Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΕΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ.

Τούτη η κοινωνία έχει πια χάσει κάθε μορφή ανθρώπινης υπόστασης. Μοιάζει με μια θλιβερή αγέλη ανθρωποειδών που επιτίθεται σε ελεύθερους ανθρώπους. Έτσι την έμαθαν και έτσι συμπεριφέρεται. Τέτοια «τροφή» την τάισαν και αυτή τη χολή ξερνάει. Αυτή τη νοοτροπία της έμαθαν και τέτοιους ψηφίζει για να τη διοικούν. Ανήμερα θηρία μιας κακοφορμισμένης για πολλά χρόνια βαθιάς πληγής που έμαθε μόνο να διαιρεί για να βασιλεύει. Θλιβερά και κακομούτσουνα ανθρωπάρια που κυκλοφορούν σε σκοτεινά, ανήλιαγα μονοπάτια γυρεύοντας ανθρώπινο αίμα για να τραφούν και να συνεχίσουν την πορεία τους στο σκοτάδι. Τρέμουν το φως. Δε μπορούν τη σύγκριση. Δεν αντέχουν στην αλήθεια της ψευτιάς τους. Τα πάντα σε αυτή τη ζωή είναι θέμα επιλογών. Οι επιλογές όμως έχουν και συνέπειες. Όσο τέτοια πλάσματα δημιουργούν «πλειοψηφίες» οι συνέπειες δεν είναι ίδιες για όλους. Συνήθως από αυτές πλήττονται αυτοί που δεν ευθύνονται.

Κομματιάζοντας ένα κοινωνικό σύνολο σε συντεχνίες αυτοί που πρώτα καταστρέφονται είναι όσοι έχουν αξίες, αρχές και ιδανικά. Όσοι αρνούνται να κατασπαράξουν συνανθρώπους τους αλλά αντιπαλεύουν την εκάστοτε θλιβερή εξουσία των χορτασμένων. Οι χορτασμένοι όμως έχουν φροντίσει από πριν να έχουν δημιουργήσει μισθοφόρους που μπαίνουν μπροστά ως κυματοθραύστες. Με αυτόν τον τρόπο έχουν εξασφαλίσει την σιγουριά της ατάραχης και αδιάκοπης εξουσίας τους. Απλό σχέδιο και χωρίς φιοριτούρες. Ακόμα και τώρα όμως που όλα πια αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια του πλέον αδαούς ουδείς δέχεται την αλήθεια. Μόνο αυτοί που πάντα πάλευαν για έναν καλύτερο κόσμο βλέπουν τις ισχυρότατες ενδείξεις τους να μετασχηματίζονται σε ακλόνητες αποδείξεις. 

Οι πραγματικά υπερήφανοι άνθρωποι. Καμιά απολύτως σχέση δεν έχουν με αυτούς που δείχνουν οι κάμερες των καναλιών της σάπιας μιντιοκρατίας. Αυτοί ποτέ δεν υπήρξαν στη ζωή τους συστημικοί. Ποτέ δεν έγιναν ρουφιάνοι στην εργασία τους για να ανελιχθούν σε βάρος κάποιου που το άξιζε περισσότερο. Ποτέ δεν ψήφισαν σε δημοσκόπηση ή ακόμα και στην κάλπη κάτι που δεν τους εξέφραζε. Ποτέ δε στέρησαν το ψωμί από κάποιον συνάνθρωπό τους γιατί δε θα μπορούσαν να κοιμηθούν ήσυχοι το βράδυ. Ποτέ δε στάθηκαν έξω από το γραφείο του εκάστοτε πολιτευτή. Ποτέ δεν πούλησαν την ψυχή τους γιατί ήταν ότι πιο πολύτιμο είχαν. Ποτέ δεν έκαναν κακό σε κάποιον διπλανό τους επικαλούμενοι την όποια διαφορετική ιδεολογία τους.

Κακά τα ψέματα. Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Δεν είναι όμως αδιέξοδη.

Οι δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να παλέψουν θα το κάνουν χωρίς πισωγυρίσματα. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές και ξεκάθαρο απέναντι στη συμμορία των λύκων και των μισθοφόρων τους. Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί είναι ότι μια ειρηνική επανάσταση είναι αυτό που θα προωθηθεί και αυτό που θα προτιμηθεί. Την ίδια όμως στιγμή πρέπει να επισημανθεί σε όλους τους τόνους ότι αυτοί που παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο και για ένα καλύτερο αύριο για όλους δεν είναι ούτε πρόβατα μα ούτε και πτώματα. Είναι υγιείς δυνάμεις μιας σάπιας και δυσώδους κοινωνίας που προσπαθεί να παρασύρει μαζί της στο κενό της αβύσσου τα πάντα. Αυτό οφείλει να γίνει αντιληπτό από όλους σε όποια πλευρά της όχθης κι αν βρίσκονται. Αν κάποιοι επιθυμούν να δουν το remake των «Συμμοριών της Νέας Υόρκης» καλό είναι να καταλάβουν μια και καλή ότι αυτή δεν είναι η επιθυμητή λύση. Όσοι έχουν διδαχθεί αλλά και εξακολουθούν να διδάσκονται από την Ιστορία ξέρουν ότι οι κοινωνικές συγκρούσεις μόνο πόνο και δυστυχία φέρνουν.

Ο λαός οφείλει πια να καταλάβει πως η αρχή της λύσης του προβλήματος είναι το κόψιμο των σχοινιών των μαριονετών που ορίζουν τις ζωές του. Όσο κι αν αυτές οι θλιβερές και αποκρουστικές μαριονέτες εξωθούν τα πράγματα στα άκρα και ποντάρουν στη σύγκρουση μεταξύ των κοινωνικών ομάδων η απάντηση που θα παίρνουν είναι ότι ο κάθε ενωμένος λαός θα είναι πάντα ο αληθινός φόβος που θα έχουν. 

Την ίδια όμως στιγμή σε κάθε παρουσία του ενωμένου λαού μέσω των αληθινών του εκπροσώπων στο δημόσιο διάλογο θα πρέπει αδιάκοπα και χωρίς κανέναν «πολιτικό πολιτισμό» να προειδοποιεί τις πάσης φύσεως μαριονέτες ότι θα τις συντρίψει και θα τις εξαφανίσει μια και για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο. Όχι γιατί είναι εκδικητική αλλά για να μην επιτρέψει ποτέ ξανά και σε κανέναν – όποιος κι αν είναι αυτός - να προκαλέσει τόσο πόνο και τόση δυστυχία σε έναν λαό. Τα λόγια του Κάφκα είναι εδώ και ζητούν παραλήπτες: «Από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει πλέον επιστροφή. Αυτό είναι το σημείο που πρέπει να φτάσουμε»… 


ΕΜΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ


Αναστήτω η Αλήθεια

Μάθε Άνθρωπε ότι το Φως είναι δική σου κληρονομία. 
Μάθε ότι το σκοτάδι είναι μόνο ένα πέπλο.

Δεν γνωρίζεις Άνθρωπε την κληρονομία σου;
Δεν ξέρεις ότι είσαι πράγματι το Φως; 

Δεν ξέρεις ότι  και εσύ θα ελευθερωθείς.

Πάντα να ακολουθείς το μονοπάτι της σοφίας, μόνο έτσι θα αναδυθείς από τα χαμηλά. 

Να μην ελαττώνετε το χρόνο που ακολουθείτε την καρδία σας, το απεχθάνεται αυτό η Ψυχή. 

Τίποτα δεν πρέπει να φοβάστε, γιατί ο φόβος είναι δεσμά που φέρνουν σκότος στους ανθρώπους.

Ο άνθρωπος είναι ένα άστρο ενωμένο με το σώμα. Μέχρι που απελευθερώνεται από αυτά τα δεσμά.

Ο άνθρωπος μόνο ζει στο σκοτάδι και το φως της Μεγάλης Φωτιάς ζει κρυμμένο μέσα του.  

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ. ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου