Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

O Β.Πούτιν "έσβησε" τον Τ.Κέρι: "Είσαι κουρασμένος, πρέπει να κοιμηθείς" - Οι ΗΠΑ δέχονται πλέον τον Μ.Άσαντ (φωτό, vid)

ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Έσφαξε με το βαμβάκι ο Β.Πούτιν τον Τ.Κέρι προτείνοντας του μάλιστα ...να κοιμηθεί γιατί είναι κουρασμένος υποννοώντας πως η εξωτερική πολιτική της παντοδυναμίας των ΗΠΑ τελείωσε! Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνιζε ότι "δεν επιθυμούμε την αλλαγή κυβέρνησης στη Συρία, την βλέπουμε θεμελιωδώς ταυτόσημα, θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα, βλέπουμε τους ίδιους κινδύνους" δείχνοντας ριζική μετατόπιση και διαφοροποίηση της πολιτικής των ΗΠΑ.
Στη συνάντηση στο Κρεμλίνο ήταν επίσης παρόντες η βοηθός για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Σχέσεις, Victoria Nuland, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφαλείας Ρωσίας, Celeste Wallander, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία, John Tefft. Από ρωσικής πλευράς παρόντες ήταν οι Σεργκέι Λαβρόφ, Βλαντιμίρ Πούτιν και ο βοηθός του Yury Ushakov.
Ο Β.Πούτιν είπε συγκεκριμένα στον Τ.Κέρι πάντως ότι "Βλέπουμε πόσο πολύ ταξιδεύεις γύρω από το κόσμο. Μοιάζεις κουρασμένος και πρέπει να κοιμηθείς"! 
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε στον πρόεδρο Β.Πούτιν, για τις προτάσεις των ΗΠΑ για το συριακό ζήτημα.
"Σήμερα είχαμε εκτεταμένες συζητήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών και ο Ρώσος Υπουργός Λαβρόφ με ενημερώνει τώρα λεπτομερώς για τις προτάσεις σας και κάποια ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω συζητήσεις" είπε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν.
"Oι ΗΠΑ και οι συνεργάτες μας δεν αναζητούμε αυτό που λέμε αλλαγή καθεστώτος" είπε ο Κέρι αναφορικά με το αποτέλεσμα που επιθυμούν οι ΗΠΑ στο συριακό πόλεμο.Υπενθυμίζουμε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, επέμειναν από τις 18 Αυγούστου 2011 ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, έπρεπε να εγκαταλείψει την εξουσία.
Προφανώς οι ΗΠΑ δεν θέλουν να διώξουν κανέναν από τους εμπλεκόμενους στον πόλεμο της Συρίας μακριά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό το φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης στην περιοχή...
"Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο Μ.Άσαντ έχει την ικανότητα να οδηγήσει την μελλοντική Συρία αλλά δεν εστιάσαμε σήμερα στις διαφορές μας και στο τι μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει άμεσα για τον Άσαντ" είπε ο Τ.Κέρι.
"Εστιάσαμε σε μια διαδικασία, στη πολιτική διαδικασία, όπου ο λαός της Συρίας θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον της Συρίας. Αλλά δεν πιστεύουμε ότι πρέπει ο οποιοσδήποτε να αναγκαστεί να διαλέξει μεταξύ δικτάτορα και τρομοκρατών. Η πρόκληση μας παραμένει στο να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες όπου μπορεί να προκύψει μια εναλλακτική".
"Ρωσία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει σε έναν αριθμό κρίσιμων ζητημάτων όσο αναφορά στο θέμα της Συρίας" είπε ο Τ.Κέρι και πρόσθεσε:
"Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να εργαστούν από κοινού με τη Ρωσία, οι δυο χώρες είχαν μια παραγωγική μέρα και επoικοδομητικές συζητήσεις".
"Παρά τις διαφορές των χωρών μας, δείξαμε ότι όταν ΗΠΑ και Ρωσία εργάζονται προς την ίδια κατεύθυνση μπορεί να επιτευχθεί πρόοδος" και αποκάλεσε την προσπάθεια "καλή διπλωματία" λέγοντας πως η παγκόσμια κοινότητα θα ωφεληθεί από μια τέτοια συνεργασία.
"Επιβεβαιώσαμε τις συμφωνίες που είχαν γίνει σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών που επιτρέπουν στον συνασπισμό υπό ΗΠΑ να εργαστούν για την καταπολέμηση του ISIL και σε πρακτικούς όρους συμφωνήσαμε σε περαιτέρω βήματα που θα επιτρέψουν την παράλληλη δουλειά μας να γίνει πιο συντονισμένη και αποτελεσματική" είπε ο Σ.Λαβρόφ.
"Βλέπουμε τη Συρία θεμελιωδώς ταυτόσημα, θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα, βλέπουμε τους ίδιους κινδύνους, καταλαβαίνουμε τις προκλήσεις" είπε ο Κέρι και πρόσθεσε "τα δύο έθνη έχουν υπάρξει "τίμια με διαφορές" αλλά γενικά συμφωνούμε ότι η κρίση στη χώρα της Μέσης Ανατολής "απαιτεί πολιτική διαδικασία"!
"Ρωσία και ΗΠΑ συμφωνούν ότι δεν μπορείς να νικήσεις το ISIS χωρίς επίσης να αποκλιμακώσεις το πόλεμο στη Συρία" είπε ο Τ.Κέρι και τόνισε ότι "ΗΠΑ και Ρωσία έχουν βρει "κοινό έδαφος" στο ποιες αντιπολιτευόμενες ομάδες θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες για το Συριακό.
Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του RT ο Κέρι απάντησε:
 
"Δεν αναζητούμε να απομονώσουμε τη Ρωσία σε όρους πολιτικής, αλλά έχουμε συνεχώς πει ότι ο κόσμος είναι καλύτερος όταν Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκουν κοινό έδαφος και μια ικανότητα να εργαστούν μαζί".
 
"Ένα προσχέδιο της επίλυσης της κρίσης στη Συρία θα είναι έτοιμο προς παρουσία στο Σ.Α. των Η.Ε." είπε ο Σ.Λαβρόφ.
 
"Συναντηθήκαμε σήμερα όχι ως Ρωσία και ΗΠΑ που βρίσκονται πίσω από άλλα μέλη των διεθνών ομάδων που μάχονται στη Συρία αλλά ως συμπρόεδροι αυτής της ομάδας" είπε ο Σ.Λβαρόφ προσθέτoντας ότι ένα συνολικό σχήμα και οι συλλογικές προσπάθειες όλων των μελών των συριακών ομάδων μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχία επίλυσης της κρίσης στην περιοχή.
 
Ο Κέρι είπε επίσης ότι έγιναν "καλές συζητήσεις για την Ουκρανία" και τόνισε ότι όταν "οι υποχρεώσεις της συμφωνίας του Minsk εκπληρωθούν ΗΠΑ και ΕΕ θα αποσύρουν τις κυρώσεις".
 
"Είναι καλύτερα να καθήσουμε ατομικά και να ξοδέψουμε χρόνο που μπορούμε να κάνουμε σήμερα και να μην νοιώθουμε την πίεση μιας ακόμη συνάντησης σε μια πολυ-επίπεδη συνάντηση" είπε ο Τ.Κέρι μετά από 3,5 ώρες συζητήσεων με Β.Πούτιν και Σ.Λαβρόφ ενώ τους ευχαρίστησε " για το χρόνο που θυσίασαν και οι δύο".
 
Συμφωνήσαμε να αποκλειστούν το ISIS και η al-Nusra από τις διαπραγματεύσεις ενώ θα συνεχίσουννα πλήττονται από αεροπορικές επιδρομές ενώ διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως κάποιες ρωσικές επιδρομές πλήττουν την "μετριοπαθή" αντιπολίτευση και όχι το ISIS".
 
Ο Κέρι περπάτησε στο τέλος στον τουριστικό δρόμο Arbat στην κεντρική Μόσχα. Αγόρασε κάποια σουβενίρ και μίλησε με τους κατοίκους που τον αναγνώρισαν στον δρόμο.
 
"Θέλω να ευχηθώ ο Ρωσικός λαός και ο Αμερικανικός να είναι καλοί φίλοι και οι χώρες μας να εργαστούν μαζί για την ειρήνη" είπε ο Κέρι στους κατοίκους.
 
Σε σχόλιο της η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova, είπε πως ο Αμερικανός ΥΠ.ΕΞ., Τ.Κέρι, δημοσίως αποκήρυξε την αμερικανική πολιτική απομόνωσης της Ρωσίας...
 
Όταν ρωτήθηκε για την απομόνωση της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Τ.Κέρι είπε "ότι αυτό συνέβη κάποια συγκεκριμένη χρονική στιγμή" και μετά ο Τ.Κέρι εξήγησε πως η χώρα του "εργάζεται εποικοδομητικά με τη Ρωσία".
 
"Oι ΗΠΑ εγκατέλειψαν δημοσίως την αμερικανική πολιτική απομόνωσης εναντίον της Ρωσίας" είπε η Zakharova μετά και τις αποτυχημένες προσπάθειες των ΗΠΑ να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική.
 
Embedded image permalink
 
 
 
Embedded image permalink
 
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου