Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ψυχομετρία.Η Επιστήμη, συναντώντας για μια ακόμα φορά τον Εσωτερισμό, αναγνωρίζει ότι μέσα σε όλα τα όντα υπάρχει μια αποθηκευμένη ενέργεια. Ο άνθρωπος είναι ένα Ον που λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Πέραν του υλικού, υπάρχει και το ενεργειακό, το συναισθηματικό και το νοητικό επίπεδο, διαθέτει όμως και ένα μηχανισμό αντίστοιχο για κάθε ένα από αυτά, που μοχλός του είναι η βιοενέργεια.
Αυτή είναι η δύναμη που παράγει τη σκέψη, το συναίσθημα και την πράξη. Πλάθει, δηλαδή, σε εικόνες τις σκέψεις και τα συναισθήματα και τα ωθεί να εκδηλωθούν με λόγο ή πράξεις, διαμέσου του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Οι εικόνες αυτές παρουσιάζονται με ηλεκτρικές ώσεις στο δικό μας χώρο και αποτελούν το προσωπικό και συναισθηματικό αποτύπωμα του καθενός μας. Έτσι λοιπόν, κάθε ον αφήνει στο περιβάλλον που κινείται την προσωπική σφραγίδα του, το βιοενεργειακό του αποτύπωμα, το οποίο αποθηκεύεται από τα γύρω αντικείμενα – χώρους.
Αυτό το αποτύπωμα διατηρείται στην αιωνιότητα, γιατί η ενέργεια δεν χάνεται ποτέ. Ακόμη, η ενέργεια μεταβάλλεται και γίνεται πληροφορία για τη σκέψη και το συναίσθημα που κάποτε είχε κάποιος. Ρώσοι μαθηματικοί εφηύραν ένα μηχάνημα το οποίο καταγράφει αυτήν την αποθηκευμένη ενέργεια που είναι αποτυπωμένη πάνω στα αντικείμενα. Η εφεύρεση της «χρονομηχανής», όπως την ονόμασαν, τεκμηριώνει το φαινόμενο της ψυχομετρίας. Χρησιμοποιεί υγρούς κρυστάλλους για να περισυλλέγει τα ενεργειακά αποτυπώματα από τα αντικείμενα και γενικότερα από το περιβάλλον. Τα καταγράφει και τα μετατρέπει σε ηλεκτρικές ώσεις. Οι ώσεις αυτές είναι οι μνήμες του παρελθόντος που υπάρχουν σ’ ένα χώρο ή σε ένα αντικείμενο. Αν υπάρξει τρόπος να αποκωδικοποιηθούν τα ηλεκτρικά κύματα, τότε θα βρεθούμε μπροστά στην ιστορία οποιουδήποτε αντικειμένου ή ανθρώπου που τα συναισθήματά του αποτυπώθηκαν σε αυτό!
Υπάρχουν όμως άνθρωποι που είναι ψυχικά προικισμένοι με το χάρισμα να μπορούν, κρατώντας απλά και μόνο με τα γυμνά τους χέρια ένα βιβλίο, μια πέτρα, ένα εργαλείο κ.τ.λ., να παίρνουν πληροφορίες για την ιστορία του ατόμου που το χρησιμοποίησε στο παρελθόν. Μεταφέρεται έτσι το άτομο στο παρελθόν και μας δίνει πληροφορίες για το χώρο και το χρόνο στον οποίο βρίσκεται. Έτσι, ένα μενταγιόν, για παράδειγμα, μεταφέρει τις γνώσεις, την καλή ή κακή ψυχολογική κατάσταση, την τύχη και άλλα χαρακτηριστικά, του ατόμου που το φορούσε…
Εκείνοι που σχετίζονται με το φαινόμενο της ψυχομετρίας ονομάζονται μέντιουμ ή ενδιάμεσα. Ανάλογα με τη μέθοδο εργασίας τους, μπορούμε να τους διαχωρίσουμε σε διαισθητικά μέντιουμ, που περιγράφουν οπτικές ή ακουστικές εντυπώσεις χωρίς ιδιαίτερο μέσο βοήθειας ή σε ψυχομετρικά μέντιουμ, που χρησιμοποιούν ένα αντικείμενο για να έρθουν σ’ επαφή με την πηγή των πληροφοριών τους.


Σε μια ψυχομετρική συνάντηση, συνήθως δίνουν στο μέντιουμ ένα αντικείμενο το οποίο αγγίζει. Κατά τη διάρκεια της ψυχομετρίας, το ενδιάμεσο φαίνεται να νιώθει άμεσα δραστηριότητες που σχετίζονται με το αντικείμενο. Ένα μέντιουμ είπε: όσο δυνατότερο είναι το συγκινησιακό βάρος της κατάστασης με την οποία σχετίζεται το αντικείμενο, τόσο εμφανέστερα είναι και τα «ψυχικά ίχνη» που φέρει και οι πιθανότητες να νιώσω κάτι απ’ αυτά αυξάνονται. Όταν παίρνω κάτι στα χέρια μου είναι ήσυχο, αλλά μετά γίνεται σαν μουσική και το χέρι μου σαν κασετόφωνο. Είναι σαν να έγινε κάποια ηχογράφηση στο αντικείμενο. Όμως, ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί διαφορετικά, γιατί στη μαγνητική ταινία η παλιά ηχογράφηση σβήνεται όταν ηχογραφείς κάτι καινούριο, ενώ στη δική μας περίπτωση σε ένα αντικείμενο δεν υπάρχει σβήσιμο…».
Επίσης και οι άνθρωποι μπορούν να γίνουν αντικείμενα ψυχομετρικής εμπειρίας. Δηλαδή το μέντιουμ νιώθει ένα άτομο σαν ψυχομετρικό αντικείμενο και μπορεί να αναφέρει λεπτομέρειες για τη ζωή του. Αυτό γίνεται επειδή τα ψυχικά του ίχνη ανταποκρίνονται στα ίχνη μνήμης του προσώπου, τα οποία νιώθει το μέντιουμ. Πολλοί ψυχικοί ντετέκτιβς, επίσης, ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχομετρικές ικανότητες. Κάποιες φορές μάλιστα και η αστυνομία χρησιμοποίησε τηλεπαθητικά άτομα, τα οποία συντονίζονταν με το ενεργειακό αποτύπωμα του ατόμου εκείνου στο οποίο ανήκε ένα αντικείμενο (στοιχείο σημαντικό για την ενοχή υπόπτου). Έτσι, σαν ανθρώπινη χρονομηχανή, αποκωδικοποίησαν το μήνυμα και έδωσαν τις πληροφορίες που τους ζητήθηκαν.
Ακόμη, μελετώντας το θέμα πιο σφαιρικά, θα δούμε πράγματα κληρονομημένα από τους προγόνους μας να εξακολουθούν να παρέχουν σ’ εμάς ευεργετικές ή αρνητικές επιδράσεις, οι οποίες είναι καταγραμμένες στο ενεργειακό τους πεδίο. Γι’ αυτό το λόγο, καινούριοι ναοί κτίζονται επάνω στα ερείπια των παλιών, αφού ο χώρος είναι διαποτισμένος από θετικά μαγνητικά ρευστά που έχουν δημιουργηθεί από τα συναισθήματα συγκίνησης και πίστης των ανθρώπων αλλά και από τις θρησκευτικές τελετουργίες.
Κράτησε οποιοδήποτε αντικείμενο στο χέρι σου και αυτό θα εμποτιστεί με την δική σου ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, με τα δικά σου μόρια που μεταβιβάζονται σε μας κάθε στιγμή της ζωής μας. Η φυσική μας θερμότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά πολλά ζωικά άτομα σε μοριακή κίνηση. Δεν απαιτείται γνώση του μύστη, αλλά απλώς και μόνο το φυσικό δώρο ενός καλού ενορατικού για να τα δει να περνούν αλληλοδιαδόχως από τον άνθρωπο στα αντικείμενα και τανάπαλιν, σαν μια γαλάζια τρεμουλιαστή φλόγα.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:
Παραφυσικά φαινόμενα και Παραψυχολογία, Nils O. Jakobson
Bασικές αρχές της Μεταφυσικής, Ασπασία Παπαδομιχελάκη
Εισαγωγή στην Τηλεπάθεια, Γ.Ε. Μπάτλερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου