Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ "ΣΤΗΝΟΥΝ" ΣΤΟ "ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ" ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ"

Ο Πολ Τόμσεν από την πλευρά του ΔΝΤ,μαζί με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιδιώκουν την αναθεώρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί και θέλουν την υπογραφή νέου Μνημονίου (συμπληρωματικό το λένε) για να δώσουν στην Ελλάδα μία αναδιάρθρωση χρέους: Δηλαδή κι άλλο "αίμα" για να καταστεί βιώσιμο το χρέος.
Το Ταμείο είναι σε θέση να επιβάλει τους όρους του για να συμμετάσχει στο τρίτο πακέτο διάσωσης της χώρας μας και με «σύμμαχο» τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτουν πλέον θέμα συμπληρωματικών Memoranda of Understanding -δηλαδή περισσότερων μέτρων πέρα από αυτά που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι- και καταστρώνουν σχέδια για νέα εξολόθρευση της ελληνικής κοινωνίας
Βάσει αυτών των σχεδιασμών, η Αθήνα για να της δοθεί αναδιάρθρωση του χρέους (reprofiling) θα της ζητηθεί η αποδοχή των επιπρόσθετων MoU.
Εμπιστευτικό έγγραφο περιγράφει τις συνομιλίες του κρίσιμου conference call του EuroWorking Group για το ελληνικό θέμα στις 11 Νοεμβρίου και το φέρνει στη δημοσιότητα το Euro2day.gr, όπου σύμφωνα με αυτό - παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη - η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου έθετε από τότε θέμα δημοσιονομικού κενού το 2015, αλλά και τις επόμενες χρονιές.
Στις συνομιλίες του EWG η κ. Βελκουλέσκου αναφέρει χαρακτηριστικά «υπάρχει μη ικανοποιητική πρόοδος στο δημοσιονομικό και χρηματοπιστωτικό σκέλος»,και «στο δημοσιονομικό φαίνεται ότι υπάρχουν αστοχίες (shortfalls) και ότι κάποια 'αποζημίωση' (μέτρα) θα πρέπει να βρεθούν για το 2015, κάποια μέτρα θα χρειαστούν για να καλυφθούν τα δημοσιονομικά κενά στο μέλλον».
Σε αντίθεση με τους εκπροσώπους της Ευρωζώνης, η κ. Βελκουλέσκου παρενέβη μόνο μια φορά κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, και αυτό δείχει ότι το ΔΝΤ έχει τον δικό του σχεδιασμό εδώ και μήνες, και έχει αποφασίσει ποια στάση θα κρατήσει.
Δεν θα δεχτεί αναδιάρθρωση χρέους χωρίς το "αίμα" των Ελλήνων πολιτών. Η σιωπή του ΔΝΤ δείχνει ότι δεν είναι καν διαθέσιμο να το διαπραγματευθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο 3 δεν έχει προβλεψεις για κάλυψη τυχών νέων ελλειμμάτων και οι δανειστές έχουν δεσμευθεί να καλύψουν την αναχρηματοδότηση μόνο των παλαιων δανείων.
Υπό αυτές τις συνθήκες σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται στο έγγραφο οι δανειστές έχουν ήδη αναφερθεί σε ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων δημιουργούν πρόσθετη πίεση στην κυβέρνηση μαζί με το ασφαλιστικό στο οποίο η πίεση δεν προέρχεται μόνο από τους δανειστές αλλά και από το εσωτερικό, καθώς θα υπάρξουν απεργίες και κινητοποιήσεις όλων των κλάδων που επηρεάζονται από τις σαρωτικές επί τα χείρω αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του αναφέρεται στην αναζήτηση κεφαλαίων εκτός Ευρώπης και αποκαλύπτει ότι υπήρχε συμφωνία με την Κίνα για αγορά ομολόγων αλλά την ανέτρεψε το Βερολίνο με ένα τηλεφώνημα στο Πεκίνο ενώ τονίζει πως έχει καταγράψει όλα τα Eurogroup.«Στο plan X είχαμε μελετήσει τις επιπτώσεις ενός Grexit. Η εντολή που είχα από τον Πρωθυπουργό ήταν να υπάρξει, όσο γίνεται, πιο εμπεριστατωμένη μελέτη όλων των ζητημάτων» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.
«Είχα αντιρρήσεις για την εξεύρεση κεφαλαίων από τη Ρωσία» πρόσθεσε ενώ αποκάλυψε ότι «η  συμφωνία με την Κίνα επήλθε, ανετράπη όμως με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο στο Πεκίνο».
H συμφωνία αφορούσε την αγορά ομολόγων 5-10 δισ. και τελικά η Κίνα αγόρασε ομόλογα αξίας μόνο 200 εκατ ευρώ!
Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον κ. Παππά, τέλη του 10' αρχές του 11' και έτσι ξεκίνησα τη σχέση μου και με τον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν σαφές ότι διαφωνούσαμε στο θέμα της δραχμής. Μέσα από την πόλωση του δεύτερου μνημονίου κατάλαβε ότι η δύναμη του διαλόγου έχει εξαντληθεί. Σιγά- σιγά και καθώς πλησιάζαμε στις εκλογές του 2012 εντάχθηκα στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα.
 
Μετά υπήρξε κάποια προετοιμασία;
 
Υπήρξε μία επιθετική πορεία στην ωρίμανση της σκέψης μιας ομάδας γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα. Πέρασα το λόγο του στις ΗΠΑ και γενικότερα στη Δύση.
 
Διαφωνήσατε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης...
 
Ναι, γιατί ενώ είχαμε συμφωνήσει να έχω ρόλο στη διαπραγμάτευση το έμαθα από τις εφημερίδες. Είχε πράγματα που δεν έστεκαν.
 
Δεχτήκατε να είστε υποψήφιος...
 
Απέσπασα τη δέσμευση ότι το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με βάση τις κυβερνητικές ανάγκες. Ένιωσα την υποχρέωση, μετά από χρόνια κριτικής, να αναλάβω αυτό το πόστο.
 
Η στρατηγική ήταν σκληρή διαπραγμάτευση και απειλή χρεοκοπίας;
 
Δεν θα το έλεγα με αυτά τα λόγια. Η διαπραγμάτευση έπρεπε να οδηγήσει σε έναν έντιμο συμβιβασμό. Αλλά χωρίς ρύθμιση του χρέους και πρωτογενές πλεόνασμα η οικονομία δεν είναι βιώσιμη.
 
Τι είπατε στον Ντάισελμπλουμ;
 
Ότι θα πρέπει να παντρευτούν το μνημόνιο με το δικό μας πρόγραμμα. Μου είπε ότι δε γίνεται: ή το αποδέχεσαι ή... βράχια! Δηλαδή, κλείσιμο των τραπεζών. Μου το είπε την τρίτη μέρα που ήμουν υπουργός. Το είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα. Ότι θα μας απειλήσουν με τις τράπεζες. Ποιο όπλο είχαμε; Το κούρεμα των ομολόγων της ΕΚΤ, τα 27 δις που χρωστάγαμε και ήταν στο ελληνικό δίκαιο. Θα ήταν μια κίνηση που θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στην ΕΕ. 
 
Για πόσες ημέρες είχατε χρήματα;
 
Ρώτησα το Γενικό Λογιστήριο. Μου είπαν έχουμε... 12 μέρες. Και φτάσαμε στον Ιούνιο. Ήταν ένας άθλος. 
 
Τελικά τι είπατε στην περίφημη συνέντευξη με τον Ντάισελμπλουμ;
 
Ένας Έλληνας δημοσιογράφος με ρώτησε τι θα κάνουμε με την τρόικα. Μια έννοια που εφευρέθηκε το 2010 με μία «χορογραφία» που απαξίωνε την Ελλάδα. Είπα ότι αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Του το είχα πει και στη συνάντησή μας. Έσκυψε στο αυτί και μου είπε μόλις σκότωσες την τρόικα.
 
Απειλήσατε ότι δε θα πληρώσετε το ΔΝΤ;
 
Δε φθάσαμε εκεί
 
Ποιος είναι το αφεντικό στο Γιούρογκρουπ;
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία. Κατά 95% ο Σόιμπλε. 
 
Σας ασκούν κριτική ότι μιλάγατε θεωρητικά...
 
Ο στόχος εκεί δεν είναι να μιλήσεις για νούμερα. Έχω ανεβάσει την ομιλία μου γιατί υπάρχει αναντιστοιχία του τι είπα και του τι λέγεται ότι είπα. Ο Σαπέν συμφώνησε μαζί μου και πήρε τον λόγο ο Σόιμπλε: οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμα. Στις 11 Μαΐου καταθέσαμε το δικό μας πρόγραμμα. Απόλυτη άρνηση. Μόνο κριτική ότι δεν είχαμε προτάσεις. 
 
Έχετε ηχογραφήσει όλα τα Γιούρογκρουπ;
 
Ναι. Θα σας πω γιατί. Το πρώτο κράτησε 12 ώρες. Κατάλαβα ότι αν μου ζητηθεί να απαντήσω σε συγκεκριμένα ερωτήματα δε θα μπορούσα. Ζήτησα πρακτικά και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν. Ήταν ηθική μου υποχρέωση να μπορώ να απαντώ στο τι είπε ποιος. Νομίζω όλοι τα ηχογραφούν. Αν δεν το κάνουν, κάνουν πολύ άσχημα. Δεν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν. Μετά τη Ρήγα έδωσα στιγκάκια με την ηχογράφηση στα μέλη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ Οι αποκάλυψεις του Γ.Βαρουφάκη και η αξίωση των δανειστών για Μνημόνιο-4 προδιαγράφουν το μέλλον της κυβέρνησης Τσίπρα.
Δείτε το βίντεο.Οι αποκαλύψεις του Γιάνη Βαρουφάκη χθες για το πώς εξελίχθηκε η μοιραία για τον ελληνικό λαό διαπραγμάτευση του περασμένου καλοκαιριού και ταυτόχρονα το σχέδιο της τρόικας για την υπογραφή νέου μνημονίου προκειμένου να προχωρήσουν οι δανειστές σε μία αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που κανείς δεν ξέρει πώς την εννοούν, προδιαγράφουν απλά το μέλλον της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και δείχνουν πώς ο ελληνικός λαός θα συνεχίζει να υφίσταται τα δεινά για πολλά πολλά ακόμη χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου