Η βιολογική δομή των Ολυμπίων διέφερε από αυτή των ανθρώπων με αποτέλεσμα αυτό το ανθρώπινο γένος να διαφέρει πάρα πολύ από τα υπόλοιπα (`Ομηρος, Ιλιάς, ραψωδία Ε, στίχοι 339-342): «Και έρρεε το αθάνατο αίμα της θεάς, η ιχώρ, αφού αυτό ρέει από τους μακάριους θεούς. Γιατί δεν έχουν για φαγητό ψωμί ούτε πίνουν αστραφτερό οίνο κι εξαιτίας αυτού δεν έχουν αίμα και ονομάζονται αθάνατοι». Το πείραμα αυτό θεωρήθηκε πετυχημένο. Το πέμπτο γένος που δημιούργησαν ήταν το σιδερένιο, γιατί η βιολογία του βασιζόταν στον σίδηρο. Το πέμπτο πείραμα θεωρήθηκε το πιο αποτυχημένο.

Αυτά αναφέρονται από τον Ησίοδο (`Εργα και Ημέραι, στίχοι 109-201): «Το χρυσό πρώτα γένος των λαλούμενων ανθρώπων οι αθάνατοι έκαναν που έχουν στον `Ολυμπο δώματα. Αυτοί ήταν τον καιρό του Κρόνου, όταν μέσα στον ουρανό βασίλευε, σαν θεοί ζούσαν έχοντας ανέγνοιαστη ψυχή χωρίς ολότελα κόπους και πόνο κι ούτε τα φοβερά γεράματα ήταν πάνω τους και πάντα ίδιοι στα πόδια και στα χέρια χαίρονταν στα συμπόσια έξω απ’ όλα τα κακά. Και πέθαιναν σαν δαμασμένοι από τον ύπνο κι όλα τα καλά τα είχαν. Και καρπό έφερνε η ζωοδότρα γη μόνη της πολύ και άφθονο. Κι αυτοί θέλοντάς το ήσυχοι τα έργα τους μοιράζονταν μαζί με πολλά αγαθά. Αλλά όταν αυτό το γένος σκέπασε η γη που αγνά, πάνω στη γη, πνεύματα ονομάζονται καλά, προστάτες απ’ τα κακά, φύλακες των θνητών ανθρώπων. Αυτοί φυλάνε τις δίκες κι απ’ τα σκληρά έργα ντυμένοι ομίχλη και γυρίζοντας όλη τη γη, πλουτοδότες και πήραν αυτό το βασιλικό προνόμιο.

»Δεύτερο γένος ύστερα πολύ πιο λίγο ευγενικό ασημένιο έκαναν όσοι έχουν δώματα στον `Ολυμπο, με το χρυσό ούτε στη φύση όμοιο ούτε στον νου. Αλλά εκατό χρόνια το παιδί κοντά στην τιμημένη μητέρα του ανατρεφόταν παίζοντας, ολότελα παλαβό, στο σπίτι του. Αλλά όταν πια μεγάλωνε και παλικάρι γινόταν, λίγο καιρό ζούσαν, βάσανα τραβώντας με την αμυαλιά τους. Γιατί την ανόσια αλαζονεία δεν μπορούσαν να κρατούν ο ένας από τον άλλο μακριά, ούτε τους αθανάτους να λατρεύουν ήθελαν, ούτε να θυσιάζουν στων μακαρίων τους ιερούς βωμούς, όπως είναι το σωστό στους ανθρώπους, κατά τον τόπο τους. Αυτούς μετά ο Δίας, ο υιός του Κρόνου, τους εξαφάνισε χολωμένος, γιατί τιμές δεν έδιναν στους μακάριους θεούς, που έχουν τον `Ολυμπο. Αλλά όταν κι αυτό το γένος σκέπασε η γη αυτοί μακάριοι, κάτω από τη γη, απ’ τους θνητούς ονομάζονται, δεύτεροι, όμως κι αυτούς ακολουθεί τιμή.

»Ο πατέρας Δίας άλλο τρίτο γένος λαλούμενων ανθρώπων χάλκινο έκανε, όχι όμοιο με το ασημένιο, από μελίες, φοβερό και βαρύ. Αυτούς του `Αρη τους ένοιαζαν τα πονεμένα έργα κι οι αλαζονείες. Και ψωμί δεν έτρωγαν, αλλά αδαμάντινη είχαν ισχυρόφρονη ψυχή, αζύγωτοι. Και μεγάλη βία κι ανέγγιχτα χέρια απ’ τους ώμους τους φύτρωναν πάνω στα στιβαρά τους μέλη. Αυτών ήταν χάλκινα τα όπλα, χάλκινα τα σπίτια και το χαλκό δούλευαν. Και δεν ήταν το μαύρο σίδερο. Κι αυτοί από τα ίδια τους τα χέρια δαμασμένοι πήγαν στον μουχλιασμένο οίκο του παγερού `Αδη ανώνυμοι κι ο θάνατος κι ας ήταν τρομακτικοί, τους πήρε ο μαύρος κι άφησαν το λαμπρό φως του ήλιου.

»Αλλά όταν κι αυτό το γένος σκέπασε η γη κι άλλο πάλι ακόμα γένος τέταρτο στην πολύτροφη γη ο Δίας, ο υιός του Κρόνου, έκανε, πιο δίκαιο και πιο ευγενικό, των ανθρώπων ηρώων το θείο γένος, που ονομάζονται ημίθεοι, την προηγούμενή μας γενιά πάνω στην άπειρη γη. Κι αυτούς ο κακός πόλεμος κι οι σκληρές συγκρούσεις, άλλους κάτω απ’ την επτάπυλη Θήβα, τη γη του Κάδμου, αφάνισε να πολεμάνε για τα κοπάδια του Οιδίποδα κι άλλους στα πλοία πάνω απ’ τον μεγάλο κόλπο της θάλασσας στην Τροία πηγαίνοντάς τους για την ομορφόμαλλη Ελένη. Εκεί άλλους του θανάτου το τέλος σκέπασε και σ’ άλλους χωριστά απ’ τους ανθρώπους βιός και τόπους δίνοντας ο Δίας, ο υιός του Κρόνου, τους έβαλε ο πατέρας να κατοικούν στα πέρατα της γης. Κι αυτοί κατοικούν έχοντας ανέγνοιαστη ψυχή στα Νησιά των Μακάρων κοντά στον βαθύδινο Ωκεανό, ευτυχισμένοι ήρωες, που γι’ αυτούς γλυκό σαν το μέλι καρπό τρεις φορές τον χρόνο θαλερό φέρνει η ζωοδότρα γη.
»Μακάρι εγώ μαζί να μην ήμουνα με τους πέμπτους ανθρώπους, αλλά ή πριν να είχα πεθάνει ή μετά να γεννιόμουν, γιατί τώρα το γένος είναι σιδερένιο. `Ωστε την ημέρα δεν θα πάψουν απ’ τον κόπο και τον πόνο, ούτε τη νύχτα να σβήνουν. Κι οι θεοί θα τους δίνουν βαριά βάσανα. Αλλά όμως και σ’ αυτούς θα είναι ενωμένα τα καλά στα κακά. Κι ο Δίας θ’ αφανίσει κι αυτό το γένος των λαλούμενων ανθρώπων, όταν φτάσουν να έχουν γκρίζους κροτάφους στη γέννησή τους. Ούτε ο πατέρας θα είναι σαν τα παιδιά του, ούτε τα παιδιά σαν τον πατέρα τους, ούτε ο ξένος σαν τον φιλοξενητή του, ούτε ο σύντροφος σαν τον σύντροφο, ούτε ο αδελφός θα είναι φίλος, όπως πριν. Και μόλις θα γερνάνε οι γονιοί, δεν θα τους τιμάνε. Και θα τους κατηγορούν βρίζοντάς τους με βαριά λόγια οι άθλιοι που δεν ξέρουν ούτε των θεών τον φόβο. Κι ούτε στους γέρους γονιούς τους όσα αυτοί τους ανάθρεψαν, θ’ ανταποδίδουν. Το δικό τους βιός στο χέρι τους. Κι ο ένας θα λεηλατεί την πόλη του άλλου. Και καμία χάρη δεν θα ’ναι για τον τηρητή του όρκου του και για το δίκαιο ούτε για το καλό και πιο πολύ όποιον κάνει το κακό και το άδικο θα τιμήσουν. Και το δίκιο θα ’ναι στα χέρια. Και σεβασμός δεν θα υπάρχει. Και θα βλάπτει ο κακός τον καλύτερο άνδρα ρίχνοντάς του στρεβλά λόγια και γι’ αυτά θα ορκίζεται. Κι ο φθόνος όλους τους άθλιους ανθρώπους παράφωνος, κακόχαρος θ’ ακολουθεί, κακόμορφος. Και τότε πια στον `Ολυμπο απ’ την πλατύδρομη γη με τα λευκά τους πέπλα σκεπάζοντας την ωραία μορφή τους στο φύλο των αθανάτων θα πάνε εγκαταλείποντας τους ανθρώπους η Αιδώς και η Νέμεση. Και θα μείνουν τα πικρά βάσανα στους θνητούς ανθρώπους. Κι αμπόδισμα απ’ το κακό δεν θα υπάρχει».

Δεν είναι μόνο οι αρχαίοι `Ελληνες που μιλούσαν για πέντε ανθρώπινα γένη, αλλά και οι Μάγια. Οι Μάγια υπολόγιζαν τον χρόνο με τρεις χρονικούς κύκλους. Οι τρεις αυτοί κύκλοι είναι ο μικρός κύκλος που διαρκεί 52 χρόνια, ο μεγάλος κύκλος που διαρκεί 5.125 χρόνια και ο γιγάντιος κύκλος που διαρκεί 25.625 χρόνια. Ο κύκλος των 25.625 ετών είναι ο κύκλος των μεταπτώσεων των ισημεριών, ενώ ένας κύκλος των 5.125 ετών είναι το 1/5 του κύκλου των 25.625 ετών. Σύμφωνα με τους Μάγια το σημερινό ανθρώπινο γένος είναι το πέμπτο, το οποίο ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου του 3114 π.Χ. και θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μ.Χ.. Από τις 14 Αυγούστου του 3114 π.Χ. μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μ.Χ. είναι ένας κύκλος των 5.125 ετών. Αυτό σημαίνει ότι στο κάθε ανθρώπινο γένος αντιστοιχούν 5.125 χρόνια. Και στα πέντε ανθρώπινα γένη μαζί αντιστοιχούν 25.625 χρόνια, όσο δηλαδή είναι η περίοδος ενός κύκλου των μεταπτώσεων των ισημεριών. Αυτό σημαίνει ότι εάν το πέμπτο γένος ξεκίνησε στις 14 Αυγούστου του 3114 π.Χ. και θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 μ.Χ., το τέταρτο γένος ξεκίνησε το 8239 π.Χ. και τελείωσε το 3114 π.Χ., το τρίτο ξεκίνησε το 13.364 π.Χ. και τελείωσε το 8239 π.Χ., το δεύτερο ξεκίνησε το 18.489 π.Χ. και τελείωσε το 13.364 π.Χ. και το πρώτο ξεκίνησε το 23.614 π.Χ. και τελείωσε το 18.489 π.Χ..
Στο σημείο αυτό μπορούμε να χρονολογήσουμε τα γεγονότα που αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία. Εφ’ όσον το πρώτο γένος ξεκίνησε το 23.614 π.Χ. και τελείωσε το 18.489 π.Χ., ο Κρόνος βασίλεψε από το 23.614 π.Χ. μέχρι το 18.489 π.Χ.. `Οταν ζούσε στη γη το δεύτερο γένος βασίλευε ο Δίας. Αυτό σημαίνει ότι η Τιτανομαχία έγινε γύρω στο 18.489 π.Χ.. Γύρω στο 9560 π.Χ., όταν ζούσε στη γη το τρίτο γένος, έγινε ο πόλεμος μεταξύ των Ελλήνων και των Ατλάντων και ο καταποντισμός της Ατλαντίδας. Γύρω στο 8239 π.Χ. έγινε ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, αφού σύμφωνα με τον Απολλόδωρο ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα έγινε για να αφανιστεί το χάλκινο γένος των ανθρώπων (Μυθολογική Βιβλιοθήκη, βιβλίον 1, παράγραφος 47): «`Οταν οι θεοί θέλησαν να αφανίσουν το χάλκινο γένος των ανθρώπων, ο Προμηθέας συμβούλευσε τον Δευκαλίωνα να κατασκευάσει μία κιβωτό και αφού προμηθευτεί με τα απαραίτητα τρόφιμα, να μπει μέσα μαζί με την Πύρρα. Ο Δίας τότε προκάλεσε πολλή και δυνατή βροχή από τον ουρανό, η οποία κατέκλυσε τα περισσότερα μέρη της Ελλάδας. `Ετσι χάθηκαν όλοι οι άνθρωποι, εκτός από λίγους που αναζήτησαν προστασία στα κοντινά ψηλά βουνά». Την ίδια περίπου εποχή με τον Δευκαλίωνα έζησε ο Εριχθόνιος. Ο Τρωικός πόλεμος έγινε λίγο πριν το 3114 π.Χ., αφού το τέταρτο γένος ξεκίνησε το 8239 π.Χ. και τελείωσε το 3114 π.Χ. και ο Ησίοδος αναφέρει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι του τέταρτου γένους αφανίστηκαν εξαιτίας του Θηβαϊκού και του Τρωικού πολέμου. Μία γενιά πριν τον Τρωικό πόλεμο έζησε ο Ηρακλής, ο Θησέας και ο Ιάσονας. Εφ’ όσον ο Ηρακλής πήρε μέρος στην Γιγαντομαχία, ο πόλεμος μεταξύ των Ολυμπίων και των Γιγάντων έγινε την εποχή του Ηρακλή. `Οσο για την Τυφωνομαχία, αυτή έγινε μετά την Γιγαντομαχία, λίγο πριν δημιουργηθεί το πέμπτο γένος.

Δεν είναι περίεργο που από τον Εριχθόνιο, ο οποίος δημιουργήθηκε από την Αθηνά αμέσως μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα για να προέλθει από αυτόν το νέο ανθρώπινο γένος, μέχρι τον Οδυσσέα, ο οποίος πήρε μέρος στον Τρωικό πόλεμο, μεσολαβούν πέντε γενιές, διότι οι άνθρωποι παλαιότερα ζούσαν εκατοντάδες χρόνια. Ο Ησίοδος αναφέρει για το δεύτερο ανθρώπινο γένος: «Εκατό χρόνια το παιδί κοντά στην τιμημένη μητέρα του ανατρεφόταν παίζοντας». Ο Απολλόδωρος γράφει για το τέταρτο ανθρώπινο γένος (Μυθολογική Βιβλιοθήκη, βιβλίον 3, παράγραφος 24): «Το έτος τότε αντιστοιχούσε σε οκτώ σημερινά». Το Βιβλίο της Γενέσεως αναφέρει ότι ο Αδάμ έζησε 930 χρόνια, ο Σηθ, ο υιός του Αδάμ, 912 χρόνια, ο Ενώς, ο υιός του Σηθ, 905 χρόνια, ο Καινάν, ο υιός του Ενώς, 910 χρόνια, ο Μαλαλεήλ, ο υιός του Καινάν, 895 χρόνια, ο Ιάρεδ, ο υιός του Μαλαλεήλ, 962 χρόνια, ο Ενώχ, ο υιός του Ιάρεδ, 365 χρόνια, ο Μαθουσάλας, ο υιός του Ενώχ, 969 χρόνια, ο Λάμεχ, ο υιός του Μαθουσάλα, 777 χρόνια και ο Νώε, ο υιός του Λάμεχ, 950 χρόνια. Επίσης, στο Βιβλίο της Γενέσεως διαβάζουμε (κεφάλαιον 6, στίχος 3): «Τότε είπε ο Κύριος, ‘‘Δεν θα παραμείνει το ζωοποιό πνεύμα μου στους ανθρώπους για πάντα, γιατί είναι σαρκικοί. Η ζωή τους θα διαρκεί μόνο εκατόν είκοσι χρόνια’’».

Από τον `Οσιρι μέχρι τον Φαραώ της Αιγύπτου Horus Aha, ο οποίος έζησε γύρω στο 3100 π.Χ., μεσολαβούν έντεκα γενιές. `Οταν από τον Εριχθόνιο μέχρι τον Οδυσσέα μεσολαβούν πέντε γενιές και από τον `Οσιρι μέχρι τον Φαραώ της Αιγύπτου Horus Aha παραπάνω από πέντε, τότε ο `Οσιρις έζησε κατά τη διάρκεια του τρίτου ανθρώπινου γένους. Επομένως, οι θεοί των Αιγυπτίων είχαν γαλάζιο αίμα γιατί έζησαν κατά τη διάρκεια του τρίτου ανθρώπινου γένους και όπως φαίνεται οι πυραμίδες τις Αιγύπτου χτίστηκαν από αυτούς, όταν κυβερνούσαν ως Φαραώ την Αίγυπτο, καθώς οι θέσεις τους αντιστοιχούν ακριβώς με τις θέσεις των άστρων του αστερισμού του Ωρίωνα, όπως αυτές ήταν το 10.801 π.Χ.. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 10.801 π.Χ. είναι το μισό της περιόδου του κύκλου των μεταπτώσεων των ισημεριών που ξεκινάει το 23.614 π.Χ. και τελειώνει το 2012 μ.Χ.. Αλλά και η Σφίγγα φτιάχτηκε την ίδια εποχή με τις πυραμίδες, καθώς το 10.801 π.Χ. στην εαρινή ισημερία, η Σφίγγα κοίταζε τον αστερισμό του Λέοντα, με τον οποίο βρισκόταν σε τέλεια ευθυγράμμιση πάνω από τη γραμμή του ορίζοντα. `Αλλωστε, δεν τυχαίο που η Σφίγγα απεικονίζεται με γυναικείο κεφάλι και σώμα λιονταριού, αφού το 10.801 π.Χ. ο `Ηλιος έφευγε από τον αστερισμό της Παρθένου και εισερχόταν στον αστερισμό του Λέοντος. Το γυναικείο κεφάλι συμβολίζει τη Παρθένο, ενώ το σώμα του λιονταριού τον Λέοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου