Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Τι σήμαινε το "καμπανάκι" που κτύπησε ο Αρχηγός του Ελληνικού Στρατού; Κίνδυνο να χαθούν Αιγαίο-Θράκη χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα...

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΕΝΟΠΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ - ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 10ΕΤΙΑ 2015-2025.ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ - ΨΕΜΑΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ "ΥΨΗΛΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ" ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Ενοπλες Δυνάμεις υπό κατάρρευση! - Αρχηγός ΓΕΣ: "Δεν έχουμε ούτε καν στολές για τους νεοσύλλεκτους"!
Ούτε λεφτά για στολές των νεοσύλλεκτων έχουν πλέον οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγoς Βασίλειος Τελλίδης σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Χαρακτηριστικά τόνισε ότι "Δεν μπορούμε να δεχθούμε ούτε καν τους νέους που θέλουν να διακόψουν την αναβολη τους και να καταταγούν αλλλά είναι αδύνατον να τους δεχθούμε. Δεν έχουμε ούτε φαγητό, ούτε στολές να τους δώσουμε". 
Και σημείωσε ότι από τα 2.000 αιτήματα διακοπής αναβολής στράτευσης τελικά ικανοποιήθηκε μόνο το 10% ήτοι 200 άτομα γιατί δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν την κατάταξη των υπολοίπων!
Αυτά σημείωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στις μεγάλες δυσκολίες που περνά αυτή την περίοδο ο Στρατός Ξηράς, είπε χαρακτηριστικά ότι "O Κλάδος οφείλει τη μαχητική ικανότητά που εξακολουθεί να έχει στα μέλη και στελέχη του που έχουν σηκώσει τα μανίκια και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες".
Και κανείς φυσικά δεν συγκινείται, αλλά και να συγκινηθεί τι θα κάνει; Αφού η Μέρκελ και ο Σόιμπλε δεν εγκρίνουν κονδύλια για στολές των Ενόπλων Δυνάμεων και τα λεφτά είναι δικά τους.
Ποιος θα τους αναγκάσει να τα δώσουν εκεί που δεν θέλουν να δώσουν; Τυχαίο ότι πρότειναν "κοινές περιπολίες" με τους Τούρκους στο Αιγαίο οι Γερμανοί;
Επάνω: O Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Β.Τελλίδης
Τι θα γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα; Θα αυξηθεί η θητεία και θα κρατάνε οι ίδιοι φαντάροι τις στολές και δεν θα χρειάζεται να τις αλλάξουν.
Φυσικά έτσι ή αλλιώς πρέπει να αυξηθεί η θητεία, κανονικά μέχρι τους 15 μήνες πρέπει να αυξηθεί κατ'ελάχιστον.
Το έγκλημα διά χειρός Γ.Παπαντωνίου και Ε.Μεϊμαράκη της μείωσης της θητείας για προεκλογικούς λόγους έχει πλήξει καίρια ειδικά την μαχητική ικανόττα του Στρατού Ξηρά, του οποίου αυτή την στιγμή ζήτημα είναι αν εκτός από τις επίλεκτες και ειδικές δυνάμεις, είναι αξιόμαχες ακόμα μερικές μονάδες Πυροβολικού και φυσικά πάντα το Οπλο των Τεθωρακισμένων.
Να μην μιλήσουμε για την ετοιμότητα σε συστήματα των ειδικών δυνάμεων και αμφίβιων καταδρομέων, για τα αποτελέσματα της περίφημης "Δύναμης Δέλτα" και πάει λέγοντας...
Για να μην μιλήσουμε επίσης για ανταλλακτικά.
Στις μονάδες εκστρατείας "παίζει" και μονοψήφιο νούμερο στις διαθεσιμότητες οχημάτων...
Ο Α/ΓΕΣ τ'όνσε επίσης ότι "Μεγάλος αριθμός αποστράτων ακόμα και χαμηλών βαθμών για παράδειγμα, σε βαθμό λοχαγού κ.ο.κ., που είχαν παραιτηθεί, ζητούν πλέον να ξαναγυρίσουν στο Στρατό, αλλά δεν υπάρχουν κονδύλια για να απορροφηθούν"!
Ο αρχηγός ΓΕΣ μίλησε πάλι για "αναδιοργάνωση του Ελληνικού Στρατού" (ή έκτη ή η έβδομη τα τελειταία δεκαπέντε χρόνια) απλώς και μόνο για να δικαιολογήσε την σύμπτυξη των στρατιωτικών μονάδων που δεν εχουν στολές, δεν έχουν φαγητό και όπως γνωρίζει άριστα το pronews.gr τα πυρομαχικά εκπαίδευσης των μονάδων είναι ελάχιστα έως μηδενικά!
Αποκάλυψε ότι γίνονται σκέψεις να θεσπιστεί η εθελοντική κατάταξη των γυναικών, προφανώς απλά και μόνο για να έχου κάπου να τρώνε οι άπορες κοπέλες. Και αν τα καταφέρουν τα τρώνε αφού δεν υπάρχει φαγητό αρκετό.
Επίσης ο αντιστράτηγος Τελλίδης τάχθηκε ανοιχτά κατά της εμπλοκής του Στρατού στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού κύματος (όπως ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr), αλλά υποστήριξε ότι ακόμα και για το ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Στρατός θα πρέπει να ενισχύεται με τα σχετικά κονδύλια, διότι το ΓΕΣ δεν διαθέτειτα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάστηκαν στο Φαρμακονήσι και μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2015 δαπανήθηκαν 120.000 ευρώ από το ΓΕΣ.
Το ερώτημα μετά από τα παραπάνω είναι "Τι είδους ασφάλεια υπάρχει στην χώρα κατά των απειλών σε βάρος της ακεραιότητάς της" και πόσος χρόνος μας μένει μέχρι οι "απέναντι" να θελήσουν να βρουν το "εύκολο θύμα" για να λύσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα...

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων και άλλα πέντε χρόνια ουσιαστικής παύσης προμήθειας συστημάτων προς αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων και ακατάλληλων ή την αναπλήρωση απωλειών.
Και το προσωπικό που βιώνει κάθε μέρα την απαξίωση, προσωπική (μέσω των μισθών πείνας που εισπράττει και του ακατάλληλου, εν πολλοίς, υλικού το οποίο καλείται να διαχειριστεί για να εκτελέσει την αποστολή του), είναι εξαιρετικά προβηματισμένο.
Γιατί η κατάσταη εκεί που οδεύει θα μας οδηγήσει στο τέλος ή σε υποχώρηση και αποστράγγιση της ελληνικότητας του Αιγαίου και της Δυτικής Θράκης και της απώλειας ελέγχου της περιοχής χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα (ήδη αυτό έχει συντελεστεί σε σημαντικό βαθμό) είτε σε στρατιωτική ήττα και εκχώρηση εδάφους και ελέγχου.
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Β.Τελλίδης για την κατάσταση του στρατεύματος, μιλώντας την γλώσσα της αλήθειας, είπε τόσα όσα πρέπει να πει ένας υπεύθυνος Αρχηγός, κτυπώντας το"καμπανάκι" στην πολιτική ηγεσία.
Και όταν λέμε "πολιτική ηγεσία", δεν εννοούμε μόνο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας που τα γνωρίζει "από πρώτο χέρι" αλλά έχει πεπερασμένα όρια αντίδρασης, αλλά τον ίδιο τον πρωθυπουργό και φυσικά τους υπουργούς Οικονομικών, τον υπουργό Εξωτερικών κλπ.
Να σημειώσουμε ότι λιγότερο από 5% από αυτά που εξομολογήθηκε ο Α/ΓΕΣ είδαν το φως της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους...
Ολους τους συναρμόδιους και συνυπεύθυνους, που μπορούν-ακόμα-να κάνουν κινήσεις για να αποτραπεί η ολική απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων και συνακόλουθα η γεωστρατηγική έκλειψη της χώρας και η δορυφοροποίησή της από την Τουρκία.
Οι συνεχείς περικοπές στις αμυντικές δαπάνες και στους λειτουργικούς προϋπολογισμούς των Επιτελείων εξαιτίας των μνημονίων έχουν “παραλύσει” ολόκληρους τομείς τη στιγμή που η Τουρκία αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον αμυντικό τομέα και έχει μετατρέψει την αμυντική βιομηχανία της σε αιχμή του δόρατος της οικονομίας της και της τεχολογίας της,δημιουργώντας μια προηγμένη τεχολογικά πολεμική μηχανή στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου.
Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης περιέγραψε σε ένα μεγάλο βαθμό την εικόνα που υπάρχει σήμερα στον Ελληνικό Στρατό:
Από τα 700 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικό προϋπολογισμό (ανταλλακτικά, καύσιμα, πυρομαχικά εκπαίδευσης κλπ.) που είχε το ΓΕΣ, τα Μνημόνια του άφησαν 200 εκατομμύρια ευρώ. Τί να κάνει κανείς με αυτά;
Ούτε πολυκατάστημα δεν μπορείς να λειτουργήσεις. Πολλώ μάλλον, Στρατό.
Εξ αυτού αποκαλύφθηκε και το γεγονός πώς τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων δεν μπορούν να φιλοξενήσουν όσους θέλουν να κόψουν την αναβολή τους και να καταταγούν παρά μόνο όσους προβλέπονται από τις ΕΣΣΟ. Μόνο 200 αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν από τα χιλιάδες που υπάρχουν.
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος; Δεν υπάρχουν, στολές, τζάκετ και άρβυλα για να τους χορηγηθούν. Γιατί κατά τα άλλα οι ανάγκες, ιδίως στις μονάδες της παραμεθορίου, είναι μεγάλες.
Η επάνδρωση των μονάδων βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα λόγω της λειψανδρίας που έχει βάση την υπογεννητικότητα, αλλά και τις μη προσλήψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως απαίτησε και πέτυχε η τρόικα τα προηγούμενα χρόνια.
Η έλλειψη προσωπικού λοιπόν είναι το ένα βασικό πρόβλημα για το Στρατό Ξηράς, ο οποίος δεν μπορεί να συγκριθεί με τις ανάγκες του Ναυτικού και της Αεροπορίας που είναι σαφώς μικρότερες και λιγότερο απαιτητικές. Ο Στρατός έχει αποστολές σε χερσαίες, αλλά και νησιωτικές περιοχές, έχει ειδικές δυνάμεις, έχει Αεροπορία Στρατού κ.α.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η εκπαίδευση. Τι εκπαίδευση λαμβάνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, τη στιγμή που οι Τούρκοι συνάδελφοι τους πολεμούν τους Κούρδους και μάλιστα εφαρμόζεται η εναλλάξ συμμετοχή μεγάλων σχηματισμών για να λαμβάνουν όλοι μέρος στα πεδία των μαχών;
Έχουν ρίξει οι δικοί μας χειροβομβίδες τελευταία και τι βολές έχουν κάνει και με τι όπλα; Επαρκούν για ένα Στρατό που να πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστεί να επέμβει στον Έβρο ή στο Αιγαίο;
Ο οπλισμός και τα πυρομαχικά είναι σαφώς ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα. Υπάρχουν πολύ μικρά αποθέματα και η διάθεση τους για ασκήσεις και εκπαίδευση γίνεται με το σταγονόμετρο. Μικρές είναι και οι διαθεσιμότητες των οχημάτων, αφού νέες παραλαβές έχουν να γίνουν χρόνια και τα εργοστάσια, που ήθελε να κλείσει η τρόικα, δεν μπορούν να επισκευάσουν ούτε κάν τα υπάρχοντα.
Και η καταμέτρηση των προβλημάτων είναι ακόμη στην αρχή. Δεν έχει προχωρήσει στα μεγάλα οπλικά συστήματα, με τα πιο σοβαρά προβλήματα να εντοπίζονται και πάλι στο Στρατό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πώς και το Ναυτικό και η Αεροπορία δεν έχουν ελλείψεις σε ανταλλακτικά για μείζονος σημασίας οπλικά συστήματα (μαχητικά, φρεγάτες κ.α.) και ως εκ τούτου χαμηλές διαθεσιμότητες.
Η απουσία ΤΟΜΑ, τουλάχιστον στο βαθμό που απαιτεί η διάταξη των ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων είναι εξαιρετικά σημαντική.
Κι όμως δεν έχει ζητηθεί από τους Ρώσους η δωρεάν εκχώρηση π.χ. BMP-2, ένα ΤΟΜΑ που διαπρέπει στη Συρία και θα μπορούσε να δοθεί δωρεάν. Ούτε έχει γίνει μια σοβαρή μελέτη για την απόκτηση, έστω σε τριπλάσιο κόστος χρήσης, μεταχειρισμένων δυτικών ΤΟΜΑ.
Κάποιοι θεωρούν πώς έλυσαν τα προβλήματα τους με τα Μ113 που παρέλαβαν πρόσφατα από τις ΗΠΑ και με τις λαμαρίνες που έβαλαν στα πλαινά τους ως θωράκιση. Καλές οι πατέντες, αλλά και μία σχέση με τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν και σε καμία περίπτωση τα Μ113 δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα ΤΟΜΑ. 
Πως θα αντιμετωπιστεί λοιπόν μία αερααποβατική επιχείρηση των Τούρκων σε κάποια από τα νησιά; Κανείς δεν γνωρίζει.
Το βέβαιο είναι πώς δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική η αερομεταφορά δυνάμεων με τη συνεργασία των δυνάμεων που βρίσκονται στα νησιά.
Για το λόγο αυτό σχεδιάζεται να δημιουργηθεί “έδρα” αερομεταφερόμενης δύναμης, πιθανόν στην Κρήτη, όπου και θα μετασταθμεύσει ένας αριθμός από τα CH-47D Chinook που θα παραλάβει ο Στρατός από τις ΗΠΑ Μέχρι τα μέσα του 2016
Ο εξοπλισμός των Ειδικών Δυνάμεων αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα, ελλείψεις τραγικές υπάρχουν σε ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού με υποστήριξη μάχης, όπως και σε άλλα οπλικά συστήματα που απαιτούνται για την αναχαίτιση μίας εχθρικής ενέργειες είτε από στεριά (Έβρο) είτε από θάλασσα (Αιγαίο).
Και για να έρθουμε και στο Αιγαίο, τα επόμενα 5-7 χρόνια οι Τούρκοι θα έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα των νέων σύγχρονων κορβετών, θα έχουν εκσυγχρονίσει όλες τις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ (έχουν ήδη ολλοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αμερικανκών Ο.Η.Perry και τις έχουν μετατρέψει σε πλωτή αντιαεροπορική πλατφόρμα) θα έχουν βάλει σε υπηρεσία τα 6 υποβρύχια τύπου 214 και θα έχουν κατασκευάσει ένα μίνι-αεροπλανοφόρο για την μεταφορά της έκδοσης κάθετης αποπροσγείωσης  του F-35.
Και σε επίπεδο Αεροπορία, θα έχουν αποκτήσει τουλάχιστον μία Μοίρα (20) αεροσκαφών F-35 από τα 100 που συνολικά επρόκειτο να αποκτήσουν, με την αμυντική τους βιομηχανία να αναπτύσσει νέες κατευθυνόμενες βόμβες και πυραυλικά συστήματα αέρος-επιφανείας.
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τι κάνουν απέναντι σε όλα αυτά;
Κόβουν άλλα 200 εκατ. ευρώ από τα 700 που είχαν απομείνει για το εξοπλιστικό τους πρόγραμμα κατ'έτος, όταν μόνο το νέο τουρκικό άρμα μάχης ALTAY έχει προϋπολογισμό μέχρι το 2022 3,5 δισ. ευρώ για τις 250 μονάδες που θα κατασκευαστούν εγχώρια (μόνο για την ανάπτυξη του κινητήρα από τουρκική εταιρεία ενέκριναν 200 εκατ. ευρώ!).
Για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σεν προβλέπεται το επόμενο διάστημα να υπογραφεί καμία σύμβαση για εξοπλιστικό πρόγραμμα, πλην των Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας, γιατί απλώς δεν υπάρχουν χρήματα.
Ο εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ-200ΗΝ και ο εκσυγχρονισμός των F-16, όπως και ο εκσυγχρονισμός των MIrage 2000EGM/BGM ακόμη και αύριο να υπογράφονταν, χρειάζονται τουλάχιστον 7-9 χρόνια για να ολοκληρωθούν!
Και τι θα απέδιδαν; Εκσυγχρονισμένα οπλικά συστήματα, σχεδίασης 1970, το 2025!
Η απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, όπως νέων φρεγατών με αντιαεροπορική άμυνα περιοχής, όπως την έχουν περιγράψει στο ΕΜΠΑΕ θέλει τουλάχιστον 10 χρόνια για να υλοποιηθεί ακόμη και αν η απόφαση λαμβάνονταν σήμερα και βάσει των νυν οικονομικών δεδομένων, ούτε το 2030 δεν πρόκειται να παραγγελθούν!
Συνεπώς σε ποια κατάσταση οδηγούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις τα επόμενα χρόνια; Σε μία κατάσταση ακόμα χειρότερη και από τη νυν δραματική κατάσταση.
Αλλωστε, ακόμη και σήμερα να παραληφθεί ένα οπλικό σύστημα χρειάζεται μήνες ή και χρόνια για να ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις και να λειτουργήσει αποτελεσματικά, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο για την αποτελεσματική επιχειρησιακή αξιοποίησή του.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των F-4 που ενώ είχαν παραληφθεί πρίν την εισβολή στην Κύπρο, μέχρι σήμερα η δικαιολογία  για την μη εμπλοκή τους στις επιχειρήσεις είναι ότι "Δεν ήταν πλήρως επιχειρησικά".. αλλά δεν μπόρεσαν να πετάξουν.
Και σήμερα μιλάμε για απείρως πολυπλοκότερα οπλικά συστήματα που θέλουν πολύ περισσότερο χρόνο για την αφομοίωσή τους.
Δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι για να κάνουν παρέλαση την 28η Οκτωβρίου και την 25η Μαρτίου (αν και πολλοί θέλουν να τις καταργήσουν).
Δεν είναι καθ' όλου έτσι.
Ο ρόλος των Ένοπλων Δυνάμεων είναι να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας που πολλοί έχουν βάλει στο στόχαστρο. Είναι για να επιτυγχάνονται πολιτικοί και διπλωματικοί στόχοι της χώρας, ακόμη και αυτός για το χρέος.
Πρέπει λοιπόν όλοι να σοβαρευτούν. Οι δανειστές έχουν βάλει ένα σχέδιο σε εφαρμογή - είτε εκουσίως είτε ακουσίως - που δεν είναι άλλο από τον αφοπλισμό της Ελλάδας.
Το πετυχαίνουν σταδιακά προς όφελος της Τουρκίας που περιμένει στη... γωνία.
Τα λεγόμενα των Γερμανών περί κοινής φύλαξης, Ελλάδος-Τουρκίας, των συνόρων στο Αιγαίο δεν είναι καθ' όλου τυχαία.
Επιβάλλεται στην Ελλάδα ένα “γεωστρατηγικό-εθνικό μνημόνιο” και όταν έρθει η ώρα η Τουρκία θα εισβάλει στο Αιγαίο χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου