Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΤΩΡΑ θα μιλήσει ο λαός. Εγώ, εσύ, αυτοί, ΟΛΟΙ! Σήκωσε το κεφάλι Έλληνα. Σήκωσε το με υπερηφάνεια κι ας φοβάσαι κι ας πεινάς…

Και ΤΩΡΑ είναι η ώρα του να μιλήσει. Και να πει ένα μεγαλοπρεπές -όσο πιο μεγαλοπρεπές γίνεται- ΟΧΙ!!!
Θα μιλήσουν οι γονείς, που στέλνουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ τα παιδιά τους νηστικά στο σχολείο.
Θα μιλήσουν οι παππούδες, που δεν έχουν χρήματα να δώσουν, πια, στο εγγονάκι τους.
Θα μιλήσουν οι μανάδες, που είδαν τα παιδιά τους να φεύγουν στοεξωτερικό.
Θα μιλήσουν και οι άλλες μανάδες, που έμαθαν ότι τα παιδιά τους δεν άντεξαν.
ΤΩΡΑ θα μιλήσει ο λαός. Εγώ, εσύ, αυτοί, ΟΛΟΙ! Γιατί στην Ελλάδα ΠΛΕΟΝ έχουμε δημοκρατία και εθνική κυριαρχία. Αυτή που χάσαμε με τους Σαμαράδες και ανακτήσαμε με τη συγκυβέρνηση της εθνικής αξιοπρέπειας. Αυτή που ανέβηκε στην εξουσία ΟΧΙ για να διαχειριστεί ΑΛΛΑ για να κυβερνήσει. ΚΟΝΤΡΑ σε όλους και σε όλα, αν χρειαστεί, προκειμένου να υπερασπιστεί το λαό της και τα συμφέροντά του.
Αυτό μας απέδειξε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ο Αλέξης Τσίπρας την Παρασκευή το βράδυ, εξαγγέλλοντας δημοψήφισμα. Ότι αυτός δεν είναι σαν τον Σαμαρά.
Γιατί αν διαβάσει κανείς με λεπτομέρεια την πρόταση των δανειστών, θα διαπιστώσει ότι ακόμα και αυτή η «αισχρή και επαίσχυντη» πρόταση συμφωνίας είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ από αυτά που είχε ήδη δεχθεί ο Σαμαράς και είχε υπογράψει με το μεσοπρόθεσμό του.
Και αυτή είναι η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ σύγκριση.
Αν ήταν ο Σαμαράς σήμερα Πρωθυπουργός, ΘΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕ με τη συγκεκριμένη πρόταση! Και τα κανάλια θα μας περιέγραφαν άλλη μία «μεγάλη του επιτυχία»!
Όμως, ο Τσίπρας δεν αρκείται ΑΠΛΑ σε κάτι καλύτερο από τον Σαμαρά. Θέλει να ακυρώσει το μνημόνιο στην πράξη! Και ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ μέχρι την τελευταία στιγμή, ζητώντας ΟΛΟ και περισσότερα! Και όσο σκληραίνουν τη στάση τους αυτοί (τώρα που φτάνουμε στο τέλος) τόσο σκληραίνει και ο Αλέξης! Που δεν αντιδρά και πολύ καλά στους εκβιασμούς...
Τελεσίγραφο αυτοί;
Δημοψήφισμα εκείνος. Και οι Ευρωπαίοι τα τρέμουν τα δημοψηφίσματα. Ας τα τρέμουν. Ο λαός από την άλλη. τα γουστάρει τρελά!
Προδιαγεγραμμένη  ήταν η πορεία του Αλέξη Τσίπρα από την ημέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία στην Ελλάδα. Η Αριστερή κυβέρνηση, ήταν αναμενόμενο ότι θα σηκώσει μπαϊράκι στους Ευρωπαίους εταίρους για όσον αφορά το χρέος της Ελλάδας και τα σκληρότατα μέτρα που θέτουν οι εταίροι επί της τραπέζης. Αυτό που θέλει να επιτύχει εξ αρχής ο πρωθυπουργός, είναι μια συμφωνία που δεν θα ματώσει τον λαό περισσότερο, αλλά και το ακέραιο της εθνικής μας κυριαρχίας. 
Αυτό που θέλει να επιτύχει εξ αρχής ο πρωθυπουργός, είναι μια συμφωνία που δεν θα ματώσει τον λαό περισσότερο, αλλά και το ακέραιο της εθνικής μας κυριαρχίας. Ο δρόμος του όμως είναι πολύ δύσκολος, καθότι, το όλο θέμα δεν έχει να κάνει με την επιτυχία μιας συμφωνίας που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές, αλλά με την Ευρώπη να θέλει να ρίξει την ‘’ αντιστασιακή ‘’ Αριστερή κυβέρνηση, πράμα που κάνει το πρωθυπουργό να είναι  παραγκωνισμένος από όλους τους ευρωεταίρους.... 
Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε όλα τα χαρτιά του στο τραπέζι από την αρχή, ευχόμενος ότι θα καταφέρει να τουμπάρει την Ευρώπη, αλλά έκανε ένα τραγικό λάθος, όταν αναφέρθηκε στην Ρωσία, εκβιάζοντας ουσιαστικά, για  συμφωνία, σε ακατάλληλο χρόνο. Η ολοκλήρωση του τέλους της Εθνικής μας κυριαρχίας τελειώνει με το σύνθημα ‘’ Μένουμε Ευρώπη’’.... 
Μας έβαλαν στην Ευρώπη χωρίς ο λαός να ερωτηθεί αν θέλει. Μας έκλεισαν όλων των ειδών τις παραγωγές που είχαμε, ως ένας από τους σημαντικούς όρους  που είχε βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση με απώτερο σκοπό να κάνουμε εισαγωγές για να μας έχουν στο κάδρο.... 

Δυστυχώς όμως, είναι πολλά τα μέτωπα που ενδεχομένως θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να αντιμετωπίσει στην περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Οι φοβέρες και οι γεωπολιτικής σημασίας απειλές, που δέχεται η Ελλάδα προκειμένου να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρώπη, είναι υπαρκτές και κατευθυνόμενες όπως πάντα, λαμβάνοντας υπόψη, ότι κάθε φορά, που η Ελλάδα περνάει κρίση στο εσωτερικό της, η γείτονα χώρα ενεργοποιεί τις απειλητικές ορέξεις της, κατευθυνόμενη από ‘’ άλλες’’ χώρες για να εκβιάζει καταστάσεις.... 

Ο Αλέξης Τσίπρας και η τακτική που δείχνει ότι ακολουθεί όσον αφορά το μέλλον της πατρίδας μας, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εκατομμυρίων ανέργων και ανθρώπων που ζουν κάτω από τα όρια της εξαθλίωσης, προσμένοντας ένα καλύτερο αύριο. Το δικό μας αύριο. Να φοβάσαι αυτόν που δεν έχει να χάσει τίποτα! ... 

Γιατί τον προηγούμενο μήνα δεν είχε ουρές στα ATM, ρε άθλιοι;

Προσφυγή στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού υπό την μορφή δημοψηφίσματος με θεωρητικό το ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των δανειστών, αλλά με πρακτικό ερώτημα "Ναι ή όχι στην εθνική κυριαρχία ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα προκειμένου να σπάσει την μέγγενη¨" των δανειστών στην Ελλάδα.
Το δημοψήφισμα θα γίνει την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τους πολιτικούς αρχηγούς. Αύριο συγκαλεί την Ολομέλεια της Βουλής και το ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι αν αποδέχεται ο λαός την ή όχι.
Προτιμήθηκε το δημοψήφισμα και όχι οι εθνικές εκλογές δημοψηφισματικού χαρακτήρα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, για έναν βασικό λόγο: Για να ξεκαθαριστεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό και να μην "σέρνεται" η κατάσταση για έναν μήνα ακόμα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι αυτό. Από την τοποθέτησή του ήταν όμως ξεκάθαρο ότι τάσσεται εναντίον, καθώς, όπως είπε, η πρόταση των δανειστών σημαίνει την αποδοχή μιας αυστηρής λιτότητας δίχως τέλος.
Την τοποθέτηση της κυβέρνησης υπέρ του «όχι» επιβεβαίωσαν ευθέως οι περισσότεροι υπουργοί εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος τόνισε ότι «όλοι θα ψηφίσουμε''όχι'', όλος ο λαός θα ψηφίσει ''όχι''» και ο Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος υποστήριξε ότι «Οχι» σημαίνει εμπιστοσύνη στη χώρα - Το δίλημμα δεν είναι ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά ναι ή όχι στη συμφωνία.
Tην ευθύνη για τις αποφάσεις για τη ζωή του την είχε πάντα ο λαός δήλωσε ο υπουργός πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης. Αν ο Ελληνικός λαός αποφασίσει να δεχθεί τις προτάσεις η κυβέρνηση θα την κάνει δεκτή την απόφαση συμπλήρωσε. Το ερώτημα απεύθυνεται από την κυρίαρχη κυβέρνηση στον κυρίαρχο λαό είπε ο κύριος Ξυδάκης και πρόσθεσε: εγώ δεν μπορώ να δεχτώ την πρ΄τοαση των δανειστών που καταδικάζει τα παιδιά μου σε μετανάστευση.
«Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει ο λαός τι θα κάνει ο ίδιος και όχι κάποιοι άλλοι από εξώ γι' αυτόν» κατέληξε ο υπουργός Πολιτισμού εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου
Όπως είπε ενημέρωσε την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα ζητηθεί παράταση λίγων ημερών του προγράμματος από την ΕΚΤ προκειμένου να πάει απρόσκοπτα ο λαός να ψηφίσει.
Σχετική συνάντηση θα έχει ο Γ.Δραγασάκης και ο Γ.Τσακαλώτος με τον διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Σε δραματικούς τόνους ολοκληρώθηκε πρίν από λίγο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. «Ούτε μία στιγμή δεν σκεφτήκαμε να προδώσουμε το ελληνικό λαό», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στους εταίρους και στους δανειστές που «δεν ήθελαν την ανάπτυξη, αλλά την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πώς πάμε σε δημοψήφισμα προκειμένου ο ελληνικός λαός να αποφασίσει κυρίαρχα και να απαντήσει στα εκβιαστικά τελεσίγραφα και στον αυταρχισμό με δημοκρατία.
Κάλεσε τον ελληνικό λαό να προσέλθει στις κάλπες με ενότητα, ομοψυχία και ψυχραιμία και τόνισε πώς θα σεβαστεί απόλυτα το αποτέλεσμα.
Α.Τσίπρας:
Μετά από πέντε μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης οι εταίροι κατέληξαν σε μία πρόταση τελεσίγραφο.
Η κυβέρνηση δίνει μάχη εδώ και έξι μήνες, για να τερματιστεί η λιτότητα, για μία βιώσιμη συμφωνία
Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης. Όμως Ευρώπη χωρίς δημοκρατία είναι Ευρώπη χωρίς πυξίδα.
​Στον αυταρχισμό να απαντήσουμε κυρίαρχα και περήφανα. Δεσμεύομαι να σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής επιλογής όποιο και αν είναι αυτό.
Αύριο θα συνεδριάσει η Βουλή, για να διεξαχθεί δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου.
​Η ευθύνη μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση τη βούληση του ελληνικού λαού. Εισηγήθηκα στο υπουργικό συμβούλιο τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικου λαού.
Πρόκειται για μία πρόταση που διογκώνει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι προτάσεις τους παραβιάζουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αποδεικνύουν ότι στόχος των θεσμών είναι ίσως η ταπείνωση ενός λαού.
Αρθρο 44: Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, δημοψηφίσματα, διαγγέλματα
    Σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
    Oι πράξεις αυτές υποβάλλονται στη Bουλή για κύρωση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 72 παράγραφος 1, μέσα σε σαράντα ημέρες από την έκδοσή τους ή μέσα σε σαράντα ημέρες από τη σύγκληση της Bουλής σε σύνοδο. Aν δεν υποβληθούν στη Bουλή μέσα στις προαναφερόμενες προθεσμίες ή αν δεν εγκριθούν από αυτή μέσα σε τρεις μήνες από την υποβολή τους, παύουν να ισχύουν στο εξής.
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Yπουργικού Συμβουλίου.
    Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής.
    Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο. Aν νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η προθεσμία του άρθρου 42 παράγραφος 1 αρχίζει από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
    O Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις μπορεί να απευθύνει προς το Λαό διαγγέλματα, μετά από σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Kυβέρνησης. Tα διαγγέλματα προσυπογράφονται από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύονται στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως.

Σήκωσε το κεφάλι Έλληνα. Σήκωσε το με υπερηφάνεια κι ας φοβάσαι κι ας πεινάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου