Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Τι είναι η ‘Πραγματικότητα'; Ενέργειες, συχνότητες και δονήσεις.Ως άνθρωπος που έχω αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή μου στην πιο ξεκάθαρη και επικεφαλής επιστήμη, τη μελέτη της ύλης, μπορώ να σας πω, ως αποτέλεσμα της έρευνάς μου όσον αφορά στα άτομα: Δεν υπάρχει ύλη αυτή καθ’ εαυτή. Όλη η ύλη προέρχεται και υπάρχει λόγω μίας δύναμης που φέρνει το σωματίδιο του ατόμου σε δόνηση και διατηρεί αυτό το μικροσκοπικό ηλιακό σύστημα του ατόμου σε συνοχή. Πρέπει να υποθέσουμε, πως πίσω από αυτή τη δύναμη υπάρχει μία συνειδητή και ευφυής νοημοσύνη. Αυτός ο νους είναι η μήτρα (matrix) όλης της ύλης.
~ Max Planck, θεωρητικός φυσικός, ο οποίος “γέννησε” τη θεωρία της κβαντικής φυσικής, με την οποία πήρε βραβείο Νόμπελ το 1918.

Ο Νίκολα Τέσλα είπε «Εάν θέλεις να κατανοήσεις το σύμπαν, σκέψου ενέργεια, συχνότητα και δόνηση». Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν απέδειξε πως η ύλη ισούται με την ενέργεια (E=mc2). Η σύγχρονη φυσική, μέσω της αποδεικτικής πειραματικής διαδικασίας, έχει πάρει θέση ως προς τι είναι η φυσική πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε. Βάση λοιπόν της σύγχρονης επιστημονικής σκέψεως, η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας αποτελεί μία ψευδαίσθηση.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές αστροφυσικής Δρ. Μάνος Δανέζης και Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, τα μάτια μας είναι ατελείς δέκτες πληροφοριών. Πρώτον, δε μπορούν να διαχωρίσουν αντικείμενα που έχουν έκταση μικρότερη από κάποια ελάχιστη. Δεύτερον, δε μπορούν να διακρίνουν δύο αντικείμενα που έχουν απόσταση μικρότερη από κάποια ελάχιστη. Και τρίτον, έχουν τη δυνατότητα αντίληψης μίας πολύ μικρής περιοχής του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Οπότε, ένας άπειρος ωκεανός ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δε γίνεται αντιληπτός από την όρασή μας. Με αυτή την αντίληψη συμφωνούν και οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι όπως ο Πλάτων (ο κόσμος του σπηλαίου), ο Δημόκριτος, ο Ηράκλειτος και πολλοί άλλοι.

Τα πάντα γύρω μας κι εμείς οι ίδιοι αποτελούμαστε από άτομα και κατ’ επέκταση κύματα ενέργειας τα οποία δονούνται σε ορισμένες συχνότητες. Μέσω των αισθήσεών μας δεχόμαστε πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διαφορετικών συχνοτήτων. Εν συνεχεία, ο εγκέφαλός μας μέσω ηλεκτρομαγνητικών διαδικασιών επεξεργάζεται αυτές τις πληροφορίες, τις μετασχηματίζει κι έτσι βλέπουμε τα χρώματα και τα αντικείμενα. Επίσης, δεχόμαστε κύματα πίεσης, αλλά τα συγκεκριμενοποιούμε ως ήχους. Προσλαμβάνουμε χημικές ενώσεις από τον αέρα, τις τροφές, το νερό κλπ., αλλά αισθανόμαστε οσμές και γεύσεις. Τα χρώματα, οι ήχοι, οι οσμές, οι γεύσεις δεν υπάρχουν καθαυτά, αλλά δημιουργούνται μέσα στον εγκέφαλο νοητικά έπειτα από κάποια επεξεργασία που βασίζεται στη φυσιολογία μας. Εάν ένα ενεργειακό ερέθισμα που προσλαμβάνει ένα αισθητήριο όργανο δεν ξεπερνάει ένα συγκεκριμένο ποσό ενέργειας (ενεργειακό κατώφλι), δε μπορεί να δημιουργήσει ένα ενεργειακό σήμα, κι έτσι η ανθρώπινη φυσιολογία το αγνοεί ως μη υπάρχον. Έτσι το μεγαλύτερο μέρος της αντίληψής μας είναι απατηλό.

Στην πραγματικότητα, τα πάντα μέσα στο σύμπαν είναι ενιαία και αιδιαίρετα. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. Κάθε δράση σε ένα σημείο του χώρου έχει επίδραση στο σύνολο του χώρου, άρα και στον ίδιο τον δημιουργό αυτής της δράσεως. Και, κάθε δράση έχει σαν αποτέλεσμα μία ίση αντίδραση.

Όλα τα αντικείμενα που βλέπουμε είναι τρισδιάστατες εικόνες, κάτι σαν προσομοίωση, η προβολή ενός τρισδιάστατου ολογράμματος – θυμηθείτε την ταινία “The Matrix”, που σχηματίζεται με ηλεκτρομαγνητικές διαδικασίες. Μπορούμε λοιπόν να πούμε πως το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι σαν βιολογικός υπολογιστής. Συντηρείται με την ενέργεια που προσλαμβάνει μέσω της τροφής, αποθηκεύει και επεξεργάζεται πληροφορίες μέσω του εγκεφάλου κλπ. Παρ’ όλα αυτά, ο εγκέφαλός μας μπορεί να προσαρμοστεί στις συνθήκες που του υποβάλουμε. Αυτή είναι η έννοια της ύλης βάση της σύγχρονης φυσικής. Ενδιαφέρον έχει το εγκεφαλικό επεισόδιο διορατικότητας της νευροανατόμου Jill Bolte Taylor, καθώς όταν είχε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και το αριστερό ημισφαίριο υπολειτουργούσε κατά το μεγαλύτερο τμήμα του, έβλεπε τα πάντα γύρω της ως ένα ενιαίο ενεργειακό σύνολο. το σώμα της δεν είχε ούτε αρχή ούτε και τέλος (βλέπε κάτω).

Αυτές οι αλήθειες αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσουν έναν νέο πολιτισμό που θα βασίζεται σε νέες αξίες και αντιλήψεις. Η αντίληψη του κόσμου με βάση την ύλη μας έφερε στο σημείο που μας έφερε λόγω της ενθάρρυνσης της ατομικότητας, πράγμα που βεβαίως κατασκευάζεται ψευδώς από τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου