Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αναζητώντας Αυτογνωσία.*****Ε*****

Παρακολούθησε προσεκτικά τον ίδιο σου τον εαυτό σα να’σουν εχθρός σου. Γιατί δεν μπορείς να μάθεις να κυβερνάς τον εαυτό σου, αν δε μάθεις πρώτα να κυβερνάς τα πάθη σου και να υπακούς τις διαταγές της συνείδησής σου.

Η γνώση και η κατανόηση είναι οι πιστοί σύντροφοι της ζωής που ποτέ δεν θα σε προδώσουν. Γιατί η γνώση είναι το στέμμα σου, κι η κατανόηση το σπήπτρο σου. Κι όταν έχεις αυτά τα δύο, δε μπορείς να έχεις μεγαλύτερους θησαυρούς.

Υπάρχουν τέσσερα πράγματα που ένας κυβερνήτης πρέπει να εξορίσει από το βασίλειό του: η Οργή, η Φιλαργυρία, το Ψέμα και η Βία.


…Κι έτσι η ανθρωπότητα είναι διαιρεμένη σε δύο μεγάλες ομάδες, κι η μία αποτελείται από τους γηρασμένους και τους λυγισμένους που στηρίζονται σε στραβά ραβδιά, και καθώς περπατάνε στο μονοπάτι της ζωής λαχανιάζουν σα να σκαρφαλώνουν βουνό, ενώ στην πραγματικότητα βυθίζονται στην άβυσσο.

Και η δεύτερη ομάδα αποτελείται από τους νέους που τρέχουν με πόδια φτερωμένα, και τραγουδάνε σα να’χαν στο λαρύγγι ασημένιες χορδές, και σκαρφαλώνουν το βουνό σα να τους τραβάει κάποια ακατανίκητη μαγική δύναμη. 

Σε ποια από τις δύο αυτές κατηγορίες ανήκετε αδελφοί μου; Κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας, όταν βρεθείτε μοναχοί μέσα στη σιωπή της νύχτας.

Κρίνετε μόνοι σας αν ανήκετε στους Σκλάβους του Χτές ή στους Λεύτερους Ανθρώπους του Αύριο.                                 *****ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ*****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου