Λίγοι υπηρετούν την Αλήθεια γιατί λίγοι έχουν τη θέληση και λιγότεροι τη δύναμη για να είναι δίκαιοι

-"Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι." -
-"Έστ' ήμαρ ότε Φοίβος πάλιν ελεύσεται καί ές αεί έσεται"
- "Άλ, εσύ που είσαι το Φως, έλα στη Γή!
Κι εσύ Έλ ρίξε τις ακτίνες σου στην ιλύ που ψήνεται
(που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μια ξηρά)
για να μπορέσουν τα Εγώ να ζήσουν, να υπάρξουν
και να σταθούν πάνω στην παλλόμενη Γη.
Ας μην επικρατήσει η νύχτα, που είναι το μικρόν,
και κινδυνέψει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί)
το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα ιλύ,
και ας αναπτυχθεί η Ψυχή, που είναι το μέγιστο,
το σημαντικότερο όλων!"

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο. Κανένας αγώνας για το δίκαιο δεν πάει χαμένος.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων στο Ολλανδικό Κοινοβούλιο. Κανένας αγώνας για το δίκαιο δεν πάει χαμένος!
Είναι γεγονός ότι όσο μεγάλο χρονικό διάστημα και εάν περάσει, κανένας αγώνας για το δίκαιο και την αλήθεια δεν πάει χαμένος. Πόσο μάλλον όταν αυτός αφορά ένα ζήτημα που πέρασε από πολλά κύματα και Συμπληγάδες, πριν γίνει διεθνές και να απασχολεί κοινοβούλια, πολιτικούς, κυβερνήσεις, ανθρώπους με βαθιά αίσθηση της ευθύνης τους έναντι της ιστορίας. Το νέο ψήφισμα που πέρασε από το Ολλανδικό Κοινοβούλιο με το οποίο αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Ασσυρίων, των Ελλήνων και των Αρμενίων, αποτελεί (μία) ακόμη σημαντική επιτυχία των λαών που αγωνίζονται για τη δικαίωση του δικαίου έναντι του εγκλήματος, της αλήθειας έναντι της λήθης. Το ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από το βουλευτή Joel Voordewind του κόμματος της Χριστιανικής Ένωσης, είχε ευρεία υποστήριξη από το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, την Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση, το Πολιτικό Κόμμα Μεταρρύθμισης και το Εργατικό Κόμμα, και παρά την έντονη αντίδραση από δυο τουρκικής καταγωγής βουλευτές, τελικώς πέρασε.

Το ψήφισμα του Ολλανδικού Κοινοβουλίου έρχεται σε μία στιγμή όπου ο αγώνας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας κορυφώνεται και αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο το αποτέλεσμα αυτό, όπως και άλλα που θα έρθουν σύντομα υπήρξε, γιατί αποφασισμένοι αγωνιστές, έχοντας πολλούς αντίπαλους απέναντί τους, εργάζονται ανιδιοτελώς για την αλήθεια.

Ένας από αυτούς είναι ο υπεύθυνος του CEYFO CENTER, του κέντρου για τη Γενοκτονία των Ασσυρίων που εδρεύει στην Ολλανδία, ο φίλος και συναγωνιστής Sabri Atman, με τον οποίον έχουμε βρεθεί σε διάφορες χώρες και έχουμε συνεργαστεί για το ζήτημα, όπως και της Αρμενικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας.

Ο αγώνας τέτοιων ανθρώπων όπως του Sabri Atman, των Αρμενίων στην Διασπορά, και των Ελλήνων – αυτοί έχουν δύο μέτωπα ένα το εσωτερικό και ένα το τουρκικό- καθώς και η θέληση πολιτικών σε όλον το πλανήτη για το δίκαιο, φέρνουν αποτελέσματα.

Η προσπάθεια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας συνεχίζεται, ο αγώνας για την αλήθεια θα έχει και άλλες νίκες! Η Ανάσταση των λαών που δολοφονήθηκαν έρχεται!

Ο Θ. Μαλκίδης είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαικών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, και το 2007 συμμετείχε στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου